Jedan izdržava, jedan održava

Svako je napisano shvatio onako kako njemu odgovara.
Moja podela nije na frajere i šonje.

Više je na one koji se više trude, izvode na dejtove, romantični su, idealizuju žene itd. To su sasvim normalni muškarci koji još uvek veruju u "ljubav".
Druga grupa su oni svojeglavi, koji ne razmišljaju mnogo šta žene misle o njima, imaju neki svoj put, više vole raznolikost i opušteno druženje, uzajamno uživanje.
Za mene su i oni sasvim normalni, iako se ne uklapaju u društvene norme, koje se ionako već uveliko menjaju...

Što se tiče žena, od svega što si navela jedino smatram da su proračunate (naravno ne sve), ali većina će prvo pronaći nešto bolje, pre nego što ostavi sadašnjeg, ili će ostati sa njim, iako to nije holivudska ljubav, jer joj odgovara na drugi način.
Zaista ne mogu da 'dobacim' i shvatim poentu.
Izgleda sam premorena.
Moraćeš da mi nacrtaš, ali bukvalno.

Imaš podelu u samom naslovu, naravno, kasnije i u uvodu, na muškarce koji izdržavaju i koji održavaju.
To znači po automatizmu da izdržavane neko sasvim treći održava?!
Šta je onda taj muškarac koji izdržava ako ne šonja?
Ovaj kuronja što održava, on je mangup ili frajerčina?
Gde sam pogrešno 'prebacila'?

E, sada mi detaljno objasni; ovi što se trude, izvode devojke, veruju u ljubav, romantici....oni su...koja grupa?

Ovi svojeglavi što misle na provod, briga ih šta ženi prija, oni su koja grupa?

Hajde, ti mi konkkretno reci pa ću nastaviti sa pitanjima.
Moram tako, ne može možak da mi preradi toliko nedefinisanih pojmova.

Pre jedno desetak godina jedan mudri čovek mi je rekao:

"Postoje dva tipa muškaraca. Jedan koji izdržava, i drugi koji održava."

U početku sam njegovu izreku shvatio kao šalu, ali mi je ostala negde u sećanju. Nakon nekog vremena izađem na dejt sa devojkom (i ne Zloćo @Mean Baby , nisam platio piće) i nakon početnog upoznavanja ona započne temu o sexu. U fazonu zašto ga svi potenciraju, ona na dejt ne izlazi zbog toga, jer već ima nekog za te stvari. U tom trenutku se meni upali crvena lampica i prisetih se gornje izreke. Ustadoh sa stola, platih konobaru svoje piće i uputih se svom domu.

Taj događaj je u mom životu bio prekretnica u razumevanju muško-ženskih odnosa. Na LjiS-u se vrti teme o tome ko treba da pozove ili da plati dejt, što me je podsetilo na ovu moju situaciju. E sad pitanje o kojem bi hteo da prodiskutujemo je sledeće:

Kako i zašto devojke dele muškarce na one koje služe samo za zabavu, i na one koji su dobra prilika za vezu ili brak? I kako se ponašaju u tranzitnom periodu?

Npr, devojka ima nekoga za kres kombinaciju. U međuvremenu upoznaje muškarca za koga smatra da ima potencijala za nešto više. On je izvede na nekoliko dejtova, lepo se provedu,
ali nema ništa od sexa, jer eto tek im je 2,3 dejt, pa se još nisu dovoljno upoznali (opustili). U međuvremenu, devojka i dalje ima sex sa svojom kres kombinacijom, pod pretpostavkom da još nije u ozbiljnoj vezi sa drugim muškarcem.

Kada su prošli 3-6 meseca, i devojka je shvatila da je veza ozbiljna, ona prekida sa kres kombinacijom i posvećuje se svom muškarcu. Mada postoje i devojke koje ovo rade sve do udaje, jer smatraju da je samo brak dokaz da je muškarac onaj pravi.

Mene zanima kako vi gledate na sve ovo, i šta mislite koji muškarac bolje prolazi u životu, onaj koji izdržava ili onaj koji održava?

@Keva sedi dole, i ne osećaj se izopšteno. Možeš da napišeš neko prethodno iskusktvo, ako si se susretala sa tim.

Eh da, slobodno napišite i obrnuto iskustvo, kada je muškarac u pitanju.
Sve sto si napisao vazi i za muskarce.
Mislis da ste razliciti i da se prvi niste poceli tako ponasati prema devojkama, kres šeme i jesu vasa izmisljena rabota jer vama se ne vezuje, a posle zavrsite u vezi sa nekom siroticom

Ne razumem bas toliko cudjenje na ovu pojavu...

