Dačić se oglasio zbog smrti troje mladih u Kragujevcu, Šapcu i Kraljevu: Oštro osudio zloupotrebu tragedija

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DAČIĆ SE OGLASIO ZBOG SMRTI TROJE MLADIH U KRAGUJEVCU, ŠAPCU I KRALJEVU: Oštro osudio zloupotrebu tragedija​

POVODOM brojnih neistina i spekulacija koje se poslednjih dana šire na društvenim mrežama u vezi sa slučajevima tragično preminulih mladića u Kragujevcu, Šapcu i Kraljevu, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najoštrije je osudio pokušaje zloupotrebe ovih tragedija u političke i propagandne svrhe, čime se duboko povređuju porodice stradalih i nanosi šteta ugledu institucija.

Pogledajte prilog 1814827
Saopštenje ministra Dačića prenosimo u celosti:

- Reč je o tri tragična događaja u kojima su izgubljena tri mlada života, i upravo zato je najmanje što svi moramo pokazati – poštovanje, dostojanstvo i odgovornost.
Posebno je sramotno i ljudski nedopustivo što pojedinci bez ijedne proverene činjenice iznose neistine o radu policije, motivima i uzrocima smrti, koristeći tuđu nesreću za ličnu promociju i političke obračune. Time se ne samo dezinformiše javnost, već se duboko povređuju porodice koje prolaze kroz najteži mogući trenutak.

Ministarstvo unutrašnjih poslova postupa isključivo u skladu sa zakonom, profesionalno i transparentno, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, i ni u jednom od ovih slučajeva razlog smrti nije bilo postupanje policije, sa čime su porodice i upoznate. Zvanični nalazi obdukcija i toksikoloških analiza su u postupku, i jedino oni mogu dati odgovore na sva pitanja. Sve drugo je neodgovorna i zlonamerna manipulacija.

Svako javno iznošenje ili komentarisanje podataka koji su predmet zvaničnih postupaka i istraga, a koje u skladu sa zakonom sprovode nadležni državni organi, predstavlja ne samo neodgovorno već i protivzakonito ponašanje.

Svako namerno širenje lažnih vesti kojima se izaziva strah, nepoverenje i mržnja prema policiji nije sloboda govora, već društveno opasan čin koji ima za cilj da se zloupotrebom tuđe tragedije umanjuje poverenje u institucije države.

Nećemo dozvoliti da se ljudske nesreće i bol porodica koriste za senzacionalizam, dezinformacije i političke poene. To je granica koja se ne sme prelaziti.

Apelujem na sve da se uzdrže od širenja neproverenih i zlonamernih sadržaja, da pokažu poštovanje prema istini, zakonu i pre svega porodicama koje su izgubile svoje najmilije. Ljudska tragedija ne sme biti ničija platforma za napade, laži i manipulacije - poručio je ministar Dačić.

https://www.novosti.rs/vesti/politi...u-kraljevu-ostro-osudio-zloupotrebu-tragedija

********************************************************************************************************************************************************************
Ovakve namjerne insinuacije prelaze sve granice civilizacijskog ponašanja.
Može li se razumjeti da se neko unaprijed, smišljeno i proračunato optužuje bez i jednog dokaza?
Zamisli da optužiš nečijeg sina, kćerku, brata, oca, djeda.. na pravdi Boga?
Kakvi su to neljudi, koji su spremni na ovakve lažne i nečovječne optužbe nevinih i časnih ljudi?
Kakve insinuacije.
Decko 18 godina, vozi auto sve normalno.
Privede ga policija i odjednom mrtav.
Jeste bas tad mu doslo da umre u 18. godini zivota iz cista mira.
Ko je kriv onda, ako nije policija u cijoj je nadleznosti bukvalno bio.
Sto bi rekli mi u Srbiji, moj pokojni deda mozda.

Može li se razumjeti da se neko unaprijed, smišljeno i proračunato optužuje bez i jednog dokaza?
Kakvi su to neljudi, koji su spremni na ovakve lažne i nečovječne optužbe nevinih i časnih ljudi?
ja sam kasno pogledao ko je autor teme, ucini mi se da pljujes dacica koji vredja zrtve policijske torture i nasilja
neistine o radu policije, motivima i uzrocima smrti,
ja mislio tragedija, palo im nesto na glavu ili oni pali pa se ubili, u reku udavviuli se ili slicno, odakle sad policija u "tragediji"?? zar ne dodje posle policija na mesto tragedije da napravi uvidjaj? kako sad kako to, zbunjen sam da je policija bila svedok "tragedije"???

Zamisli bre, oni prete javnosti da ne sme da se prica o smrti momaka???

Po kom bre to zakonu, gde, ko je doneo taj fasisticki zakon?

Umesto da upregnu sve istrazivacke mogucnosti da ispitaju ko je krivicno odgovoran za ubistva, oni prete javnosti???

Koji smrdljivi fasizam.

Zamisli bre, oni prete javnosti da ne sme da se prica o smrti momaka???
ili kaze vucic za naplatnu rampu da je istina isuvise strasna za javnost, snimak nesrece, sto je isto pretnja, vid pretnje, i da zato mora da se sakrije video dokaz od javnosti, a ostecena strana,? i od nje.
ako se istina krije, a sta se nudi onda, laz, neistina?

laz i neistine su za rezim nezne i slatke, a istina strasna? gorece u paklu, zato je istina strasna za njih,a ne za nas i ostecene, ali sudice im i ovozemaljski sud, ubicama i lazovima

