Jazz & Blues kutak :)

Apach:
Da im je novinsko izdavasstvo jako, jako je ccim uspevaju da preostale primerke plasiraju kod nas! ... ili smo mi suvisse jadni, pa ne znamo da pissemo nissta bolje do zzute stranice ili stranice o dijetLi!

Moze biti, moze biti... Da budem iskren meni je jako zao sto i mi nemamo jedan takav cassopis, vec se davimo sa onim glupostima koa sto su Skandal, Svet i te zute „tracarica“ novine

Apach:
nikodim:
Apach:
...(pratim je :wink: ). Sve ovo ne znacci da mi se ne svidja. Za album sam vec rekla da volim to ssto su uradili.Zanimljivo mi je bilo preslussati je (za nju joss malo moram da vezzbam glasne zzice :) ). "NY City" mi je i dalje u glavi, ali treba joss pazzljivije da poslussam albumcce.
Izvin'te sto se ubacujem u diskusiju :) Samo da pitam da li je ti to pratis pevajuci uz muziku i da li se vezbaju samo glasne zice ili i usne skoljke?! :wink:
Odusevljena sam vasom studioznoscu! Trebace mi tako nesto za diplomski!

sublimacija:
Previse iritirajuce za mene! Slusala sam jednom nasu elektro-jazz grupu (zaboravila sam ime, ali podseca na elektriku) i ubrzo mi je nastala konfuzija u glavi, a nervi su treperili! Ne, hvala

Sa svih albuma te grupe koje sam preslusao (a nedostajao je samo poslednji cije ime ne znam), uspeo sa da odvojim desetak koje su „dobre“, sve ostalo je bas to sto si napisala – razaranje systema.

btw, slusam Dorsice na radiju (104,00)... uh kako su ljuti.

Kako je to sublimacija napisala a i meni se zaista cini da je jazz i blues u poslednje vreme dosta zastupljeniji u medijima. Posto uglavnom slusam radio cesto se desi da nadjem neku stanicu koja ima emisije o navedenim pravcima. Bas sinoc sam na 98,5 slusao odlicnog jazz gitaristu iz Italije, mislim da se zove Roberto Spadoni. Odlicna emisija, potrudicu se da saznam kada se emituju takve emisije i na kojim frekvencijama pa cu tu vest podeliti sa vama.

Pozdrav... :wink:

Vesti iz RADIO BEOGRADA
DOMESTIC JAZZ TUNING Beograd 202, jul 2005. U cilju afirmacije domaćih autora, izvođača i aranžera Jazz muzike, Program Beograd 202 započinje ciklus emisija pod nazivom: Domestic Jazz Tuning.
Imajuću u vidu neprocenjivo blago fonoteke i arhiva Radio Beograda, kao i neizmeran doprinos domaćih autora svetskoj jazz sceni, grupa autora Beograda 202 se odlučila da pokrene novi ciklus emisija. Pored prezentovanja tonskih zapisa tokom emisije će se ispred mikrofona Beograda 202 naći i sami autori.

Poseban akcenat će se dati istorijatu jazz muzike u Srbiji, kao i na prostorima nekadašnje Jugoslavije. Big Band RTB je učestvovao na brojnim manifestacijama (Beogradski Jazz Festival; Glazbena Parada Radenci; Bledski Jazz Festival; Zagreb Jazz Fair…) a istaknuti instrumentalisti – članovi Big Banda učestvovali su na brojnim Public Jazz koncertima u okviru EBU-a.

Autori i realizatori emisije su Milenko Prodanović, Raša Petrović i Milan Pešaković.

Emisija će se emitovati svake nedelje od 23:00 do 01:00 na programu Beograda 202, počev od 10. jula 2005.

Gost prve emisije Domestic Jazz Tuning je Marko Đorđević, trubač i istaknuti solista Big Banda RTB.

Preuzeto sa sajta RTS-a.

nikodim:
sublimacija:
Da li to sto je casopis na italijanskom, znaci da oni imaju jaku jazz-scenu ili samo jako novinsko izdavastvo? Koji je njihov poznati jazz sastav?

Svako ko pomisli da gresim ce me ispraviti ali ja mislim da oni imaju jako dobru jazz scenu i dosta kvalitetnih muzicara.
Ne gressiss sigurno, jer (ne znam da li znate) i Berkli ima svoje istureno odeljenje tamo negde u Italiji
nikodim:
Pa i na ovim diskovima koji se dobijaju uz casopis ima dosta dorbih izvodjaca koji su iz Italije. Moje misljenje je definitivno da su zaista dobri... 
Ya, ya

