Jazz & Blues kutak :)

klika:
Ja se "drogiram" sa Golden Gate Quartetom, slusao sam par pesmica od Mihalie, ona je takodje pevala tradicionalni i black gospel sto je slicno sa ovim gore pomenutim cikicama, jedina je razlika u tome sto je ona solo izvodjac dok ovi pevaju viseglasni gospel koji prosto raznosi , ali u svakom slucaju i teta je dobra, odlican glas, vrlo mocno.

Ovih dana bi trebalo da "pribavim" malo bolju konekciju, tako da cu morati da skinem nesto od pomenutog "banda". Jako dugo sam tragao za gospelom jer sam ga slabo slusao. Ali kada "uzjasem" new network, necu se skidati dok se svi ruteri ne zapale od download-a. mahaliu sam skidao kod druga sa Lime Wire-om i odlicno radi to programce. Secam se da si mi preporucio DC++ vidim da ima dobre ocene ali nisam ga jos skinuo sa neta.

Inace, sta bi sam onim cudesnim gitaristom iz tvojih krajeva, jesi li nabavio neki audio zapis te svirke?
Da, kako je bilo na casovima, ako se dobro secam napisao si da si pregovara sa njim oko casova gitare?

Pozdrav, beli-crni covece. ;)

nikodim:
Ovih dana bi trebalo da "pribavim" malo bolju konekciju, tako da cu morati da skinem nesto od pomenutog "banda". Jako dugo sam tragao za gospelom jer sam ga slabo slusao. Ali kada "uzjasem" new network, necu se skidati dok se svi ruteri ne zapale od download-a. mahaliu sam skidao kod druga sa Lime Wire-om i odlicno radi to programce. Secam se da si mi preporucio DC++ vidim da ima dobre ocene ali nisam ga jos skinuo sa neta.

Inace, sta bi sam onim cudesnim gitaristom iz tvojih krajeva, jesi li nabavio neki audio zapis te svirke?
Da, kako je bilo na casovima, ako se dobro secam napisao si da si pregovara sa njim oko casova gitare?

Pozdrav, beli-crni covece. ;)

Ne, ja sam ti upravo preporucio LimeWirePro koji ja koristim, DC++ mi se uospte ne svidja, ne radi ni blizu kao LimeWire. Takodje ces preko njega naci dosta toga od GGQ.

Imas jos jednu varijatnu za skidanje koja je mnogo brza, skoro sam to otkrio , idi na sajt www.mp3bre.com i tamo ima odlicnih linkova za skidanje svega i svacega, uglavnom se koristi nemacki sajt www.rapidshare.de .
E sad, malo uputstvo, kada otvoris ponudjeni link za skidanje , onda ti se otvori novi prozor u kome kliknes u tabeli na FREE kolonu , dugme FREE. Onda ti se otvori nova stranica i negde dole citaj, imas broj sekundi ili minuta za koliko ce ti se otvoriti polje u kome ces ukucati tri slova/broja kao neka vrsta lozinke, znaci , sacekaj recimo 30-40 sekundi i pojavice ti se to polje. Kada ukucas sve to pocece download, tj . ti odaberes destinaciju na disku gde to zelis da sacuvas. Download ide jako brzo, naravno u zavisnosti od tvoje konekcije.

Naci ces i jedan album od Mihalie, Greatest Hits koji sam upravo skinuo, ima 20 numera.
Imas u delu za Blues i Jazz dosta toga zanimljivog.
Samo jedna napomena, kada skines jedan fajl, nece ti dozvoliti u narednih 80-tak minuta da ponovo skidas, ali recimo u toku dana mozes ponoviti to par puta, treba strpljenja ali za nekoliko dana/nedelja mozes natenane sve skinuti sto ti se svidja, samo polako.

Nisam imao vremena da se vidim sa tim gitaristom kojeg sam spominjao, mozda sada u nedelju ako ne odem na skijanje. Mnogo je stvari u planu pa ne stizem sve da uradim. Ima dana, uradicu to nekom drugom prilikom, napalio sam se na skijanje, kompletirao sam svu opremu prosle nedelje i u subotu konacno odradio jednu seansu posle tacno 20 godina od kada sam zadnji put stao na skije.

Srecno skidanje muzike i da te veza dobro sluzi.......pretpostavljam da ti drug ima ADSL ili nesto slicno.

