JARCEVI

Ja nisam neki strucnjak...

ali se meni cini da su to dva znaka koja se dosta razlikuju. Ovnovi su direktni, otvoreni, stalno kao da nekome prkose, ne postuju autoritete, vole uzbudjenja. Jarcevi su disciplinovani, odgovorni, tihi, zatvoreni, ponekad skloni pesimizmu. Drugaciji senzibiliteti, ali verovatno bi ta veza uspela ako bi postojala zelja kod oboje da se te razlike postuju i premoste
Moje nestrucno misljenje. Mada je sve to individualno

ILO:
Ja nisam neki strucnjak...

ali se meni cini da su to dva znaka koja se dosta razlikuju. Ovnovi su direktni, otvoreni, stalno kao da nekome prkose, ne postuju autoritete, vole uzbudjenja. Jarcevi su disciplinovani, odgovorni, tihi, zatvoreni, ponekad skloni pesimizmu. Drugaciji senzibiliteti, ali verovatno bi ta veza uspela ako bi postojala zelja kod oboje da se te razlike postuju i premoste
Moje nestrucno misljenje. Mada je sve to individualno
Sve me nekako to podseca ne mene!

StoRmy, mogu li da te pitam kakvo je znacenje Hirona, uopste. Ja sam procitala nesto, ali ne znam da li sam dobro shvatila, kuca u kojoj se nalazi Hiron, predstavlja nasu 'ranu' koja se transmituje u kuci koja je njoj suprotna. Ako ja imam Hirona u petoj kuci, da li to znaci, da mi se to manifestuje u 11 kuci?

Ne ne.. Nisam mislila na to!
Zamisli jedan Jarac sa onakvim rogovima i..
jadan Ovan! :D

Shalim se, Mashin fan, asocijacija me je prosto
hipnotisala! ;)

Znam inache, iz zhivota, ali samo jedan i to suprotan
primer.. Mushki Jarac, zhenski Ovan - fenomenalan
brak okonchan razvodom.. :(

StoRmyGirl:
Ne ne.. Nisam mislila na to!
Zamisli jedan Jarac sa onakvim rogovima i..
jadan Ovan! :D

Shalim se, Mashin fan, asocijacija me je prosto
hipnotisala! ;)

Znam inache, iz zhivota, ali samo jedan i to suprotan
primer.. Mushki Jarac, zhenski Ovan - fenomenalan
brak okonchan razvodom.. :(
Ma znam znam da je najgora kombinacija,ali sta da radim!

Hiron u Biku:

Pitanja samoposhtovanja i samosvesnosti se mogu provlachiti kroz zhivot. Ovaj polozhaj Hirona nametje da ove osobe odredjene lekcije moraju da pruzhe drugima ili same da nauche kako se njihova lichnost i svet oko njih vrednuje i kako se postupa sa vrednostima, kao i odnosa sigurnost/rizik. Takodje moze da utiche i na primenu praktichnosti.

Planetoid Hiron je relativno nov pojam u astrologiji pa je još uvek predmet dubokog izučavanja i mnogih interesovanja. Njegova simbolika rane koja postaje neisceljiva je veoma očigledna u životnim pričama osoba čije biografije su već jasno ispisane.
Hiron ne mora uvek da se projektuje istim intezitetom i sigurno je to da je mnogima doneo lične isceliteljske taletne bez nekih većih životnih trauma, bavljenje klasičnom medicinom ili je jednostavno ostao u senci uticaja planeta koje su u horoskopu dominantnije od njega.
Ipak, većinom se desi da, analizirajući položaj Hirona, aspekte koje pravi i kuću horoskopa kao pećinu u kojoj se krije, otkrivamo neverovatne životne priče koje u potpunosti odgovaraju simbolici Hironovog života.

Sad meni nije bas bilo jasno to sto sam procitala, jer je to bio neki forum, da li ta kuca u kojoj se Hiron nalazi predstavlja ranu, ili polje u kojima mi mozemo da pomazemo drugima.
Npr, ja uopste nemam problem samopostovanja i samosvesti. Cak sta vise, mislim da su ove stvari kod mene i prenaglasene. Mislim da nemam problema ni sa ovim ostalim.

A sta je to True Node?

A na primer u solarnoj- imam Merkur, Hiron i Veneru u sedmoj kuci (tim redosledom), Neptun u osmoj, a svi u Vodoliji.
Saturn je u opoziciji sa Venerom, sto sam procitala da nije bas dobro. Da li taj Hiron koji se nalazi tu jos vise pogorsava stvari?

Izvini ako ti postavljam glupa pitanja.

Jarac i Strelac

Strelca ne drzhi mesto, a Jarcu je teshko da
se pokrene. Nebrojene planove svog partnera
Jarac blokira - ravnodushnoshtju.
Strelchev zhar ne mozhe da zagreje ovog hladnog "kamenog choveka",
pa pre ili kasnije mora dotji do nesporazuma. Osobina Jarca jeste
da tvrdoglavo odbija suprotno mishljenje chak iako jasno vidi da nije u pravu,
shto Strelca uzhasno iritira i izbacuje iz koloseka.
U sluchaju aflikacije Jupitera i Saturna, mozhemo ochekivati borbu dva
potpuno suprotstavljena pogleda na svet, od koje nijedan partner
netje da odustane.

"Jarac ne spada u osobe koje tje vas osvojiti na prvi pogled.
Distanciran i tjutljiv, on pre deluje kao posmatrach nego kao punopravni
uchesnik u zhivotu. Iza te spoljashnje nezainteresovanosti
krije se duboka ambicija i potreba za ljubavlju. Zato - ne dozvolite da vas
izged zavara! Nezhnost i osetljivost (recimo, jednog Raka)
otopitje led sa srca, i pomotji Jarcu da na pravi nachin izrazi sopstvene emocije."

"Uporedni horoskop"
Gordana Kolundzija,
str. 39

Back