Jazz & Blues kutak :)

introitus:
Ja nisam imao srece sa njihovim programom, uvek sam naletao na nekakav bezvezni metal i sl. I signal im nije nesto tj. ima nekakav brum i nesto su mi tisi od ostalih stanica...

Imas ih i na netu, ne znam kakvu konekciju imas ali mozes da ih slusas i tako. Kod mene se odlicno cuju, cak na dve razlicite frekvencije... Upravu si, uglavnom rokaju neke metalce, ali oko ponoci umeju da puste i normalnu muziku, znas sta pod tim podrazumevam. ;)

nikodim:
Imas ih i na netu, ne znam kakvu konekciju imas ali mozes da ih slusas i tako. Kod mene se odlicno cuju, cak na dve razlicite frekvencije... Upravu si, uglavnom rokaju neke metalce, ali oko ponoci umeju da puste i normalnu muziku, znas sta pod tim podrazumevam. ;)
Ovde u Sapcu slusam radio Sabac najcesce kas slusam radio, 202 sam ponekad slusao u Bg-u...

Opet se ja hvalim.. ;) Sta da radim kada imam razlog. najzad sam preuzeo taj CD sa nekih 35 stvarcica mahalie jacson... ljudi, necete mi verovati, ovo je odlicno.... gospel je pravo cudo.
Ne znam koliko ste i da li ste je slusali ali ovo vredi, jako, jako mnogo... ;)

Mislim da nema osobe koja nije cula legendarnu stvarcicu Down By The River Side.

nikodim:
Opet se ja hvalim.. ;) Sta da radim kada imam razlog. najzad sam preuzeo taj CD sa nekih 35 stvarcica mahalie jacson... ljudi, necete mi verovati, ovo je odlicno.... gospel je pravo cudo.
Ne znam koliko ste i da li ste je slusali ali ovo vredi, jako, jako mnogo... ;)

Mislim da nema osobe koja nije cula legendarnu stvarcicu Down By The River Side.
Mahalia Jacson, poznato ime, ali nista od nje ovde. Kako mi "odzvanja" Down By The River Side, viseglasno u nekoj blues/rock varijanti?! Da li je to njena pesma prepevana ili gresim?

"Gipsy Classic Band" ne svira bass ni jazz, ni blues. Pored klasiccnih kompozicija kao npr. "Madjarskih igara" ima malo i jazz standarda u repertoaru. Ako neko ima priliku da ih poslussa treba da je iskoristi. Sinoc mi je u "Hedonist" virtuoz na violini svirao na uvce! Kazze drugarica:"Prepoznali se muziccari ;)."
Inacce ansambl naravno ima i cimbalistu i klarinetistu, ssto daje posebno egzoticcan zvuk.

Da... cimbalo je fantastican instrument. Na zalost ovde je vrlo malo zastupljen i retko sam imao prilike da ga slusam. Secam se da su skoro bili cigani iz madjarske u CS-u, oni su imali solistu na cimbalu, cova ne da svira, nego prosto jede taj instrument. Mislim da su mngo od vas imali prilike da vide snimak tog koncerta na TV-u, bas su ga cesto prikazivali.
A Gipsy Classic band nisam ima prilike da cujem.... Ipak, neki su kao pravi boemi uzivali uz violinu na uvce, nakrivljenih sesira i podignutih ruku. ;)

Ovaj gospel cisto muzicko savrsenstvo, neverovatno. Vec nekoliko dana bez pauze slusam Mahaliui jednostavno nema kraja... nema pocetka, samo uzivanje. Kako se ti ljudi igraju sa svojm svemocnim glasovima to nikada i nigde nisam cuo. Prosto je neverovanta ta snaga i lepota koje se krije u njihovim vokalima, instrumenti su im gotovo nepotrebni. Ipak... klavir je taj koji ih dize do neba... toliko emocija nabijenih u tom gospelu, toliko snage i lepote, da se to jednostavno recima, bez obzira na fond istih, nikako ne moze opisati. To jednostavno traba cuti... reci su suvisne.
Ljudi, slusajte gospel i uvek cete biti ispunjeni tim bogatstvom kojim obiluje crna populacija. Hvala bogu da postoje, strasno je zamisliti ovaj svet bez njih. Nigde nism cuo toliko lepote na jednom mestu... ovo je nenormalno dobro.

nikodim:
Ovaj gospel cisto muzicko savrsenstvo, neverovatno. Vec nekoliko dana bez pauze slusam Mahaliui jednostavno nema kraja... nema pocetka, samo uzivanje. Kako se ti ljudi igraju sa svojm svemocnim glasovima to nikada i nigde nisam cuo. Prosto je neverovanta ta snaga i lepota koje se krije u njihovim vokalima, instrumenti su im gotovo nepotrebni. Ipak... klavir je taj koji ih dize do neba... toliko emocija nabijenih u tom gospelu, toliko snage i lepote, da se to jednostavno recima, bez obzira na fond istih, nikako ne moze opisati. To jednostavno traba cuti... reci su suvisne.
Ljudi, slusajte gospel i uvek cete biti ispunjeni tim bogatstvom kojim obiluje crna populacija. Hvala bogu da postoje, strasno je zamisliti ovaj svet bez njih. Nigde nism cuo toliko lepote na jednom mestu... ovo je nenormalno dobro.

Ja se "drogiram" sa Golden Gate Quartetom, slusao sam par pesmica od Mihalie, ona je takodje pevala tradicionalni i black gospel sto je slicno sa ovim gore pomenutim cikicama, jedina je razlika u tome sto je ona solo izvodjac dok ovi pevaju viseglasni gospel koji prosto raznosi , ali u svakom slucaju i teta je dobra, odlican glas, vrlo mocno.

Back