Јапан - планетарна трагедија

Zute ????

Pa provociraju .. kao za priznanje Kosova ... kao za Kurile ..... bombardovanje RS ...

Kad je bio neki zemljotres 90 ih japanska marionetska vlada je odbila pomoc od Rusije - bilo im kao ispod casti ... Sad su opet odbili pomoc tokom prva dva dana - a posle su molili za ugalj , naftu , gas . Do pre par dana provocirali su ratnu psihozu protiv Rusije jer su ih tako nagovorili americki gospodarai ... I prvog dana posle zeljotresa bilo tekstova u placenickim japanskim medijima da ga je izazvalo rusko litosfersko oruzlje ..

Treba im poslati satore , vodu , ili vec sta im je najpotrebnije ...

Ono gore je bilo upuceno vladi Japana ....

Ozbiljno?:eek: onda ovo samo potvrdjuje moju tezu da su to uradili Ameri

Dogs and Demons, Tales from the dark side of Japan by Alex Kerr.

Procitati ovu knjigu - u njoj jasno poise da je ova atomska centrala bila u raspadu jos 2001 , zidovi su popucali pa su pukotine na zidovima pred ( korumpiranim ) medjunarodnim inspektorima Japanci prekrivali tapetima ... :bye:

Nisam ja tek tako prozivao lopovsku i marionetsku japansku vladu ... :manikir:

Japan je jedina država iz takozvanog "zapadnog bloka država" koja je zaslužila bilo kakvu pomoć koju može da joj pruži srbski narod.

Valjda će ovi prosrbi koji vladaju Srbijom učini bar neki simbolički gest u pomoći Japanu. Da je u pitanju nacistička Amerika i Nemačka siguran sam da bi smo tadića gledali bar 10 puta svakog minuta na TV-u kako daje krva za najveće "prijatelje" iz Amerike i Nemačke.

слажем се да им помогнемо наравно, а ово што ћу рећи нема везе са помагањем, Јапан је признао независно Косово сто ми је криво

Procitati ovu knjigu - u njoj jasno poise da je ova atomska centrala bila u raspadu jos 2001 , zidovi su popucali pa su pukotine na zidovima pred ( korumpiranim ) medjunarodnim inspektorima Japanci prekrivali tapetima ... :bye:

Da, javili su danas, ne bas za tapete, ali da je bilo vec vise manjih havarija i svasta nesto

I treba pomoci Japancima. Mada je kao narod surovog mentaliteta, imaju mnogo vishe vrlina nego mana. Vredni, chasni, inteligentni....Takvima i treba pomoci jer planeti i teba takav narod..ovakvih kao mi ima kolko oces :lol:

Lepo sto hoces da pomognes, ali ne znam cemu ovaj drugi deo teksta,............a ako bi pitao Kineze mozda bi ti oni rekli nesto sasvim drugo o Japancima. Ipak nista protiv njih, ali nemojte nas ponizavati i praviti svakog boljim od nas

Lepo sto hoces da pomognes, ali ne znam cemu ovaj drugi deo teksta,............a ako bi pitao Kineze mozda bi ti oni rekli nesto sasvim drugo o Japancima. Ipak nista protiv njih, ali nemojte nas ponizavati i praviti svakog boljim od nas

Ne ponizavam apsolutno nikoga. Samo kazem kako jeste. Koliko naroda je u stanju da od jednog ostrva gde na svakih 30 godina izbije po neki razorni zemljotres i gde prirodnih resursa skoro i da nema, naprave ekonomski raj? Koliko je u stanju da posle potpunog nuklearnog i ostalog razaranja digne iz pepela i opet postane svetska sila? Mislim budimo realni. Ja svoj narod zaista volim i znam koliko moze, ali Japanci i nemci su na delu pokazali koliko su u stanju da naprave.

Јел има у ПДФ-у?

