Citam ovo pa mi onako malo cudno... Ja nemam dete pa mozda ne razumem.
Jako mi je ruzan ovaj stav "ko ih bre yebe" naprimer.

To su zene koje su zavrsile skolu za rad sa decom, posao im nije nimalo lak. Paze gomilu tudje dece koja mogu biti bubice mirne, vesela, razmazena, bezobrazna... U grupi od 20 nijedno nije isto, zamislite kada bi svako trazio 100 postotnu paznju za svoje dete. :shock: Nemam pojma, ja kada idem kod zubara, lekara itd umem da cenim njihove usluge i pomoc, nikada ne pomislim "ko yebe skota, sada cu da ga nabodem, sta ima veze sto ce da mi popravi zub koji boli mene (ne njega)." Zamislite kada bi njega bolelo dupe za moj zub.

Tako je i sa vaspitacicama i decom. To je tim zenama posao, verovatno su ga izabrale jer vole decu. Mislim kretena ima svuda pa i tu ali mislim da je postotak normalnih u vecini. Ako se roditelj svaki put kada ode po dete svadja sa njima onda im ni dete ne bude simpaticno na kraju. I mislim da sa tim prepiranjem oko sitnica ljudi samo cine gore za svoje dete. Zamislite da vama neko stalno dise za vratom i govori vam kako da radite vas posao. Nema tih zivaca koji ne bi popustili i na kraju bi oterali tog nekoga u tri lepe. Kada je covek ljubazan onda dobije i bolju uslugu. Ja sam prgava kao sam djavo ali umem da se uzdrzim uz osmeh iako kuva u meni i tada puno bolje prodjem. Znam i po sebi, kada mi dodje neka musterija koja je neljubazna, zakera, pizdi itd iskreno me zabole i ne trudim se nesto posebno da ugodim. A kada dodje neko sa osmehom na licu, onda mi je i moj posao puno laksi,
zelim da ugodim,
zelim da ta musterija ponovo dodje. To je valjda normalno.
I ono malo mi je smesno sto se ocekuje vrhunska hrana, krevetici, animacija itd. za male pare. To sve kosta, ne dobijaju vrtici nista za dz. Plus komunalije i plate za vaspitacice koje po meni ne bas trebale da budu male, ipak je to rad sa decom. Koliko god neko voleo svoj posao ne zivi se od ljubavi vec od novca, a posao ce da se radi sa puno vise ljubavi i paznje ako zena u podsvesti ne misli kako ce izgurati do kraja meseca. Jos kada joj se neko navali na grbacu svaki dan, ihaaaaaaj divote.
Nemam pojma, ja sam isla u drzavni vrtic jos od pelena, nikada mi nista nije falilo. Nije mi se svaki put jelo to sto je bilo za rucak, niti mi se spavalo popodne ali boze moj, takav je i zivot, ne moze uvek sve kako ti hoces. Po meni je bitno da to deca nauce od malena jer sto su stariji dolazi do sve vise sukoba u okolini od prijatelja, skole pa nadalje, bitno je da nauce kako da se snadju i bore sami, nece uvek mama biti tu da ih zastiti. Naprimer moja tetka drzi moju malu sestru pod staklenim zvonom, ide da se prepire sa uciteljicom, sa decom ako joj neko nesto kaze i sve tako...

Rezultat je da devojcica ne ume da se odbrani sama, drzi sve to u sebi i onda dolazi kuci placuci mami. Po meni je to uzasno i rekla sam joj ali svako ima pravo da radi sta hoce. Slazem se da roditelj treba da odbrani i bude uz svoje dete ali u nekoj normali.
Ja sam sigurna da vaspitacice imaju razumevanja ako im roditelj lepo kaze, dete ne ume da se oblaci samo, da vezuje pertle, ne voli grasak itd. Sigurno mu nece nasilno trpati grasak u usta a ako zeli da ga nauci da npr. vezuje pertle je pozitivno, ne maltretira ga, iako se to detetu mozda ne svidja. Jao sada sam se setila kako sam ja bila ponosna kada sam se sama obukla prvi put.

Bila sam kod bake na selu i nisam je cekala da dodje da me obuce, obukla sam se sama i sva vazna izasla u dvoriste.

Sada sam malo skrenula sam teme, nema veze.
Sve ovo sam pisala jer su me pomalo iznervirale recenice u pojedinim postovima, niko u porodici mi nije vaspitacica (ne reklamiram nikoga

), polazim od toga da ima i normalnih i da im posao nije lak, malo razumevanja nije na odmet. O ekstremnim slucajevima nisam pisala, to je naravno skroz druga prica.
Pozdrav svima.