- Poruka
- 66.964
Ne, to je vaspitanje.Jeste indoktrinacija je uciti decu vrlinama.
Indoktrinacija je učiti decu da budu poslušne kasice prasice jedne moćne finansijske organizacije. (svejedno o kojoj organizaciji se radi)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne, to je vaspitanje.Jeste indoktrinacija je uciti decu vrlinama.
Nisam rekla da živim loše zbog takve pojave. Samo mi je žao te devojčice iNe nije skretanje sa teme.
Deca od malih nogu moraju biti poučavana Božijim savršenim merilima da bi im kasnije kada odrastu prirasla za srce i služila kao kompas u ovom ludom vremenu.
Daleko je plemenitije pokloniti nego primati poklon... Mi smo od Boga dobili sve!
Treba da mu damo ono 'najvrednije' što imamo, jer tako pokazujemo svoju nesebičnost, prema Bogu. To je ova devojčica i uradila, i za mene je to za svaku pohvalu. I ne samo za nju, nego i za njene roditelje. Bog je toga svestan a njegovi blagoslovi su veliki prema osobama takvog srca.
Svaki iskren vernik će to razumeti.
Kao udovica, ako se ne varam iz Kane. Dala je u hramu u Jerusalimu sve što ima. Hrist je bio tu, misliš da ju je prekorio! Ne, rekao je da je dala najviše i ako je ubacila samo jedan novčić. Jer je dala od srca. To je uradila i ova devojčica.
Ne živiš ti lošije, ni ti ni tvoja porodica, zbog ove pojave...molislim na ovu devojčicu.
Već zbog ovih pojava koje sam nabrojao gore i drugih sličnih. I koje treba podhitno iskoreniti.
Gledaj malo stvari iz Božijeg ugla!
Organizacija služi za naše dobro.
Apostoli i učenici u prvom veku su bili veoma dobro organizovani. Kao porodica, bratski.
Danas je isto tako.
Ne mogu tačno da citiram sada jedan stih koji kaže...'ne ostavljaj svoje skupštine, kada vidiš da se većma približava dan gospodnji'.
Da bi se bodrili između sebe, jačali u veri i ostali duhovno budni u ovom vremenu, jer dan je blizu.
Bog je Bog reda i kod njegovih sledbenika je sve uređeno. I to svako poštuje, ne što mora već što hoće.
To je Boziji put.
Imali smo skoro temu o tome pa potraži šta sam pisala.Ponovo ti kažem pročitaj prvu zapovest. Pa mi reci šta znači.
Veruj mi da je ta devojčica bila veoma srećna, što je najvažnije.Nisam rekla da živim loše zbog takve pojave. Samo mi je žao te devojčice i
ostale dece koja doniraju novac za organizaciju.
Bog se raduje kada su deca srećna, vesela, zdrava, kada se igraju, a ne kada
mu novac daju. Njemu novac ne treba.
https://forum.krstarica.com/threads...e-druge-bozije-zapovesti.955961/post-47372605PS.
Molim te za link ako ti nije problem, vezano za prvu zapovest.
Hvala
’„Postaću“ poslao me je k vama.‘ “

vaspitavanje u duhu velikodusnosti je korisno a ne uciti decu da budu sebicnaNe, to je vaspitanje.
proucavanjem Biblije
Au ljudi, čime se vaša organizacija bavi..
Kako da ne. Do toga što si citirala nisi došla proučavanjem Biblije, nego suproucavanjem Biblije
To je tvoje klevetanje.Kako da ne.
Uverila si se tako što si čitala duhovnu hranu koje ti je verni i razboriti robTo je tvoje klevetanje.
Ja sam izucavala Bibliju i sama sam se uverila u svesto znma.