SOFIJA 14. 03. 2011
PRESS
Oprez... Koliko Srbiju ugrožava Kozloduj
Bugarska nuklearka može da izdrži do sedam rihtera

Problemi koji su zadesili japansku nuklearku u Fukušimi izazvali su strahovanja vezana za ugroženost našeg područja u slučaju da se nešto slično dogodi u bugarskoj atomskoj centrali Kozloduj, koja se nalazi u blizini granice sa Srbijom
s
0401-Reuter.jpg

Bugarski reaktori projektovani su tako da mogu da izdrže zemljotres jačine sedam stepeni po Rihterovoj skali, jer je to, kako smatraju stručnjaci, maksimum jačine potresa koji se može očekivati na području Bugarske. Stručnjaci bugarske nuklearke Kozloduj ističu da postoje razlike između njihove i centrale Fukušima u Japanu, i da je verovatnoća da se dogodi havarija slična u Fukušimi isuviše mala.
U eksploataciji u nuklearki Kozloduj su dva bloka sa vodovodnim reaktorima (tipa WR). Reaktorske instalacije te vrste karakterišu se dvokonturnom toplotnom šemom, odnosno voda, koja se zagreva u reaktoru, beskontaktno isparava drugu vodu, koja sa svoje strane pokreće turbogenerator.
Što se tiče rizika od potresa, predsednik bugarske agencije za atomsku regulaciju Sergej Cočev kaže da je najopasnije „seizmološko ognjište" Vranča u Rumuniji, gde se može očekivati zemljotres jačine 7,2 stepena po Rihteru.
- Imajući u vidu usputne prepreke, jačina eventualno takvog zemljotresa u Kozloduju biće ispod sedam stepeni, zbog čega su i bugarski reaktori projektovani i proizvedeni za takve uslove - dodao je Cočev.
Čočev je naglasio da jačina zemljotresa u Bugarskoj nikada nije prešla šesti stepen Rihterove skale i da se seizmološka zona u Japanu ne može upoređivati sa Bugarskom.

Nuklearka Kozloduj sastavljena je iz šest reaktora ruske proizvodnje. Prva četiri reaktora, jačine po 440 megavata, zatvorena su iz bezbednosnih razloga, dok se u opticaju nalaze peti i šesti, jačine od po 1.000 megavata, za koje Evropska komisija smatra da ne predstavljaju bezbednosni problem.

Iako su van upotrebe već petu godinu, prva četiri reaktora još nisu demontirana, jer državno preduzeće „Radioaktivni otpad", koje je zaduženo za taj posao, nema dovoljno sredstava.

nukl.jpg

Prema rečima Georgi Đoševa, glavnog tehnologa u državnom preduzeću, za demontažu jednog reaktora neophodno je između 200 i 300 miliona evra. To su predviđanja na bazi međunarodnih iskustva, jer se cena za Bugarsku još ne zna, pošto do sada to nije rađeno.

Za demontažu četiri reaktora potrebno je između 800 miliona i 1,2 milijarde evra, a bugarski nuklearni fondovi trenutno raspolažu sa 1,2 milijarde leva, ili sa polovinom neophodnih sredstava.
Tanjug

Нађено још 3.000 тела, нова експлозија у нуклеарки
ТОКИО - У нуклеарној централи Фукушима догодила се још једна експлозија у којој је повређено најмање 11 особа, а на две обале у јапанској префектури Мијаги данас је пронађено око 3.000 тела, после разорног земљотреса и цунамија који су погодили ту земљу.

У нуклеарној централи, већ оштећеној у земљотресу, јутрос је била још једна експлозија, у којој је повређено 11 радника и припадника одбрамбених снага, пренео је АФП.

