Јасеновац - истине и лажи

• Začetnik teme Začetnik teme Wrana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Poznati ste u celome svetu po zverstvu
petar brzica 3.jpg

Dobro je što nije imao i na drugoj ruci srbosjek,inače bi broj zaklanih bio petocifren!
Hrvati su narod koji ne zna šta je stid i kajanje!!

Poslednja izmena:
Poznati ste u celome svetu po zverstvu
Pogledajte prilog 383295

Dobro je što nije imao i na drugoj ruci srbosjek,inače bi broj zaklanih bio petocifren!
Hrvati su narod koji ne zna šta je stid i kajanje!!

opet serete. to nije pravljeno za srbe... to je stara alatka . koriscena vec 1000 godina. i solingen nije postojao tad (kao pravio solingen)
to se zove garnemaiser i postoji vec stotinama godina.

images

- - - - - - - - - -

Garbenmesser.jpg

- - - - - - - - - -

zato nemojte da se glupirate sa linkovima sa ruskih sajtova. ustase jesu koristile to ali nije to konstruisano za srbe. to su koristili i u ugandi, sudanu, somaliji..

Ti si dečko teško bolestan,pa vidiš da su vaši bolesni umovi ime i namenu namenu preobratili!A o srbosjeku kao alatki za brzo klanje nedužnih ljudi zna ceo svet!

Father Petar "Pero" Brzica (born ca. 1917) one of the guards in the Jasenovac concentration camp. He held the rank of Lieutenant. He is notorious for having won a contest in which he used a curve-bladed knife, also called a srbosjek, to kill newly-arrived concentration camp prisoners. Brzica boasted of winning the contest by killing the largest number of prisoners - 1360 people. Source: http://nekropole.info/en/Petar-Brzica In case of reproduction the hyperlink to source is mandatory.
https://www.pinterest.com/pin/346566133803886818/

Srbosjek_(knife)_used_in_Croatia_-_1941–1945.jpg

An agricultural knife nicknamed "Srbosjek" or "Serbcutter", strapped to the hand. It was used by the Ustaše pro-Nazi militia for the speedy killing of inmates at Jasenovac concentration camp. Jasenovac was the only extermination camp not operated by the Nazis and was notorious for the brutality and horror dealt upon its inmates by the Ustashe.

jos uvek lozis raju da postoji covek koji zakolje 1600 ljudi za noc. :) javi mi se na pp da ti uplatim politikin zabavnik- godisnja pretplata. ako mrzis hrvate, dosta ti je sto ih mrzis zbog jama u hercegovini*- sto je istina. kvantifikacija zlocina ne znaci nista. samo ispadnes budala tvrdeci da ima lik koji je zaklao 1600 ljudi za noc.
Тачније 1360.
Знам неке који ложе рају да може и 1200 за 3-4 сата!
http://www.svevesti.com/a237137-ндх-клање-срба-плаћали-по-сату
http://www.novosti.rs/додатни_садржај.524.html:414525-Звер-уморна-од-клања
Елем знамо сигурно да Хрвати србосјеком нису секли жито.

Тачније 1360.
Знам неке који ложе рају да може и 1200 за 3-4 сата!
http://www.svevesti.com/a237137-ндх-клање-срба-плаћали-по-сату
http://www.novosti.rs/додатни_садржај.524.html:414525-Звер-уморна-од-клања
Елем знамо сигурно да Хрвати србосјеком нису секли жито.

tacno. ali nije pavelic konstruisao tu alatku za srbe. nego su pojedine ustase to koriastile jer su to imale iz sela odakle su. bez glupiranja. samo cinjenice.

- - - - - - - - - -

Ti si dečko teško bolestan,pa vidiš da su vaši bolesni umovi ime i namenu namenu preobratili!A o srbosjeku kao alatki za brzo klanje nedužnih ljudi zna ceo svet!

Father Petar "Pero" Brzica (born ca. 1917) one of the guards in the Jasenovac concentration camp. He held the rank of Lieutenant. He is notorious for having won a contest in which he used a curve-bladed knife, also called a srbosjek, to kill newly-arrived concentration camp prisoners. Brzica boasted of winning the contest by killing the largest number of prisoners - 1360 people. Source: http://nekropole.info/en/Petar-Brzica In case of reproduction the hyperlink to source is mandatory.

