Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovu temu postavljam s ciljem da iskrene osobe, koje su u potrazi za Bogom i religijskom zajednicom koja odgovara biblijskim obilježjima, upoznaju Jehovine Svjedoke kao jedinu pravu organiziranu grupu koju Stvoritelj Bog odobrava. Zamolio bi sve učesnike da se drže pravila na način pitanja i odgovora. Nije dopušteno kopiranje tekstova iz raznoraznih knjiga. Na ovoj temi se želi uspostaviti tolerancija prema svim vrstama ljudi. Svima želim Božji blagoslov, kulturu komunikacije i logiku razmišljanja.

Pravi Božji narod se treba ZVATI po Božjem imenu JHVH ( Jehova ) :rtfm:

Izaija 43:5-7 - Ne boj se, jer ja sam s tobom! S istoka ću dovesti potomstvo tvoje i sa zapada ću te sabrati. Reći ću sjeveru: ‘Daj!’ a jugu: ‘Ne zadržavaj ih! Dovedi sinove moje izdaleka i kćeri moje s kraja zemlje, svakoga tko se zove imenom mojim i koga sam stvorio na slavu svoju, koga sam sazdao i koga sam načinio!’ :heart:

Zašto se samo Jehovini Svjedoci zovu po Božjem imenu ??? :bye:
Ne postoji ''izabrani narod''...To su Jevreji izmislili da bi olakšali sebi muke kroz koje su prolazili...A vi ste neki wannabe jevreji:cool:

Ko moze ici od vrata do vrata ?

Krsteni JS ili neko ko je tek dosao u JS?

Zasto idu u paru?

Kada osoba nauči osnovne biblijske nauke, i kada se vide pozitivne kršćanske osobine, tada osoba, bez obzira na krštenje, može, ako želi, da ide propovjedati.

U paru idu jer su tako išli i Isusovi učenici, a i zato da se mogu nadopu njavati i potpomagati kada treba u bilo čemu.

Luka 10:1 - Potom je Gospodin odredio sedamdeset drugih i poslao ih dva po dva pred sobom u svaki grad i mjesto u koje je sam mislio doći. :heart:

:bye:

Baš vas briga.. vaš bog će sve da ih potepa... :lol:

što mi ovo liči na ''nevaljale devojčice ne vole karanfile''....:think:

Pa nije da nas baš briga, no i Isusovi učenici u prvome stoljeću su doživljavali PROGONSTVA, ništa čudno, međutim, ljubav prema čovjeku nas potiče da spašavamo duše.

Filipljanima 1:29 - Jer vama je ukazana čast radi Krista, ne samo da u njega vjerujete nego da za njega i trpite. :heart: :bye:

Zašto se samo Jehovini Svjedoci zovu po Božjem imenu ???

Ne zovu se po Bozijem imenu.YHVH je glagol"biti"treceg lica jednine prostog buduceg kontinuiranog vremena.To nije samo prosto buduce vreme,vec i CAUSATIVE i znaci"onaj koji je uzrok postojanja."U pitanju je glagolski oblik biti u sva tri vremena istovremeno,koji je bio,koji jeste i koji ce biti.Takvo glagolsko vreme ne postoji u indoevropskim jezicima,i ne moze da se objasni prevodom.U modernom hebrejskom jeziku,prosto buduce vreme od glagola"biti"YHVH je Yihweh.Kako se vremenom jezici menjaju,kao i izgovori i akcenti,danas ovo YIHVEH nije isto sto i kojim se Bog objavio Mojsiju.Po nekim lingvistickim zakonitostima kako se jezik menjao,pretpostavlja se da se YHVH izgovarao YAHUWAH.
Jehova nije pravilan izgovor jer je nastao u 16.veku kada su prevodioci Biblije Martina Lutera nasumice ubacile samoglasnike e,o,a.Ima Yahve je uzeto iz samaricanskog izgovora iz 5 veka nove ere od"Yabe" ili "Yabhe"i nema nikakve gramaticke osnove.
Dakle da se zovete bo bozjem imenu,ne zovete se.

Sta je potrebno da bi bio krsteni JS?
:heart::bye:
Naivan i/ili ocajan. Bonus poeni ako si skoro doziveo/la neki tezak dogadjaj koji te je jos vise emocionalno izbacio iz ravnoteze.

