vučko
Ističe se
- Poruka
- 2.199
Kako sad, tema je ili zatvorena, ili vaskrsnula posle godinu dana?
Vaskrsnula, i vaskrsnućiće ponovo i ponovo - da se nikada ne zaboravi i ne ponovi.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako sad, tema je ili zatvorena, ili vaskrsnula posle godinu dana?
Po popisu 1931. u Hrvatskoj je zivelo 650 000 Srba a 1948. 580 000. To je 70 000 manje.
Po popisu 1931. u Bosni je zivelo 1 100 000 Srba a 1948. 1 200 000.
Odakle su onda dovedeni Srbi u Jasenovac kada ih je tamo stradalo
700 000?
Која озбиљнија јединица четника или партизана је била у близини Јасеновца?
Од четничких, Мотајичка бригада, бројна око 1000 људи, или нешто мало мање.
Од партизанских, северно преко Саве Славонски корпус, састава 12.28. и мислим касније 40. славонска дивизија, бројан изм. 5-10 000 људи и јужно од Саве, 5. корпус, састава 4, 10. и 11. крајишка дивизија, бројан исто толико изм. 5-10 000 људи...
Spomenik Holokaustu u Americi navodi 50 000 ljudi stradalih u Jasenovcu.
Ma da nitko ne govori od čega su umrli.
Ove brojke koje si ti naveo su okej ali broj stanovništva kroz godine raste ili pada. Također dosta Srba se preselilo u Vojvodinu tako da, po meni, demografija baš i ne pomaže oko Jasenovca.
Mislim kako znamo da su umrli u Jasenovcu a ne od puške Partizana?
Mislim da se trebamo okrenuti arheologiji. Međutim iskopavanja su otkrila oko 450 posmrtnih ostataka ako se dobro sjećam. 450 > 50 000> 70 000> 700 000> 1 200 000...
Koja je prava brojka? Nikad nećemo saznati jer su se mrtvi navodno bacali u Savu. Opet navodno jer za to opet nemamo nikakvih dokaza.
No da je Jasenovac bio to što je bio to nitko ne može negirati.
Јасеновац је био систем логора и веома неповољан за напад, али је требало урадити било какву акцију. Једно од комунистичких објашњења је било, да је убијање у Јасеновцу било непознато и да они нису имали праве информације
Јасеновац је био систем логора и веома неповољан за напад, али је требало урадити било какву акцију. Једно од комунистичких објашњења је било, да је убијање у Јасеновцу било непознато и да они нису имали праве информације
je li draza ikada trazio bombardovanje srpkih gradova.?и да траже да савезнички бомбардери бомбардују српске градове...
je li draza ikada trazio bombardovanje srpkih gradova.?
jesu li bombardovani gradovi van Srbije ili samo u Srbiji?
1942. и 1943. ниједан од 2 покрета није имао услова за напад. Заправо четници никада нису имали услове за напад јер нису имали довољно муниције или артиљерије као ни хране, уз то су били везани усташким јединицама које су их спречавале да се мрдају са сопствене територије.
Са друге стране, партизани су од априла до октобра 1944. могли да предузму неки напад. Немци су марта 1944. одвели већину јединица за Мађарску, имали су велику помоћ савезника у оружју и могло се нешто предузети. Свакако, Славонски и 5. корпус би имали жртава али уз помћ Загребачког и 1. пролетерског корпуса могли би да освоје Јасеновац, и дошли би у идеалну позицију за напад на Загреб и уништавање НДХ.
Уместо тога, њима је било битније да преотму Србију из руку четника и да траже да савезнички бомбардери бомбардују српске градове...
Какав споменик?Пописано је до сада скоро 90 000 тако да бројка очигледно није тачна.Spomenik Holokaustu u Americi navodi 50 000 ljudi stradalih u Jasenovcu.
Умрли су од превелике угојености и од равног стопала!!Ma da nitko ne govori od čega su umrli.
