Јасеновац - истине и лажи

• Začetnik teme Začetnik teme Wrana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uz svo dužno poštovanje učesnicima ovog foruma ali sad sam dobila potrebu da toliko ispljujem ološe u video koji ću postaviti

Da im he .Bem sve po spisku lažljive džukele jedne lažljive koje će za bolesnu ideju hrvatstva sve slagati i uvaljati u blato

Ovakve bolesnike treba lečiti, to je jedno takvo ljudsko dno i pokvarenost do srži

Ološi kažu kako su eto u Bgd 41-45 -tih usvojeno samo 20 dece kojima su ustaše pobile roditelje a eto u Zagrebu na hiljade

Kakav je to ološ da može takvu priču složiti, šta je u tim pokvarenim lobanjama koje bez zakrvavlhenih očiju mirno mogu tako nešto pričati ? Kakav je njihov moral? Ko je to vaspitavao?
Kakav to obraz ima? Psihopate .

Maj...ku im da im maj..ku he...bem onu koja je od njih napravila gnjide

Koliko su ti njihovi dece poklali i zapalili , i još džukele tvrde kako je Jure Francotić štitio Srbe (ne u ovoj emisiji, bar dotle nisam došla )
Bolesnici neviđeni koji postoje da bi samo izazivali mržnju

Razumeću ako me opomene moderacoja ili blokira, ali ovo što sam čula zaslužuje

Hvala i izvinjenje svima vama na rečniku

U pitanju je Tihomir Dujmović u nekoj emisiji neke Jadran TV (pogane ime mora svojom psihooatologijom)

Ideologiju i mirovozrenije. Neka pogleda - koga interesuje - šta si balavio na temi o Tuđmanovoj ženi.

Misliš da si prvi došao ovde u rukavicama? Ovde imamo i one crvene fele i one u rukavicama.
A što sam to "balavio"?
To što sam naveo točan citat onoga što je rekao? To uostalom ima u onom videu, samo treba poslušati što priča, a ne zaključivati napamet.

A što sam to "balavio"?
To što sam naveo točan citat onoga što je rekao? To uostalom ima u onom videu, samo treba poslušati što priča, a ne zaključivati napamet.
Druže, ti, čim si kao Hrvat došao na srpski forum na temu o Jasenovcu, jasno je da nisi čovek.

Da li ima Srba na hrvatskom forumu koji redovno pokušavaju da umanje žrtve Bajburga, iako u Blajburgu nisu ubijani žene, deca i starci?

Ko mi ne veruje neka sebe zamisli kao Hrvata koji radi ovo što radi "Tisućljetni sin".

I da li biste uopšte dozvolili da vam dođu Srbi na hrvatski forum i da pokušaju da umanje žrtve Škabrnje i Ovčare? Ja sam uklonjen sa 1000 ban poena sa sekcije Povijest na Forumu hr, samo zato što sam postavljao dokumente koji svedoče da je hrvatski standardni jezik - srpski jezik.

Poslednja izmena:
A iz tvojih upisa je jasno da mrziš Hrvate i sve hrvatsko i da ti jedini cilj podgrijavati mržnju, lagati i obmanjivati i ništa drugo.
You will not pull a black card on me! To što si napisao je priprosta ustaška propaganda. Nađi gde si ti moju mržnju primetio i citiraj na toj temi jer ovde nije tema.

PS. Iz tvojih upisa se vidi da dalje od srednje strukovne upisivao nisi.

Poslednja izmena:
To što si napisao je priprosta ustaška propaganda. Nađi gde si ti moju mržnju primetio i citiraj na toj temi jer ovde nije tema.

PS. Iz tvojih upisa se vidi da dalje od srednje strukovne upisivao nisi.
Znaš, mislim da te žalim. Nije ti zdravo živjeti s tolikom mržnjom i trošiti toliko energije na mržnju.
Svaki tvoj upis prema Hrvatima obiluje mržnjom. Evo ti si mene tu prvi prozvao ustašom. A ni ovdje nije bila tema Tuđmanova žena.

Kad budeš žalio jasnovačke žrtve (ne mislio da ih žališ, nego osećao) shvatićeš da sam u pravu za sve što sam rekao. A to što ti zastupaš ustaške ideologeme nema veze sa dobrim i poštenim hrvatskim svetom i mojim osećanjima prema njima.
Za tvoju informaciju žao mi je svih tih ljudi. Tamo su ubijani svi oni koji se nisu slagali s režimom. Ne samo Srbi, nego i Židovi, Romi, Hrvati... Tako da da, žao mi je svih žrtava.

Za tvoju informaciju žao mi je svih tih ljudi. Tamo su ubijani svi oni koji se nisu slagali s režimom. Ne samo Srbi, nego i Židovi, Romi, Hrvati... Tako da da, žao mi je svih žrtava.

Vidi nije samo tamo ubijalo po političkoj osnovi već po pripadnosti jednom narodu

Svako ko je bio Srbin morao je ili biti ubijen ili promeniti identitet

Skoro svetog čoveka na NBgd koga su kao dete ustaše preverile, došao katolički sveštenik i prekrstio ih

Kakve veze je imalo koje je on vere sa režimom

Što lažeš ? Sram te bilo.

Poslednja izmena od moderatora:
Кад је урађен последњи попис (пре ДСР) ?
И како можемо знати да у њему не партиципирају Срби?
Zato sto je od vojno sposobno populacije 35 000 otpadalo na ratne zarobljenike (mahom Srbe) i 80 000 koji su poslani na rad u Nemacku .Ja ovde govorim o 1941 godini. Jevreji nisu uracunati.
Najznacajnija grupa je od 22-30 godina starosti, sto je cinila 15% ukupnog broja stanovnistva, ili oko 1 000 000 ljudi, od toga muskih 49.8%, sto znaci da je u ovoj grupi bilo oko 498 000 muskaraca.
Druga grupa su osobe od 31 do 50 godina starosti, oko 2 045 000 ljudi, od kojih 1 018 000 muskaraca
Sveukupno iz tog matematskog mambo-djambo broj muskaraca od 22-50 godina je bio oko 1 500 000
NDH je koristila regrutne spiskove iz Kraljevine, a brojevi su bili na temelju popisa iz 1931 (procena za 1941), posto nisu nikada napravili popis stanovnistva

Prilozi

• Screenshot_20230605-190143.jpg
    Screenshot_20230605-190143.jpg
    155,3 KB · Pregleda: 12
  • Screenshot_20230605-190146.jpg
    Screenshot_20230605-190146.jpg
    153,3 KB · Pregleda: 11
Goldštajn je prototip onoga što bi ste u najgorem smislu nazvali, pežorativno, seljačinom. U svojim mlađim danima bio je i još bezobrazniji.

laze.jpg

Da, ovo je objavljeno u stručnom časopisu i treba da predstavlja diskusiju na neku temu.

Ima on tu i tamo zanimljivo nešto što jeste sakupio na jednom mestu, tipa izvore za hrvatski rani srednji vek. Ali generalno govoreći, on je jedan od ljudi koji su tu gde jesu zato što su sinovi svog oca, kao npr. u Srbiji Nikola Samardžić, Radovanov.

Goldštajn ni u hrvatskim istoriografskim krugovima nema nekakav ugled danas i mnogi ljudi čekaju da više ode u penziju.

Ja bih rekao da ej on slikoviti primer ljudi koji su generatori antisemitizma. Ironično, vrlo, s obzirom da deluje da je celi život posvetio ideji rehabilitacije židovske zajednice.

Back