Jazz & Blues kutak :)

klika:
Nikako to ne mozes uraditi preko LimeWire ili slicnih programa, jedino preko Torrenta, ali problem je sto je preko njega teze naci neke stvari koje lakse mozes iskopati ne klasicnim P2P programima. Obe varijante imaju i prednosti i mana. Jos jedna prednost Torrenta je u tome sto je kvalitet snimaka daleko bolji, u 90 % slucajeva je sve uradjeno u 256 Kb/sec bit rate-u.

Znaci , kobinacija LimeWire i Torrenta, nema drugog resenja, bar ja nisam nasao bolju.....

I samo nastavi sa Birelijem , ima tu mnog dobrih stvari..........

Kako se pravi ta carobna kombinacija, mislim... sta je sve tu potrebo od softvera i kako to radi, ja pojma nemam. Do sada nisam ni koristio takve blagodeti, tako da sam poprilicno smotan kada je to u pitanju.
Inace... Bireli je stvarno dobar, nema sta... dobro si ga "iskopao".
Ja sam danas skinuo jos neke stvari od Shemekie koje nisam imao... odlicna je teta... ako je nisi slusao skini nesto od nje.

nikodim:
Kazu Kuglas... valj, valja.... nema sale. ;)

Čuh da valja mada nisam bio joššš. No i to će se izmeni. Naime, možda je došao konačni momenat okupljanja bluz i džez baraba sa ovih stranica. Elem, 11.02.2006. godine, tekuće što bi se reklo, konačno u vašem gradu Šinobus banda. Nakon "dugotrpnih" i krajnje "neizvesnih" pregovora sa vlasnicima kafane Kuglaš, koji pri tome nisu kuglaši , već su uglavnom bikeri, dogovor je pao. E sada, kako je u pitanju bluz "svratište" i kako su naša dosadašnja iskustva pokazala da svi članovi Šinjaka poginu kada sviraju po prvi put u nekom tradicionalnom bluz lokalu ( setimo se samo Mojo kluba Senta :) ), mislim da je krajnje vreme da se uz dobro zezanje i hektolitre bire okupimo "on the face of the place". Eto rešeeenjjjjjaa !!!

E sada, Klikson je bojim se sprečen da nam se pridruži, no imamo rešenje i za to. U subotu 28.02. 2006. tekuće. svira se u klubu Kasablanca u Somborici. Po prvi put u svom "kratkom" životu ( iako nisam ljubitelj vrhunskih tehnologija :) ) biću u prilici da prisustvujem revolucionarnom prenosu svirke Šinjaka uživo na Somborskom planet radiju kao i putem neta. Stoga, ko nema šta pametnije, a poslušao bi malko bluza može da se okači o www.planetradio.co.yu u subotu 28, negde oko 23 h.

Ajd u zdravlje, pa gledajte da se družimo u Kuglašu, ako ste raspoloženi :)

begešar:
Čuh da valja mada nisam bio joššš. No i to će se izmeni. Naime, možda je došao konačni momenat okupljanja bluz i džez baraba sa ovih stranica. Elem, 11.02.2006. godine, tekuće što bi se reklo, konačno u vašem gradu Šinobus banda. Nakon "dugotrpnih" i krajnje "neizvesnih" pregovora sa vlasnicima kafane Kuglaš, koji pri tome nisu kuglaši , već su uglavnom bikeri, dogovor je pao. E sada, kako je u pitanju bluz "svratište" i kako su naša dosadašnja iskustva pokazala da svi članovi Šinjaka poginu kada sviraju po prvi put u nekom tradicionalnom bluz lokalu ( setimo se samo Mojo kluba Senta :) ), mislim da je krajnje vreme da se uz dobro zezanje i hektolitre bire okupimo "on the face of the place". Eto rešeeenjjjjjaa !!!
Subota!!!! Jeeeeeeeeeeeej!!! Dolazim! Na vreme smo "upozoreni" valjda i ostali mogu da se ukombinuju na vreme, a?
begešar:
E sada, Klikson je bojim se sprečen da nam se pridruži, no imamo rešenje i za to. U subotu 28.02. 2006. tekuće. svira se u klubu Kasablanca u Somborici. Po prvi put u svom "kratkom" životu ( iako nisam ljubitelj vrhunskih tehnologija :) ) biću u prilici da prisustvujem revolucionarnom prenosu svirke Šinjaka uživo na Somborskom planet radiju kao i putem neta. Stoga, ko nema šta pametnije, a poslušao bi malko bluza može da se okači o www.planetradio.co.yu u subotu 28, negde oko 23 h.
Da specijalno naglasite pozdrave za kliku, da se ne brukamo ;)
begešar:
:D :)

nisam citao sve sto ste napisali, a zelim da vam predlozim neke dobre stvari. ukoliko je to neko od vas vec pomenuo, nemojte zameriti