Pogledajte prilog 383301
An agricultural knife nicknamed "Srbosjek" or "Serbcutter", strapped to the hand. It was used by the Ustaše pro-Nazi militia for the speedy killing of inmates at Jasenovac concentration camp. Jasenovac was the only extermination camp not operated by the Nazis and was notorious for the brutality and horror dealt upon its inmates by the Ustashe.

oni su tu spravu nazvali srbosjek jer su je koristili. nije ante to smislio. to je poenta glupane.

Pročitajte Hrvati možda vam se probudi savest i kajanje,mada vas poznajući,čisto sumnjam!!
KOMANDANT logora Jasenovac Ivica Matković naredio je januara 1943. logorašu dr Nedeljku Zecu da pregleda Žilu Frkovića, jednog od najkrvoločnijih koljača Jasenovca.
"Kad sam ušao u sobu", priča dr Zec, "Žile je sjedio razdrljen, razbarušene kose, sa zakrvavljenim očima i pijanim izrazom lica.
"Na stolu je bila napola ispijena boca rakije i nekoliko čašica u neredu. 'A, došao si, doktore. Sjedi tu na stolicu, i ako hoćeš posluži se rakijom', rekao je.
"U sobi smo ostali sami. Žile me ispočetka odmjeravao sa svih strana, žmirkavim, prkosnim i u isto doba nesigurnim pogledom. A zatim je iznenada skočio s fotelje, podupro se rukama o sto, i unezvijereno upro pogled u mene. 'Znaš li ti, doktore, da te sada mogu preklati kao bravče i da nikome za to neću odgovarati?' 'Znam', odgovorih mu kratko.
"Posle izvjesnog vremena nekako se smirio, a zatim se iznenadno zacerekao, odajući neke neartikulisane glasove.
'Znaš li ti, doktore, zašto sam te zovnuo večeras ovđe? Razumije se da ne znaš. Ali, ne boj se, neću te zaklati. Moraš mi obećati da ćeš mi pomoći.'
'Što mognem, učinit ću'.
STRAŠNI POGLED UMIRUĆEG
KAD god u mučenju i klanju pokušam ponovo da doživim zanos i zadovoljstvo, uvijek me iznenada prostrijeli Vukašinov pogled i tada malakšem, bacim nož i ne mogu više da koljem, žalio se Žile Frković. Počeo sam mnogo da pijem, ali mi to pomaže samo na trenutak. U piću, naročito predveče, često me iznenada trgne glas: 'Radi ti, dijete, svoj posao!' I, eto sad sam postao poslednja crkotina i ničim više ne mogu sebi da pomognem.
Nalio je čašu rakije i odmah je iskapio, ponovo je napunio, a meni doturio bocu i naredio da sebi napunim čašu.
'Elem, doktore, sad smo ovđe nas dvojica sami. I ako itko išta od ovoga što ćemo razgovarati sazna, ti znaš što te čeka.'
Zatim je isprekidano i neujednačeno nastavio:
Više ne mogu da podnesem ove muke. Ne pomaže mi ni klanje, ni mučenje, ni krv, ni jauk, ni žene, ni rakija. Vrlo dobro znaš tko sam ja. Eto ja, Žile, najkrvaviji ustaša u Jasenovcu, koji je poklao desetine hiljada logoraša i najviše zadovoljstvo doživio u tom klanju, eto, taj Žile je sada poslednja pačavra, zbog tamo nekakvog starog, smrdljivog seljačine Vukašina iz Klepaca.'
Ponovo je zastao, ispio čašu rakije, pa nastavio:

'Ti se sjećaš kad je u kolovozu Jure Maričić poslao oko 4.000 ljudi u Gradinu na klanje. Tada smo se Pero Brzica, Zrinušić, Šipka i ja opkladili tko će te noći zaklati najviše logoraša. Već poslije jednog sata bio sam daleko ispred po broju zaklanih. Nikad u životu nisam osjetio takvo blaženstvo, i već poslije nekoliko sati zaklao sam 1.100 ljudi, dok su ostali jedva stigli da zakolju po 300-400.