I dalje mi je interesantno kako je bog koji jos nema uticaja nad zemljom po samom ucenju JS jer sad djavo vlada po celoj zemlji i svim zemaljskim tek sad stvorio JS iako nema moci na zemlji, a ne 2000 godina ranije kad je Jesus iliti bog (navodno) hodao po zemlji.

Poslednja izmena:
Sta je potrebno da bi bio krsteni JS?
:heart::bye:

Potrebno je upoznati biblijsku istinu, i truditi se iskorjenjivati plodove grijeha iz svoga srca, a navikavati se na plodove duha. Za to je potreban jedan vremenski perjod, tako da se vidi dali osoba naginje prema dobru, i dali se spremna odreći loših osobina.

Ivan 17:3 - A da bi dobili vječni život, trebaju dobro upoznati tebe, jedinog pravog Boga, i onoga koga si poslao, Isusa Krista. :heart:

разумеш, разумеш

ја сам ти лепо рекао на оној теми не узимај узалуд име Господње и не цитирај стихове из Библије беспотребно.
стално пискараш да живиш по принципу Библије онда 10% организацији и нема ту више приче.

Točno, no prvo nauči što znači riječ UZALUD. :heart: :bye:

Zato što su položili svoje živote braneći svetinju. :sad2:

Car Lazar se uzdigao u nebesa i od tad smo nebeski narod. :rtfm:

и жестоку опомену од стране најплеменитије душе српског народа која трајно носи снажно осећање правде, славе, пожртвовања, части и достојанства.

Posvadjali se Mojsije i njegov brat, RazumeSe II i tada su se Srbi podelili.

Sa Sirijusa smo 100%, pa dao sam ti i dokaz.
Srbi-Serbi-Sorabi-Serboi- Sirijus
E da.. al RazumeSe II ništa nije razumeo i odveo je narod u propas...

A MojSije je našao pravog Boga. Pričo bre čovek s njim.

I sad mi Vorki priča da su Jehovini svedoci pravi božiji narod...:(

Potrebno je upoznati biblijsku istinu, i truditi se iskorjenjivati plodove grijeha iz svoga srca, a navikavati se na plodove duha. Za to je potreban jedan vremenski perjod, tako da se vidi dali osoba naginje prema dobru, i dali se spremna odreći loših osobina.

Ivan 17:3 - A da bi dobili vječni život, trebaju dobro upoznati tebe, jedinog pravog Boga, i onoga koga si poslao, Isusa Krista. :heart:

За мене сте ви прави Хришћани. Никог не нападате, ширите Христову мудрост, живите у складу са Библијом....
Нормално, и монаси и нека свештена лица у Православљу такође имају моју наклоност.

предпостављам да кад их неко појури побегну на различите стране:D
шалим се
има цитат из Библије о лажним сведоцима (где се спомињу два).

Pa baš se to i ne događa, više su ljudi, ili nezainteresirani za Boga i Bibliju, ili su prijazni, no ima i negativaca. :heart: :bye:

Ne zovu se po Bozijem imenu.YHVH je glagol"biti"treceg lica jednine prostog buduceg kontinuiranog vremena.To nije samo prosto buduce vreme,vec i CAUSATIVE i znaci"onaj koji je uzrok postojanja."U pitanju je glagolski oblik biti u sva tri vremena istovremeno,koji je bio,koji jeste i koji ce biti.Takvo glagolsko vreme ne postoji u indoevropskim jezicima,i ne moze da se objasni prevodom.U modernom hebrejskom jeziku,prosto buduce vreme od glagola"biti"YHVH je Yihweh.Kako se vremenom jezici menjaju,kao i izgovori i akcenti,danas ovo YIHVEH nije isto sto i kojim se Bog objavio Mojsiju.Po nekim lingvistickim zakonitostima kako se jezik menjao,pretpostavlja se da se YHVH izgovarao YAHUWAH.
Jehova nije pravilan izgovor jer je nastao u 16.veku kada su prevodioci Biblije Martina Lutera nasumice ubacile samoglasnike e,o,a.Ima Yahve je uzeto iz samaricanskog izgovora iz 5 veka nove ere od"Yabe" ili "Yabhe"i nema nikakve gramaticke osnove.
Dakle da se zovete bo bozjem imenu,ne zovete se.

A ti si neki magistar gramatike, ili ???

Valjda su STRUČNE osobe kroz proučavanje vjerodostojnije od tebe.

:heart: :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back