- Madeleine Peyroux
- O brother where are you - OST
- Alabama 3

super vam je fora da predlazete dobra mesta, za nas malo neupucenije...
jos jednom, stvarno odlicna tema!

batka_mija:
nisam citao sve sto ste napisali, a zelim da vam predlozim neke dobre stvari. ukoliko je to neko od vas vec pomenuo, nemojte zameriti

- Madeleine Peyroux
- O brother where are you - OST
- Alabama 3

super vam je fora da predlazete dobra mesta, za nas malo neupucenije...
jos jednom, stvarno odlicna tema!

Thanks man. ;)
Dobro dosao na temu... Sve sto mislis da je pametno, korisno... svaki predlog i svaka sugestija je i vise nego dobrodosla.... samo navali. :)
Pozzz....

@begešar
Posto ovih dana vredno ucim, a u oauzama skidam muziku sa neta, tesko bi bilo izvodljivo pojaviti se na toj "svirki".
Ipa, ostaje jedna zaista sjajna mogucnost da se svirka cuje preko neta... Budi uveren da ce odslusati ceo koncert, tj. sve sto budu pustili preko neta. :) Odlicna mogucnost... hvala ti sto si podelio tu lepu i korisnu informaciju. ;)

Apach:
Subota!!!! Jeeeeeeeeeeeej!!! Dolazim! Na vreme smo "upozoreni" valjda i ostali mogu da se ukombinuju na vreme, a?
Da specijalno naglasite pozdrave za kliku, da se ne brukamo ;)
:D :)

Da, da... to bi bila zgodna prilika da se svi sakupino na toj svircici... ;)
Potrudicu se maximalno da zavrsim zapoceto i pridruzim se toj veseloj ekipi. 8-)

begešar:

Ok, znaci to je negde oko 17 h ovde kod mene, ako budem kuci "svraticu" malo da cujem sve to putem interneta.......mada nezgodno je vreme, obicno sam subotom popodne ili u nekom klubu, ili skoknem negde na skijanje, videcemo.......u svakom slucaju hvala na pozivu.

" Jesus is belautiful
Jesus is love
Jesus is wonderful....
.............
As your people, bless your holy name"

E sad da neko ne bi pomislio da sam odlepio, ovako se nakako peva u jednoj Pentakosalnoj crkvi gde sam bio u nedelju, ali ne iz spiritualno-religioznih razloga vec zbog strasno dobrog gospel servisa koji je tom prilikom odrzan. To je ono sto vec neko vreme pokusavam ovde u Torontu da nadjem, i uspeo sam.

Znam da bi Nikodim voleo da je bio na mom mestu, a za Apachicu sam siguran da bi ovo bio jedan veliki izazov u pevackom smislu. Nije bas da je kao u nekoj crkvi usred Alabame, ovo mu dodje kao neka hi-tech varijanta, kao sto se da videti sa slike. To u principu i nije klasicna crkva kao sto smo mi to navikli, jedna obicna prizemna zgrada , u kojoj se nalazi jedna velika hala, vise lici na koncertnu dvoranu sa binom i stolicama.
Ali da su prasili , prasili su, vidi se na slici glavni vokal, iza njega 7 back vokala, u desnom uglu , slabo se vidi, ceo bend sa sve Hammond orguljama, sve profi liga muzicari. E sad mi pade na pamet, verujem da je vecina gledala prvi deo filma Blues Brothers, e nesto slicno kao onaj deo kada peva James Brown, nesto na tu foru. U celoj hali je bilo mozda 10-tak nas belaca, cak sam video i par zutih, ostalo sve "braca".

Ne bih sada previse zadrzavao na delu same propovedi njihovog pastora, to je posebna prica, definitivno sam zakljucio da je religija najjaca od svih poznatih prirodnih i sintetickih droga. Kakvo ispiranje mozgova!? Vecina je bila u potpunom transu! Strasno, a meni smesno. Pa jos kada je pastor pozvao da ustanu svi oni koju su prvu put dosli, a sva "braca" oko mene, pruzaju ruke za dobrodoslicu u zajednicu,. itd........ma ludnica.

Sve u svemu , fantasticno iskustvo, odlican gospel!