Dok sam bio u najvećem zanosu, slučajno sam bacio pogled u stranu i tu ugledao jednog postarijeg seljaka koji s nekim neshvatljivim mirom stoji i spokojno gleda kako ja koljem i kako mi se žrtve u najvećim mukama preturaju. Taj njegov pogled nekako me presjekao: učinilo mi se kao da sam se iz onog najvišeg zanosa najednom skamenio i jedno vrijeme nisam mogao da se maknem. A zatim sam otišao do tog seljaka i od njega saznao da je on neki Vukašin (Mandrapa, AM) iz sela Klepaca kod Čapljine, kome su u kući sve poubijali, a njega poslali u Jasenovac. On je sve to govorio s nekim nedokučivim mirom, koji je mene teže pogađao nego sva stravična kuknjava oko nas. Gledajući i slušajući ga, u meni se najednom razbuktala želja da mu mir i spokojstvo razbijem najsvirepijim mučenjima i da u njegovim mukama, bolu i koprcanju povratim zanos.

Izdvojio sam ga i stavio na jedan panj. Naredio sam mu da vikne: Živio poglavnik Pavelić, ako to ne kaže, da ću mu odsjeći uho. Vukašin je šutio. Otkinuo sam mu uho. Nije rekao ni riječi. Ponovo sam mu rekao da viče: Živio Pavelić, ili ću mu otkinuti i drugo uho. On je i dalje šutio: otkinuo sam mu i drugo uho. Viči: Živio Pavelić, ili ću ti otkinuti nos. A kad sam mu i po četvrti put zapovjedio da uzvikne: Živio Pavelić, i zaprijetio da ću mu nožem izvaditi srce iz grudi, on me pogledao, i uperivši pogled nekako kroz mene i preko mene u neizvjesnost, polako i razgovijetno mi je dobacio: Radi ti, dijete, svoj posao!

Poslije svega te njegove poslednje riječi potpuno su me izbezumile, skočio sam i iskopao mu oči, isjekao srce, preklao grlo od uha do uha i nogama ga sjurio u jamu. Ali, tada je i u meni nešto prepuklo i te noći nijesam više mogao da koljem. Pero Brzica je pobijedio, jer je zaklao 1.360 logoraša, i ja sam mu bez riječi platio opkladu.'

Poslednja izmena:
oni su tu spravu nazvali srbosjek jer su je koristili. nije ante to smislio. to je poenta glupane.
A ко каже да је Анте смислио било шта, поента приче је да су Хрвати били толико болестан народ да су једну алатку назвали србосјек јер су њом најбрже клали Србе.Има ли нечег сличног код других народа у то време, нема, као што нема ни логора само за децу.

A ко каже да је Анте смислио било шта, поента приче је да су Хрвати били толико болестан народ да су једну алатку назвали србосјек јер су њом најбрже клали Србе.Има ли нечег сличног код других народа у то време, нема, као што нема ни логора само за децу.

tako reci. nazvali su je srbosjek i to stoji. ali ne serite da je to konstruisano samo radi klanja srba. znaci-cinjenice da. glupiranje ne.
i vagaj reci. to su smislile ustase a ne hrvati. ustase su deo hrvatskog naroda, poremecen i skrenuo. budi distojanstven u diskusiji i ne glumi budalu.

tako reci. nazvali su je srbosjek i to stoji. ali ne serite da je to konstruisano samo radi klanja srba. znaci-cinjenice da. glupiranje ne.
i vagaj reci. to su smislile ustase a ne hrvati. ustase su deo hrvatskog naroda, poremecen i skrenuo. budi distojanstven u diskusiji i ne glumi budalu.
A што хрватски званичници одају почаст погинулим припадницима те злочиначке терористичке организације званој Усташа?

