Jedan Bog ili?

Bilo bi lepo kada bi se sam bog smilovao, došao na forum i objasnio nam kako stvari stoje. Da mi ne mudrujemo.
nešto slično u seriji lucifer, kada se psihoterapeutkinja uverila da postoji bog i anđeli, anđeo je pita jel ti sad jasnije, jel sad znaš više, kaže da joj tek sad ništa jasno nije i samo ima još više pitanja.
neko zna više neko manje ali samo u tom radijusu koji je ograničen za čoveka.

nešto slično u seriji lucifer, kada se psihoterapeutkinja uverila da postoji bog i anđeli, anđeo je pita jel ti sad jasnije, jel sad znaš više, kaže da joj tek sad ništa jasno nije i samo ima još više pitanja.
neko zna više neko manje ali samo u tom radijusu koji je ograničen za čoveka.
Mislim da bogu s obzirom na njegove moći nije problem da se predstavi u nama prihvatljivom obliku i obrati nam se na nama razumljiv način. Na kraju krajeva, on nas je stvorio, zar ne? Ali iz nekog razloga neće 🤔

ovako ga šalje?

1. У почетку беше Реч, и Реч беше у Бога, и Бог беше Реч

14. И Реч постаде тело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видесмо славу Његову, славу, као Јединороднога од Оца.
To je pogresno tako
u originalu pise i Rec je Bila bozanskog porekla

a Rec bese kod Boga ( u Boga )
znas sta to znaci
cim je KOD Boga nije Bog

takodje pise u Pocetku bese REC
cim ima pocetak ne moze biti Bog

Bog nema pocetak, samo je BOG JHVH ODUVEK I ZAUVEK
Isus IMA POCETAK

Zašto bih verovao? Zato što piše negde? Piše i u hiljade drugih nazovi "svetih spisa" drugih religija.
ali nijedna ne piše onako kako si ti tražio, sad ti i to ne valja.
jel se bog očovečio, jeste, zar to nije približio nama samim tim činom. jel pričao kroz priče da bi ti dočarao oprost, greh, vrlinu, veru, molitvu, vraćanje na glavni put, mnogo priča o carstvu nebeskom, npr o semenu itd.

Back