Jazz & Blues kutak :)

diretore:
Hvala na podrssci! Pozdrav i tebi, kao da te nessto nije bilo ovih dana ;)

@nikodim -i ovako i onako ;) Ccovek po meni ima samo kapacitet, samim tim i glasinu. OK oseca on to mozzda ssto peva, ali kad ccujem kako mi zaaaaaaapeeeeeeeeevaVA ... Ne podnosim kada ccujem u nekom drugom muzicckom zzanru ono narodnjaccko zapevanje.

nikodim:
Gde si ti... ima li kakvih svirki kod vas?

Pozdrav drugari. Malko sam izostajao sa ovih stranica ( a boga mi i drugih). Kod kuće nemam komp a na poslu saviše od posla, a ono malo vremena što se otme uglavnom potrošim kontaktirajući sa vlasnicima klubova i organizatorima raznoraznih festivala po Srbiji i u okruženju. Nova je godina pa treba zapeti u nove radne pobede stoga sam se svesrdno bacio na organizovanje što više svirki za moj bend. I dobro to ide za sada. Bili smo 14. u Senti u čuvenom Mojo klubu (po meni jedna od najboljih svirki koje smo odsvirali do sada, a kako i ne kada sviraš u najboljem klubu u Jugi). 21 smo u Apatinu, 27 u Odžacima, a 28 u Somboru..... i idemo dalje. Svakako nisam zaboravio na stare dobre bluz i džez barabe. Ostajte mi lepi i debeli. Introitus na dijetu :))))., kao što sam i sam. Što ćeš, tako je uvek u januaru.

Ajd' u zdravlje !!!

begešar:
Pozdrav drugari. Malko sam izostajao sa ovih stranica ( a boga mi i drugih). Kod kuće nemam komp a na poslu saviše od posla, a ono malo vremena što se otme uglavnom potrošim kontaktirajući sa vlasnicima klubova i organizatorima raznoraznih festivala po Srbiji i u okruženju. Nova je godina pa treba zapeti u nove radne pobede stoga sam se svesrdno bacio na organizovanje što više svirki za moj bend. I dobro to ide za sada. Bili smo 14. u Senti u čuvenom Mojo klubu (po meni jedna od najboljih svirki koje smo odsvirali do sada, a kako i ne kada sviraš u najboljem klubu u Jugi). 21 smo u Apatinu, 27 u Odžacima, a 28 u Somboru..... i idemo dalje. Svakako nisam zaboravio na stare dobre bluz i džez barabe. Ostajte mi lepi i debeli. Introitus na dijetu :))))., kao što sam i sam. Što ćeš, tako je uvek u januaru.

Ajd' u zdravlje !!!

Kad spomenu MoJo, to je jedan od najboljih klubova u zemlji.......nisam davno bio , jel` isti onaj stari MoJo? Uvek je bilo odlicnih svirki, enterijer i cela atmosfera me je uvek iznova obarala sa nogu.

begešar:

Ajd' u zdravlje !!!

Praznici ubise... pecenja kojekakva pa ti drzi dijetu...
Dakle, svirke teku... bas je dobro cuti da se desavaju toako dobre stvari po ovoj nasoj uspavanoj zemljici. ;) Samo neka ide tako i bice vazda dobro, kako vama koji svirate, tako i nama koji uzivamo u vasiJem svirkama.

klika:
Kad spomenu MoJo, to je jedan od najboljih klubova u zemlji.......nisam davno bio , jel` isti onaj stari MoJo? Uvek je bilo odlicnih svirki, enterijer i cela atmosfera me je uvek iznova obarala sa nogu.

Kliko... sada mozes da mi saljes svasta nesto... od muzike... imam celih 128mbps pa ti navali. Poslacu ti adesu na pp...
Usput, jes li uhvatio onog Kanadjanina za neki CD? Al... sam dosadan... moram malo, bas bih da ga cujem. ;)

Na 100MHz pusstaju FMac, zatim B.Ferrya ...

MoJo ni ja nisam davno posetila, ali dovoljno mi je to ssto je begesar napisao o kvalitetu svirke da znam da mesto joss radi kako valja.

A ssaljite i meni muziku -imam odliccnu vezu oduvek!!! :)

klika:

Još bolji rekao bih. I ja sam do sada bio u Moju par puta kao turista na nekim svirkicama. No prvi put smo se 14. popeli na binu ovog kluba i osećaj je neopisiv. Od dočeka gazde lokala do kulture i muzičke obrazovanosti publike koja je na naše iznenađenje i za razliku od tipičnog posetioca svirki u velikom broju počela da stiže u klub već za vreme tonske probe. Kafana ima kompletnu ponudu. Veoma mi se dopada običaj ljudi da stignu u klub već oko 20 h naruče večeru i dok obeduju već su u prilici da čuju bend na tonskoj probi. Tako smo doživeli situaciju da po prvi put na tonjaku imamo više posetilaca nego na nekim svirkama. Takav pristup publike nas je pomerio pa smo poginuli kada je svirka počela. Prelepa atmosfera, ljudi koji pevaju sa vama sve pesme, neprocenjivo. Šta reći, čast i zadovoljstvo svakog muzičara. A posle svirke večera za bend ( zaista retka pojava na klupskim svirkama) uz "po koju" kapljicu, pa u kombi i pravac NS gde smo usnuli snom pravednika. Neprocenjivo. Neopisivo nas raduje poziv Viktora, gazde Mojo kluba da sviramo na tradicionalnom MOJO BLUES FESTU u novembru.