Ima ovde na nassoj temici joss nekih starih postova na koje planiram da se nastavim, ali nessto kasnije. Hocu ovo da napissem da ne bi' zaboravila.
Chris Whitley, nisam ni znala da sam mozzda mogla da ga upoznam :( Zato imam izvesstaj o tome kako zzive on i ona 2 nemca sa kojima je bio na Exit-u

nikodim:
winnetou:
e, ljudi, idem u cetvrtak u bugarsku.. ide nas dosta iz osnovne skole iz razreda.. bas super!!! jedva cekam :D
a idem i u segedin na the cure..
jupiiii

uglavnom, cujemo se za dve nedelje!!
veeeeeliki pozdrav za sve!!
:-))))) :-****

Pa lepo se provedi u Bugarskoj za koju sam cou da je sto se ponude tice jakopovoljna i da su izuzetno kulturni.
Sve u svemu... uzivaj... :wink:

pozdrav ljudi, vratila sam se!!!!! nisam jos sve procitala sto ste pisali, ali uskoro, uskoro..
uglavnom, pronasla sam ovaj post, i samo zelim da kazem da si se prevario, bugari nisu nimalo kulturni, bar u primorskom (mesto gde smo bili, blizu burgasa).. znaci strasno. niko nikad ne kaze dobar dan, dovidjenja, svi su nesto nadrndani, ima ljudi koji vicu, zele da te udare.. cak su me i drmnula kola :shock: i to u glavnoj ulici, koja nije zatvorena, a tuda se svi setaju. nisu me zgazila kola, samo jako drmnula. nista nisam polomila, sreca.
neki covek je namerno ogrebao moju sestru, i posle je hteo i mene da udari.
ali zato smo upoznali nekog lika koji prodaje giros. nemoate pojma koji je to kralj! celo to njihovo drustvo sto prodaje giros uvek su nasmejani, popricaju sa musterijama, upoznaju se, pa se posle jave svima na ulici i tako..
a ovi sto prodaju kukuruz na plazi su isto likovi, samo sto obicno kad prolaze pored tebe pocnu da se dernjaju kukurica ili carevicci (to je na bugarskom), tako iz zezanja, pa te uplase..
a jednom, kad smo kupovali lubenicu, stojimo mi ispred kase deset minuta, a radi u prodavnici njih puno, i svi nas gledaju, i niko nece da ustane da nam izmeri lubenicu, nista. deset minuta!!!
uglavnom, srela sam druga od prosle godine kad sam tamo bila, jednog rusa.. pricali smo na engleskom, i saznala sam da i on skuplja novcice, sad cemo da se razmenjujemo!!!
u isto vreme kad smo i mi bili, u istom hotelu su bili kudovi iz kraljeva, kosovske mitrovice i siriga.
kraljevcani su najbolji!!! znaci, sad se zovemo svaki dan, ugovaramo ponovno vidjenje i tako..

samo da vam kazem, nedostajali ste mi puuuuno!! drago mi je sto se ponovo pisemo! :D

winnetou:
i samo zelim da kazem da si se prevario, bugari nisu nimalo kulturni, bar u primorskom (mesto gde smo bili, blizu burgasa).. znaci strasno.

Nisam bio u Bugarskoj i nemam nikakvih iskustava sa njima, ali neki poznanici imaju jako lepih dozivljaja, nisam imao pojma da su takvi. U ostalom vazno je da si se ti nama vretila i da je sada sve OK. :D

little smile:
winnetou:
samo da vam kazem, nedostajali ste mi puuuuno!! drago mi je sto se ponovo pisemo! :D
I ti si nama nedostajala i zao mi je sto se nisi provela kako si ocekivala, ali bitno je da si ziva i zdrava :wink:

ne, super sam se provela, nisam bila bas u nekim kontaktima sa bugarima, pa mi je bilo lepo, samo eto tako, oni nisu dobri.. ali mi je sve ostalo bilo lepo. more je bas onako vau, svuda je plitko, ali mogli smo da plivamo. kad je duvao vetar, talasi su bili ogromni, pa smo skakali u talase i tako.. super sam se provela :D

nikodim:
Trenutno visim na netu i slusam Air, pa me zanima da li neko od vas voli ili slusa neki electro jazz ili nesto u tom smeru ? :shock:
Jeste da ja bass volim elektronsku muziku, ali izgleda da mi ne prija umixovana sa jazz-om (ranije sam i pokussala da slussam nessto ssto bi'nazvala "electro jazz"-om, a da li je bio=? - nije isslo). Nekad stvarno ne treba messati :) :lol:
Ustvari, ne znam ni ssta bi bio Air. Grupa, OK, a ssta mi sviruckaju?

sublimacija:
Malopre sam nabasala na 10-godisnjicu jazz festivala u Cakovcu, Hrvatska...ako nekom znaci.
A kad je to?
nikodim:
sublimacija:
Ja po ovoj kisi slusam Cher i Azru - Mito Bekrijo
Na zalost ja nisam uspeo da posetim ni dan... A sto se „Azraela“ tice... pa njih nikada nisam slusao. Ja sam otprilike neko dzangrizalo koje retko sta slusa, ili ono sto ne slusa smatra losim iz bilo kojih razloga (nekad objektivnih ali neretko i ne bas objektivnih)
Azru!? Volim, volim, volim, ... :)

Apach:
Ustvari, ne znam ni ssta bi bio Air. Grupa, OK, a ssta mi sviruckaju?

Ja zaista ne znam sta je to i kako se to zove, kao sto ne znam ni jedan „elektro“ pravac (u stvari ne pravim razliku izmedju njih), tako da ne umem da ti odgovorim. Onih par stvari koje sam stavio na jedan audio CD su otprilike bas taj elektro jazz, por uslovom da jazz uopste moze biti elektro (kao sto si i sama napisala). Jazz muzicari su virtuozi na svojim instrumentima a virtuoz na racunaru (koji je osnovni „elektro“ instrument) bi se valjda zvali programeri, a oni nevaljali i hakeri. Tako da se u potpunosti slazem sa tobom...

Apach:
Nekad stvarno ne treba messati

Bas tako...

Back