Jaslice u Bgdu

• Začetnik teme Začetnik teme vlakijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@Debela Berta
uf malo mi lakse sto si rekla da je hrana pasirana, pocela sam da mu samo gnjecim hranu al nece sve tako da jede...
a bas mi se nesto steglo srce dok sam citala ono kako ga samo preobujes i ostavis u sobu... vec mi krenule suze
pa to stvarno nije humano, koje dete se ne bi uplasilo to je za njega nepoznat svet...

MOze li neko da mi preporuci neki vrtic na Vracaru.
Hvala

I ja gledam i proucavam vrtice na Vracaru. Tek da se spremim na vreme. E sad, ljudi koji se razumeju u te stvari a i mnoge mame i tate su najtoplije preporucili vrtic Mica i Acim u Vojvode Dragomira kao ubedljivo najbolji.

Btw, ako neko ima skorasnja iskustva sa cuvenim listama cekanja, konkretnim uslovima i sl, molim da pise....

Meni je jeko zao sto moram da kazem, da sam u toj igraonici BIG BLUE prosle godine u decembru slavila rodjendan detetu i jako se razocarala a ujedno i obrukala pred gostima.Imali smo malo odraslih gostiju jer su nam rekli da ima 20 mesta za roditelje,medjutim i tih desetak koje smo imali smo jedva smestili.Bilo je toliko hladno da smo morali da sedimo u jaknama, a da ne pricam kako je bilo deci koja nisu mogla da skinu jakne! Imali su dve TA peci koje su bile bukvalno ledene.Kada sam ih pitala zasto su TA hladne , rekli su da celog dana nisu imali struje.Moguce je da celog dana nisu imali struje, ali su onda bili u obavezi da nam jave da mi nabavimo grejalice ako vec oni to nisu mogli.Pri tom, starija gospodja koju su zaduzili da posluzuje goste je sve vreme sedela u kuhinji i cekala da ja dodjem po pice.Kada se rodjendan zavrsio, naplatili su svoju (ne) uslugu 150eur (za hladan prostor i neku animaciju) bez izvinjenja i objasnjenja.

Можда неко зна...
У вртићу су нам рекли да су добили обавештење да не уписују децу која у септембру 2009. немају пуних годину дана. Моја Ана ће тад имати 10-11 месеци, а неопходно нам је да је упишемо у вртић... Да ли је ова информација тачна? Ако је тад не приме, онда остаје варијанта мај 2010, а како ја да прегурам дотле (и муж и ја радимо!!!)? Или приватни вртић... Какве су цене приватних вртића?

MOze li neko da mi preporuci neki vrtic na Vracaru.
Hvala
Spisak vrtica na Vracaru mozes da nadjes u Vodicu za roditelje...
Mica i Acim je odlican vrtic,imaju i jaslene grupe.Upis je u maju i gleda se adresa na kojoj zivite.Malo su poostrili kriterijume u tom smislu jer bi svi i koji su sa Vracara i koji nisu decu bas tu da upisu...Bije ga dobar glas.
Srecno,samo to mogu da Vam kazem.:)

ova tema kod nas postaje jaaaaaako aktuelna,pa vas molim za misljenja ,preporuke,iskustva......i za privatne i drzavne vrtice na Starom gradu
koja je procedura za upis?
mislili smo da krene u vrtic od septembra,tad ce imati 2godine i 3 meseca
Da li je to jos uvek jaslena grupa,ako jeste da li svi vrtici imaju i jaslice?

Moji klinci idu u drzavni vrtic na Bezanijskoj kosi. Krenuli su istovremeno, ona sa 2.5 a on sa 1.5 god. Nisam se tripovala da sam losa majka time sto su ranije krenuli posto nemamo baka-deka-servis a moramo da radimo. Bilo je frke nekih mesec dva alÎ sve je posle bilo ok. Sad moram da ih cekam dok zavrse igru, pa blejim u hodniku. Drustvo I'm je super!
E sad, sam vrtic je relativno nov, veliki, svetao, sa ogrooomnim dvoristem. Vaspitacice a narocito one u jaslama su fenomenalne, sve redom. U jaslama je mali sve naucio I da ide na nosu I da jede sam ma sve. Imaju dosta aktivnosti, radionica, sa njima se uvek nesto radi. Vaspitaci se stalno usavrsavaju I prihvataju svaki predlog. Imaju I salu za fizÍcko, svoj hor, ima dosta sekcija tipa engleski, balet, karate, gimnastika. Hrana je odlicna!
Definitvno uslovi ovde su bolji nego u bilo kom privatnom vrticu.

ova tema kod nas postaje jaaaaaako aktuelna,pa vas molim za misljenja ,preporuke,iskustva......i za privatne i drzavne vrtice na Starom gradu
koja je procedura za upis?
mislili smo da krene u vrtic od septembra,tad ce imati 2godine i 3 meseca
Da li je to jos uvek jaslena grupa,ako jeste da li svi vrtici imaju i jaslice?