Hallelujah!

klika:
Ok, znaci to je negde oko 17 h ovde kod mene, ako budem kuci "svraticu" malo da cujem sve to putem interneta.......mada nezgodno je vreme, obicno sam subotom popodne ili u nekom klubu, ili skoknem negde na skijanje, videcemo.......u svakom slucaju hvala na pozivu.

Jooooj, ubio bi za mogućnost da "skoknem" negde na skijanje subotom. A mi u Novom Sadu opet nemamao grejanje. Što ćeš , nema gasa. No samo hrabro sve će to naš hrabri i u epskim pesmama opevani narod pretrpeti zbog sprovođenja najnovijeg petogodišnjeg plana u delo. Dosta mi je više svetle "Srpske" budućnosti, dajte malo dosadne Kanadske sadašnjosti. Kliko, Kliko strani "plaćeniće" i domaći "izdajniče" :)))

klika:
" Jesus is belautiful
Jesus is love
Jesus is wonderful....
.............
As your people, bless your holy name"

E sad da neko ne bi pomislio da sam odlepio
Postoji mogucnost da neki ljudi ovde ponekad privire ccisto da vide o ccemu sada fantaziramo, da se ccisto nasmeju, ali mi nikad ne bi tako nessto ni pomislili !!!
klika:
Znam da bi Nikodim voleo da je bio na mom mestu, a za Apachicu sam siguran da bi ovo bio jedan veliki izazov u pevackom smislu.
Bio bi definitivno, ali kada mnosstvo peva, verovatno bih se ili pridruzzila ili samo otvorila usta od occaranosti netrepcuci okicama
klika:
Ne bih sada previse zadrzavao na delu same propovedi njihovog pastora, to je posebna prica, definitivno sam zakljucio da je religija najjaca od svih poznatih prirodnih i sintetickih droga. Kakvo ispiranje mozgova!? Vecina je bila u potpunom transu! Strasno, a meni smesno. Pa jos kada je pastor pozvao da ustanu svi oni koju su prvu put dosli, a sva "braca" oko mene, pruzaju ruke za dobrodoslicu u zajednicu,. itd........ma ludnica.
Nadam se da mi necess zameriti ako se ovde ne s;lozzim sa tobom ... MUZIKA je "najjaca od svih poznatih prirodnih i sintetickih droga" i oni koji "uvlacce" ljude u razne crkve/religije to pooooooodobrano znaju ...
klika:
Jea, man!

klika:
... Ali da su prasili , prasili su, vidi se na slici glavni vokal, iza njega 7 back vokala, u desnom uglu , slabo se vidi, ceo bend sa sve Hammond orguljama, sve profi liga muzicari. E sad mi pade na pamet, verujem da je vecina gledala prvi deo filma Blues Brothers, e nesto slicno kao onaj deo kada peva James Brown, nesto na tu foru. U celoj hali je bilo mozda 10-tak nas belaca, cak sam video i par zutih, ostalo sve "braca". ...
I predivno je imati te tamo @kliko kao izvidjacca (da ne kazzem sspijuna) da nam prepriccavass stvari o kojima sanjamo ...

video sam da ste postavljali linkove za skidanje, ali da li ste vec razmenjivali muziku? sta mislite o ideji da svi napisemo ovde koju muziku imamo i da onda nekako pokupimo od drugih sve sto nam se svidja?
ako ispadnem najgluplji od sve dece ovde, ne zamerite... :-D

batka_mija:
video sam da ste postavljali linkove za skidanje, ali da li ste vec razmenjivali muziku? sta mislite o ideji da svi napisemo ovde koju muziku imamo i da onda nekako pokupimo od drugih sve sto nam se svidja?
ako ispadnem najgluplji od sve dece ovde, ne zamerite... :-D

Ovde nema glupi, da se razumemo. ;)
Ako te ne mrzi uhvati malo vremena pa izlistaj o cemu se sve pisao. Nacices tu raznih imena, a sve sto smo spominjali uglavnom i slusamo. :)
Inace ideja nije glupa, samo se o tome tiho prica (pogodi zbog cega, rekose da se to zove piraterija i da je postalo kaznjivo). :)

@klika

Auuuuu... bre kliko, nemas pojma kakvi crvi su mi proradili posto sam procitoa ovo. Ne da bih voleo da sam mogao da privirim, vec bih voleo da sam mogaop da privirim crn i debeo. ;) Pa da i sam pustim neku glascinu koju nemam. :(
Ako postoji stva koja mi je negde zacrtana kao nesto sto se jednostavno mora desiti, onda je to svakako poseta jednog takvog mesta. A kako sam nenormalan verujem da bih postao "crni brat", tj. pripadnih njihove crkve bez ikakvih razmisljanja.. :) Covece, kako ti uzivas....
Neka tako i ostane. ;)

Apach:
Nadam se da mi necess zameriti ako se ovde ne s;lozzim sa tobom ... MUZIKA je "najjaca od svih poznatih prirodnih i sintetickih droga" i oni koji "uvlacce" ljude u razne crkve/religije to pooooooodobrano znaju ...Jea, man!

