Jaslice u Bgdu

• Začetnik teme Začetnik teme vlakijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja :shock:
Vidim da nema mnogo priče o vrtićima na forumu, pa rekoh 'ajde da pokušamo. Kakva su vaša iskustva sa predškolskim ustanovama, šta vam se dopada, a šta ne, da li su bolji državni ili privatni vrtići i zašto...Možda nekome i pomognemo oko izbora...
Pozdrav!

LFC:
Koji je dobar privatni vrtić u Beogradu (naročito Novi Beograd), da li neko zna?
BG Klub, blok 30, a cula sam od prijateljica cija deca idu u privatne vrtice i za jedan u bloku 70, cini mi se Zvoncica. U svakom slucaju, treba se osloniti na licno iskustvo nekog prijatelja ili poznanika, jer na zalost, ima i privatnih vrtica koji katastrofalno funkcionisu.

Kada je Novi Beograd u pitanju i nema neki veliki izbor ,sve je nešto bezveze po iznajmljenim stanovima bez dvorišta,itd.Mi smo se selili baš puno puta ima nema vrtića u koji nisam ušla,na novom Beogradu jedino Big Blue iz Grčko -Kiparskog u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 77 ima da kažeš stvarno uslove.Prvo su zaseban objekat za sebe,drugo imaju svoje dvorište i neki amfiteatar ispred njega.Kada sam otišla nabili su nam na obuću nekakve navlake zelene kao što nose doktori da bi smo mogli da vidimo
unutrašnjost.A unutra sve ima ,dete nije htelo da ide, bilo me posle blam od ljudi.
Nije što moje dete ide tamo ali stvarno su ok.Imaju tri obroka dnevno,dve užine,kupovne sokove i vodu.Od prostorija imaju spavaonicu i igraonicu , trpezariju,kuhinju dva toaleta jedan za decu a drugi za vaspitače i roditelje.Stalno prave neke priredbe i dete mi je dosta napredovalo,nepsuje više.To jedino dobro kod privatnih vrtića što privatnici imaju pare da plate vaspitačice a ne da maltretiraju decu kao u državnom.I što je meni dosta bitno u opšte nisu skupi,samo što nemaju uvek mesta morali smo da čekamo da krenu neka deca u prvi razred da bi nas primili.

Evo što se desilo mojoj drugarici dete je upisala u pripremni u školu Luj Davićo ,vodi je čak na Dorćol dva puta nedeljno.I pošto je to baletska škola na glasu i svi im dovode decu iz celog grada, vaspitačice koje tu rade su pretrpane poslom.A ta škola je ustvari državna
i sada da ne davim mnogo vaspitačice su tražile direktorki da ih malo rastereti što je ova odbila i one ni pet ni šest kao su propale balerini i razočarane sa platom u državnoj školi
prošle nedelje po ceo dan upale klimu da radi.Kaže mi dugarica sve do jednog deteta se razbolelo,upale pluća,grla kašalj, temperatira.Ona se žena jadna zgranula kao je dete ledeno kada je došla po njega,a vaspitačice kao je napolju minus u debelim đžemperima i pantalonama.
ŽENE STRAŠNO PAZITE KOME DAJEMO DECU NA ČUVANJE,NIKAD NE ZNAMO ŠTA JE U GLAVI VASPITAČICE KADA STANE PRE DETE !!!!!!!!
KOLIKA JOJ JE PLATA I ŠTA JOJ SE TOGA DANA LOŠE DESILO.
Bolje mi je da je ostavim kod mame da je ćuva nego u državni da je vodim.