Što se državnih vrtića tiče, upis je negde krajem aprila - početkom maja, kako u kom vrtiću. Najbolja varijanta ti je da, ako imaš vremena, odeš u nekoliko vrtića i vidiš na licu mesta šta se gde nudi. To ti je savet i za džavni i za privatni vrtić.
Tvoje dete bi, po godinama,bilo jaslena grupa. Nemaju svi vrtići jaslice.
Nađi na net-u spisak vrtića na opštini Stari grad pa pozovi i raspitaj se.

ima vrtića i vrtića, pa nije baš lako napraviti pravi izbor..... nisu ni svi državni vrtići loši, kao što nisu ni svi privatni, čak dobar deo, kvalitetni. nije loša ideja ni dati malo dete na čuvanje nekoj ženi ili agenciji koja ima bebi-siterke, mada mi se čini da su i njihove cene žestoke.... mi smo imali sreću da pronađemo ženu koja je nam je naplaćivala 16000, što je bilo sportski podnošljivo, ali pošto se ona razbolela, a kako sam i ja ostao bez posla onda je naš 16-mesečni mališan sada sa mnom.

inače, sa njegovih 11 meseci smo ga vodili u BG klub i to je bilo ok, nije imao nekih problema sa navikavanjem, mada vam je to kod dece sve individualno.

vidim pitaju se neki koliko dugo treba da se opraštaju sa decom kada ih dovedu? godinama sam poslom bio vezan za obdaništa i moj vam je savet, što kraće. preobujete dete, poljubite i predate vaspitačima. što se duže opraštate, to je detetu teže da ostane. nije lako, ali tako je najbolje.

privatni ili državni? morate sve da stavite na vagu, pre svega cenu, jer može da bude dobro koliko hoćeš, ali džabe ako to ne možeš da platiš. Dalje, bitno je da znate da li deca idu napolje ili ne i da li imaju koliko - toliko adekvatan prostor za izvođenje dece, broj vaspitača, radno vreme, hrana da li se donosi ili oni kuvaju...... morate da znate da veliki broj, tj, velika većina, vrtića nema dozvolu da budu vrtić, već igraonica, centar za čuvanje i sl... ne želim da kažem da je to minus, jer su uslovi koje je država propisala u velikom broju slučajeva nemogući za ispunjenje od strane vlasnika istih.....

kao što su već mnogi rekli, treba sa detetom obići vrtiće koje ste hteli....

državni vrtići upisuju decu u maju, tada im podnosite zahteve, ali čini mi se da idalje važi pravilo da dete u septembru mora da ima godinu dana, što je malo problematično...

nas koji imamo malu decu (do 3 god), ne zanima da li vrtiće nude 6 jezika, glumu,,balet i ko zna šta sve ne, već gde će mališani moći da se igraju, a sve ostalo stvarno nije bitno

nabacao sam nekoliko stvari koje su mi pale na pamet, pa možda nekome i pomogne.....

Drage mamice sa Cukarice, da li znate neki privatni vrtic u kraju koji nije mnogo skup, posto znam da se cene krecu oko 200 250 eur, sto je ipak mnogo ako se ima dvoje dece.Ili ako znate neki u koji je moguce ici pola radnog vremena, za dete od 3 god?

Živim u blizini opštine Zvezdara i želela bih da upišem dete od septembra u privatne jasle. Tada će imati punih godinu dana.
Da li neko ime predloge gde ima vrtića? Baby Palace u Kajmakčalanskoj mi je u blizini, ali posle nekih komentara nisam sigurna o kvalitetu usluge, a i ne znam da li uopšte postoje jasle tamo.

Ko je rad da pomogne????????????
Hvala unapred

Drage Sizika i Jejo, molim vas da mi kazete koji je to vrtic, u Dalmatinskoj 45? Pionir (pripada Paliluli)? ili..? Ja sam neki dan videla neki mnogo lep vrtic na samom uglu Dalmatinske i Palmoticeve, nije taj? Deluje lepo, sa velikim dvoristem, naravno nemam pojma kako je unutra... By the way ja sam sa Zvezdare, dakle ni blizu da mi je blizu, ali eto cujem hvalite ga pa ko velim kad vec stavljam dete u kola mozda bolje da malo produzim..? Iam neko neku jos bolju ideju, nesto sa Zvezdare (uklj.Mirijevo, ja sam izmedju Mirijeva i Zvezdare)..? Hvaaaala mnogo unapred!

Back