JARCEVI

Ja sam rak u podznaku jarac... sta je stvarno sa nasim ljubavnim zivotom ?? Nes ne ide nikako kako treba :confused::confused: i btw kad sam vec tu...moze li mi neko objasniti zasto najcesce privlacim jarceve??

Pa valjda zato sto se suprotnosti privlace :think: Jarac i rak su suprotni znaci. Al....nisu bas dobra kombinacija.:cry:

Pa valjda zato sto se suprotnosti privlace :think: Jarac i rak su suprotni znaci. Al....nisu bas dobra kombinacija.:cry:

pa ne znam sad,iako sam mlada,imala sam divnu vezu sa jednim jarcem,koja je trajala dugo... i na kraju smo se razisli iz nekih licnih razloga i ostali prijatelji.Doduse on je bio u podznaku riba,imao je mjesec u znaku raka...pa mozda je to bila olaksavajuca okolnost u nasem sporazumijevanju,jer smo se zaista bili ono sto kazu ˝nasli˝.

pa ne znam sad,iako sam mlada,imala sam divnu vezu sa jednim jarcem,koja je trajala dugo... i na kraju smo se razisli iz nekih licnih razloga i ostali prijatelji.Doduse on je bio u podznaku riba,imao je mjesec u znaku raka...pa mozda je to bila olaksavajuca okolnost u nasem sporazumijevanju,jer smo se zaista bili ono sto kazu ˝nasli˝.

E ..... ga. :rolleyes: Sta ces, desava se.

JARAC 14.03.
Odbijate da prihvatite neciju ulogu u pregovorima, ne zelite da se nalazite izvan glavnih dogadjaja na poslovnoj sceni. Upravljate se prema svojim moralnim nacelima i insistirate na efikasnim resenjima. Neko Vas podstice na dobro raspolozenje. U skladu sa svojim afinitetima umete da stvorite romanticnu atmosferu i da privucete neciju paznju. Sugestija: Slobodno vreme posvetite rekreaciji, prijace Vam setnja.

Kako je ovaj znak dobio ime:

Zodijački znak Jarac, odnosno odgovarajuće sazvežđe, dobilo je ime po legendi o tome kako je Zevs, vrhovni bog u starogrčkoj mitologiji, došao na vlast. Njegov otac Kronos je svoju decu žive gutao, plašeći se proročanstva da će ga jedno od njegove dece zbaciti sa vlasti.
Tako je već progutao dva sina i tri kćerke, kada je njegova žena ( i sestra ) Reja, ostala ponovo u drugom stanju. Želeći da spase svoje dete od vlastitog oca, Reja se sakrila na planinu Likaj u Arkadiji. Tamo je u jednoj mračnoj pećini rodilaZevsa, okupala ga u reci Nedi i poverila Majci Zemljii. Majka Zemlja je sakrila Zevsa na ostrvo Krit i poverila ga kozi-nimfi Amalteji na čuvanje.
Amalteja i njene sestre su čuvale i negovale Zevsa. Kada je odrastao Zevs se vratio i svrgao sa prestola svoga oca Kronosa, prethodno ga naterujući da povrati njegovu braću i sestre. Sa svojom braćom i sestrama je podelio božansku vlast, zadržavajući za sebe mesto vrhovnog boga. U znak zahvalnosti nimfama koje su ga negovale Zevs je postavio lik Amalteje među zvezde kao sazvežđe Jarac.
Postoji još jedna legenda kako je nastalo sazvežđe Jarac. Ona se nadovezuje na prethodnu i odnosi se na borbu između bogova, koje je predvodio Zevs, i titana za vlast. Tokom tog rata bogovi su bili potisnuti do Egipta, povlačeći se pred gigantom Tifonom. Kako bi umakli i spasili živu glavu svaki od bogova je morao da promeni svoj izgled. Tako je bog Pan skočio u reku Nil i preobrazio svoj gornji deo tela u jarca, a donji u ribu. Zevs, koji je to posmatrao, kasnije je odlučio da taj događaj ovekoveči i postavio je lik Pana kao pola jarac - pola riba na nebo.

Ma izvali se to. U sustini isto kao i kod svih. Nisu sad jarcevi ne znam sta??
Jedino mozda sto su malo susdrzaniji i hladniji u iskazivanju tih emcija. Pa ih taj drugi ne skapira na pravi nacin. Zna jarac da voli samo to nije bas toliko ocigledno. Ja imam tih problema.

Uh kakvog sam ja Jarca upecala,....
Hladan, bezosećajan, perverzan do bola, nije monogaman, avantruista, ambiciozan jako u poslu....

Back