Прочитај тему од почетка.Ove brojke koje si ti naveo su okej ali broj stanovništva kroz godine raste ili pada. Također dosta Srba se preselilo u Vojvodinu tako da, po meni, demografija baš i ne pomaže oko Jasenovca.
Знамо зато што за ово друго немамо никакав доказ а докази о хрватском оргијању у Јасеновцу су бројни.Mislim kako znamo da su umrli u Jasenovcu a ne od puške Partizana?
Мислиш да је после 80 година лако извршити ископавања када то комунисти после рата нису урадили, ископали су 2-3 гробнице од преко 230 до сада верификованих.Mislim da se trebamo okrenuti arheologiji. Međutim iskopavanja su otkrila oko 450 posmrtnih ostataka ako se dobro sjećam. 450 > 50 000> 70 000> 700 000> 1 200 000...
Стварно немамо никаквих доказаKoja je prava brojka? Nikad nećemo saznati jer su se mrtvi navodno bacali u Savu. Opet navodno jer za to opet nemamo nikakvih dokaza.
:
Дакле ништа није било као што се тврди и нема доказа али злочини у Јасеновацу се не могу негирати.No da je Jasenovac bio to što je bio to nitko ne može negirati.
Зашто је био неповољан за напад?
ЈАСЕНОВАЦ
Једном командант дивизије рече:
"Ја мислим. другови, а вјерујем да то знате и ви,
да од Јасеновца сада нема ништа прече".
Сад на двије обале Саве
два партизанска корпуса стоје,
а крвници гомиле народа даве -
Јасеновац то зобље ко зрње проје.
Гријех је и срамота, јер ми партизани
овдје, па и у свијету, већ беремо славу,
народ нас пита, а ми не знамо рећи
зашто тој аждаји не покушамо одврнути главу,
јер овдје смо од ње снажнији и већи.
Ћутање, свијет у чуду блене.
у Јасеновац и лаље транспорти нејачи стижу,
тужне се вијести нижу.
За неколико дана погибе командант и свашта се шушка,
а на Јасеновцу до свршетка рата
не плану партизанска пушка.
Никада нико не рече зашто се чека,
гдје шкрипи, питања се намећу љута,
а све до данас то остаде загонетка.
Станко Ћаница Опачић, 1985.
Ма сјетио се он још 1945. ... Како Никола Плећаш Нитоња вели: "... надпросјечно интелигентан, веома способан, али болесно амбициозан..." Чим се заузео за Србе одма је срезан, заједно са стотином други "заслужни другова".

Какав споменик?Пописано је до сада скоро 90 000 тако да бројка очигледно није тачна.
Умрли су од превелике угојености и од равног стопала!!
Прочитај тему од почетка.
Знамо зато што за ово друго немамо никакав доказ а докази о хрватском оргијању у Јасеновцу су бројни.
Мислиш да је после 80 година лако извршити ископавања када то комунисти после рата нису урадили, ископали су 2-3 гробнице од преко 230 до сада верификованих.
Стварно немамо никаквих доказа:
И да те подсетим да су у логору пронађени и казани за прављење сапуна од људских остатака.Али ето ни то није сигурно, можда су партизани подметнули!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Дакле ништа није било као што се тврди и нема доказа али злочини у Јасеновацу се не могу негирати.
Усташка демагогија.
Одавно познате слике хрватске културе, а и котлови за сапун су познати и сачувани су:Otkud ti ove slike? Koliko ja znam da nema dokaza..ne kažem da ih nema. I krivo si shvatio. Ja tvrdim isto kao i ti. Jaseonvac je bio to što je bio. Mrzim Pavelića više nego ti. Moj djed se borio protiv Ustaškog režima. I ima dokaza da su Srbi ubijani od Partizana.
Samo mi nije jasno zašto se ne krene sa iskopavanjima. 450 ostataka je nađeno. Jel to ok ili?
Ne znam zašto se šuti i o tome da su u Jasenovcu ubijani Četnici i Hrvati.