Aleksa.:
Kada je Novi Beograd u pitanju i nema neki veliki izbor ,sve je nešto bezveze po iznajmljenim stanovima bez dvorišta,itd.Mi smo se selili baš puno puta ima nema vrtića u koji nisam ušla,na novom Beogradu jedino Big Blue iz Grčko -Kiparskog u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 77 ima da kažeš stvarno uslove.Prvo su zaseban objekat za sebe,drugo imaju svoje dvorište i neki amfiteatar ispred njega.Kada sam otišla nabili su nam na obuću nekakve navlake zelene kao što nose doktori da bi smo mogli da vidimo
unutrašnjost.A unutra sve ima ,dete nije htelo da ide, bilo me posle blam od ljudi.
Nije što moje dete ide tamo ali stvarno su ok.Imaju tri obroka dnevno,dve užine,kupovne sokove i vodu.Od prostorija imaju spavaonicu i igraonicu , trpezariju,kuhinju dva toaleta jedan za decu a drugi za vaspitače i roditelje.Stalno prave neke priredbe i dete mi je dosta napredovalo,nepsuje više.To jedino dobro kod privatnih vrtića što privatnici imaju pare da plate vaspitačice a ne da maltretiraju decu kao u državnom.I što je meni dosta bitno u opšte nisu skupi,samo što nemaju uvek mesta morali smo da čekamo da krenu neka deca u prvi razred da bi nas primili.[/QUOTE

Jednom sam gledala u jutarnjem programu odlomak sa njihove priredbe, ali sam upala verovatno pred kraj priloga o njima!
Živim u Zemunu i N.B mi nije daleko, samo nikako ne mogu da pronadjem njihov telefon, da se informišem direktno kod njih.
Glupo mi je da upadam nenajavljena, ipak je to dečija ustanova i ne mogu tek tako da ih remetim, prvo bih se raspitala i najavila.
Aleksa, ako imate broj tel., pošaljite mi molim vas.
I kakva su vam iskustva što se njihovog programa tiče, šta rade i sl.?

Jejo nalaze se u centru bloka 24,to ti je tamo kod super vera na N.B.Sjajni su u svakom smislu jer vidim da su i svi ostali roditelji zadovoljni napredkom njihove dece.TEL.je 311 37 04 i upravu si bio je skoro snimak sa priredbe na TV'u stalno ih zovu da negde gostuju jer su im priredbe fantasticne.A znas sta je najbolje od svega ,sto ostavim dete u 8 sati i dodem po njega u 5 popodne a ono nece da ide kuci, pita me da li moze jos malo da ostane.A ujutru cim otvori oci kaze mi da pozurimo da ne zakasnimo u vrtic.Kada sam pitala druge roditelje kako se ponasa njihovo dete odgovor je bio isti.

AcaBg82:
Najbolji vrtic je onaj u kome se vase dete oseca lepo, u koje vase dete ujutru jedva ceka da ode, i iz kog se vraca sa osmehom na licu, i u koji jedva ceka da se vrati.

E pa da jednom i Aci neko kaze da je potpuno u pravu, bez i jedne zamerke.
Moje dete je, (a samim tim sam i ja) prezadovoljno svojim vrticem i upravo se ponasa onako kako je Aca opisao.
Samo da napomenem da je u pitanju drzavni vrtic, i ja za sad, prednost dajem drzavnim vrticima.

Moja sestra vodi sina u privatni vrtić "BG klub" u bloku 30. Upisala ga je pre tri meseca i zadovoljna je kako se adaptirao i kako rade sa klincima. O deci brinu tri vaspitača i medicinska sestra, od oktobra kreću programi sa stručnim saradnicima, a koliko sam razumeo, proširuju, prilično veliki stan, jer su zakupili još jedan odmah pored ovog gde je vrtć sada. Inače, vrtić je u prizemlju, interfon je u funkciji, a kada decu izvode napolje, a to je svakoga dana, samo se spuste niz stepenište i izađu na prostranu i lepo sređenu livadu sa terenom (nema automobila u blizini). Međutim, prilična je frka sa mestom, valjda se pročulo da je dobar,...
Moja drugarica živi u blizini, pa joj skupljam informacije. Aleksa, kako se zove taj vrtić u 24. bloku?