Hvala na objasnjenu, nadam se da cu ga primeniti u sto kracem vremenskom roku.
Drug ima wireless 64kbps, nije nista extra, ali svakako odlicno radi... preko noci se nakaci, odabere sta mu je potrebnu i ujutru je sve tu.

btw Postoji li jos neki tako dobar gospel izvodjac kao Mahalia? Ovde se tesko stize do toga a bas bih voleo da nabavim sto vise toga jer je sam odusevljen ovim sto sam do sada cuo. ;)

nikodim:
Hvala na objasnjenu, nadam se da cu ga primeniti u sto kracem vremenskom roku.
Drug ima wireless 64kbps, nije nista extra, ali svakako odlicno radi... preko noci se nakaci, odabere sta mu je potrebnu i ujutru je sve tu.

btw Postoji li jos neki tako dobar gospel izvodjac kao Mahalia? Ovde se tesko stize do toga a bas bih voleo da nabavim sto vise toga jer je sam odusevljen ovim sto sam do sada cuo. ;)

Jos jedna stvar, kada skines neki fajl, svi su obicno RAR, imas password za svaki fajl na sajtu www.mp3bre.com da bi ka otpakovao. Neki fajlovi nemaju password.

Idi na www.allmusic.com , tamo ces naci sve o gospelu, imas pretrazivac po muzickim zanrovima, a mozes i da nadjes prvo recimo Mahaliu pa da onda na toj stranici nadjes SIMILAR ARTISTS i da proberes sta ti se svidja.

nikodim:
A Gipsy Classic band nisam ima prilike da cujem.... Ipak, neki su kao pravi boemi uzivali uz violinu na uvce, nakrivljenih sesira i podignutih ruku. ;)
ccacckalicom u zubima ;)
Ne znam kojim reccima bih ti opisala kako taj ccova svira violinu! Fantasticcno, pravi virtuoz! U jednom momentu je pragove pritiskao praznom ccassom -tako sam videla kako se odredjeni (vec ccuti) zvuk proizvodi.
Sve u svemu zanimljivo, pogotovo ove ccacckalice na kapcima

klika:
Jos jedna stvar, kada skines neki fajl, svi su obicno RAR, imas password za svaki fajl na sajtu www.mp3bre.com da bi ka otpakovao. Neki fajlovi nemaju password.

Idi na www.allmusic.com , tamo ces naci sve o gospelu, imas pretrazivac po muzickim zanrovima, a mozes i da nadjes prvo recimo Mahaliu pa da onda na toj stranici nadjes SIMILAR ARTISTS i da proberes sta ti se svidja.

Cesto visim na toj adresi, bas zahvaljujuci linku koji si ostavio pre nekoliko meseci, ima zaista jako puno informacija... vrlo koriSan sajt. ;)

Apach:
ccacckalicom u zubima ;)
Ne znam kojim reccima bih ti opisala kako taj ccova svira violinu! Fantasticcno, pravi virtuoz! U jednom momentu je pragove pritiskao praznom ccassom -tako sam videla kako se odredjeni (vec ccuti) zvuk proizvodi.
Sve u svemu zanimljivo, pogotovo ove ccacckalice na kapcima

Cackalica je znak da se dobro jelo. ;)
Zanimljiva svirka, dakle... Casica mu je sluzila kao slajd, cudna neka tehnika. ;)

Apach:
Da, na zzalost nema puno izvora te divne muzike!
Na TVu(RTL) pratim seriju "Pod istim krovom" u kojoj su svi likovi crnci i malo-malo pa bude muzike, pa i iz njihove baptisticcke crkve ...

Eto... mi cemo se truditi da razbijuemo te barijere i ucinimo dostupnim sve te dobre izvodjace.
Fino se dovijas... zanimljiv nacin za slusanje gospela... ;) MMoras ti nabaviti neki CD, na kom ima sve a necega... a lepog. ;)

"Poznaces me i po mraku, po pesmama i meraku..." Mislim da tako ide neki narodnjak... ili nesto slicno makar.
Ah... to su smo zelje i pusti snovi, nikada necu biti debeli crnac i pomirio sam se sa tim, koliko saam mogao... mada jos uvek mogu biti debeli belac (koji ne ume da peva).

Back