Apach:

MoJo ni ja nisam davno posetila, ali dovoljno mi je to ssto je begesar napisao o kvalitetu svirke da znam da mesto joss radi kako valja.

Pa saljemo... nego imas odlicnih Jazz internet radio stanica. pokreni Media Player ili neki drugi koji ima mogucnost preslusavanja radio stanica koje se na netu emituju, paS viDJeti. ;)

begešar:
Još bolji rekao bih. I ja sam do sada bio u Moju par puta kao turista na nekim svirkicama. No prvi put smo se 14. popeli na binu ovog kluba i osećaj je neopisiv. Od dočeka gazde lokala do kulture i muzičke obrazovanosti publike koja je na naše iznenađenje i za razliku od tipičnog posetioca svirki u velikom broju počela da stiže u klub već za vreme tonske probe. Kafana ima kompletnu ponudu. Veoma mi se dopada običaj ljudi da stignu u klub već oko 20 h naruče večeru i dok obeduju već su u prilici da čuju bend na tonskoj probi. Tako smo doživeli situaciju da po prvi put na tonjaku imamo više posetilaca nego na nekim svirkama. Takav pristup publike nas je pomerio pa smo poginuli kada je svirka počela. Prelepa atmosfera, ljudi koji pevaju sa vama sve pesme, neprocenjivo. Šta reći, čast i zadovoljstvo svakog muzičara. A posle svirke večera za bend ( zaista retka pojava na klupskim svirkama) uz "po koju" kapljicu, pa u kombi i pravac NS gde smo usnuli snom pravednika. Neprocenjivo. Neopisivo nas raduje poziv Viktora, gazde Mojo kluba da sviramo na tradicionalnom MOJO BLUES FESTU u novembru.

E da se ja pitam , takve gazde bih zakonom zastitio kao bele medvede! Retki su brate moj....
Da, to sto kazes za atmosferu i publiku, oseca se velika razlika (Senta je vecinom naseljena Madjarima koliko znam) , kultura ponasanja, mentalitet i sve sto ide uz to. Verujem da ste se osecali predivno na bini, i ja bih, siguran sam u to.
Jedan prijatelj mi je ispricao pricu (poznaje gazdu MoJo-a inace) kako je dosao na ideju da napravi klub. Putovao je par godina po svetu , ponajvise po Severnoj Americi i tamo pokupio pregrst ideja, ja kada sam prvu put krocio u klub, odmah mi je palo na pamet kao da se nalazim u sred USA, vidi se taj uticaj. Ima slicnih lokala i ovde u Torontu, sto meni posebno predstavlja zadovoljstvo.
Secam se da sam bas tamo prvi put u Srbiji probao crno becejsko pivo (Guinness pre toga) i mislim da su jos tada , bese negde `94 ako se dobro secam, imali listu od 10-tak piva u ponudi u vreme kada ni u BG-u nisi mogao da nedjes nigde vise od 2-3 vrste. Nego reci mi da li jos uvek sluze onu smejuriju , zvali su ga ranije "studentski sendvic", mast na hleb i aleva paprika odozgo?

Je li bre Nikodime, ti si banacanin ako se dobro secam, posecujes li Sentu, koliko si daleko u km?

Apach:

Ajde i nasoj dragoj Apachici da posaljemo nesto.........juce sam Nikodimu nesto privatno poslao pa ajde da to podelimo i sa ostalima.

Pre neki dan sam poceo veliko spremanje na svom HDD koji je pun k`o oko, i narezeh jedan CD za koji sam shvatio da je jedan od boljih kompilacija koje imam. Radi se o trima crnim cikama, predratni delta/slide blues je u pitanju, pa jos akusticni (vecinom).
Znaci, toplo i najiskrenije preporucujem da nabavite sve cega se dokopate od : Son House-a, Big Joe Williams-a, Mississippi Fred McDowel-a. Takodje, Blind Willie McTell, Bukka White.

Od jazz-a, spomenuh jednom, ali moram jos jedared jer stvarno vredi, Bireli Lagrene, ko voli Djanga volece i ovo cudo od coveka, francuski ciganski jazz, mada svira on i ostale stvarcice.

Begesar, ti bese volis jazz bubnjare, bas sam pre izvesnog vremena nabavio sjajan CD , Gene Krupa & Buddy Rich, i jos poneki CD samo od Buddy Rich-a. Odlicno! Takodje, na onom sajtu www.mp3bre.com , ima dosta toga od Max Roach-a i Art Blakey-ija.

Ko voli Hammond orgulje, Jimmy Smith, a preporucujem Joey DeFrancesco-a.

Svi sa dobrim vezama, LimeWire, BitTorrent u sake i na posao dok se ne istope hard diskovi.

Toliko za sada..........

Back