Jeftino a daleko putovati da li je moguce

Mislim da može ali mora mnogo toga da se poklopi. Tipa (lupam sad) imaš avionske karte za Beč direktno
let traje 3 h cena 100e. A sa presedanjem let traje 8h (preseda na dva aerodroma) i cena je 70e.
Naravno mora neka low cost avio kompanija( znači samo ranac i da si svestan da uglavnom kasne). Plus da imaju neku akciju.
Pitanje je želiš da provedeš 3 dana na aerodromima (u jednom pravcu) radi uštede.

Indija nije clanica Eu niti ima uredjenu drzavu
O, ti kao iskusan putnik znas da Indija nema uredjenu drzavu. A sam kazes da nisi uspeo preci ni na maloazijsku stranu Bosfora a ne otici dublje u Aziju.
Indija ima uredjenu drzavu, tamo nije bezakonje, postoji parlament, ozbiljna industrijska i poljoprivredna proizvodnja, jos ozbiljnije stope rasta BDP i drzava polako ulazi u top 3-4 drzave prema BDP... na stranu da je Indija kao drzava ekstremno zanimljiva turisticka destinacija.

Uvijek sam zelio da putujem daleko tipa na drugi kontinent i kada vidim cijene u mnogim tim zemljama mnogo su jeftine ali kada covjek treba da dodje do njih plati skupo avionsku kartu tako da mu ne ostane nista,da li je moguce putovati za daleke destinacije a cijenu karte ne platiti hiljadu ipo ili 2 hiljade evra,neka jeftinija varijanta logicno idealna bi bila

Vase misljenje?
Kakve hiljade eura ,idem u januaru u Kosta Riku 550 eura karta a isto ti je i za mnoge druge daleke destinacije.Indija ,Tajland ,Brazil itd.

O, ti kao iskusan putnik znas da Indija nema uredjenu drzavu. A sam kazes da nisi uspeo preci ni na maloazijsku stranu Bosfora a ne otici dublje u Aziju.
Indija ima uredjenu drzavu, tamo nije bezakonje, postoji parlament, ozbiljna industrijska i poljoprivredna proizvodnja, jos ozbiljnije stope rasta BDP i drzava polako ulazi u top 3-4 drzave prema BDP... na stranu da je Indija kao drzava ekstremno zanimljiva turisticka destinacija.
Ne znam, mene tamo ama baš ništa ne privlači.

Ja ti napisah za Snezanu Radojicic.Poslusaj kako se ona snalazi.
Ne moras ti putovati biciklom.
Kako se snalazi? Tako sto skuplja online donacije da bi kupila bajs i da bi imala kinte za trosak? Secam se da je na blogu B92 dodinu-godinu i po imala postavljen njen devizni racun i preklinjala za pomoc.

No, jedna od ideja za one koji zele tako da putuju po svetu je da postanu youtuberi tj da svoja putovanja kace na interMet i prikazuju ih javnosti. Dovoljnim brojem pregleda i pratilaca moce lagodno da finansiraju takav zivot, no pitanje je da li su zakasnili na taj voz. Jer na interMetu postoji sad vec veliki broj svetskih putnika koji zive od youtubea, tik toka, nistagrama... recimo ja pratim Bald&Bankrupcy, Gabriel Travelera, JetLeg wariorse. No, da bi online uspeo moras biti zanimljiv, drugaciji i poprilicno elokventan.

Tada neces voditi racuna da li je avio karta 700$ ili 1000$.

https://dvaranca.com/indija-sta-treba-da-znate-pre-odlaska-i-kako-organizovati-putovanje-tamo/
Evo jedan sajt o Indiji, tj iskustvo.

Do Indije imate nekoliko opcija. Možete leteti iz Beograda ili nekog drugog grada koji vam je bliži i uzeti vezanu avio kartu, ali je često najpovoljnija varijanta da od Beograda letite do Abu Dabija WizzAirom, pa odatle do Indije odaberete IndiGo, Etihad ili AirArabiu u zavisnosti ko ima najbolju opciju. Kako ne biste to sve tražili na raznim sajtovima ispod vam je ptretraga koja poredi cene kod većine avio kompanija i sajtova za prodaju karata, vrši poređenje i daje najbolju ponudu. Svi sajtovi su pouzdani, mi smo većinu koristili i jedino što savetujemo jeste da pre kupovine avio karte kod njih napravite nalog, odnosno budete ulogovani. Kada kupujete na sajtovima koji se bave prodajom avio karata možete uštedeti, jer su karte često povoljnije nego kod avio kompanija. Ovi sajtovi dobiju kod avio kompanija određene popuste, pa se trude da budu konkurentni kako bi putnici pre kod njih kupili. Na primer dobiju popust od 15%, a prodaju za 5% niže nego avio kompanija, pa svakako i oni imaju zaradu.

