Jasenovac vs. Blajburg

pa ovo samo pokazuje,da su pravoslavni Hrvati u Hrvatskoj tek 1918.po dekretu najveceg tadasnjeg europskog svinjouzgajaca,i samoproglasenog "kralja srbije",sa tursko-talijanskim prezimenom,KARA-djordje(o)
postali "srbi".
jer su iste godine sve patrijarsije
izmedju triglava i djevdjelije spale pod skute svetosavske spc-e.

to je bila najveca tragedija za nas Hrvate.
izgubili smo, takorec, "preko noci", nekoliko stotina tisuca etnickih Hrvata,grckoga zakona.

pa ovo samo pokazuje,da su pravoslavni Hrvati u Hrvatskoj tek 1918.po dekretu najveceg tadasnjeg europskog svinjouzgajaca,i samoproglasenog "kralja srbije",sa tursko-talijanskim prezimenom,KARA-djordje(o)
postali "srbi".

izgubili smo, takorec, "preko noci", nekoliko stotina tisuca etnickih Hrvata,grckoga zakona.
koje si odeljenje:roll:

planbolnicewq4.jpg

ma ebli vas više svi hrvati.....

sramota je da se manje para daje za jasenovac nego za bleiburg....

pazi sad NE ODOBRAVAM to ali možda postoji neki razlog....
npr na bleiburgu je stradalo više hrvata nego u jasenoivcu ( logično jel?) , jasenovac već ima izgradjen spomen dom a na bleiburgu ima samo neka spomen ploča i križ.....
mejbi je to razlog.....

osim toga na križnom putu i u bleiburgu nisu stradali samo ustaše nego i domobrani i članovi njihovih obitelji( roditelji, žene, braća i sestre) koji su naravno bježali svi skupa jer tko bi se je još odvajao od obitelji ma kakva da je. oni nisu bili ubojice i zaslužiju da im se oda neka počast... ustašama nikako

ma ebli vas više svi hrvati.....
osim toga na križnom putu i u bleiburgu nisu stradali samo ustaše nego i domobrani i članovi njihovih obitelji( roditelji, žene, braća i sestre) koji su naravno bježali svi skupa jer tko bi se je još odvajao od obitelji ma kakva da je. oni nisu bili ubojice i zaslužiju da im se oda neka počast... ustašama nikako

Možda zaslužuju da im se oda neka počast, ali ne i da se od tog događaja stvara nacionalni mit....
Domobrani su bili zvanična vojska jedne monstruozne fašističke države kakva je NDH....

Tako su masovno streljani i pripadnici nemačkog Vermahta (zvanična vojska-koji naravno nisu bili svi zločinci), kao i članovi njihovih porodica naročito u komunističkim zemljama, Poljska, Čehoslovačka, SSSR, Jugoslavija..., da ne pričam o proterivanju i šikaniranju.....ali Nemci ne prave patetične manifestacije i ne prave od toga nacionalni simbole, jer ti saveznički zločini (koji naravno nemaju opravdanja) su bili i posledica, Hitlerove genocidne i ekspazionističke politike koja je na kraju izazavala i ogromnu tragediju samih Nemaca

Možda zaslužuju da im se oda neka počast, ali ne i da se od tog događaja stvara nacionalni mit....
Domobrani su bili zvanična vojska jedne monstruozne fašističke države kakva je NDH....

Tako su masovno streljani i pripadnici nemačkog Vermahta (zvanična vojska-koji naravno nisu bili svi zločinci), kao i članovi njihovih porodica naročito u komunističkim zemljama, Poljska, Češka, Slovačka, SSSR, Jugoslavija..., da ne pričam o proterivanju i šikaniranju.....ali Nemci ne prave patetične manifestacije i ne prave od toga nacionalni simbole, jer ti saveznički zločini (koji naravno nemaju opravdanja) su bili i posledica, Hitlerove genocidne i ekspazionističke politike koja je na kraju izazavala i ogromnu tragediju samih Nemaca

a ti si sasvim siguran u to ?

dobro istini za volju švabe su prešle puno veći put ka ozdravljenju( znaš što mislim)
kod nas još uvijek ima idiota koji se lože na ustaše. ali to je vjeruj mi zaista mali dio ljudi...

kako sad da ti najjednostavnije objasnim,,,,
klinci se lože uglavnom jer pojma nemaju ali vremenom će i oni skontati koja je šema.

gledaj... ja sam kao balo za vrijeme sfrj crtao po klupama svastike ne zato što sam volio hitlera ili bio fašista nego iz jednostavne dječje gluposti i inata....

i u ono doba sam u biti mrzio njemce (što je u biti krivo) ali tako smo učeni..... da je bilo neko drukčije uredjenje drzave ja bi crtao nešto drugo itd...
kontaš?

ps. pogledaj "četverored"

postali "srbi".

:shock::shock:
OMG:roll::roll:

Jel nam se to vratio onaj "ujka" iz Duvna...:oops::oops: ups htedoh reći iz Tomislavgrada....

nije te bilo jako dugo na forumu...

