Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali, ti roditelji nisu zakonski mogli da sačuvaju svoju decu od ratišta. Kakve su oni (roditelji) emocije imali na ispraćaju nema nikakve veze!

Da, bili su tužni kada su im djeca poginula, a kada su odlazili u rat slavili su, pa što je onda to ???

Stvar je pristranog vašeg stava, i neshvaćanja. Kada netko umre za viši ideal, onda je to opravdano, a kada netko umre zato što nije htio prekršiti Božji zakon, onda je to fanatizam ? Nelogika je osnovni stil života ljudi ovoga svijeta. :bye: :heart:

Da, bili su tužni kada su im djeca poginula, a kada su odlazili u rat slavili su, pa što je onda to ???

Stvar je pristranog vašeg stava, i neshvaćanja. Kada netko umre za viši ideal, onda je to opravdano, a kada netko umre zato što nije htio prekršiti Božji zakon, onda je to fanatizam ? Nelogika je osnovni stil života ljudi ovoga svijeta. :bye: :heart:

Pa, vi umirite za više ideale, ali dopustite da se spasi život detetu koje još ni ne shvata bilo kakve ideale.

Pa, evo, Borka je navela slučajeve kada je neophodno primiti krv, što znači ako ne dozvoliš da mu daju krv, ti ga time ubijaš.
A, tebi je to "takvo što"!? Sitnica. Ma, dajte, bre, verujte u šte hoćete i odlučujte o svom životu, ali dopustite da spasu život vašem detetu, ako već dotle dođe. Nije mi jasno kako to nije zakonski regulisano.!?

Mi dopuštamo TRANSFUZIJU, ali ne krvi. Mi prihvaćamo takvu vrstu transfuzije koja sa sobom ne nosi rizik da će naše dijete dobiti sidu, hepatitis ili malariju. Mi želimo da naša djeca dobiju najbolje liječenje, a siguran sam da to želi svaki roditelj koji voli svoje djete. Kad dođe do velikog gubitka krvi, od najveće je potrebe obnoviti volumen tekućine. Naša krv se sastoji od 50% vode, crvena i bjela krvna zrnca i sl. Kad dođe do velikog gubitka krvi, samo tijelo izlučuje velike rezerve krvnih stanica u krvotok i ubrzava proizvodnju novih. Ali, potrebno je nadomjestiti volumen tekućine. Za to se mogu koristiti širitelji volumena plazme koji ne sadrže krv. Isto je i sa drugim oboljenjima, danas ima mnogo načina, a isto tako medicina se razvija. Međutim, kada se bira između kršenja Božjih zapovjedi i oduzimanja našeg trenutnog života, TU NEMA KOMPROMISA, i zato je velika razlika između NAŠE VJERE U BOGA i VAŠE.

Kada se u samoj Bibliji naredjuje ubistvo zhena i dece onda je to logichno.
Da li je to fanaticizam ili ne ?

Mi dopuštamo TRANSFUZIJU, ali ne krvi. Mi prihvaćamo takvu vrstu transfuzije koja sa sobom ne nosi rizik da će naše dijete dobiti sidu, hepatitis ili malariju. Mi želimo da naša djeca dobiju najbolje liječenje, a siguran sam da to želi svaki roditelj koji voli svoje djete. Kad dođe do velikog gubitka krvi, od najveće je potrebe obnoviti volumen tekućine. Naša krv se sastoji od 50% vode, crvena i bjela krvna zrnca i sl. Kad dođe do velikog gubitka krvi, samo tijelo izlučuje velike rezerve krvnih stanica u krvotok i ubrzava proizvodnju novih. Ali, potrebno je nadomjestiti volumen tekućine. Za to se mogu koristiti širitelji volumena plazme koji ne sadrže krv. Isto je i sa drugim oboljenjima, danas ima mnogo načina, a isto tako medicina se razvija. Međutim, kada se bira između kršenja Božjih zapovjedi i oduzimanja našeg trenutnog života, TU NEMA KOMPROMISA, i zato je velika razlika između NAŠE VJERE U BOGA i VAŠE.

Reci kada ste poceli sa time , koje godine?
I koliko je ljudi nastradalo zbog vaseg bednog uverenja?

Postoje i druge stvari koje brane svojoj deci , a to je , slavljenje rodjendana , odlazak na proslave , bavljenje mnogim aktivnostima itd , ovo je ne cuveno, a ovamo se protive krstenju dece u mladosti , a oni ih vec onako male krstavaju po svojoj volji . Ne cuveno:evil:

Boki nisi na temi da kritikujes nego da saznas zasto, koji je biblijski razlog za to sto mi Jehovin narod cinimo. I odgovori mi biblijskim stavcima na sledeca pitanja: 1. Kad je Isusov rodjendan i da li ga je slavio?
2. Da li Biblija belezi slavljenje rodjendana nekog od apostola?
3. Kad je Isus krsten, koliko je imao godina?

