Jedan Bog ili?

Ne nego iz Biblije izlela sam ti sve moguce prevode
Biblija je Bozja rec jedna jedina
i Bozja rec je istina
eto ni ti ne znas a pitas ove sto ne znaju

nista ostaces u neznanju

Otvori sam Bibliju p se uveri

http://siont.net/biblija/paralel/index.php?O=/1Tim/2/5

Daničić-Karadžić (RDK):

5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus,

Ivan Šarić / Rev. Đ. Martinjak (RIŠ):

5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek Krist Isus,

Dimitrije Stefanović (DS):

5 Jer je jedan Bog i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus,

Lujo Bakotić (LB):

5 Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos

Bible in Basic English (BBE):

5 For there is one God and one peacemaker between God and men, the man Christ Jesus,
Ти знаш боље од Апостола Томе? :kafa:

27. Затим рече Томи: Пружи прст свој амо и види руке моје; и пружи руку своју и метни у ребра моја, и не буди невјеран него вјеран.
28. И одговори Тома и рече му: Господ мој и Бог мој!

Valjda u tome što je Isus na krstu stradao vide dokaz tome da je smrtan, pa
samim tim nije Bog. Dok se Isus naziva i Sinom čovećijim i Sinom Božijim,
iz čega je jasno da ima obe prirode. A eto ona kaže da to nije po Bibliji.. :confused:
Ма све смо то више пута претресли, мислим смијешно је кад се уопште пореди тумачење једне комплексне и слојевите књиге од стране трговца житом са већим бројем светитеља који су живјели у то вријеме, или нешто мало касније и који су читав живот посветили Богу. Замисли сад неког столпника који дане и ноћи проводи у молитви занемарујући жегу, хладноћу, кишу којег одржава једино љубав према Богу са неким америма из 19 вијека који знају боље и исправније. ;)

pa to ako pogresno bukvalno tumacis

a Bog kaze da je Isus Bozji Sin
Bozja rec je iznad ljudske
ja sam dala Biblijske dokaze da je Isus Bozji Sin
https://forum.krstarica.com/threads/isus-hrist-bozji-sin-biblijski-dokazi.982689/
Шта ту има да се посебно тумачи, јасно каже Тома:
Господ мој и Бог мој?
Али хајде да видимо како ти то тумачиш, а и за онај други стих се никако не оглашаваш?!

Nista nije stvoreno bez Njega to znaci da je Bog. I ista izjava se daje nekoliko puta na razlicite nacine.Kroz Njega je sve postalo... osim Njega nista nije postalo sto je.
Jos nemas pedeset godina, a jesi li video Abrahama? Isus im rece Zaista, zaista , kazem vam, pre nego sto se Abraham rodio, ja jesam.
I ko je isus.Tvoj jahva mona.haha

Ма све смо то више пута претресли, мислим смијешно је кад се уопште пореди тумачење једне комплексне и слојевите књиге од стране трговца житом са већим бројем светитеља који су живјели у то вријеме, или нешто мало касније и који су читав живот посветили Богу. Замисли сад неког столпника који дане и ноћи проводи у молитви занемарујући жегу, хладноћу, кишу којег одржава једино љубав према Богу са неким америма из 19 вијека који знају боље и исправније. ;)
Isus u sebi ujedinjuje Boga i čoveka. Ako bi Bog bio jedno, Isus drugo, a čovek
nešto treće, ne vidim nikakav smisao..

zašto smatramo da bog nije prosta monada, iako je troičnost teško objasniti, može se videti u realnom svetu koji je stvorio tvorac.

tri dimenzije prostora (širina, visina i dužina)
tri dimenzije vremena (prošlost, sadašnjost i budućnost)
tri agregatna stanja svega stvorenog (čvrsto, tečno i gasovito)
tri nebeska tela od bitnog značaja za život na Zemlji (sama zemlja, mesec i sunce)
tri osnovna elementa našeg sveta (zemlja, vazduh i voda)
tri osnovna oblika života na zemlji (ljudski, životinjski i biljni svet)
tri elementa neophodnih za život: vazduh, voda i hrana.

ovo mi ne liči na slučajnost.

Prema Bibliji Isus je Bozji Sin kojeg Bog salje na Zemlju
ovako ga šalje?

1. У почетку беше Реч, и Реч беше у Бога, и Бог беше Реч

14. И Реч постаде тело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видесмо славу Његову, славу, као Јединороднога од Оца.

Nije. Svemoćan znači svemocan. Na stranu što ja ne verujem u takvog biblijskog boga. Što se mene tice, može biti i jedan i dva i 3 milona bogova. Isto mi.
Pa i ti možeš da skočiš sa desetog sprata. Nisi nemoćan po tom pitanju,
pa ipak skočiti nećeš. Od svih mogućnosti koje imaš u ovom trenutku
izabraćeš najsmisleniju, a ne najbesmisleniju.

Pa i ti možeš da skočiš sa desetog sprata. Nisi nemoćan po tom pitanju,
pa ipak skočiti nećeš. Od svih mogućnosti koje imaš u ovom trenutku
izabraćeš najsmisleniju, a ne najbesmisleniju.
Jasna, zašto mene pitaš? Zašto se bog ne pojavi sam već šalje svog sina? Otkud ti i ja znamo šta je na božjoj pameti?

Nije. Svemoćan znači svemocan. Na stranu što ja ne verujem u takvog biblijskog boga. Što se mene tice, može biti i jedan i dva i 3 milona bogova. Isto mi.
okreni obrni jedan je tvorac sa beskonačnim mogućnostima.
pa kad naš (zakržljali) um može svašta da se pita, zamisli tvorca šta sve može. opis stvaranja sveta u bibliji kaže rečju je sve stvoreno, pa i tri miliona bogova

Back