Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako si pravi hriscanin onda ces slediti Bozju volju koju je Isus savrseno demonstrirao dok je bio na zemlji. Znaci ako Isusu Jehova nije zabelezio rodjendan i Isus ga nikad nije pomenuo a jos manje slavio, zasto bih ga ja cestica prasine, slavio? Ko sam ja ili bilo koji nesavrsen covek? Nije ga ni Adam, prvi covek slavio. Zakljucak: rodjendan je slavljenje ljudi, dogadjaj koji nije hriscanski princip.

Krstenje je simbol ili javna objava da sam spreman da vrsim Bozju volju. Kao beba od godinu dana niko od nas nema pojma sta je Bozja volja, besmisleno je i da naglasavam. Jovan Krstitelj je krstio odrasle ljude koji su mogli da razumeju Bozju volju a ne malu decu od godinu dana sto je nehriscanska praksa, ritual koji nema biblijsku podrsku. Sam Isus se krstio kad je imao oko 30 godina.

Zakljucak: krstenje beba je tradicija ili ritual koji nema nikakve veze sa pravim hriscanstvom, dogadjaj koji nije hriscanski princip. Mi nasoj deci ili najblizima kupujemo poklone preko cele gopdine, ne samo jednom za rodjendan. A ti meni ako hoces da posaljes poklon za rodjendan, slobodno i ne samo ti nego bilo ko. Bicu radostan da ga primim. Moj rodjendan ce biti sad 24 marta tako da se nadam poklonima od vas, ali nista od slavlja.

:hvala: i :kpozdrav:

Prvo zanemarujes cinjenicu da je Jovan krstio vodom za oprastanje grehova,
A mi imamo krstenje i Vodom i Duhom , ,jer time postajemo Hriscani, jer smo zapecaceni Duhom svetim,
I jos nesto apostoli su krstavali citave domove to znaci i decu, jedinio akosu svi oni bili bezdetni?

како ли само ово тумаче, ако га нису преправили

И рече Господ Бог: Ето, човек поста као један од нас знајући шта је добро шта ли зло; али сада да не пружи руку своју и узбере и с дрвета од живота, и окуси, те до века живи.

Odgovor ti je odmah u nastavku: знајући шта је добро шта ли зло samo treba razmisliti. Sigurno da Adam nije dobio bolji polozaj, moc i Jehovinu mudrost krseci Jehovinu zapovest.

:kpozdrav:

Sale bre ostavi se ćorava posla. Znaš ti vrlo dobro šta znači bukvalno a šta znači razumno.

Ajd sad uzdravlje.

па добро, ајд ми размно протумачи ОВО

па ми Драгутине објасни и овај стих, да могу да вас схватим

1 Kor. 1:19. Jer je pisano: Pogubiću premudrost premudrih, i razum razumnih odbaciću

Ali, kako ga spasavaš? Zar misliš da je dete koje ne zna ništa ni o Bibliji, ni o veri, pred Bogom izgubljeno, ako roditelj pusti da umre, a transfuzija krvi je bilo jedino rešenje?

Ponavljam po stoti put. Postoji vječni život za poslušne, a smrt za neposlušne.

Mi se toliko ne osvrćemo na ovaj sadašnji trenutni život, jer znamo da to nije pravi.

I zato, ako u tako teškoj situaciji ostanemo poslušni Božjoj zapovjedi, mi ustvari spašavamo život.

No ponavljam, za takav stav, kao naš, potrebna je jaka vjera u Boga i njegovu riječ.

Međutim, osoba koja poklekne pod pritiskom situacije, i dopusti davanje krvi, a potom se iskreno pokaje, i dalje ostaje u Božjoj milosti.

Pa da slusate vi biste znali da ne pruziti nekome transfuziju koja mu znaci zivot ,a on umre znaci ubivstvo .

Ubivstvo opravdano citatom ne jedite mesa sa dusom njegovom a to mu je krv..

E pa ne govori Božji zakon o neuzimanju krvi baš tako kako si ti pojednostavio, za to ti je potrebna malo bolja spoznaja.

Ubistvo bi bilo namjerno prekršiti Božju zapovjed. :bye: :heart:

Mi se toliko ne osvrćemo na ovaj sadašnji trenutni život, jer znamo da to nije pravi.

