- Poruka
- 30.538
У мизерно малом броју у односу на Србе.Stani malo. Jesu li Hrvati ubijani u Jasenovcu?
Егзекутори су зато били Хрвати.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
У мизерно малом броју у односу на Србе.Stani malo. Jesu li Hrvati ubijani u Jasenovcu?
У мизерно малом броју у односу на Србе.
Зато што су за Јасеновац ирелевантни јер су незнатни.Zašto onda izbjegavaš to napisati kada nabrajaš žrtve u Jasenovcu?
Stani malo. Jesu li Hrvati ubijani u Jasenovcu?
У мизерно малом броју у односу на Србе.
Tačno. A na našu sramotu među egzekutorima je bilo i Srba: Marko Šarac, Milka Tomić...
Зато што су за Јасеновац ирелевантни јер су незнатни.
Као када би написао да је страдао и понеки Пољак у Аушвицу, сигурно јесте али ни близу као Јевреји.
Логор смрти Јасеновац је превасходно формиран због истребљења Срба.
I koliko je Srba nastradalo po tebi u Jasenovcu? Također jel mi možeš dati izvor za one slike leševa u Savi?
Као што рекох прочитај тему и ту ћеш наћи моје мишљење о броју жртава.I koliko je Srba nastradalo po tebi u Jasenovcu? Također jel mi možeš dati izvor za one slike leševa u Savi?
Jel ima nešto u tim linkovima što ti se posebno dojmilo? Molim te citiraj nešto bitno za raspravu...
Шта може теби бити битно, то је под знаком питања. Ниси ти ни погледао те линкове које сам поставио, ни ја а ни било који други члан форума у овој дискусији. Мени је битно за расправу то што је у НДХ римокатолички кардинал Степинац такође био и војни викар војске НДХ.? Значи морао је знати шта се дешава у НДХ. Морао је знати за обим злочина. Или је он и организовао те злочине ?
да није жалосно било би смешно.
Жалосно је то што председник земље која је и извршила геноцид у Јасеновцу додељује државну повељу за одавање почасти жртавама и ширењу истине о злочинима тамо установи која се бави управо сакривањем истине од јавности, а сама поставка "Спомен подручја Јасеновац" то и доказује, тако да највећи број Хрвата укључујући и тебе данас и не зна шта се тамо догађало нити их је брига.Što je tu žalosno?
Ne budi smiješan. Zašto bi se ja osjećao odgovoran? Kao drugo ne čitaš. Ja sam lijepo napisao da su leševi navodno bacani u Savu.
Brojku od 450 sam iznio ne kao krajnji broj. Ja ne znam broj. Ja se pozivam na broj od c. 50 000 ubijenih Srba kako stoji na spomeniku za Holokaust u USA.
Također Ustaše nisu imale potporu većine hrvatskog naroda.
i te kako su imali...mislim stvar je prosta, ne treba neka pamet...i nebitno ko je ovo rekao, sve je stvar logike..pa necete nas sada praviti budalama...
Vilhelm Hetl
Jedan od šefova nemačke obaveštajne službe, Vilhelm Hetl, pod pseudonimom Valter Hagen, objavio je 1950. godine u Cirihu knjigu “Tajni front”, u kojoj tvrdi da je 1941. vlast u Zagrebu preuzela šačica ustaša, koja u tome nikako ne bi uspela da nije imala podršku većine Hrvata. Čim su došli na vlast, ustaše su počele da istrebljuju Srbe i Jevreje: “Već u leto 1941. uzeše užasne grozote nečuvene razmere. Čitava sela, kao na primer Vojnić, čak čitavi predeli behu sistematski umoreni ili su stanovnici bili preseljeni da beže u Srbiju. /…/ Ustaše su sa masakrom Srba učinile početak beskrajnih zverstava”. Nemački opunomoćenik u Zagrebu, Gleza fon Horstenau, je 1942. godine, posle neviđenih pokolja srbskog življa, neke od najokorelijih ustaša iz Slavonije, uspeo da skloni ispred očiju javnosti; Hegl kaže: “Ali, Pavelić nije ni pomišljao na to da krivce kazni, nego ih je još zadržao u svojoj okolini i primao od njih savete. Opisujući pokolje i katoličenje Srba, Hetl ističe da su ustaški zločini mnoge Srbe oterali u šumu, ometajući tako nemačke vojne akcije protiv gerilaca.
vrlo jasno...
Izvor?
Не кажем да си одговоран већ да о њима ништа не знаш а то је заслуга данашње неоусташке пропаганде у Хрватској.Ne budi smiješan. Zašto bi se ja osjećao odgovoran? Kao drugo ne čitaš. Ja sam lijepo napisao da su leševi navodno bacani u Savu.
Brojku od 450 sam iznio ne kao krajnji broj. Ja ne znam broj. Ja se pozivam na broj od c. 50 000 ubijenih Srba kako stoji na spomeniku za Holokaust u USA.
Također Ustaše nisu imale potporu većine hrvatskog naroda.
Не кажем да си одговоран већ да о њима ништа не знаш а то је заслуга данашње неоусташке пропаганде у Хрватској.
А када ти ја кажем да тај број нема никаквог смисла јер је ако ништа друго већ пописано 90 000 тебе то не дотиче очигледно.
Јесу.
а то није ништа друго до прикривање истине и збацивање одговорности са хрватског народа.
Ne kažem da Kostić laže moguće da i Hetl nije upoznat sa situacijom na terenu. Naime svi strani autori govore o brojci 80 000 Ustaša te slaboj potpori naroda.
Нико не може знати све али ти јако мало знаш судећи по ономе што пишеш овде.Opet loše poznavanje današnjice. Ne znam o kojem neo ustašvu govoriš. Zbilja.
Kao drugo nitko ne može znati sve. Niti ti ni ja. O Jasenovcu se govori svakako. Mislim jesi ti ikad vidio spomenik u Jasenovcu?
Које војске? Редовна војска у НДХ су били домобрани, а они се баш и не повезују са злочинима.
A Partizana je bilo 185 000 u Hrvatskoj.
Никада Хрвата није било толико у партизанима, на самом крају рата их је било око 100 000.Upravo tako. Slab je odaziv bio u Ustaše. 80 000. A Partizana je bilo 185 000 u Hrvatskoj. U prime timeu.