Kasniš krvatu,general Dragoljub Draža Mihajlović je već rehabilitovan.U slučaju da javno govoriš,pišeš ili na neki drugi način impliciraš da je general Dragoljub Draža Mihajlović izdajnik,možeš i da krivično odgovaraš!
Viši sud u Beogradu rehabilitovao je komandanta Kraljevske vojske u otadžbini generala Dragoljuba Dražu Mihailovića
U dokumentima iz SAD-a i Britanije Mihailović je ocenjen kao rodoljub i vođa pokreta otpora protiv nacista!
http://www.blic.rs/vesti/drustvo/rehabilitovan-draza-mihailovic/hl3x4ex
Ustaše su vražiji pokret u koji je na ovaj ili onaj način učestvovalo 98% hrvatskog pučansta i koji i dan danas u Hrvatskoj javno podržava i slavi 90% hrvata,što se može svakodnevno videti!
PJEVAČ Marko Perković Thompson je u katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku sudjelovao na vjerskoj tribini za mlade tijekom koje je učenicima puštena njegova pjesma "Čavoglave" koja počinje s ustaškim pozdravom "Za dom spremni".
thompsonskolaaaa.jpg

http://www.index.hr/vijesti/clanak/...avoglave-i-pozdrav-za-dom-spremni/887702.aspx

KRVati su generalno narod bez stida i srama inače nebi radili ovo što rade!!!

Poslednja izmena:
Kasniš krvatu,general Dragoljub Draža Mihajlović je već rehabilitovan.U slučaju da javno govoriš,pišeš ili na neki drugi način impliciraš da je general Dragoljub Draža Mihajlović izdajnik,možeš i da krivično odgovaraš!
Viši sud u Beogradu rehabilitovao je komandanta Kraljevske vojske u otadžbini generala Dragoljuba Dražu Mihailovića
U dokumentima iz SAD-a i Britanije Mihailović je ocenjen kao rodoljub i vođa pokreta otpora protiv nacista!
http://www.blic.rs/vesti/drustvo/rehabilitovan-draza-mihailovic/hl3x4ex

Mihailovic nije rehabilitiran, nego mu je "ukinuta osuda", posto je tuzilac znao da ga se ne moze zakonski rehabilitirati (trebalo bi pozvati sve svedoke sa procesa,i predociti ponovo sva dokumenta, i opet bi bio osudjen),pa je taj deo srbijanske politicke komedije zavrsen.Sada se ceka spomenik palom esesovcu iz "Princ Eugen divizije", i povratak zemlje i imovine Svabama.Ne postoji u Zakonu clan "politicki delikt", tako da slobodno mogu da kazem da je Mihilovic srbijanski ******, i niko mi nista ne moze zakonski :)

I šta kažete krvati,kamion usraša je pobio 1.2 miliona ljudi diljem vaše krvatske!!!!

Nisi brojao leseve svojom rukom, pa treba prestati sa tom vrstom bulaznjenja;
Izvestaj Sinoda SPC od 180 hiljada ubijenih (u celoj NDH, ne samo u Jasenovcu) u periodu april-august 1941 , poznat kao "Dankelmanov izvestaj", je radjen na osnovu izjava izbeglica, i prisilno iseljenih Srba iz NDH.Izvestaj je podnesen vojnom komandantu Srbije, sa molbom da intervenira kod Vlade NDH, i preko Istanbula je stigao u London, do Kraljevske (izbeglicke) Vlade.Vec u oktobru (9.oktobar) 1941, Simovic u svom pismu Idnu (Ministar vanjskih poslova Britanije), uz kopiju tog izvestaja, pise da je broj ubijenih Srba u NDH vec dosegao 300 hiljada

U decembru 1941 taj broj je vec bio 360 hiljada, pocetkom 1942, 500 hiljada, i sredinom 1942 Kraljevska Vlada procenjuje broj ubijenih na 700 hiljada

Vidljiva je propagandna dimenzija ovih brojeva, koji nisu nicim provereni, i koji su bazirani na matematskim operacijama periodicnog uvelicavanja originalnog broja od 180 hiljada, koji su Nemci blagoslovili , jer prikazuje Hrvate kao bestijalne zlocince, dok "pitomi" Vermaht je pozvan da tu ureduje u ime "humanosti" .Humanost Vermahta je prilicno dubiozna kategorija,a politika "Divide et impera" , na teritoriji Jugoslavije poznata kategorija

I partizani, kao i Srbi, su imali razloga da preteruju sa brojevima ubijenih Srba u NDH, ali iz razlicitih razloga.Za partizane je bilo vitalno osigurati sto vecu podrsku Srba u NDH. Sto veci (navodni) broj ubijenih Srba od Ustasa, je jaci i efektivniji politicki argument za Srbe da se pridruze partizanima.Ukoliko bi partizani smanjivali broj ubijenih Srba, deklariran od strane Kraljevske Vlade, i cetnika, to bi ih cinilo nepopularnim u srpskim ocima.