Da, potpuno se slazem sa ovim, skoro kao da sam to i sam napisao. ;)
Nista nema bolji rad i ne proizvodi bolji osecaj od dobre muzike... Oh Happy Days!!!!! :lol:

begešar:
Jooooj, ubio bi za mogućnost da "skoknem" negde na skijanje subotom. A mi u Novom Sadu opet nemamao grejanje. Što ćeš , nema gasa. No samo hrabro sve će to naš hrabri i u epskim pesmama opevani narod pretrpeti zbog sprovođenja najnovijeg petogodišnjeg plana u delo. Dosta mi je više svetle "Srpske" budućnosti, dajte malo dosadne Kanadske sadašnjosti. Kliko, Kliko strani "plaćeniće" i domaći "izdajniče" :)))

Zadatak nas stranih placenika/domacih izdajnika je da se sto bolje infiltriramo u ovo drustvo ne bi li laske kontrolisali celu situaciju, a to ponekad donosi i ovakve prednosti kao sto su skijanje, posete klubovima, crkvama, itd.....

Dosta sam ****......sto se tice skijanja, znas kako, kada malo bolje sagledam i analiziram , Ontario je slican Vosi, ravan k`o tepsija i, koliko znam, nema ni blizu vrh visine Cota, a opet su maximalno iskoristili i od ovih njihovih "planina", koja su ustvari nista drugo nego obicna brda, napravili raj za zimske sportove, na sat-da voznje od Toronta imas neverovatan izbor centara, sa recimo 10-tak staza i 8-10 ski liftova.
E sada se ja pitam, kako se niko nije u NS-u dosetio da od Fruske Gore napravi nesto slicno, ok, postoji par nekakvih liftova na Vencu ali to nije to. Ok, ne bi bilo bas kao na Kopaoniku ali bi moglo sasvim fino da se skija, pa jos nepunih pola sata voznje od samog grada, gde ces blize od toga......

Begesar, je si li ranije skijao, i gde? Ima li jos skijasa na forumu?

Pardoniram zbog male digresije.......

Apach:
Nadam se da mi necess zameriti ako se ovde ne s;lozzim sa tobom ... MUZIKA je "najjaca od svih poznatih prirodnih i sintetickih droga" i oni koji "uvlacce" ljude u razne crkve/religije to pooooooodobrano znaju ...

Znas kako, ne bih ja muziku stavljao u taj kontekst , konkretno u ovom slucaju je muzika samo u funkciji ovih spiritualnih obreda, naravno sa religioznim textovima.

Recimo, ljudi su bili u najvecem transu za vreme propevedi (bez muzike i pevanja), znas ono klasicno ispiranje mozgova, to rade nadareni ljudi sa neverovatnim oratorskim sposobnostima koji znaju da pokrenu masu. Posmatrano u relativnom smislu, po broju ljudi koji su bili u sali, mislim da na kocertu Michael Jacksona nije svojevremeno bilo takve halabuke i vristanja, padanja u nesvest i kojecega, .......religija je cudo!

Usput... religija i jeste cudo...
Ja ipak nemam direktan i neposredni kontakt kakavi si ti imao, ali slusajuci to o cemu se peva i te njihove besede i nacin na koji se obracaju Bogu... ponese te to malo, malo vise. Nekako su skroz neposredni i direktni... ili sam ja to negde pogresno protumacio... posto rekoh da nemam tako dobro iskustvo live, kao ti.

klika:
Begesar, je si li ranije skijao, i gde? Ima li jos skijasa na forumu?

Pardoniram zbog male digresije.......

