Јапан - планетарна трагедија

Како ми можемо да помогнемо Јапану и Јапанцима ???

Флашираном и минералном водом, то им је сада најпотребније. Јапанци су збиља заслужили помоћ.
Много ми је жао због овога што их је снашло, а и имамо пријатеље у Токију, па бринем и за њих.

Žao mi je zbog svih ljudi koji pate.

Sramota me je zbog nekih mojih sunarodnika koji ne mogu da se uzdrže od javnog ispoljavanja primitivnosti i sopstvene nesreće kojih nisu ni svesni, inače ih ne bi iznosili . .

Ljudi moraju da budu ljudi.

Taj koji je stalno ponavljao tu rečenicu, nije umeo ni da umre ko čovek nego bež na VMA, pa su ga posle njegovi naopako sahranili. I tebi i njemu tvoj nik savršeno odgovara. :per:

Ех, колико курајберских и нељудских одговора на овој теми... на сву срећу ИПАК ДРУГИ НАРОДИ И ДРУГЕ ВЛАДЕ НЕ МИСЛЕ ИСТО КАО НЕКИ НА ТЕМИ:

Pomoć Japanu pristiže sa svih strana

Vesti Glasa Amerike Nedelja, 13 Mart 2011
Foto: VOA - S.L. Herman

Japanski vojnici dostavljaju pomoć postradalima, 13. mart, 2011.

Međunarodni timovi i humanitarna pomoć pristižu u Japan posle katastrofalnog zemjotresa i cunamija i sadašnje nuklearne krize. Stručnjaci Ujedinjenih nacija su na licu mesta da pomognu u usaglašavanju spasilačkih napora i lokalnih humanitarnih ekipa.
Pomoć je do sada ponudilo gotovo 70 zemalja. U Japan su već stigle specijalne ekipe iz Južne Koreje i Kine. Američki nosač aviona „Ronald Regan“ je danas doplovio do japanskih obala, pre drugih američkih brodova koji plove prema pogođenom području.
Američka Komisija za nuklearne propise je takođe poslala dva stručnjaka da pomognu u rešavanju vanredne situacije u dva nuklearna reaktora. Britanija se priprema da avionima upiti ekipe za traganje i spasavanje, zajedno sa tonama opreme za podizanje teškog tereta i sečenje. Među ostalim zemljama koje upućuju svoje ekipe su Australija, Francuska, Švajcarska i Singapur.

Флашираном и минералном водом, то им је сада најпотребније. Јапанци су збиља заслужили помоћ.
Много ми је жао због овога што их је снашло, а и имамо пријатеље у Токију, па бринем и за њих.

Odlična ideja i nekako u domenu naših mogućnosti.

Kakve to veze ima sa solidarnoscu sa patnjama obicnih ljudi u Japanu ....

Hebote pa da nam ne kupise onomad one žute buseve vozali bi se Ikarbusobim drtinama i danas ....

Zute ????

Pa provociraju .. kao za priznanje Kosova ... kao za Kurile ..... bombardovanje RS ...

Kad je bio neki zemljotres 90 ih japanska marionetska vlada je odbila pomoc od Rusije - bilo im kao ispod casti ... Sad su opet odbili pomoc tokom prva dva dana - a posle su molili za ugalj , naftu , gas . Do pre par dana provocirali su ratnu psihozu protiv Rusije jer su ih tako nagovorili americki gospodarai ... I prvog dana posle zeljotresa bilo tekstova u placenickim japanskim medijima da ga je izazvalo rusko litosfersko oruzlje ..

Treba im poslati satore , vodu , ili vec sta im je najpotrebnije ...

Ono gore je bilo upuceno vladi Japana ....

Zute ????

Pa provociraju .. kao za priznanje Kosova ... kao za Kurile ..... bombardovanje RS ...

Kad je bio neki zemljotres 90 ih japanska marionetska vlada je odbila pomoc od Rusije - bilo im kao ispod casti ... Sad su opet odbili pomoc tokom prva dva dana - a posle su molili za ugalj , naftu , gas . Do pre par dana provocirali su ratnu psihozu protiv Rusije jer su ih tako nagovorili americki gospodarai ... I prvog dana posle zeljotresa bilo tekstova u placenickim japanskim medijima da ga je izazvalo rusko litosfersko oruzlje ..