A ti nastavi da me vređaš.Tebi nije dobro kako ti znas kako sam ja proucavala Bibliju?
opet si ignore
Biblija se proucava i zao mi je izucila sam je i znam je celu
a ti nastavi sa klevetama

Sad?nece ti pomoci ta zamena teza ti vredjas jer si takva
ignore si
nema vise
13. А Мојсије рече Богу: Ево, кад отидем к синовима Израиљевим, па им кажем: Бог отаца ваших посла ме к вама, ако ми кажу: Како Му је име? Шта ћу им казати?2 Mojsijeva 3
13 Ali Mojsije je rekao pravom Bogu: „Ako dođem kod Izraelaca i kažem im:
’Bog vaših predaka poslao me je k vama‘, a oni me upitaju: ’Kako mu je ime?‘
šta da im kažem?“
14 Tada je Bog rekao Mojsiju: „Postaću šta god želim da postanem.“ Još je rekao: „Ovako kaži Izraelcima: ’„Postaću“ poslao me je k vama.‘ “
15 Tada je Bog još jednom rekao Mojsiju:„Ovako kaži Izraelcima:
’Jehova, Bog vaših predaka, Bog Avrahamov, Bog Isakov i Bog Jakovljev, poslao me je k vama.‘ To je moje ime doveka i po njemu ću biti poznat iz naraštaja u naraštaj.
Eto iz Bibliji vidimo kako je Bog obznanio savoje ime i objasnio ga.
ma njoj su svi na ignor ali nas redovno čita i uredno prijavljuje sve redomSad?
Ili će to ignore postati jedog dana stvarno?
Da, to je onaj koji jeste, ali izgleda da ima i neki koji bi da postane..13. А Мојсије рече Богу: Ево, кад отидем к синовима Израиљевим, па им кажем: Бог отаца ваших посла ме к вама, ако ми кажу: Како Му је име? Шта ћу им казати?
14. А Господ рече Мојсију: Ја сам Онај што јесте. И рече: Тако ћеш казати синовима Израиљевим: Који јесте, Он ме посла к вама.
15. И опет рече Бог Мојсију: Овако кажи синовима Израиљевим: Господ Бог отаца ваших, Бог Аврамов, Бог Исаков и Бог Јаковљев, посла ме к вама; то је име моје довека, и то је спомен мој од колена на колено.
Time se ti možda baviš, ovi u Njujorku više vole da proučavaju svoje finansijske izveštaje.proucavanjem Biblije
Molim te stani u red,trenutno sam ja "na udaru"nase vatrene aeternum, pa kad zavrsi sa mnom mozes ponovo aplicirati da bi se s tobom pozanimavala...A ti nastavi da me vređaš.![]()
JHVH se ispravno izgovara i pise kao JehovaIme Jehova je pogrešno. Nastalo je ubacivanjem samoglasnika riječi Adonai u YHWH tetragramaton pa je nastalo nešto poput Yahowah što je dovelo do izgovora Jehova. YHWH se ispravno čita kao Jahve. To čak i Jehovini svjedoci priznaju u svojim publikacijama.
"Kada je riječ o Božjem imenu, umjesto stavljanja ispravnih samoglasnika, stavili su druge samoglasničke znake kako bi podsjetili čitaoca da mora izgovarati adonai. Odatle potiče riječ Iehouah i eventualno je Jehova postalo prihvaćeno izgovaranje božanskog imena u engleskom." (The Divine Name That Will Endure Forever, God’s Name—Its Meaning and Pronunciation, str. 8)
I ne samo to. Isti izvor priznaje da je ime Jahve bliže originalnom hebrejskom izgovaranju.
"Ipak, mnogi preferiraju izgovaranje Jehova. Zašto? Zato jer ima vrijednost i familijarnost koju ime Jahve nema. Zar ne bi, ipak, bilo bolje da koristimo oblik koji je možda sličniji originalnom izgovoru? Ipak ne, jer to nije običaj sa biblijskim imenima." (ibid)
I onda dalje ide priča o tome kako je Yeshua postalo Iesous pa Jesus tj. Isus i da je isto tako i sa Jehovom.
https://www.jw.org/en/library/books...ever/Gods-Name-Its-Meaning-and-Pronunciation/
U jednom drugom izvoru Jehovinih svjedoka imamo sljedeću tvrdnju:
"Jahve je transliteracija a Jehova prevod a biblijska imena se uglavnom prevode a ne transliteruju." (Awake, March 22nd 1973, Yahweh or Jehovah, str. 27).
https://wol.jw.org/en/wol/d/r1/lp-e/101973210
Tvoja vjerska zajednica se ne bi složila sa tobom kao što se vidi iz priloženih citata.JHVH se ispravno izgovara i pise kao Jehova
kao sto u mnogim Biblijskim prevodima i pise Jehovah
Nije tacnoTvoja vjerska zajednica se ne bi složila sa tobom kao što se vidi iz priloženih citata.