Jazz & Blues kutak :)

@klika
danas i juce toliko "jasem" net i skidam muzike, da prosto mislim da ce me skinuti sa mreze (posto na net ilzlazim iz LAN-a).
Usput, konacno sam stigao do Billy Withersa, GGQ, Etah James... ali tu necu stati.
Sledeci je Herb Ellis i gomila drugih... moracu da kupim jedan dobar HDD da bih uspeo da ostvarim sve svoje zeljice. :)

Ok verovatno je ovo bilo, a i ljudi nemojte molim vas ono prelistaj...Mozete mi reci koji imaju dobri jazz i blues klubovi u Bg...A da to nije Tramvaj ili Plato....Molim vas imam jedno vece u nedelji slobodno i hteo bih da ga maximalno iskoristum :)....

nikodim:
introitus:
Sta da vam kazem sem da hocu u novembru sa vama tamo!
Drago mi je da ste uzivali
Pravimo vozic... moze? Posto nikada nisam bio u tomklubu... hocu i ja. Ili mi posaljite malo tog kluba na mail, tek da osetim o cemu se tu radi. ;)
Ccini mi se da sam klub MoJo "otkrila" leta '93. ili ce biti da je to bila '94. :?
Ne znam, ali znam da kad god sam u toj varossici obavezno svratim. Nisam konzumirala hranu, ali mjuzu definitivno jesam!
I @klika, Senta nije u Banatu! Dosata je blizza mom rodnom mestu (gde se do skora iskljucico koristilo beccejsko pivce), nego @nikodim-ovom ;)

klika:
Begesar, ti bese volis jazz bubnjare, bas sam pre izvesnog vremena nabavio sjajan CD , Gene Krupa & Buddy Rich, i jos poneki CD samo od Buddy Rich-a. Odlicno! Takodje, na onom sajtu www.mp3bre.com , ima dosta toga od Max Roach-a i Art Blakey-ija.

........

Svaka čast legendo za ova imena doći ću već nekako do njih. Za sada veoma teško . U firmi ne mogu da skidam, a kući nemam komp. No ima dana... Inače volim da poslušam svaku muziku svakog instrumentaliste koji "ubija" svoj instrument makar on svirao kazu :)

Gregor Samsa:
Ok verovatno je ovo bilo, a i ljudi nemojte molim vas ono prelistaj...Mozete mi reci koji imaju dobri jazz i blues klubovi u Bg...A da to nije Tramvaj ili Plato....Molim vas imam jedno vece u nedelji slobodno i hteo bih da ga maximalno iskoristum :)....

U VOX-u i KUGLAŠU možeš da čuješ najbolje što Srpska bluz scena nudi. Čuo sam da se u Tramvaju više i ne svira bluz. Toplo preporučujem VOX ( banovo brdo, ne znam tačnu adresu )

Gregor Samsa:

Potrazi klub Ptica na Dorcolu. Svake subote Jovan Maljokovic i Balcan Salsa Band. Ostalim danima dolaze "ljudozderi" iz Big Banda RTB-a... dakle jam sesion i ti fazoni. Ne znam tacnu adresu na kojoj se klub nalazi a nisam uspeo ni na netu da ih nadjem. Uglavnom, u pitanju je kuca od koje je napravljen klub... dakle ludnica. Cak mozes i diskove (originalne) da nabavis na istom mestu.
Na moju veliku zalost ja nisam bio u tom klubu, ali cu podhitno morati da odem, jer oni koji su bili jednom odlaze ponovo. ;)

Apach:
Ccini mi se da sam klub MoJo "otkrila" leta '93. ili ce biti da je to bila '94. :?
Ne znam, ali znam da kad god sam u toj varossici obavezno svratim. Nisam konzumirala hranu, ali mjuzu definitivno jesam!
I @klika, Senta nije u Banatu! Dosata je blizza mom rodnom mestu (gde se do skora iskljucico koristilo beccejsko pivce), nego @nikodim-ovom ;)

Cekaj bre, zar Senta nije na Tisi, i to gore blize madjarskoj granici? To mu dodje Banat.

begešar:
Svaka čast legendo za ova imena doći ću već nekako do njih. Za sada veoma teško . U firmi ne mogu da skidam, a kući nemam komp. No ima dana... Inače volim da poslušam svaku muziku svakog instrumentaliste koji "ubija" svoj instrument makar on svirao kazu :)

Ja takodje volim sve "ubice" bez obzira na instrument, zato sam i spomenuo i ovog Bireli Lagrene-a.
Covek spada u profi "ubice", kada sam prvi put video njegov koncert iz Beca iz 2002. , DVD je u pitanju, nisam mogao ocima da verujem! Na kraju postoje 3 bonus numere kada je sa 11 godina, ali maestralno-virtuozno, svirao na Monterey jazz festivalu. Sta da ti onda kazem kako sada svira sa nekih 38 godina.....iako ni to nisu neke godine ni iskustvo kada je jazz u pitanju.