Kad budes odgovorio na ova pitanja dobices i odgovor na svoja.

:kpozdrav:

Poslednja izmena:
Postoje i druge stvari koje brane svojoj deci , a to je , slavljenje rodjendana , odlazak na proslave , bavljenje mnogim aktivnostima itd , ovo je ne cuveno, a ovamo se protive krstenju dece u mladosti , a oni ih vec onako male krstavaju po svojoj volji . Ne cuveno:evil:

Da, mnoge stvari nemožete da prihvatite i razumijete.

1. Korinćanima 2:12-14 - A mi nismo primili duh svijeta, nego duh koji je od Boga, da spoznamo ono što nam je Bog podario. O tome i govorimo, ne riječima kojima uči ljudska mudrost, nego onima kojima uči duh, dok se služimo duhovnim riječima da objasnimo ono što je duhovno. A tjelesni čovjek ne prihvaća ono što je od Božjega duha, jer je za njega to ludost, i ne može to spoznati, jer se to treba prosuđivati na duhovan način.

Samo da te savjetujem. Dogovorili smo se da ćemo ignorirati svakoga onoga koji bude na LOŠ način govorio o nama, našim učenjima i našem Bogu. Tako da bi te zamolio, pošto si počeo da koristiš ikonicu sa vražjom glavom, da neradiš to. Hvala ! :heart: :bye:

Ovo gore neću ni da komentarišem, jer je i više nego jasno da je transfuzija krvi u nekim slučajevima neophodna. Tu priču pričaj nekom drugom.

A, što se tiče ovoga što si naglasio: nemojte da pravite kompromis kad ste vi u pitanju, ali ne žrtvujte vašu decu zbog vaših ideala. A, ona kad porastu, izabraće da li će da žive ili će umreti zbog svoje vere (ako do toga dođe - daleko bilo).

1. Korinćanima 2:12-14 - A mi nismo primili duh svijeta, nego duh koji je od Boga, da spoznamo ono što nam je Bog podario. O tome i govorimo, ne riječima kojima uči ljudska mudrost, nego onima kojima uči duh, dok se služimo duhovnim riječima da objasnimo ono što je duhovno. A tjelesni čovjek ne prihvaća ono što je od Božjega duha, jer je za njega to ludost, i ne može to spoznati, jer se to treba prosuđivati na duhovan način.

Samo da te savjetujem. Dogovorili smo se da ćemo ignorirati svakoga onoga koji bude na LOŠ način govorio o nama, našim učenjima i našem Bogu. Tako da bi te zamolio, pošto si počeo da koristiš ikonicu sa vražjom glavom, da neradiš to. Hvala ! :heart: :bye:

Definicija shta je loshe je shiroka , postoji i konstruktivna kritika .

Znachi ako se ne slazhemo nismo pozheljni ?

Pa, evo, ljudi su naveli situacije kada je transfuzija krvi jedino rešenje.

Nikad transfuzija krvi nije jedino resenje, nikad. Isto kao sto ljudi, obrati paznju na ljudi kazu da mora samo da se umre. Jehova je darovaoc zivota i to ne obicnog vec vecnog zivota, tako da tvrdnja "mora samo da se umre" nije tacna, mnogi nece okusiti smrt u ovom sistemu stvari, ne mora da se umre, jer ono sto je coveku nemoguce, Jehovi je sve moguce.

Boki nisi na temi da kritikujes nego da saznas zasto, koji je biblijski razlog za to sto mi Jehovin narod cinimo. I odgovori mi biblijskim stavcima na sledeca pitanja: 1. Kad je Isusov rodjendan i da li ga je slavio?
2. Da li Biblija belezi slavljenje rodjendana nekog od apostola?
3. Kad je Isus krsten, koliko je imao godina?

Kad budes odgovorio na ova pitanja dobices i odgovor na svoja.

opet kontriras , tako mozes do besvesti, ja sam odgovorio do sada na svako pitanje , ocekujem i na moja odgovor,

ne radi se o slavljenju rodjendana apostolima , nego o nasoj deci kojima treba radost igra , druzenje , a ne mucenje, zamisli koliko dete ima frustracija zbog toga sto neko slavi rodjendan i druzi se a ono posmatra iz nekog coska kao siroce.

I sus je krsten formalno., jer nije imao greha i to krstenjem vodom za oprastanje grehova, a ovo drugo nase krstenje je i vodom i Duhom svetim i razlikuje se veoma jer, ono jo to sto zapecacuje hriscanina Duhom svetim , i on postaje pravi hriscanin, bez krstenja nema ni spasenja.,

Eto a sada vi.

Kada se u samoj Bibliji naredjuje ubistvo zhena i dece onda je to logichno.
Da li je to fanaticizam ili ne ?