U septembru (8. septembar 1941), Tito je izjavio da su "Ustase vec ubile nekoliko stotina hiljada Srba".Sedam meseci kasnije, 4. april 1942, u izvestaju Kominterni pise: "....Najstrasniji koncentracioni logor u Hrvatskoj je Jasenovac.....Ustase priznaju da od pocetka njihove vlasti , do aprila 1942, ubijeno je 500 hiljada ljudi, uglavnom Srba"

Zacarani krug "slobodne procene" broja ubijenih, koji je poceo izvestajem SPC-a, a prihvacen od Kraljevske Vlade, partizana, cetnika, Nedica, je postao propagandna, politicka i ideoloska investicije za sve strane.

Усташе су највећи део хрватског народа и о томе је било колико хоћеш тема овде, зато се не прави блесав нису они били случајност и мала мањина већ модел функционисања већине Хрвата.А видимо да се и данас мало шта променило у том погледу.
iz istog razloga sto i usrbiji neki zvanicnici hoce da rehabilituju drazu mihajilovica koji je izmedju ostalog naredio ovo
https://sr.wikipedia.org/sr/Масакр_у_Вранићу
Никада Дража није наредио ово не глуми будалу.Дража је већ рехабилитован закаснио си.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Др Животије Ђорђевић:Око 80.000 усташа било у Титовим униформама, Хрвати су продавали ископане очи Срба!

Драган Вујичић | 24. април 2016.

Најстарији истраживач усташких злочина о НДХ, злогласном логору Јасеновац, Титовом игнорисању злодела, стравичном наслеђу... Знак за почетак негирања геноцида над Србима дао Фрањо Кухарић 1981.

Др Животије Ђорђевић

МИ, Срби, немамо пречег посла него да попишемо своје жртве у 20 веку. Једини смо народ у Европи који овај посао није урадио. Морамо да попишемо погинуле, по имену и презимену, да обележимо сва српска стратишта на територији бивше СФРЈ, по логорима других земаља где су Срби одвођени... да утврдимо ко је све, деценијама, онемогућавао да се српске жртве знају. Овако, за "Новости", говори др Животије Ђорђевић (94), најстарији истраживач злочина над Србима, за кога кажу да је истражио, проучио и анализирао сву доступну грађу о страдању српског народа у 20. веку.

Ђорђевић се НДХ-азијом, Другим светским ратом и поратним страдањима свог народа бави пуних 75 година. У некадашњој, заједничкој држави важио је за најоштријег полемичара и противника ревизије историје, односно умањења српских жртава. Ђорђевић понавља да су у Другом светском рату укупни демографски губици Срба износили 1.820.000 људи. Убијено је њих 1.607.000, 57.000 их је протерано, а 156.000 српске деце није рођено. У односу на друге народе у СФРЈ, Срби су, казује др Ђорђевић, чинили 90 одсто жртава.
* Како данас гледате на 75 година обележавања Јасеновца у Хрватској?

- Поново нема одговора на питање зашто су се партизанске јединице у Јасеновцу појавиле тек почетком маја, 10 дана пошто су усташе 22. априла 1945. напустиле логор. У то време Титова војска је имала 57 дивизија. Немци су се повукли из Србије 1944, а више од шест месеци Јасеновац је радио пуном паром. За тих шест месеци и усташки официри преобучени у партизане водили су у јурише српску младеж на Сремском фронту. Нема одговора ни на питање зашто чувени партизански авиони "кукурузари" (Ил-2) нису са Сремског фронта долетали до Јасеновца да макар митраљирају усташке страже.
ПРОДАВАЛИ СРПСКЕ ОЧИ *
МАЛО је Хрвата који су били свесни страшног злочина и греха над Србима?
- Никола Павелић, дипломата Краљевине Југославије, Ивану Шубашићу, члану Владе у егзилу, маја 1942. о злоделима усташа је написао: "Када цивилизовани свет за то сазна, револт и индигнација биће такви да ја не знам шта ће бити са нама Хрватима. Само један детаљ, по улицама хрватских градова нуђене су на продају сакупљене ископане очи Срба: по тридесет и четредесет очију одједном."