Prvi put sam stao na skije prošle zime na Kopu.. Što ćeš, moji su uvek forsirali letovanje kao jedini vid godišnjeg odmora. Elem. U dobrom društvu sa harmonikašem i gitaristom iz benda i još jednim garijem uputismo se na planinu. Predivno iskustvo nema šta, možda iz zbog jednog predivnog događaja. A sada ću malo da kopiram Sublimaciju u njenim planinarskim impresijama :). Evo i događaja. Skijamo mi ceo dan, a zima stisla. Imamo mi doduše i neku vatrenu vodu u čuturicama pa se svaki put kada siđemo sa žice "prekrstimo", no ono baš zaledilo. Žica radi do četvorke i mi se oko pet do četiri popesmo na planinu za još jedan spust. Kad ne lezi vraže na 1917 m nadmorske visine kafanica. Lepa okrugla brvnarica. Mi unutra da popijemo neko kuvano vince i zagrejemo se malo , pa na spust i u hotel na spremanje za večernje "bludničenje". Kad ono u kafani, gazda, iste okupio neke poslovne prijatelje iz cele Srbije , spojili stolove i cirkaju lagano uz sve jagnje koje se okreće na ognjištu usred kafane. Tu sam prvi put video običaj koji je vezan za ljude iz Raškog kraja. Naime, bez obzira što u društvu koje se okupilo svako pije piće koje mu najviše odgovara, postoji i litra rakije i jedna čašica koje non stop idu u krug. Bez obzira šta piješ ta čašica ne sme da se odbije. Kako do koga dođe ta čašica isti se ustaje i drži zdravicu posvećenu nekome za stolom, a potom se i ovaj ustaje i vrši se ljubljenje sa istim ( tri puta u obraz, naravno :) ). I pošto ta čašica kruži celo veče bogme svako stigne da posveti zdravicu svima za stolom. E sad, taj efekat dobrog društva i fajerka koja kruži u krug stvara prilično lep ugođaj, a bogme i razdraganost usled opijenosti alkoholom. Dodaš pečeno jagnje i "popevku" i to je to. E sada. Ispismo mi ono naše kuvano vince i spremamo se da krenemo na spust i pravac hotel, kad stiže konobar sa litrom vina i rečima: " šalje gazda i vesela ekipa, takav je običaj, kada je slavlje u kafani nema niko da bude žedan". Ajd' kad' je običaj , šta da radiš. Sedosmo, popismo...prvi put... drugi put... treći put... Uto se skida jagnje i posle izvesnog vremena stiže konobar sa rečima: " šalje gazda i vesela ekipa, takav je običaj, kada je slavlje u kafani nema niko da bude gladan". Ajd' kad' je takav običaj nije red da odbijemo. Potom još litra crnog vina. Fino nam se manta pred očima posle četiri litre crnjaka. Napolju pao mrak, žičara ne radi, do hotela dva kilometra. Da hodaš u skijaškim čizmama nema smisla. Da se spustš na guzi, neće moći. I odlučimo mi da se spustimo. Staza ne osvetljena razaznaješ je samo po tome što se razlikuje od boje šume . Crno beli svet. A Begešar iskusan skijaš , tri dana radnog staža, noge kao u bambija. I spustim se kao nikada do tada, bez ijednog pada. Siđoh u podnožje, ne verujem da sam živ. A kada sam već živ pravac hotelska soba, vadi se vince iz šanka, druženje, pa diskoteka, a onda je pao mrak... i već u osam sati sutradan eto nas opet na stazi. Neverovatno koliko je u planinama snažne energije. Itd...

Eto , nadam se da Vas nisam previše smorio sa svojim impresijama, ali od prošle zime sam veliki zaljubljenik u planinu i smučanje :)

I što reče Klika izvinjavam se zbog digresije i izleta izvan muzičkih zbivanja :)

nikodim:
Ako neko zeli da skine neki album domacih izvodjaca moze da pokusa ovde http://www.pljuga.org/
Ja sam sa te adrese skinuo Vlatka Stefanovskog - Kula Od Katri...
Mozda da se nedje svega i svacega... a kvalitet je odlican.
"Rece mi jedan covjek." ;)
Ili lakse i brze www.pljuga.net samo treba se pridrzavati pravila od dva albuma dnevno ili 30 pesama.
Mnogo su dobri. . . Ima i koncerata. . .

. . .:
Ili lakse i brze www.pljuga.net samo treba se pridrzavati pravila od dva albuma dnevno ili 30 pesama.
Mnogo su dobri. . . Ima i koncerata. . .

Ma... nije ni bitno. Nego ja sam pre par dana saznao za to, a imaju jako dobru kolekciju. OK, malo onoga sto mene zanima ali sve jedno... vrlo je pregledno i jednostavno, a u pitanju su kompletni albumi.
Bas sam se iznenadio kada sam video... Da, ima tog ogranicenja, ali nema veze, strpljivost je vrlina... neko rece. :)

Back