Prvo sto mi pada na pamet je da je necija ljubavnica, lik ozenjen...Kao nema ozenjenih muskaraca koji varaju svoju zenu ili devoju, sa kim varaju? Pa sa devojkama, zenama i zajednicko im je samo seks...
Drugo neki mafijas a ona sponzorusa i finansira je ali nece da je zeni pa jadnica gleda usput mozda negde da se udomi...

Da sam musko, iz daleka bih izbegavala svako zensko za vezu koja ume da odvoji seks od ljubavi. Toliko.

Uopšte nisi razumela svrhu teme...
Prvo, ne radi se o meni, ja sam samo naveo jedan moj primer koji je bezazlen, jer se završilo i pre nego što je počelo...
Drugo, gde piše da tražim ženu za brak. A i kad bi je tražio, sigurno tebe ne bih pitao za pomoć...

Tema je da postoje dva tipa muškaraca, i koji po vašem mišljenju bolje prolazi...
To da postoje dva tipa muskarca ti si samostalno odlucio jer si izasao na neuspesan sastanak sa jednom devojkom koja ti neodgovara 😅🤣
Znaci, kakve gluposti vi to pisete

Darte idi malo u kafic naruci negde don prerinjon oseti se kao muskarac. Sednes, zapalis tompus i gledas, pipkas, dal je sve na mestu ono, ukus miris ko iz reklame.

Pokazi nam kolika si klasa brate. U kom grmu cuci zec.
U kafiću nema Dom Perinjona.Tompuse ne pušim.Uostalom sve je to nevažno.
aliiiii..pošto prozivaš.Sad sledi bahaćenje.
Vidiiiiššš..tiii si,Napokon.Nešto kao,Najzad iliii Jedva a ja.Ja sam.Lord Darth Vader.Dark lord of Sith.Master od dark side of Force.
Naravno.
Sve bi to bile prazne reči jer reči su kao prašina,nebitne.
Potrebni su dokazi i dela. :)
Vidiš.Ove slike nigde nećeš naći na internetu.To su moje slike.Koje čuvam zaključane na Flikru. :)
Screenshot_2022-05-22-21-14-16-272_com.flickr.android.jpg

Jesi na ovo mislio?
Ovo je inače specijalno izdanje.
Još 25% skuplje Zbog svetleće etikete. :)

Screenshot_2022-05-22-21-14-53-378_com.flickr.android.jpg

Više je na one koji se više trude, izvode na dejtove, romantični su, idealizuju žene itd. To su sasvim normalni muškarci koji još uvek veruju u "ljubav".
Druga grupa su oni svojeglavi, koji ne razmišljaju mnogo šta žene misle o njima, imaju neki svoj put, više vole raznolikost i opušteno druženje, uzajamno uživanje.
Za mene su i oni sasvim normalni, iako se ne uklapaju u društvene norme, koje se ionako već uveliko menjaju...

Što se tiče žena, od svega što si navela jedino smatram da su proračunate (naravno ne sve), ali većina će prvo pronaći nešto bolje, pre nego što ostavi sadašnjeg, ili će ostati sa njim, iako to nije holivudska ljubav, jer joj odgovara na drugi način.
Ne idealizuju zene. :)

U kafiću nema Dom Perinjona.Tompuse ne pušim.Uostalom sve je to nevažno.
aliiiii..pošto prozivaš.Sad sledi bahaćenje.
Vidiiiiššš..tiii si,Napokon.Nešto kao,Najzad iliii Jedva a ja.Ja sam.Lord Darth Vader.Dark lord of Sith.Master od dark side of Force.
Naravno.
Sve bi to bile prazne reči jer reči su kao prašina,nebitne.
Potrebni su dokazi i dela. :)
Vidiš.Ove slike nigde nećeš naći na internetu.To su moje slike.Koje čuvam zaključane na Flikru. :)
Pogledajte prilog 1158080

Jesi na ovo mislio?
Ovo je inače specijalno izdanje.
Još 25% skuplje Zbog svetleće etikete. :)

Pogledajte prilog 1158086
Brate nije fer jer ako ja budem slikao svoje adute popicu ban.

A zamisli ima nas i koje smo same, ne sedimo svi u propalim vezama, odnosima i brakovima jer nemamo muda da zivimo same i cekamo nesto bolje.
Sram te bilo, kakva to misljenja imate o zenama, gadite mi se.
Imate li vi sestre, tetke, majke?

Back