apotekarka:Naravno da ima i dobrih iskustava.
Imam prijatelje koji su dali dete u državne jaslice na Vidikovcu i tri meseca kukali nad svim i svačim a kad su čuli koliko plaćam privatni vrtić onda su se predomislili i odlučili da su ipak zadovoljni tamo gde su.![]()
Samo da napomenem da im je dete imalo upalu pluća zimus, da se vratilo u pelene i da je adaptacija trajala tri meseca. Da, devojčica ima dve ipo godine i još ne govori....
tako da su kriterijumi različiti i o njima ne vredi raspravljati.....
Moje starije dete je islo 2 godine u privatni vrtic na Novom Beogradu. Svaki dan sam je vozala 6 km tamo 6 nazad i bile smo zadovoljne i ona i ja. U to vreme to je bio jedini privatni vrtic u "okolini" koji je hteo da prihvati bebu od nepunih 13 meseci. Bila je jedina beba a ostalo su bila starija deca i nije ih bilo mnogo. Imala je tretman kao princeza. Svi su, ukljucujuci i decu, obracali paznju na nju, a ona je stvarno super napredovla i uzivala. Sa tim vaspitacicama i tom decom isla je na Goc 10 dana sa 2 godine i 3 meseca. Ja sam bila prezadovoljna.
E, onda je pocelo da se upisuje sve vise i vise beba, a starija deca su krenula u skolu i ostalo ih je malo, pa smo nakon 2 godine dobili situaciju da moje dete od 3 godine spada u starije. Vec dolazi u uzrast kad mu treba vaspitac, a ne medicinska sestra, a sam vrtic nije imao potrebu da zaposlajava vaspitaca jos naredne dve godine, jer su im ostale samo bebe i to 25 njih na 2-3 sestre.
Batalih ja to i kakao nisam uspela da nadjem odgovarajuci privatni vrtic u okolini, dam je u drzavni i nemam losa iskustva. Ona voli svoje drugare i vaspitacice, druzi se sa njima i van vrtica i opet je isla na letovanje sa njima na Divcibare (sad ima 4.5 godine).
Mladje je potkacilo drzavne jasle od odma i tu nemam nekih primedbi, osim sto mi vaspitacice kukaju da dolazim malo ranije po nju. Ostane sama, a one se valjda nerviraju sto ostaju do kraja propisanog radnog vremena samo zbog jednog deteta!!!! No van toga je sve ok. Ona je po priordi neznog zdravlja (plava, bele puti, skoro providna), i ozirom na to, super prolazi u jaslama, nije bas cesto bolesna. A da jos uvek ne govori (sad ce 2 godine za nedelju dana), ne govori. Mada mislim da to nema veze sa drzavnim jaslama, nego je prosto takvo dete. Potpuno drugacije od strijeg, interesuju je potpuno drugacije stvari od rodjene joj sestre u istom uzrastu, ume sama da se zaigra i po sat vremena, i uopste je mirnija.
šta bih ja dao da imam klince kao vi, pa da ovde razglabam o tome šta su u vrtiću jeli, umesto što savetujem tinejdžere kako da formatiraji hard drajv i overklokuju procesor

ops: 
Sve mislim da sam možda poranila i da je možda bilo bolje sledeće godine i sl. Naravno, presekla sam i rešeno je da ide sada, ali se ipak osećam kao žena zver..