Božić u Temišvaru – da li vredi posetiti?

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
71.194
Planiramo mali božićni izlet i razmišljam o Temišvaru. Čula sam da grad ima lepe božićne vašare, dekoracije i svečanu atmosferu, ali me zanima kako su cene hrane, pića i suvenira. Da li neko ima iskustvo da li za jedan vikend vredi otići baš zbog božićne čarolije?
Svaka preporuka za mesto gde se oseća prava praznična atmosfera je dobrodošla a da je u okrugu od max 500km i da nije Budimpešta :mrgreen:

i samo da dodam da je lepši tokom zimskih praznika, nego tokom leta
takođe, još par sitnica, možda nekome bude značilo
na prelazu jaša tomić uglavnom bude najmanja gužva i najopuštenije se prelazi, jedino što radi od 7 do 19h
vatin i srpska crnja rade 24h, ali se prelazi znatno sporije
ostale prelaze nisam testirala
vinjeta je neophodna za sve puteve u rumuniji, može se kupiti i onlajn
kažu da je rok za kupovinu 24h od ulaska u zemlju, ali ja je ipak kupim pre ili odmah nakon ulaska
što se tiče parkiranja, nikada nisam proveravala gde su javni parkinzi, kako se plaća i koliko košta parking
uvek se parkiram u iulius mallu, mislim da je oko 1 evro sat, odatle se za 15 minuta stiže pešice u centar grada
cena ubera slična kao i kod naših takvih službi

i samo da dodam da je lepši tokom zimskih praznika, nego tokom leta
takođe, još par sitnica, možda nekome bude značilo
na prelazu jaša tomić uglavnom bude najmanja gužva i najopuštenije se prelazi, jedino što radi od 7 do 19h
vatin i srpska crnja rade 24h, ali se prelazi znatno sporije
ostale prelaze nisam testirala
vinjeta je neophodna za sve puteve u rumuniji, može se kupiti i onlajn
kažu da je rok za kupovinu 24h od ulaska u zemlju, ali ja je ipak kupim pre ili odmah nakon ulaska
što se tiče parkiranja, nikada nisam proveravala gde su javni parkinzi, kako se plaća i koliko košta parking
uvek se parkiram u iulius mallu, mislim da je oko 1 evro sat, odatle se za 15 minuta stiže pešice u centar grada
cena ubera slična kao i kod naših takvih službi
E hvala. Taman sam htela da pitam i za granicu. Cula sam da se dugo ceka.

Back