Zovu se Kreativni centar za decu" Big Blue",imaju tri vaspitacice od kojih su dve medicinske sestre vaspitači,a saradnike sa muzičke i likovne akademije , engleski sa instituta iz Jovanove.Moja prijateljica je dete dala u privatni vrtic koji je bio u okviru stambene zgrade u prizemlju gde su roditelji i deca svakodnevno bili izlozeni psovkama komšija koji su pošto- poto hteli da ih oteraju jer im je smetala buka ,stalno odlaženje i dolaženje i koji su namerno izvodili svoje ljubimce da vrše nuždu na travnatom delu terena gde su vaspitači izvodili decu.Vlasnica tog vrtica je vrlo brzo zatvorila a najstrašnije je što su deca morala da idu u druge vrtice i ponovo prolaze kroz adaptaciju.Što je bio veliki stres i za decu i za roditelje .
Big Blue je zasebni objekat(izgled mu opravdava ime)sa sopstvenim ograđenim dvorištem a nalazi se u centru pešačke zone bloka 24 u blizini grčko -kiparskog.Zadovoljna sam jer je moje dete srećno tamo i vrtić doživljava kao drugu kuću.

Evo o cemu sam htela da pisem... Svi na ovom forumu vec znaju da imam nedoumice sa vrticem u koji moja klinka ide...Namerno ne govorim koji je ( za sad ) jer mozda ima medju vama i neko ko ima drugaciju sliku pa da ne sugerisem.

Ako VAsa deca idu u neki od vrtica na Banovom Brdu , bilo drzavni , bilo privatni , MOLIM VAS dajte mi sve informacije...Pisite kakvi su , sta se radi u njima , kakav je kadar , koliko kostaju, kakva je zdravstvena kontrola , u cemu su dobri a sta ima fali...To bi mi mnogo pomoglo...

Moja deca su isla u -Radosno detinjstvo- i uglavnom je sve zavisilo od vaspitacica kod kojih su dopali.
Dok sam tretmanom koji je imala cerka prezadovoljna,sin nije tako dobro prosao(imali su naravno razlicite vaspitacice)Ne znam kako je sada jer su moji otisli odatle pre 3 godine,ali sve u svemu raspitajte o vaspitacicama i njihovom nacinu rada.
Zdravstvena kontrola i higijena su bili vrlo dobri u to vreme....Pozdrav i srecno...
Ps, ako ste pri lovi -Stankom bajka je odlicna,a za cili-vili sam cula sve najbolje.

Au Mirka, tebe to bas muci. Sta se sad desilo? Moja cerka ide u vrtic "Decji gaj" na Ceraku i ja sam prezadovoljna. Ustvari ona obozava da ide u vrtic, tako da ne mogu da imam zamerke. Drzavni je vrtic, nije opremljen kao iz casopisa, ali je pristojno, cisto i sasvim zadovoljavajuce. Ja ga, sa ovim iskustvom, ne bih menjala za tri privatna (kako stoje stvari trenutno, videcemo kako se razvija prica sa privatnim na dalje). Sta te konkretno zanima?

..drzavni vrtic "sportski centar" kod meteoroloshke stanice..
..star ali chist i uredan, onakav kakva ih shkola cheka za koju godinu..
..male grupe, dvorishte u koshutnjaku (ogradjeno je :roll: )
..vaspitachi korektni, rad sa decom sjajan
uz puno poshtovanje nachina i vremena koji deca mogu da prate..
..sestra je zaposlena u vrticu, ali povremeno slinavi i zrelo-kashljuci dolaze u vrtic,
shto nije uzrokovalo neke posebne probleme osim u vreme epidemija..
..cerka bila od tri pune do shkole, sin od trece pa do danas, kad je predshkolac..
..preporuchujem razumnim roditeljima..

Moje dete je pre mesec dana krenulo u vrtic u blizino BB, drzavni je u pitanju. U principu, nisam ni zadovoljan ni neadovoljan, al ono sto mi najvise smeta jeste kad mi kazu da mi je dete razmazeno jer ne ume sama da se obuce ili da jede. A ima dve i po godine. Sad, mozda su u pravu, ne znam kakva suvasa deca sa dve godine, ova moja inace jede sama, ali vise voli majka d aje nahrani da bi bolje jela, cim jede sama, to svuda zavrsi samo ne u njenim ustima.
Da li to znaci da je razmazena?

Back