- Poruka
- 9.445
Imamo Vinču
Ja ne verujem da u celoj Srbiji ne postoji više od 100.000 gas maski - kad se uzme u obzir kakv nam je standard vojske u proteklih 20 godina to se više ni ne proizvodi (ako se uopšte kod nas to nekad i pravilo, pošto neznam ko je pravio gas maske za JNA) ili se više ni ne uvozi jer je činjenica da im je glavni cilj bio uništenje naše vojske i u tome su uspeli) To mu onda dođe taman da mogu da se "zaštite" naša vlada,njihove familije i tazbine
Evo još jedan primer. Zgrada u kojoj ja živim napravljena je osamdesetčetvrte. Mi u zgradi imamo (da ga tako nazovem) "atomsko sklonište" u koje se silazi iz podruma.U njemu se nalaze gvozdeni kreveti na sprat, bilo je čak i ćebića za sve te krevete doduše ona siva,krš ćebad ali je bilo (koje su naravno pogane lopuže stanari u toku bombardovanja pokrale)
Da li je posle sredine 80-ih napravljena jš koja zgrada sa skloništem? Koja zgrada podignuta u XXI veku ima protivpožarno stepenište (o atomskom skloništu da ni ne govorim)?
Ovde znači pričam o nama ovde, ne o vama u Evropi
Doduše i po pitanju tog našeg atomskog skloništa imali smo problema 1999. jer je predsednik zgrade u kojoj se to sklonište nalazi ( jedno sklonište za dva ulaza) a koji je imao ključ od njega , isto pretvorio u podrum i tu skladištio bicikle svojih sinova, skijašku opremu, zimske gume za kola i tako neke stvari a uz to pride i prijateljima iz komšiluka davao da i oni stave nešto svojih stvari. I onda je nastala frka te večeri kad je sve počelo kako ne možemo da uđemo dok oni ne sklone svoje stvari na sigurno.
Ključeve od požarnog stepeništa na svakom spratu, ima vlasnik stana pored čijih vrata se nalazi ulaz na to stepenište. Oni su to zaposeli, kacama za kiseli kupus, teglama za zimnicu i koječime. Lik u zgradi (devetospratnoj!!!!) nedaleko od zgrade u kojoj živi moja baba je pre 20 i kusur godina od protivpožarnog izlaza u prizemlju, napravio TRAFIKU! Dao je kaže svakom stanaru po par stotina (u ono vreme) maraka i u vreme duvanske krize švercovao cigare i tu ih prodavao. On je nestao u vidu lastinog repa pre 10-ak godina, ali onaj izlaz je i dalje zapečaćen njegovom "trafikom"
Што би ја кажњавала то "присвајање" заједничких просторија!! Каква је то дрскост и безбразлук!

Да сам нека власт атомска склоништа би требала да буду празна, односно само са оним стварима које тамо припадају и да се чисте једном годишње заједничком акцијом станара.