Експлозија у реактору три изазвана је нагомилавањем водоника, али званичници су саопштили да контејнер у којем се налази реактор није оштећен и да нема великог пораста радијације.
Агенција Кјодо јавила је да се у термоелектрани у Фукушими десила експлозија резервоара за гориво.
Полиција је до сада потврдила 1.647 жртава и 1.720 несталих у областима на североистоку и истоку Јапана, које су најтеже погођене земљотресом јачине девет степени Рихтерове скале.
Око 1.000 нових тела је пронађено на полуострву Ођика, а још 1.000 у граду Минамисанрику, где локлане власти нису успеле да контактирају око 10.000 особа, што је више од половине становника тог града, пренео је Кјодо.
Полиција је саопштила да је на обалама Мијагија нађено још 1.000 тела које је избацила вода.
Јапански премијер Наото Кан је јутрос саопштио да су тимови за ванредне ситуације до сада спасили 15.000 преживелих.
Упозорење на цунами је данас укинуто у Јапану, саопштио је званичник у префектури Фукушима. „Нема више страха од цунамија у овом тренутку, али и даље молимо становнике да остану на опрезу”, изјавио је званичник агенцији АФП.
Јапанска туристичка агенција саопштила је да није потврђено где се налази око 2.500 туриста који су били у посети погођеним областима.
Министарство спољних послова Северне Кореје потврдило је и прву жртву земљотреса из те земље, а Кина није успела да контактира са око 100 својих држављана у граду Ишиномаки у Мијагију, док је потврдила да је скоро 7.000 Кинеза који се налазе у Јапану на безбедном.
Цунами је, како преноси Ројтерс, избрисао са мапе читава села и градове, због чега је хуманитарна помоћ међународне заједнице достигла огромне размере.
На североситочној обали милиони људи су без воде, хране и грејања.
Влада је послала 100.000 трупа да помогну у хуманитарним акцијама, послала је 120.000 прекривача, 120.000 флаша воде, 110.000 литара бензина и храну.
Из Мијагија и још пет префектура до недеље је евакуисано око 450.000 људи, али у неким склоништима није било довољно залиха воде, хране и горива, због чега је влада одлучила да их достави хеликоптерима снага за самоодбрану.
Из зоне евакуације која је проглашена за област око нукеларне централе у кругу од 20 километара, исељено је 210.000 људи, али је данас тамо остало 746 пацијената, старијих особа и здравствених радника у три болнице и старачким домовима.
После земљотреса, 11 од око 50 нуклеарних реактора, који се налазе у најтеже погођеним областима престало је да ради, а оштећена су најмање три реактора.
Трећина електричне енергије у Јапану производи се у нуклеарним електранама, због чега ће токијска компанија за електричну енергију почети рестрикције струје у области Канто око јапанске престонице.
Очекује се да ће прекиди струје трајати до краја априла и да ће то погодити већину од 45 милиона корисника услуга те компаније у Токију и осам префектура, а данас ће узроковати и одлагање већине услуга железничких компанија у региону.
Данас је без струје било скоро два милиона домаћинстава на северу земље, док је око 1,4 милиона кућа остало без воде.

Танјуг
објављено: 14.03.2011.
http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Nadjeno-jos-3_000-tela-nova-eksplozija-u-nuklearki.sr.html

Novi zemljotres pogodio Japan

Novi snažni zemljotres, jačine 6,2 stepena po Rihterovoj skali, pogodio je jutros severoistočni deo Japana, izazvavši strahovanja zbog opasnosti od novog cunamija, i nagnao stanovništvo da potraži utočište dublje na kopnu.

Japanska meteorološka agencija je navela da je epicentar potresa bio na dubini od 10 kilometara u Tihom okeanu, južno od Ibarakija.

Mada nije izdato upozorenje na opasnost od cunamija, ali meštani pojedinih gradova i sela u priobalnim područjima počeli su da se evakuišu, prenela je japanska agencija Kjodo.

Vlasti u prefekturi Fukušima saopštile su da je na pučini okeana primećen talas visine tri metra, dok su vlasti u Ivati rekle da je registrovan talas visine pet metara.

http://www.tanjug.rs/vest.asp?id=9588

БУКУРЕШТ, 14.03.2011
Слабији земљотрес погодио југозапад Румуније

Земљотрес јачине 3,5 степени по Рихтеру осетио се данас у југозападном делу Румуније, пренео је Ађерпрес.

Потрес се догодио у румунском делу Баната и осетио се око епицентра, саопштио је Национални институт за физику земље.

Хипоцентар земљотреса био је на дубини од 5 километара.

http://www.tanjug.rs/vest.asp?id=9622

Ljudi, spremajte se, spremajte gas maske, radite sta cete raditi. Ja sam ozbiljno zabrinuta, koliko jutros sam rekla da je moguc zemljotres uskoro u egejskom moru. Ne zahebavam se, ovo nije zajebancija. Bilo da je prirodna sila, bilo da je vestacki izazvano, obe varijante su vrlo realne u balkanskom regionu. Ja sam ovde na sigurnom, u bogatom delu EU, ovde nesrece ne dolaze tako lako kao u ostalom delu sveta.................znate valjda zasto.