* Ви, чини се, имате одговоре на овакве историјске недоумице?

- Један од таквих одговора је, рецимо, Титово упутство опуномоћеним представницима Врховног штаба од 2. јула 1943. да се свим хрватским војницима који се предају гарантује безбедност, да им се признају чинови стечени у формацијама у којима су били, па, затим, омогући напредовање и да се такви употребе против четника у источној Босни. До 6. априла 1944. око 80.000 НДХ војника је прешло у партизанске редове.

* Актуелна хрватска власт и ове године говори о 80.000 побијених у овом логору?

- Из више стотина извора долази се до закључка да је овде убијено више стотина хиљада Срба. Та бројка иде од 700.000. до 1.000.000. Рецимо, генерал Александар Лер, командант за југоисток, 1943. обавештава Берлин да је до фебрауара 1943. уморено 400.000 Срба, затим, СС генерал Ернст Фик 15. марта 1944. извештава надређеног Хајнриха Химлера да је у логорима у НДХ поклано до 700.000 људи... Крајем 1944. немачки опуномоћени генерал у Хрватској Едмунд Глез фон Хорстнау пише о 750.000 побијених Срба... То су чињенице које се не могу сакрити.

* У Хрватској тврде да је било "немогуће побити толики број Срба, јер их није толико било на територији НДХ"?

- За оне који не могу ни данас да израчунају број Срба 1941. у НДХ цитирам усташког министра Милета Будака на првој његовој конференцији за штампу: "За њих (Србе), ми имамо три милиона метака." Министар правде НДХ Милован Жанић 2. јуна 1941. у Новој Градишки изнео је национални програм Павелићеве државе: "Нова држава, наша земља је само за Хрвате и ни за кога другог. Нема путева, нема начина које ми Хрвати нећемо да употребимо да нашу земљу учинимо заиста нашом и да је почистимо од православних Срба."

БРОЈКЕ СЕ НЕ МОГУ САКРИТИ

* КАЖЕТЕ да стотине извора из стране и наше литературе о природи НДХ сведоче о стравичним злочинима?
- У записнику од 18. маја 1945, који је направила Анкетна комисија Земаљске комисије Хрватске, а која је прва узимала сведочења преживелих у Јасеновцу, Хрват Милан Дуземлић из Дреновог Бока, који је био општински бележник у Јасеновцу, каже: "До дана мог хапшења и спровођења у логор, до 21. децембара 1943, пријављено нам је 900.000 убијених у логору.

* Негирање геноцида над Србима у СФРЈ почиње осамдесетих?

- Тешко је ту бити прецизан. Али, тадашњи кардинал Фрањо Кухарић у "Монду", 10. фебруара 1981, поводом 21 године од смрти Алојзија Степинца у 14. тачки своје одбране Степница је написао: "Срамно је рећи да су католички свештеници били команданти у тој људској кланици. Овим оптужбама жели се учинити кардинала Степинца одговорним за смрт 40.000 жртава које се приписују Јасеновцу!"

* Изручењем Андрије Артуковића СФРЈ, у Хрватској почиње лицитација и умањивање броја српских жртава.

- Артуковић, Павелићев министар унутрашњих послова, човек који је оформио логоре смрти испоручен је 3. јуна 1985. Први затев за његово изручење Америци упућен је 1951. године. Артуковића СФРЈ никада не би тражила да није било досадног сина, у Јасеновцу умореног др Јеше Видића из Сремске Митровице. Тај човек, професор у САД, није одустајао од захтева. Када су Артуковића испоручили, нису му судили за геноцид и Јасеновац, него за друге ствари.

* О броју страдалих у Другом светском рату "полемисао" је и Кардељ?