Ма *ебеш јапанску владу - Јапанце ја волим, они су феноменалан народ... тако-рећи у свему...

Кад је Хари Труман слао бомбардере на шта је мислио, на народ, жене, децу, старце...или на јапанску владу... и да ли се медиокритетска америчка нација стиди овог геста своје најдемократскије владе :think: Свака помоћ коју буде послала влада САД Јапану, израз је невиђене монструозности, лицемерја и цинизма. :cool:

Sendai%20Arahama%202008.jpg

Sendai%20Arahama%20after.jpg

Oshika%20Peninsula%20Yagawahama%202007.jpg

Oshika%20Peninsula%20Yagawahama%20after.jpg

они су феноменалан народ... тако-рећи у свему...

fenomenalni su u iživljavanju nad ratnim zarobljenicima, šovinizmu, istorijskom revizionizmu :

http://militera.lib.ru/memo/other/akiyama_h/index.html

Посредине комнаты к черной, словно вымазанной дегтем, железной койке привязывали человека («бревно»), который отчаянно бился в руках ассистентов. Люди в такой же, как и у меня, спецодежде держали жертву равнодушно, как автоматы. «Бревно» защищалось со страшной силой, хотя руки и ноги его уже были связаны. Это был здоровый человек нормальной упитанности. Человек, используемый [63] для опыта, как и подопытное животное, должен быть здоровым, так как если он болен и ослаблен, результаты опыта не будут отражать картину течения болезни в обычных условиях. Поэтому в тюрьме нашего отряда особое внимание обращалось на питание и гигиену. В этом заключалось ее главное отличие от обычных тюрем
Я подносил, как мне было приказано, медикаменты и инструменты и наблюдал, как военный врач делает инъекцию. Я не знал, с какой целью производится опыт, что вводят человеку в кровь, но, судя по тому, как хронометражист внимательно следил за течением болезни после инъекции, я понял, что проверяется скорость действия каких-то бактерий. Несчастный корчился в страшных муках, издавая душераздирающие вопли, но наконец затих, видимо силы его иссякли. Опыт продолжался два-три часа, показавшиеся мне вечностью.
Вечером мне приказали вывезти его труп. Он выглядел ужасно. Вся грудь и лицо подопытного приобрели темно-лиловый оттенок из-за подкожных кровоизлияний, лимфатические железы под мышками и в паху страшно вздулись, а кожа в этих местах стала темно-красной, как у спелого персика. Я уже видел на снимках «бревна», погибшие такой мучительной смертью, и поэтому имел некоторое представление о том, как они должны выглядеть в действительности. И тем не менее теперь, когда мне показали обезображенный болезнью до неузнаваемости труп, я, взглянув на него, чуть не упал в обморок. Я невольно отвел глаза, но передо мной по-прежнему стоял страшный образ мертвеца с искривившимися в муках губами и жутким блеском налившихся кровью белков полуоткрытых глаз, которые, казалось, с ненавистью смотрят на меня

Poslednja izmena:
Zute ????

Japan je okupirana zemlja ...... a ja sam i rekao da običnim ljudima kojima je Amerike sigurno više pun qurac nego nama treba pomoći!!!!!

Раније сам писао да планету Земљу СХВАТАМ КАО ЈЕДАН ОГРОМАН ЖИВ ОРГАНИЗАМ - и да она, када јој се људи смуче, само се стресе... и поравна све...
тако је било кроз дугу историју људског рода...

СУТРА МОЖЕ И НАС ДА, ДАЛЕКО БИЛО, СТРЕФИ НЕКА НЕСРЕЋА...