Znam da je to tesko nabaviti, koga god sam u svetu jazz-a pitao za njega, svi klimaju glavom, ko je taj? Potrudi se svim snagama da se dokopas nekih snimaka od njega, dobitak na lotou, veruj mi.

Nikodime munjo, pazi, pregrejace ti se kompjuter od 24-ovnog downloada :-) , nemoj da ti nesto tu explodira pa posle ja kriv sto te navukoh da tu "drogu"!? Kako ide.....

E pa sad cu da te vratim ovamo u zemlju!!! :evil:
klika:
Cekaj bre, zar Senta nije na Tisi, i to gore blize madjarskoj granici? To mu dodje Banat.
Senta jeste na Tisi, i blizze je madjarskoj granici, ali ... ZNASS LI TI GDE JE GRANICA izmedju Banata i Baccke???
Jooooooooj klikice, Tisa je skoro celim svojim tokom kroz Vojvodinu granica i Senta se nalazi sa baccke strane, tj. desne obale toka te lepe reke

Apach:
E pa sad cu da te vratim ovamo u zemlju!!! :evil: Senta jeste na Tisi, i blizze je madjarskoj granici, ali ... ZNASS LI TI GDE JE GRANICA izmedju Banata i Baccke???
Jooooooooj klikice, Tisa je skoro celim svojim tokom kroz Vojvodinu granica i Senta se nalazi sa baccke strane, tj. desne obale toka te lepe reke

Reci mu... sve je zaboravio... kliko sramoto, strani placenice i domaci izdajnice. ;)

nikodim:
Reci mu... sve je zaboravio... kliko sramoto, strani placenice i domaci izdajnice. ;)
Paaaaaaaaaa nisam mislila tako strassno da ga izgrdim! Klika je nass cco'ek!!!!!!!!!!!!! Ne ljutiss se valjda? :smile koji trepce occima: :)

Postojala je tu neka opsstinska, papirolosska zavrzlama, pa sigurno zbog toga nastade zbrka!

klika:
Nikodime munjo, pazi, pregrejace ti se kompjuter od 24-ovnog downloada :-) , nemoj da ti nesto tu explodira pa posle ja kriv sto te navukoh da tu "drogu"!? Kako ide.....

Bez brige, ide odlicno... ali su mi zavrnulu "slavinu" na 64kpbs, jer su se ljudi zalili da kada se ja okacim na net ne mogu nista da rade.... bejah nevaljao pa su me kaznili.
Inace radi sve bez problema. ;)
Ziveo net...
Moram potreziti Heb Ellisa, to cu danas da jurim... :mrgreen:

Raspricaste se posteno! Prava ste riznica muzickog znanja!
Sinoc sam bila na ad hock zurci. Glavna muzicka tema> Stevie Ray Vaughana!!!
Odusevljena sam, i naravno, sjajno za ples! >smajlic koji se njise<
Bilo je tu jos dosta evegreena, ali Ray, mmmmmmmmmmm....

LJdi moji.... evo slusam ja ovih dana svoj uspesno downloadovanu Ettu James. Neko rece da to nije glas kakav se preferira (ovde se ja sada malo salim, nadam se uspesno), ali je svakako dobar, tj. meni se opasno dopada ta teta. Im tu cak i nekih zanimljih dueta sa debelim "dvoprstim" B.B-jem.
Sve u svem dobra je ta teta, sto se mene tice. odlicna...
A vi, kako te? ;)
Kako stojite sa razmisljanjima kada je Etta u pitanju? :)

nikodim:
btw Skinuo sam par numetica od Bireli Lagrene, ono sto bih izdvoio je Spaces Revisited, kako je to jedna dobra stvarcica... odlicno.
Nego, kako doci do komplenih albuma nekog izvodjaca koristevi LimeWire ili nesto slicno?

Nikako to ne mozes uraditi preko LimeWire ili slicnih programa, jedino preko Torrenta, ali problem je sto je preko njega teze naci neke stvari koje lakse mozes iskopati ne klasicnim P2P programima. Obe varijante imaju i prednosti i mana. Jos jedna prednost Torrenta je u tome sto je kvalitet snimaka daleko bolji, u 90 % slucajeva je sve uradjeno u 256 Kb/sec bit rate-u.

Znaci , kobinacija LimeWire i Torrenta, nema drugog resenja, bar ja nisam nasao bolju.....

I samo nastavi sa Birelijem , ima tu mnog dobrih stvari..........

Back