I zato, ako u tako teškoj situaciji ostanemo poslušni Božjoj zapovjedi, mi ustvari spašavamo život.

No ponavljam, za takav stav, kao naš, potrebna je jaka vjera u Boga i njegovu riječ.

Međutim, osoba koja poklekne pod pritiskom situacije, i dopusti davanje krvi, a potom se iskreno pokaje, i dalje ostaje u Božjoj milosti.

I ja ponavljam po stoti put: Ti budi poslušan tome što misliš da je Božija zapoved, ali dete još ni ne zna šta je Božija zapoved!

Ti budi poslušan Bogu do samog kraja, ali dopusti da dete primi krv i preživi, a, ono će, kad poraste, odlučuti da li će prihvatiti veru svojih roditelja.

Roditelj je gospodar svoga djeteta do njegove punoljetnosti, a to bi trebao znati. :hvala:

Svaki prekršaj koji napravi, ne odgovara on nego roditelj. :bye:

Znači, odgovornost o djetetu je na roditelju, a tako i Bog gleda i prihvaća. :heart:

Ako je tolko nevazhan ovaj zhivot , zashto onda "ne ubij" ?

U redu je da se ubije zhena ili dete ako naredi bog , u redu je pustiti da neko umre , a kako onda sluzhite zapovesti "ne ubij" ?

Prvo zanemarujes cinjenicu da je Jovan krstio vodom za oprastanje grehova,
A mi imamo krstenje i Vodom i Duhom , ,jer time postajemo Hriscani, jer smo zapecaceni Duhom svetim,
I jos nesto apostoli su krstavali citave domove to znaci i decu, jedinio akosu svi oni bili bezdetni?

Boki ne vredi da razgovaramo dalje na tu temu kad ti zanemarujes Pismo. Recimo Isusa si zanemario a takodje i apostole jer znas da oni nisu slavili rodjendane. Tako da, ako bi svi ostali slavili rodjendane i krstili malu decu pa bili to i sami andjeli, ako to Isus nije cinio, onda znaci da nije ispravno. Isus je nas ucitelj i perfekcionista, Sin Bozji koji je ostavio primer koji pravi hriscanin treba da sledi.Bolje je da razgovaramo o necemu drugom o necemu o cemu imamo zajednicki temelj.

Boki ne vredi da razgovaramo dalje na tu temu kad ti zanemarujes Pismo. Recimo Isusa si zanemario a takodje i apostole jer znas da oni nisu slavili rodjendane. Tako da, ako bi svi ostali slavili rodjendane i krstili malu decu pa bili to i sami andjeli, ako to Isus nije cinio, onda znaci da nije ispravno. Isus je nas ucitelj i perfekcionista, Sin Bozji koji je ostavio primer koji pravi hriscanin treba da sledi.Bolje je da razgovaramo o necemu drugom o necemu o cemu imamo zajednicki temelj.

Ako nisu slavili ne znaci da je gresno obelezavti taj dan , svako kako veruje neka cini,
Drugo Isus Hristos nikoga nije krstio, trece , nisi odgovorio na pitanja,ako ne zelis samo reci i necu vise ni poitati.

Ako je tolko nevazhan ovaj zhivot , zashto onda "ne ubij" ?

U redu je da se ubije zhena ili dete ako naredi bog , u redu je pustiti da neko umre , a kako onda sluzhite zapovesti "ne ubij" ?

To nije ubijanje. Ti kroz poslušnost Bogu nikoga ne ubijaš.

Nisi dao sinu heroin, a on otišao u krađu gdje je poginuo. Ili, zabraniš sinu da bude u autu bez pojasa, i desi se saobraćajka gdje pogine, te se zaključi kroz istragu da bi preživio da nije imao pojas.

Nemožeš tako površno razmišljti, i opravdavati jedan zakon kršeći drugi. :heart: :bye:

Roditelj je gospodar svoga djeteta do njegove punoljetnosti, a to bi trebao znati. :hvala:

Svaki prekršaj koji napravi, ne odgovara on nego roditelj. :bye:

Znači, odgovornost o djetetu je na roditelju, a tako i Bog gleda i prihvaća. :heart:

значи недај Боже(ако бу му била неопходна трансф.) ти би убио своје дете зарад своје г*зице, страшно:eek::eek::eek:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back