JARCEVI

Imam jedno dubokorazumsko pitanje za sve prisutne na temi tj. jarceve i one koji se tako osecaju..:D
Kazu da je najgora stvar koju mozes prirediti(priredjivati) jednom jarcu ta da zadires u njegove principe (iliti ispravljati krive drine) i povrediti njegovu rezervisanost...Koji je to princip preko kojeg ste ubedjeni da nikada necete preci iako vam svima verovatno ranije desavalo da ste se ujedali za jezik nakon slicnih obecanja datih sebi?Koji je to finalni dokaz jarcevske tvrdoglavosti kojim dokazujete da ste u stanju da se drzite neceg toliko jako da to potpuno izgubi svaki smisao?....Nakon razmisljanja o ovim i slicnim stvarima ja sam konacno izbacio rec "nikad" iz upotrebe i poceo da nastupam daleko opreznije,i....imam osecaj da su me neke situacije "ucinile" jarcem a da zaista nisam takav bio ranije....

Ja nisam tipican Jarac po tom pitanju...
Vrlo sam tolerantna, ali kad mi neko predje granicu (a to znaci da treba bas mnogo da me nadrndava i da se pravi lud kad ga opomenem i oprostim mu mnogooo puta) - tad je KRAJ! I ta osoba mora da me se kloni neko vreme...

Uuu al si ga sad..........pa sta znam, ja jesam tvrdoglava al bas nesto mnoogo i nisam. Odkud znam, popustljiva sam u stvari prema dragim i bliskim osobama. S drugima umem da se inatim i drzim svoj princip. A neke situacije da sam zazalila...ne mogu sad da se setim. govorila sam i ja nikad, nikad pa sam to isto ipak uradila i razuverila samu sebe. PS nadam se da sam te dobro razumela.

Ja iz Principa necu da se uvlacim i smeskam i da sam super sa osobama koje to ocekuju a ostali to rade........i naravno uvek bolje prodju od mene, al neka.
Ja iz Principa te necu smarati za neku uskugu, recicu jednom max 2 puta i vise ti to necu spominjati......i naravno snacicu se sama.
.........

Imam jedno dubokorazumsko pitanje za sve prisutne na temi tj. jarceve i one koji se tako osecaju..:D
Kazu da je najgora stvar koju mozes prirediti(priredjivati) jednom jarcu ta da zadires u njegove principe (iliti ispravljati krive drine) i povrediti njegovu rezervisanost...Koji je to princip preko kojeg ste ubedjeni da nikada necete preci iako vam svima verovatno ranije desavalo da ste se ujedali za jezik nakon slicnih obecanja datih sebi?Koji je to finalni dokaz jarcevske tvrdoglavosti kojim dokazujete da ste u stanju da se drzite neceg toliko jako da to potpuno izgubi svaki smisao?....Nakon razmisljanja o ovim i slicnim stvarima ja sam konacno izbacio rec "nikad" iz upotrebe i poceo da nastupam daleko opreznije,i....imam osecaj da su me neke situacije "ucinile" jarcem a da zaista nisam takav bio ranije....
Nisam bas shvatila na sta ciljas.
Jako sam tvrdoglava, kada nesto naumim, nema Boga da me spreci da to ne uradim. Imala sam zbog toga par ispala, ali puno puta sam zbog te osobine profitirala, i uspela da uradim mnogo toga sto drugima nije poslo za rukom. Zbog toga mislim da je vrlo vazno u kom pravcu usmeravas svoju tvrdoglavost. Nikada ne treba raditi protiv sebe, i na svoju štetu, jer tada ces sigurno izgubiti. Treba postaviti jasne ciljeve, i iskoristiti svoju tvrdoglavost da do njih i dodjes.
Eto, takva je moja tvrdoglavost. Sto se tice odnosa sa drugim ljudima, tu sam fleksibilna, vrlo, vrlo retko na drugima treniram svoju tvrdoglavost. Jedino sto apsolutno ne praštam su laž i prevara, jer ja to nikada ne radim.

Ono sto je bila poenta je da su zivotne situacije u koje upadas one koje neminovno formiraju "predrasude","predispozicije" pojedinih znakova;bikovi su lenji,jarcevi su tvrdoglavi,device su pedantne,itd...Pod pretpostavkom,naravno,da je situacija ili iskustvo drugacije ti ces se formirati drugacije....Kao u onim diznijevim stripovima sa vise zavrsetaka.....Recimo,imas obicaj da radis jednu te istu stvar godinama i nesto te natera da promenis naviku (nenasilno),iz radoznalosti ili sasvim slucajno i shvatis da je ta stvar bila deo principa koji je "bio a i ne mora".....i shvatis da si mnoge stvari u zivotu mogao uraditi sasvim drukcije....
Moj je trip da to nije samo puko sazrevanje....jer da jeste,ono "nikad" bi imalo vise smisla....

Razlog zbog kojeg sam postavio to pitanje je taj sto sam se nedavno nasao u nedoumici:po ko zna koji put me je shut u dpe spustio na zemlju i naterao na razmisljanje o posledicama mojih postupaka vodjenih iskljucivo tvrdokornim principima...."Sta dalje?"....."Insistirati" ili "kompromitovati"..........Biti dosledan ili popustati pravdajuci se da te ne dotice, jednom kada shvatis da je stvar za koju se boris mozda uzaludna...Ta uzasna,uzasna spoznaja o uzaludnosti bilo kakvog pokusaja....Ako te to ne pogodi,onda te nista ne pogodi.....A taki se josh nije rodio....

P.S:Ne morate mi odgovarati,koristim tastaturu kao terapiju u sitne sate a i dobro mi dodje kad neko ima sta da kaze na tok moji` misli...Doduse,sad se bas svi razisli....

Back