I jel si uspio pročitat prvu knjigu (ikad) Bespuća povijesne zbiljnosti (Franje Tuđmana)?:mrgreen:

Mesić je danas sve rekao u Jasenovcu.

Nisam mislio da ću u životu ovo reći: Alal mu vera. Skidam mu kapu.

Predviđam da mu se ne piše dobro u Hrvatskoj.
:roll:
baš suprotno...veoma veliku podršku je dobio čak i HDZovog biračkog tela...a da ne pričam od SDPa i HNSa tek...:!:

a i baj-d-vej nije mu prvi put u poslednjih par godina da je tako nešto izjavio...mislim u tom fazonu:ok::idea:

:roll:
baš suprotno...veoma veliku podršku je dobio čak i HDZovog biračkog tela...a da ne pričam od SDPa i HNSa tek...:!:

a i baj-d-vej nije mu prvi put u poslednjih par godina da je tako nešto izjavio...mislim u tom fazonu:ok::idea:

Hoćeš li možda da kažeš da su se Hrvati javno odrekli ustaštva? Mislim, kad su toliki podržali Mesićev današnji govor.

Videćemo u Blajburgu za koji dan.

Ima u Bosni izreka: Daj Bože, ćeri, da te beg uzme, al' Cigani oko kuće hodaju.

што јес' јес' да се не лажемо Јасеновац је био и остаће упамћен као најгори логор свих времена на овим просторима.
То да је у њему страдало око 700 000 махом цивила, жена и деце није ни комуњарска измишљотина ни британска подметачина него постоји скоро јасно утврђен број при СПЦ. Да подсетим нису у Јасеновцу и Градишки страдали само Срби са простора данашње авнојевске Хрватске него највише из Херцеговине и нешто из Срема и Славоније.
Њихова имена јасно стоје убележена и њихов идентитет се да утврдити према крштеницама у СПЦ. Да ли је било нешто више или нешто мање од овог броја, нећемо лицитирати око тако гнусних злочина.
Суштина је да су то комуњарске власти вешто прикривале те протежирале Хрвате како им се не би судило. Масовне гробнице су више него вешто затомњаване а велики број трагова је затро Туђманов режим.

Да додам да је по стравичности злочин Јасеновац био гори и од Дахауа јер је јединствен по томе што су се у њему налазили логори за жене и децу.

U Bleiburgu je pobijeno do 10.000 Ustasa. kolaboracionista i Cetnika, a u Jasenovcu izmedju 80.000 i 90.000 zrtava Holokausta.

Sto prije to svi shvate, bice bolje po sve.

Samo ti čitaj Tuđmanove "bestselere". Hrvati su jedini (ne svi Hrvati) koji negiraju tačan broj žrtava Jasenovca.

Probaj da se informišeš i drugde, a pri tome nemoj koristiti ni srpske izvore. Pogledaj npr. šta kaže kancelarija Simon Vizental, ako znaš šta je to.

Bivši branitelj iz Domovinskog rata 1992.-1995. ali tvrdi i da se borio poslije '95. (???), poziva se na Ustaše ali tvrdi da mu nisu drage. Tvrdi da je Hrvat (po narodnosti) srpsko-pravoslavne istočno-kršćanske vjeroispovjesti.

nešto si ti krivo svatia, meni se čini..

sudionik domovinskog rata 1992 i posli 1995 (razvojačen u 10 misecu).. šta ti nije jasno??

pravoslavac po pradidu (dida bia u partizane pa nije šljivia vjeru) i uvik je govoria da je hrvat i i bia ponosan na to, a da su naši preci prije 200 tinjak godina prominili vjeru radi manjeg poreza..

moji su od ameba u dalmaciji, i nikakve veze nemam s nekim prikodrinskim srbima...

sudionik domovinskog rata 1992 i posli 1995 (razvojačen u 10 misecu).. šta ti nije jasno??

pravoslavac po pradidu (dida bia u partizane pa nije šljivia vjeru) i uvik je govoria da je hrvat i i bia ponosan na to, a da su naši preci prije 200 tinjak godina prominili vjeru radi manjeg poreza..

moji su od ameba u dalmaciji, i nikakve veze nemam s nekim prikodrinskim srbima...

Нико од Срба не спори да правих Хрвата је било и још увек има.... него чика Боги је покушао да вам објасни нешто о пореклу ваших презимена.... али изгледа ниси био у току...

P. S. Такође ни далматински ни дубровачки немају баш никакве везе са Србима с ове стране Дрине у смислу да су једни настали од других.... Срби су одувек били на просторима који су насељавали уз јадранску обалу где се штокавски штео.

Vjeru ili viru?
Kako ljudi koji se trude da govore drugim narečjem često prave greške...

па не рдеки, не конташ ти правашку причу,
мислим ми Срби који смо Срби преко Дрине пореклом, то нисмо зато што говоримо ијекавским наречјем, међутим Кроасани који говоре комотно са три различита дијалекта (шири појам), они су етнички јединствен народ истог порекла од светог кнеза Домагоја и Томислава, а успут су их заменили многи Германи и Авари :roll:

Back