Ljudi, spremajte se, spremajte gas maske, radite sta cete raditi. Ja sam ozbiljno zabrinuta, koliko jutros sam rekla da je moguc zemljotres uskoro u egejskom moru. Ne zahebavam se, ovo nije zajebancija. Bilo da je prirodna sila, bilo da je vestacki izazvano, obe varijante su vrlo realne u balkanskom regionu. Ja sam ovde na sigurnom, u bogatom delu EU, ovde nesrece ne dolaze tako lako kao u ostalom delu sveta.................znate valjda zasto.

Jevropice moja draga, ja koliko vidim, tebe je zahvatio jedan ogroman oblak radioaktivne gluposti.

Седма флота побегла од радијације
Пацифичка флота саопштила је да је код посаде хеликоптера који су учествовали у операцијама спашавања недалеко од Сендаја забележен низак ниво радијације.
Након тога, посада је прекинула операције, а носач авиона Роналд Реган испловио је 185 километара североисточно од Токија.

Ljudi, spremajte se, spremajte gas maske, radite sta cete raditi. Ja sam ozbiljno zabrinuta, koliko jutros sam rekla da je moguc zemljotres uskoro u egejskom moru. Ne zahebavam se, ovo nije zajebancija. [B]Bilo da je prirodna sila, bilo da je vestacki izazvano, obe varijante su vrlo realne u balkanskom regionu. Ja sam ovde na sigurnom, u bogatom delu EU, ovde nesrece ne dolaze tako lako kao u ostalom delu sveta.................znate valjda zasto.[/B]

Misliš da će nama kad se uzme u obzir naše građevinarstvo u proteklih četvrt veka gas maske uopšte biti potrebne? :mrgreen:
Kakve veze ima to koliko je zemlja bogata? Jel Japan siromašan?
:lol:

13. 03. 2011. 13:27h
cat_icn_more.png
13:44h
| Beta

Milioni Japanaca gladni i žedni

Milioni Japanaca su bez pijaće vode i struje, dva dana posle razornog zemljotresa i cunamija u kome je, prema raspoloživim podacima, poginulo najmanje 1.000 ljudi mada se strahuje da je taj broj mnogo veći. Mediji navode da je najmanje 15 osoba primljeno u bolnicu zbog trovanja radijaciom posle nesreće u nuklearnoj elektrani Fukušima 1.
136122_japan-ap1_f.jpg
Bez struje, vode i hrane sve veći broj stanovnika​

Vlasti u Fukušimi apelovale su na ljude da zatvore prozore, isključe klima uređaje i ne izlaze iz kuća.

Japanska vlada je udvostručila broj vojnika, sa 50.000 na 100.000, koji na severoistoku zemlje pomažu u saniranju posledica katastrofe. Situaciju dodatno otežava i činjenica da su zemljotres i cunami oštetili dva nuklearna reaktora u nuklearnoj centrali Fukušima 1, što je povećalo bojazni od moguće radijacije.

Policija u japanskoj severoistočnoj oblasti Mijagi, jednoj od najteže pogođenih, saopštila je danas da je moguće da će broj žrtava samo u tom predelu premašiti 10.000 ljudi.

Brojni spasilački timovi tragaju za nestalima duž stotina kilometara japanske severoistočne obale, a centre za vanredne situacije preplavilo je hiljade gladnih koji su preživeli katastrofu. Ti centri su bez struje, a televizija NHK prenela je da u njima ima oko 380.000 ljudi.

Procenjuje se da je u najteže pogođenim oblastima najmanje 1,4 miliona domaćinstava bez vode, a oko 2,5 miliona njih bez struje.

Ogromni delovi kopna su okruženi vodom i nedostupni.

Benzinske pumpe su zatvorene, a stanovnicima polako nestaje goriva za njihova vozila, što dodatno pogoršava ionako tešku situaciju.

Rusi, pomozite nam

Japan je od Rusije zatražio pomoć u snabdevanju gasom, a ruski premijer Vladimir Putin rekao je da će Moskva pružiti svu neophodnu pomoć.

"Moramo učiniti sve kako bismo pomogli Japanu uprkos problemima koje smo nasledili iz prošlosti", rekao je Putin aludirajući na nerazrešen problem Kurilskih ostrva, zbog kojeg dve zemlje još nisu potpisale mirovni sporazum posle Drugog svetskog rata.

Како ми можемо да помогнемо Јапану и Јапанцима ???

Svako može da kupi flašu vode. Samo iz Bgd bilo bi više od milion litara, malo li je..

Back