Јапан - планетарна трагедија

13. 03. 2011. 13:27h
cat_icn_more.png
13:44h
| Beta

Milioni Japanaca gladni i žedni

Milioni Japanaca su bez pijaće vode i struje, dva dana posle razornog zemljotresa i cunamija u kome je, prema raspoloživim podacima, poginulo najmanje 1.000 ljudi mada se strahuje da je taj broj mnogo veći. Mediji navode da je najmanje 15 osoba primljeno u bolnicu zbog trovanja radijaciom posle nesreće u nuklearnoj elektrani Fukušima 1.
136122_japan-ap1_f.jpg
Bez struje, vode i hrane sve veći broj stanovnika​

Vlasti u Fukušimi apelovale su na ljude da zatvore prozore, isključe klima uređaje i ne izlaze iz kuća.

Japanska vlada je udvostručila broj vojnika, sa 50.000 na 100.000, koji na severoistoku zemlje pomažu u saniranju posledica katastrofe. Situaciju dodatno otežava i činjenica da su zemljotres i cunami oštetili dva nuklearna reaktora u nuklearnoj centrali Fukušima 1, što je povećalo bojazni od moguće radijacije.

Policija u japanskoj severoistočnoj oblasti Mijagi, jednoj od najteže pogođenih, saopštila je danas da je moguće da će broj žrtava samo u tom predelu premašiti 10.000 ljudi.

Brojni spasilački timovi tragaju za nestalima duž stotina kilometara japanske severoistočne obale, a centre za vanredne situacije preplavilo je hiljade gladnih koji su preživeli katastrofu. Ti centri su bez struje, a televizija NHK prenela je da u njima ima oko 380.000 ljudi.

Procenjuje se da je u najteže pogođenim oblastima najmanje 1,4 miliona domaćinstava bez vode, a oko 2,5 miliona njih bez struje.

Ogromni delovi kopna su okruženi vodom i nedostupni.

Benzinske pumpe su zatvorene, a stanovnicima polako nestaje goriva za njihova vozila, što dodatno pogoršava ionako tešku situaciju.

Rusi, pomozite nam

Japan je od Rusije zatražio pomoć u snabdevanju gasom, a ruski premijer Vladimir Putin rekao je da će Moskva pružiti svu neophodnu pomoć.

"Moramo učiniti sve kako bismo pomogli Japanu uprkos problemima koje smo nasledili iz prošlosti", rekao je Putin aludirajući na nerazrešen problem Kurilskih ostrva, zbog kojeg dve zemlje još nisu potpisale mirovni sporazum posle Drugog svetskog rata.

Како ми можемо да помогнемо Јапану и Јапанцима ???

Priznali su Kosovo i otvorili ambasadu u Prištini.
Ja mislim da treba da im pomognemo tako što ćemo da ih pustimo da pocrkaju.
Boli me *****.
Toliko.

Priznali su Kosovo i otvorili ambasadu u Prištini.
Ja mislim da treba da im pomognemo tako što ćemo da ih pustimo da pocrkaju.
Boli me *****.
Toliko.

nn20110313a4a.jpg

Па, не верујем да су оне признале Косово и отварале амбасаде по непостојећим земљама...

Осим тога зашто јапанска влада не би признала Косово када сама српска влада јесте (ма шта нама мантрали)?

nn20110313a4a.jpg

Па, не верујем да су оне признале Косово и отварале амбасаде по непостојећим земљама...

Осим тога зашто јапанска влада не би признала Косово када сама српска влада јесте (ма шта нама мантрали)?

Srbija je primila decu čiji su roditelji stradali u zemljotresu 1995 u Kobeu a Japan nam se zahvalio tako što nam otima Kosovo.
Stručno, ali stručno mi se **** za njih i dal će da potpnu u jebeni okean. Prema japancima imam nemam ni malo simpatija. Kako ko seje tako će i žnjeti.

Gledam sebe i svoj narod. Ko je nama prijatelj i ko je nama pomogao trebamo da mu se odužimo. ko nije- MRŠ!
I ne samo to nego koliko pre nedelju dana su se lurčili protiv Rusije oko Kurislskoh ostrva.

PROMENE POLOŽAJA POLOVA

Na osnovu Milankovićeve teorije mogu se naći donekle ispravni modeli za uzrok klimatskih promena na Zemlji. No pri tome uvek treba imati na umu da je to posledica delovanja sila među planetama, koje u osnovi i uslovljavaju pomeranje kontinetalnih ploča! Ove promene jesu uslovljene promenom položaja Zemlje u odnosu na druge planete, a to u dugom vremenskom periodu uslovljava pomeranje njene kopnene mase na površini. Zbog toga je dolazilo do velikog pretovara kopnenih masa, za koje se govori da su nekada činili celinu.
....
Zato i nije čudan veliki broj zemljotresa koji se u poslednje vreme sve više dešavaju, usled velikog otopljavanja leda kojeg je sve manje na polovima. Smanjivanje mase leda kojim su one vršile pritisak na kontinetalne ploče ispod njih, uslovljava njihovo oslobađanje i sve veće pomeranje!

Kontinentalne ploče

Pomeranje kontinentalnih ploča je ono što se potvrđuje istraživanjima. Jedan od primera je razdvajanje Evroazijske ploče od Afričke. Na mestu gde se to dešava, u predelima na bliskom istoku, javlja se pukotina, za koju naučnici tvrde da je sve veća. Razdvajanjem ovih kopnenih masa, tada nastaje pukotina, a nju ispunjava lava koja se polako sa povećavanjem pukotine penje ka površini. Kada će ona izbiti na površinu pitanje je vremena, ali je sigurno to neće izostati onda kada kontinetalne ploče budu oslobođene leda i kada budu krenule slobodno svojim putem. Iz ovoga vidimo da klimatske promene nisu odvojene od podrhtavanja i pomeranja tla, nego su međusobno uslovljene, i jednako utiču jedno na drugo.

http://analogija.com/analogija/promene.html

Srbija je primila decu čiji su roditelji stradali u zemljotresu 1995 u Kobeu a Japan nam se zahvalio tako što nam otima Kosovo.
Stručno, ali stručno mi se **** za njih i dal će da potpnu u jebeni okean. Prema japancima imam nemam ni malo simpatija. Kako ko seje tako će i žnjeti.

Gledam sebe i svoj narod. Ko je nama prijatelj i ko je nama pomogao trebamo da mu se odužimo. ko nije- MRŠ!
I ne samo to nego koliko pre nedelju dana su se lurčili protiv Rusije oko Kurislskoh ostrva.

Али то их није спречило да баш Русији упуте вапај!

Мислим да ни нас не би требало да спречи да помогнемо људима у овој несрећи, уосталом, зато и јесмо другачији од оних неосетљивих западњачких животиња које су нам конкретно наудиле.

Šta ima da se zezam,pare se ne jedu.Sada im trebaju hrana,voda,portabl uređaji za desalinizaciju morske vode,odeća,šatori,što više aparata koji ne traže pogon na čvrsta i goriva fosilnog porekla...oni su odsečeni od Sveta,kao što rekoh.

Dobro u redu, al opet je dala sata je dala, Kinezi ipak na Japan gledaju drugacije nego mi, i to im ne smemo uzeti za zlo. To je Japan trebao da misli na vreme i da kooperira sa dve najjace svetske sile koje su mu u susedstvu a ne sa Amerima. Kao sto neko rece, nisu svi ludi Srbi pa da oprastaju i zaboravljaju.

Back