Митска Атлантида откривена на југу Шпаније

недеља, 13 март 2011 13:35
atlantida_sg.jpg

130

Кадиз - Тим америчких научника тврди да постоји могућност да су у близини јужне обале Шпаније лоцирали митски град Атлантиду, метрополу за коју се верује да ју је пре више хиљада година потопио огромни цунами.
Како би разрешили дугогодишњу мистерију, научници су проучавали сателитске снимке и јужно од Кадиза открили оно за шта верују да је антички доминион познат као Атлантида.
У централној Шпанији откривено је неколико чудних "меморијалних градова" грађених по узору на Атлантиду, а претпоставља се да су их изградиле избеглице које су се успеле спасити од разорног цунамија.
Тим археолога и геолога 2009. и 2010. године користио је радаре, дигиталне мапе и подводну технологију како би анализирали ово подручје.
Дебате о томе да ли је Атлантида заиста постојала воде се хиљадама година. Платонови "Дијалози", који датирају из 360. године пре нове ере, једини су познати историјски документи са информацијама о том граду. Платон је написао да је острво Атлантида "у једном дану и ноћи нестао у дубинама мора"
Иако се не може са сигурношћу тврдити да је ово Атлантида, вођа научног тима професор Универзитета Хартфорд Ричард Фрејд рекао је да га меморијални градови уверавају да је тај град закопан у блату у близини јужне обале Шпаније.
"Пронашли смо нешто што нико досад није. То нам даје кредибилитет, а археологији много више смисла", рекао је Фрејд Ројтерсу.
Грчки филозоф Платон писао је о Атлантиди пре 2.600 година, описујући је као "острво смештено испред Хераклових стубова", како се Гибралтарски мореуз звао у античко доба.
Користећи његове описе мапе Атлантиде научници су се фокусирали на спој Атлантика и Медитерана, као локацију на којој се највероватније налази та изгубљена цивилизација.
Фрејд каже да су у то време цунамији врло добро документовани, тако да се зна да је један од највећих, носећи таласе висине десетоспратне зграде, погодио Лисабон у новембру 1755. године.
Експерти планирају даља ископавања на месту на којем верују да се она налазила, али и око 200 тајанствених градова на шпанском копну. (Срна)

Како ми можемо да помогнемо Јапану и Јапанцима ???

Već smo pomogli Mirkovom izjavom saučešća i sitnim donacijama. Tragedija je velika, ali ja bi pre brinuo o sebi, nego o Japancima. Oni su složni, organizovani, sposobni i pripremljeni na ovo. A i s druge strane, pokazali su se da znaju da brinu o sebi i pri većim tragedijama. Iako je ova tragedija zaista planetarna, da li si se zapitao ika u svom životu kako da pomogneš Srbima?

Već smo pomogli Mirkovom izjavom saučešća i sitnim donacijama. Tragedija je velika, ali ja bi pre brinuo o sebi, nego o Japancima. Oni su složni, organizovani, sposobni i pripremljeni na ovo. A i s druge strane, pokazali su se da znaju da brinu o sebi i pri većim tragedijama. Iako je ova tragedija zaista planetarna, da li si se zapitao ika u svom životu kako da pomogneš Srbima?

Србима помажем сваки дан колико год знам и умем...

Раније сам писао да планету Земљу СХВАТАМ КАО ЈЕДАН ОГРОМАН ЖИВ ОРГАНИЗАМ - и да она, када јој се људи смуче, само се стресе... и поравна све...
тако је било кроз дугу историју људског рода...

СУТРА МОЖЕ И НАС ДА, ДАЛЕКО БИЛО, СТРЕФИ НЕКА НЕСРЕЋА...

Upravo tako.Imperija uzvraca udarac.

Два авиона с руским спасиоцима кренула за Јапан

13.03.2011. - Два авиона с руским спасиоцима су кренула за Јапан, који је пострадао од разорног земљотреса. Како су саопштили РИА Новости у прес-служби МВС, први авион је кренуо са подмосковског аеродрома са 50 спасиоца који носе са собом специјалну опрему, хидрауличне уређаје и алат за бушење бетона. Још један одред МВС у саставу 25 људи је кренуо из Хабаровска (Далеки Исток РФ). Раније је шеф МВС Сергеј Шојгу реферисао председнику Дмитрију Медведеву да су за лет у Јапан спремне допунске снаге и средства, ако јапанска влада замоли за то.

Извор: Голос России, фото: РИА Новости

Back