Da li Bog ima pravo da odlučuje sa nama kako mu je volja, pošto je on TVORAC ?

Ti da napraviš robota, sigurno bi imao pravo odlučivati o njegovoj sudbini.

Ti bi najbolje znao što treba tome robotu, i kako nešto učiniti za svoju i njegovu dobrobit. To isto je stav i kod Boga, i njegovo pravo. Ako nešto on učini, sigurno najbolje zna zašto to čini ili govori.

Što bi napravio da ti se taj tvoj robot pokvari ? Popravio bi ga, ili bacio u smeće, jer je logično da ti netreba škart roba. No, vidiš, Bog zbog ljubavi to nije učinio sa nama, a zaslužili smo, nego je dao još i svoga sina da otkupi grijeh koji je Adam prouzročio. Umjesto da smo mu zahvalni, vršeći njegovu volju iz njegoove riječi, mi sebi dajemo za pravo da si biramo, koje pravilo budemo izvrašavali, a koje ne. Jehova zna zašto nedopušta konzumiranje krvi, a to je i objasnio u svojoj riječi, no ja vam nemogu pomoći što nerazumijete njegovu volju i htjenje.

opet kontriras , tako mozes do besvesti, ja sam odgovorio do sada na svako pitanje , ocekujem i na moja odgovor,

ne radi se o slavljenju rodjendana apostolima , nego o nasoj deci kojima treba radost igra , druzenje , a ne mucenje, zamisli koliko dete ima frustracija zbog toga sto neko slavi rodjendan i druzi se a ono posmatra iz nekog coska kao siroce.

I sus je krsten formalno., jer nije imao greha i to krstenjem vodom za oprastanje grehova, a ovo drugo nase krstenje je i vodom i Duhom svetim i razlikuje se veoma jer, ono jo to sto zapecacuje hriscanina Duhom svetim , i on postaje pravi hriscanin, bez krstenja nema ni spasenja.,

Eto a sada vi.

Po meni najveci praznik svakog choveka je njegov rodjendan , kako mozhe rodjendan nekog za koga ne znamo pouzdano da postoji mozhe biti vazhniji od dana kada mi svanichno postojimo.

Pa ajde kazi mi konacno sta biras, Boziju zapovest ne ubi , ili zapovest ne jedite mesa sa dusom njegovom a to mu je krv,koju tumace ljudi kako hoce, ajde kazi ako si jois pri svesti?

Definicija shta je loshe je shiroka , postoji i konstruktivna kritika .

Znachi ako se ne slazhemo nismo pozheljni ?

Sta je dobro a sta lose je veoma jednostavno definisati, zato je nama Jehovinim Svedocima veoma lako to odrediti. Evo kako: govorim iz licnog iskustva, naime ako imam problem koji ne znam da resim, pitam se: "kako bi Isus postupio u mojoj situaciji?" Kako bi Isus reagovao na mom mestu? Primer: dobio sam poziv za rat, razmisljam: Da li bi Isus obukao uniformu vojnika i uzeo oruzje u ruke? Znam da ne bi. Kako to znam? Znam jer rekao je:"Ljubi bliznjeg svoga kao samog sebe", znaci rezonujem: ako volim ljude kao samog sebe ne zelim ni slucajno da im nanesem zlo. Eto kako mi Jehovini Svedoci donosimo odluke. Skolujemo svoju savest proucavajuci i ispitujuci Bibliju svakodnevno i proveravamo da li je to ispravno, da li je to tako. Znaci ziveci po principima Biblije slusamo naseg Stvoritelja jer jedini Jehova zna sta je za nas najbolje i niko drugi u svemiru.

Pozdrav svima! Obzirom da mnogi na forumu ne znaju gotovo nista o Jehovinim Svedocima, ili i ono sto znaju uglavnom su dezinformacije, evo ukratko nekoliko vaznijih stvari o nama iz prve ruke:

Ко су они?

Јеховини сведоци желе да их боље упознате. Можда их знате као своје комшије и колеге на послу или сте их срели на било који други начин у свакодневном животу.
У ствари, Јеховини сведоци су заинтересовани за вас и вашу добробит. Они желе да вам буду пријатељи и да вам кажу нешто више о себи, својим веровањима, својој организацији, и о томе шта они мисле о људима и свету у коме сви ми живимо.

Јеховини сведоци су углавном попут свих других људи. Имају уобичајене проблеме — економске, здравствене, емоционалне. Понекад погреше јер нису савршени, а ни надахнути од Бога или непогрешиви. Али они се труде да уче из својих искустава и марљиво проучавају Библију како би се исправили тамо где је потребно. Предали су се Богу да би вршили његову вољу и својски се труде да живе по том предању. У свим својим активностима траже вођство Божје Речи и његовог духа.

:super:

ukratko receno, oni su pacenici

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back