- Прво се 1985. јавио Богољуб Кочовић из Лондона са својом студијом да је у Другом светском рату демографски губитак земље био 1.985.000 људи. У исто време појавио се Владета Вучковић са Католичког универзитета Нотр Дам који је изнео тврдње да је он Едварду Кардељу 1947. предочио укупан број погинулих у Другом Светском рату (1.706.000) за потребе Седнице УН 1947. Вучковић је тврдио да је овај број, у ствари, укупан број демографских губитака, док је број усмрћених око милион, али да Кардељ то није схватио него је помешао демографски губитак и заиста убијене.
zivotije-%281%29.jpg

* Демографи у СФРЈ приближно су утврдили број жртава Другог светског рата?
- Прва званична бројка о 1.706.000 погинулих Југословена изнета је у Паризу на Међусавезничкој конференција земаља које су тражиле репарације. Године 1951, после пописа из 1948, демограф из Савезног завода за статистику Иван Лах пише студију према којој су укупни демографски губици били 2.120.000. Ђорђе Тасић (из исте установе), радећи другом методом, долази до бројке од 2.428.000 демографских губитака, од којих је 1,4 милиона, тврди, заиста убијено. Челни човек Савезног завода за статистику Адолф Вогленик 1952. износи податке да су укупни демографски губици Краљевине Југославије били 2.854.000 људи, а да је стварно уморених било 1.814.000.
* И у Србији се данас говори о 500.000 убијених у Јасеновцу?
То је “рачун“ јеврејског центра Симон Визентал. Ми Срби зато, кажем, морамо пописати своје мртве. Нико нема права да опрашта Јасеноовачке жртве.
http://www.novosti.rs/вести/насловн...formama-Hrvati-su-prodavali-iskopane-oci-Srba

Lekizane;kako su ustase najveci dio hrvatskog naroda?

Dakle to bi znacilo da ima barem 2,5 milijuna ustasa u Hrvatskoj,ili da je bilo-u ww2.

Pripadnika ustaske vojnice je bilo,zavisno od razdoblja od 20-100 000.

Jedino ako ti pod ustase brojis bilo koga ko ti se ne sviđa,ko glasa za HDZ,ko je katolik,ko je sudjelovao u ratu bla bla,a to je vec patologija.Kao i sto je patologija sto mislis da je to modus vivendi ili operandi najveceg broja danasnjih Hrvata.To se zove patoloska mrznja.

Odnosno onda reci o cemu se radi,reci da je to tvoje misljenje,reci na cemu temeljis to?Koji su onda kriteriji da bi se bilo ustasa?

Sto znaci biti ustasa uopce?Jel to onaj iz ww2 ili je to bilo tko koji ne odgovara danom sugovorniku u danom trenutku?

Poslednja izmena:
Као што су некада пре, у и после Другог светског рата, у грађанском рату 1990-5 комунисти и усташе сарађивали тако се сарадња данас наставља, између осталог и на форуму Крстарице.

Тако сношај ефендија, и пакетије(некада познат као кисели), који су се некада престављали као комунисти, на овој теми сада негирају податке оп усташким злочинима, оспоравају број убијених, и покушавају да тему пребаце на четнике(конкретно, ефендија је покушао да скрене тему на село Вранић, о коме смо дискутовали на другој теми).

После када Коча и ја кажемо да између комуниста хрватске националности и усташа нема никакве разлике, они почињу да постављају неке текстиће без документованог покрића који на сва уста хвале хрватски антифашизам, а у исто време гледају да умањују злочине усташа, правдају преласке усташа у партизане и да пљуну по Србима

Најхрабрији не зато се ничега не боје, него зато што се ничега не стиде...

Лекизан;32299239 Овако:
..................on sa 94 godine ne moze naci svoj tuki kada ide pisati, a kamoli da vrsi istrazivanja iz necega cega nema...demografske procene su statistika...on jede kupus, ja jedem meso, zajedno jedemo sarmu....
Pa nije se dr Životije Đorđević rodio sa 94 godine i onda do današnjeg dana ne stari, a boga mi i ne umire.

Као што су некада пре, у и после Другог светског рата, у грађанском рату 1990-5 комунисти и усташе сарађивали тако се сарадња данас наставља, између осталог и на форуму Крстарице.

Тако сношај ефендија, и пакетије(некада познат као кисели), који су се некада престављали као комунисти, на овој теми сада негирају податке оп усташким злочинима, оспоравају број убијених, и покушавају да тему пребаце на четнике(конкретно, ефендија је покушао да скрене тему на село Вранић, о коме смо дискутовали на другој теми).