Pa dobro ne moras avionom. Mozes recimo vozom do Bugarske. To ti je ko da su otisao u Indiju ili Pakistan.
Ne znam da li si skoro bio u Bugarskoj ali Sofija je ista kao BG samo još ima i metro. Tako da ne treba se sprdati sa Bugarskom ako si iz prćije zvane Srbija. Ako uzmeš da porediš Nesebar i Novi Pazar, Srbija je zaista Bangladeš u tom poređenju.

Uvijek sam zelio da putujem daleko tipa na drugi kontinent i kada vidim cijene u mnogim tim zemljama mnogo su jeftine ali kada covjek treba da dodje do njih plati skupo avionsku kartu tako da mu ne ostane nista,da li je moguce putovati za daleke destinacije a cijenu karte ne platiti hiljadu ipo ili 2 hiljade evra,neka jeftinija varijanta logicno idealna bi bila

Vase misljenje?
Treba redovno gledati avionske popuste..
Nekada se desi da karta do Njujorka bude kao do Nemačke recimo, jedini problem je što se mora kupiti značajno unapred, više meseci
Nekad se ubode i last minute
Ko prati nađe.

Smešaj može kasnije ili na licu mesta, uvek nešto ima.

kada bura preko mora krene
onda sa puno elana
siđeš na dno okeana
gde čuvaće te morske sirene...

pred presto Neptuna odvešće te tad
trozubac njegov praviće ti hlad
ponudiće ti Neptun prevoz po dnu mora
gde nema talasa i more se ne bora

staviće te u svoj podokeanski voz
i stići ćeš gde želiš tako brzo skroz
taj voz ide brže no raketa
i vozi tako s jednog na drugi kraj sveta

Stihove pisemo a idu nam lako
Stihove uvijek pisala si ti,a sama znas i kako
A sjutra put ceka dalek stih pisat necu stici
Veliki brod na moru daleko ce otici

U brodu brodim pute neke
Iz broda silazim na staze daleke
Na kraju puta nazire se luka
Miris nove zore i miris kaucuka

Za odlazak na prekooekeanske kontinente (Australija, J.Amerika pre svega) nemate mnogo izbora, tamo ne lete low-cost aviokompanije, mozete leteti redovnim avio kompanijama i tu su letovi podlozni sezonskim promenama ( imate razliku od par stotina $ za highe i low sezonu). Jedina fora je da uletite na neki charter let ili da kombinujete 3-4 presedanja van sezone.

Ja vec skoro 30 godina gledam kako da ustedim na tim prekookenaskim letovima i jedina fora je da recimo ne letis Luftahnsom nego njenom jeftijom kompanijom Air Condor ( kod Swiss Air-a je to Edelweiss Air), te jeftinije kompanije u vlasnistvu nacionalnih aviokompanija imaju sezonske letove i za par stotina $ su jeftinije na istom letu od kompanija majki. Drugi nacin je da kupis kartu recimo sad na kraju godine ako nameravas da putujes za pola godine - ustedeces recimo 200-300 eura u odnosu na to da kupujes kartu 2-3 meseca pred putovanje.

Povodom last minute dealova, na tim prekooekeanskim letovima nikada nisam naleteo na to, to su regularni letovi i uvek su rasprodati jos mesecima unapred, sem u vreme covida ja nisam naleteo na avion gde sva mesta nisu bila rasprodata. Mozda pre 20+ godina kad sam prvi put leteo Air Condorom (tad im je vlasnik jos bio Thomas Cook), mislim da je tad bio poluprazan avion a let na kom sam leteo je bio relativno nov. Mozda moze da vam se osreci kad se otvara neka nova linija, nesto u promotivne svrhe.

Mislim, ako jos pisemo o dalekim putovanjima preko okeana, vidim da su ljudi poceli da pisu o Temisvaru, odatle mozes samo do Nemacke ili Italije, eventualno do Spanije.

Poslednja izmena:
Karte treba kupovati online, i to u vreme izvan sezone. Znači, ne leti, ne za neke praznike,izvan sezone godišnjih odmora. Kupio sam povratnu kartu i za 500-600 Evra do Indonezije februara. Išli smo nekoliko puta iz Venecije, a u poslednje vreme može iz Zagreba. Ako imate vezu iz Beograda, tim bolje. Planiramo opet februara ... Najjeftinije su bile karte kod arapskih kompanija, jer sleću u recimo u Dubai, tamo toče jeftin benzin, pa teraj dalje. Hranu verovatno nabavljaju isto tako u nekoj jeftinijoj državi, Tajland, Vijetnam, Indonezija... ,tako da se to njima isplati i po tako niskoj ceni.
Ipak morate biti pripremljeni za odlazak u neku daleku zemlju, to putovanje je vise avantura nego uživanje...

Back