Jeftino a daleko putovati da li je moguce

Pade mi napamet jos jedan nacin kako mozda mozete jeftino da pazarite avio kartu za daleko (na drugi kontinent) putovanje, odnosno u ovom slucaju je turisticki aranzman (let+smestaj). Kupite u last minute ponudi neke EU turisticke kompanije neki takav paket.

Letos sam upoznao u San Franciscu nas mladi par (jedno je iz Nisa a drugo iz Lerskovca), njima je rodbina iz Nemacke za neke relativno malu kintu uzela na last minut dealu preko turisticke agencije paket MinKen-SF sa hotelom od 4* na nedelju dana za 800 eura po osobi. Naleteli supruga i ja na njih na dorucku u hotelu, cujemo srpski, upoznamao se i ja kroz zezanje kazem "u Srbiji nije lose kad se putuje na drugi kraj sveta", pocese da se "pravdaju" omladinci, "ma nismo mi lovani, skupili smo pare za letovanje, jos nas castila rodbina, dala pola para za aranzman, a od Nisa do Minkena smo isli autobusom..".

Za $ 200-300 zaista nema karte za dalje prekookenaske destinacije...narocito posle kovid-a sve je znacajno poskupelo, a verovatno i broj ukupnih letova nije jos dostigao maksimum kao nekada.

Sve ispod $800 je neraalno naci. Neki kolega forumas pomenu kupovinu 6+ meseci za jeftine karte...to vise ne vazi, algoritam im kontorlise cenu, cak nekad i 90 dana pre puta bude jeftinija karta. Takodje, softer "vidi" da gledamo kartu sa odredjene IP adrese, pa ako se par puta pojavite na istom sajtu sa iste IP adrese, algoritam dize lagano cenu i vrsi pritisak na kupca da je kupi kartu sto pre (da ne bi jos poskupela) ...biznis sta ces...ko i sve drugo 😉

Mi koristimo Kayak.com i tu dobijes nekoliko opcija za istu destinacuju.
Drugo, kod tih letova sa velikim brojem presedanja, nekad mora da se prespava do sledeceg leta, pa kad sve uracunas (prevoz, spavanje, klopa, internet) dodje te skuplje a maltret znacajno veci...

Karte treba kupovati online, i to u vreme izvan sezone. Znači, ne leti, ne za neke praznike,izvan sezone godišnjih odmora. Kupio sam povratnu kartu i za 500-600 Evra do Indonezije februara. Išli smo nekoliko puta iz Venecije, a u poslednje vreme može iz Zagreba. Ako imate vezu iz Beograda, tim bolje. Planiramo opet februara ... Najjeftinije su bile karte kod arapskih kompanija, jer sleću u recimo u Dubai, tamo toče jeftin benzin, pa teraj dalje. Hranu verovatno nabavljaju isto tako u nekoj jeftinijoj državi, Tajland, Vijetnam, Indonezija... ,tako da se to njima isplati i po tako niskoj ceni.
Ipak morate biti pripremljeni za odlazak u neku daleku zemlju, to putovanje je vise avantura nego uživanje...
Pa cekaj to nije Eur 500-600 ukupno...Treba do dodjes do te Venecije ili Zagreba, em tvoje vreme, em putovanje, em spavanje, ek klopa...

Karte treba kupovati online, i to u vreme izvan sezone. Znači, ne leti, ne za neke praznike,izvan sezone godišnjih odmora. Kupio sam povratnu kartu i za 500-600 Evra do Indonezije februara. Išli smo nekoliko puta iz Venecije, a u poslednje vreme može iz Zagreba. Ako imate vezu iz Beograda, tim bolje. Planiramo opet februara ... Najjeftinije su bile karte kod arapskih kompanija, jer sleću u recimo u Dubai, tamo toče jeftin benzin, pa teraj dalje. Hranu verovatno nabavljaju isto tako u nekoj jeftinijoj državi, Tajland, Vijetnam, Indonezija... ,tako da se to njima isplati i po tako niskoj ceni.
Ipak morate biti pripremljeni za odlazak u neku daleku zemlju, to putovanje je vise avantura nego uživanje...
Imas let iz Venecije do Dzakarte? Mislis sa presedanjem negde u EU ili Istambulu? Imas i iz Beograda do Istambula pa do Dzakarte. OK, pitanje je cifre ali let od Istambula do Dzakarte te isto izadje, a koliko znam nije ni Beograd-Istambul cifra da otpadaju usi.

Pa možeš da radiš na brodu u zamenu za transport.
Jeste, bas primaju neobucene mornare. Plus sindikati i njihove zabrane.

Mozda moze da se ukraca poluilegalno na brod , da radi "onu" vrstu usluga za posadu...

Vidim, neko gore spominje kruzere, nema njih mnogo koji putuju preko okeana, obicno su u lokalnim morima. Opet, cak i da naletis na takav posao na kruzeru koji ide preko Atlantika, tesko da postoje kruzer linije Evropa-Istocna Azija/J.Amerika.

Imas let iz Venecije do Dzakarte? Mislis sa presedanjem negde u EU ili Istambulu? Imas i iz Beograda do Istambula pa do Dzakarte. OK, pitanje je cifre ali let od Istambula do Dzakarte te isto izadje, a koliko znam nije ni Beograd-Istambul cifra da otpadaju usi.
Presedao sam u Dubaiju. Ceka se oko 4 sata, i to je ok . To je bilo iz Venecije. Iz Zagreba se preseda u Istanbulu. Beograd mi je malo daleko, nažalost.
Inače, karte nam kupuje moja bolja polovica, radila je u turizmu, a i rodom je sa Jave.
Usput, sve više Azijaca dolazi na izlet, odmor u Evropu, naročito sam opazio Juznokoreance, a ima i Kineza,a ima i Indonežana .

Back