После када Коча и ја кажемо да између комуниста хрватске националности и усташа нема никакве разлике, они почињу да постављају неке текстиће без документованог покрића који на сва уста хвале хрватски антифашизам, а у исто време гледају да умањују злочине усташа, правдају преласке усташа у партизане и да пљуну по Србима

Најхрабрији не зато се ничега не боје, него зато што се ничега не стиде...

po meni , cetnici, i ustase se ne razlikuju po nicem; nacionalisti koji se kunu u raspelo, kamu, i veru. zajednicka im je mrznja prema komunistima, i ujedinjeni su u borbi protiv komunista :)

- - - - - - - - - -

Pa nije se dr Životije Đorđević rodio sa 94 godine i onda do današnjeg dana ne stari, a boga mi i ne umire.

Procene broja žrtava su prilično različite, i kreću se od nekoliko nekoliko hiljada do više stotina hiljada:

2238 žrtava prema navodima Komisije za istraživanje žrtava drugog svjetskog rata i poraća Hrvatskog sabora 1999. godine [53]
70.000 žrtava prema istraživanjima dr. Bogoljuba Kočovića
77.200 žrtava prema Antunu Miletiću[54]
80.000 žrtava prema jugoslavenskoj anketi iz 1964. o žrtavama Drugog svjetskog rata[55]
83.000 žrtava prema istraživanjima Vladimira Žerjavića (od toga 45-52.000 Srba, 13.000 Židova, 12.000 Hrvata i Muslimana i 10.000 Roma)
83.145 poimeničnih žrtava (popis nije konačan) prema Spomen području Jasenovac, od čega 39.570 muškaraca, 23.474 žena i 20.101 djece do četrnaest godina starosti. Prema narodnosti: 47.627 Srba, 16.173 Roma, 13.116 Židova, 4.255 Hrvata, 1.128 Muslimana i na stotine ostalih.[56]
85.000 žrtava, donja brojka koju navodi Centar Simon Wiesenthal[57]
77.000-99.000 žrtava, brojka koja se navodi u United States Holocaust Memorial Museum u Washingtonu[58]
500.000 — 600.000 žrtava prema preliminarnoj proceni Komisije za utvrđivanje zločina okupatora i njihovih pomagača.[59]
800.000 žrtava prema Međunarodnoj komisiji za utvrđivanje istine o Jasenovcu sa sjedištem u Banjaluci.[4]

U skladu s dogovorom o reparacijama između SR Nemačke i Jugoslavije ukupan broj ubijenih na području NDH je bio 371.000.

Celo ovo pitanje Jasenovca samo da bi zaboravili 1991 i srbijansku agresiju....Srbi nikada agresori, vecne zrtve.....

po meni , cetnici, i ustase se ne razlikuju po nicem; nacionalisti koji se kunu u raspelo, kamu, i veru. zajednicka im je mrznja prema komunistima, i ujedinjeni su u borbi protiv komunista :)

Не стављај мене и тебе у исти раван, ти се можда тако заклињеш, ја и моји јок. То што си 2 пута победио у Другом рату јер су 2 твоје војске заједно радиле против Срба је посебна тема о којој постоји дискусија.

Celo ovo pitanje Jasenovca samo da bi zaboravili 1991 i srbijansku agresiju....Srbi nikada agresori, vecne zrtve.....

Јес, још ће испасти да смо ми Срби сами себе избацили из устава и да смо сами себи обећавали протеривање...

Не стављај мене и тебе у исти раван, ти се можда тако заклињеш, ја и моји јок. То што си 2 пута победио у Другом рату јер су 2 твоје војске заједно радиле против Срба је посебна тема о којој постоји дискусија.

Јес, још ће испасти да смо ми Срби сами себе избацили из устава и да смо сами себи обећавали протеривање...

Ne,ali ste vi Srbi prvi krenuli petljati po svom ustavu i onda se cudom cudili kad su i drugi krenuli raditi isto.Osim toga,o tom govore srpski dokumentarci.

"bilo je to 1991"npr.da sad ne postavljam i idem u off.

Back