Godfroa
Gost
- Poruka
- 519
Car Lazar se uzdigao u nebesa i od tad smo nebeski narod.
Netacno. Zaboravila si Nemanjice, bogougodnu lozu na cokotu gospodnjem

A nebeski narod smo odkad smo sleteli sa Sirijusa.
Srbi-Serbi-Sorabi-Serboi- Sirijus.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Netacno. Zaboravila si Nemanjice, bogougodnu lozu na cokotu gospodnjem

Ne postoji ''izabrani narod''...To su Jevreji izmislili da bi olakšali sebi muke kroz koje su prolazili...A vi ste neki wannabe jevrejiOvu temu postavljam s ciljem da iskrene osobe, koje su u potrazi za Bogom i religijskom zajednicom koja odgovara biblijskim obilježjima, upoznaju Jehovine Svjedoke kao jedinu pravu organiziranu grupu koju Stvoritelj Bog odobrava. Zamolio bi sve učesnike da se drže pravila na način pitanja i odgovora. Nije dopušteno kopiranje tekstova iz raznoraznih knjiga. Na ovoj temi se želi uspostaviti tolerancija prema svim vrstama ljudi. Svima želim Božji blagoslov, kulturu komunikacije i logiku razmišljanja.
Pravi Božji narod se treba ZVATI po Božjem imenu JHVH ( Jehova )
Izaija 43:5-7 - Ne boj se, jer ja sam s tobom! S istoka ću dovesti potomstvo tvoje i sa zapada ću te sabrati. Reći ću sjeveru: ‘Daj!’ a jugu: ‘Ne zadržavaj ih! Dovedi sinove moje izdaleka i kćeri moje s kraja zemlje, svakoga tko se zove imenom mojim i koga sam stvorio na slavu svoju, koga sam sazdao i koga sam načinio!’
Zašto se samo Jehovini Svjedoci zovu po Božjem imenu ???

Ko moze ici od vrata do vrata ?
Krsteni JS ili neko ko je tek dosao u JS?
Zasto idu u paru?

Misliš, a koje je Božje IME i što znači ???

Baš vas briga.. vaš bog će sve da ih potepa...
što mi ovo liči na ''nevaljale devojčice ne vole karanfile''....

Zašto se samo Jehovini Svjedoci zovu po Božjem imenu ???
A nebeski narod smo odkad smo sleteli sa Sirijusa.
Srbi-Serbi-Sorabi-Serboi- Sirijus.

Naivan i/ili ocajan. Bonus poeni ako si skoro doziveo/la neki tezak dogadjaj koji te je jos vise emocionalno izbacio iz ravnoteze.Sta je potrebno da bi bio krsteni JS?

Zar nismo pali s Marsa?
Dobro.. nek smo i sa Sirijusa...
al i Mojsije je bio srbin.. moj sije.. i taj je sve srbe rasijo po svetu, samo što su pozaboravljali da su srbi pa sad opet moramo da ih posrbljavamo...
Sta je potrebno da bi bio krsteni JS?

разумеш, разумеш
ја сам ти лепо рекао на оној теми не узимај узалуд име Господње и не цитирај стихове из Библије беспотребно.
стално пискараш да живиш по принципу Библије онда 10% организацији и нема ту више приче.

ПОСТОЈЕЋИ

Питање.... негде сам чуо да је божије име Саваот. Да ли знате нешто о томе?

Zato što su položili svoje živote braneći svetinju.
Zato što su položili svoje živote braneći svetinju.

E da.. al RazumeSe II ništa nije razumeo i odveo je narod u propas...Posvadjali se Mojsije i njegov brat, RazumeSe II i tada su se Srbi podelili.
Sa Sirijusa smo 100%, pa dao sam ti i dokaz.
Srbi-Serbi-Sorabi-Serboi- Sirijus

Potrebno je upoznati biblijsku istinu, i truditi se iskorjenjivati plodove grijeha iz svoga srca, a navikavati se na plodove duha. Za to je potreban jedan vremenski perjod, tako da se vidi dali osoba naginje prema dobru, i dali se spremna odreći loših osobina.
Ivan 17:3 - A da bi dobili vječni život, trebaju dobro upoznati tebe, jedinog pravog Boga, i onoga koga si poslao, Isusa Krista.
Ma nije to ni bitno.
Nego otkud vama da se to "prorocanstvo" odnosi upravo na vas ?

предпостављам да кад их неко појури побегну на различите стране
шалим се
има цитат из Библије о лажним сведоцима (где се спомињу два).

Ne postoji ''izabrani narod''...To su Jevreji izmislili da bi olakšali sebi muke kroz koje su prolazili...A vi ste neki wannabe jevreji

Ne zovu se po Bozijem imenu.YHVH je glagol"biti"treceg lica jednine prostog buduceg kontinuiranog vremena.To nije samo prosto buduce vreme,vec i CAUSATIVE i znaci"onaj koji je uzrok postojanja."U pitanju je glagolski oblik biti u sva tri vremena istovremeno,koji je bio,koji jeste i koji ce biti.Takvo glagolsko vreme ne postoji u indoevropskim jezicima,i ne moze da se objasni prevodom.U modernom hebrejskom jeziku,prosto buduce vreme od glagola"biti"YHVH je Yihweh.Kako se vremenom jezici menjaju,kao i izgovori i akcenti,danas ovo YIHVEH nije isto sto i kojim se Bog objavio Mojsiju.Po nekim lingvistickim zakonitostima kako se jezik menjao,pretpostavlja se da se YHVH izgovarao YAHUWAH.
Jehova nije pravilan izgovor jer je nastao u 16.veku kada su prevodioci Biblije Martina Lutera nasumice ubacile samoglasnike e,o,a.Ima Yahve je uzeto iz samaricanskog izgovora iz 5 veka nove ere od"Yabe" ili "Yabhe"i nema nikakve gramaticke osnove.
Dakle da se zovete bo bozjem imenu,ne zovete se.