Umesto da upregnu sve istrazivacke mogucnosti da ispitaju ko je krivicno odgovoran za ubistva, oni prete javnosti???
pa oni su namerno ubili ljude ispod nadstresnice, i zato se sada desavaju sporadiocna ubistva dok vam peru pamet da ne smete ni da pitate jel bila tragedija ili ste vi prouzrokovali tragediju! - kako ne shvatas? oni vas krive za haos u zemlji na bazi tamo nekih satro zrtava, po njima, za ciju smrt bi vama i krivicu natovarili kao teroristi i,onaj baculov, prosetao pored nadstresnice dok je jos stajala, daj i da se sprdamo nije li on terorista - av bese rece?! i natovaroise mu rusenje poretka gladovanjem, trovanjem, jos ludje?!

srusili su nadstresnicu namerno, diverzijom ankera/kotvi, i zato je sve ovo posle logicno, i ocekivano,a da je bila tragedija pa vec bi se razresio slucaj, ne bi se otezao godinu dana

sami sebe da istrazuju? pre ce nastaviti sa ubijanjem, stoi i rade, dok vama prete da cutite - utuvi u glavu vec jednom da imas posla sa ubicama koji su namerno pobili ljude ispod nadstresnice, korupcija obaska, motiv je preumljene da niko ne digne glas NE'S KOPATI, oni vas mentalno kondicioniraju za kopanje, da niko ne zucne... ako ocutite ova ubistva dacicu smradini, znaci da ste res peceni... a mislili ste da vi njih przite, pumpate i sl? ONI VAMA TO RADE ISTO, men iz usa jasno sve kao dan

Poslednja izmena:

DAČIĆ SE OGLASIO ZBOG SMRTI TROJE MLADIH U KRAGUJEVCU, ŠAPCU I KRALJEVU: Oštro osudio zloupotrebu tragedija​

POVODOM brojnih neistina i spekulacija koje se poslednjih dana šire na društvenim mrežama u vezi sa slučajevima tragično preminulih mladića u Kragujevcu, Šapcu i Kraljevu, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najoštrije je osudio pokušaje zloupotrebe ovih tragedija u političke i propagandne svrhe, čime se duboko povređuju porodice stradalih i nanosi šteta ugledu institucija.

Pogledajte prilog 1814827
Saopštenje ministra Dačića prenosimo u celosti:

- Reč je o tri tragična događaja u kojima su izgubljena tri mlada života, i upravo zato je najmanje što svi moramo pokazati – poštovanje, dostojanstvo i odgovornost.
Posebno je sramotno i ljudski nedopustivo što pojedinci bez ijedne proverene činjenice iznose neistine o radu policije, motivima i uzrocima smrti, koristeći tuđu nesreću za ličnu promociju i političke obračune. Time se ne samo dezinformiše javnost, već se duboko povređuju porodice koje prolaze kroz najteži mogući trenutak.

Ministarstvo unutrašnjih poslova postupa isključivo u skladu sa zakonom, profesionalno i transparentno, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, i ni u jednom od ovih slučajeva razlog smrti nije bilo postupanje policije, sa čime su porodice i upoznate. Zvanični nalazi obdukcija i toksikoloških analiza su u postupku, i jedino oni mogu dati odgovore na sva pitanja. Sve drugo je neodgovorna i zlonamerna manipulacija.

Svako javno iznošenje ili komentarisanje podataka koji su predmet zvaničnih postupaka i istraga, a koje u skladu sa zakonom sprovode nadležni državni organi, predstavlja ne samo neodgovorno već i protivzakonito ponašanje.

Svako namerno širenje lažnih vesti kojima se izaziva strah, nepoverenje i mržnja prema policiji nije sloboda govora, već društveno opasan čin koji ima za cilj da se zloupotrebom tuđe tragedije umanjuje poverenje u institucije države.

Nećemo dozvoliti da se ljudske nesreće i bol porodica koriste za senzacionalizam, dezinformacije i političke poene. To je granica koja se ne sme prelaziti.

Apelujem na sve da se uzdrže od širenja neproverenih i zlonamernih sadržaja, da pokažu poštovanje prema istini, zakonu i pre svega porodicama koje su izgubile svoje najmilije. Ljudska tragedija ne sme biti ničija platforma za napade, laži i manipulacije - poručio je ministar Dačić.

https://www.novosti.rs/vesti/politi...u-kraljevu-ostro-osudio-zloupotrebu-tragedija

********************************************************************************************************************************************************************

A zamisli nečoveku u ljudskom obliku kako je to kada UBIJEŠ nečije dete

Možeš li ti to da zamisliš ili to ne pali lampice u tvojoj glavi

Ovo u Kraljevu je čisto ubistvo jer su uhapsili dete kome ništa falilo nije a par sati posle toga je bio mrtav
Ništa me ne čudi što ti to braniš, takav si "čovek"

ja sam kasno pogledao ko je autor teme, ucini mi se da pljujes dacica koji vredja zrtve policijske torture i nasilja

ja mislio tragedija, palo im nesto na glavu ili oni pali pa se ubili, u reku udavviuli se ili slicno, odakle sad policija u "tragediji"?? zar ne dodje posle policija na mesto tragedije da napravi uvidjaj? kako sad kako to, zbunjen sam da je policija bila svedok "tragedije"???
Sva trojica su bili privođeni u policiju to im je zajedničko i sva trojica su Studenti
920820_912060-screenshot-2-orig_iff.webp 168150_studentri_f.jpg FB_IMG_1762516410808.webp

Ovo je izveštaj koji je opozicija objavila povodom toga da je Đurđević priveden u policiju i onda umro tamo
G5QHcEsXIAAZqXw.jpg

Још нису измишљене те физичке Муке којима бих отвореног Срца и чисте Душе изложио проклетог дебељушастог Гмаза,лопину,издајника,преваранта.
Нећу Вам рећи његово Име,нека то остане наша мала Тајна. :)

Zataškavanje Cvijana započelo je u trenutku kad je javnost saznala za njegovu sudbinu, tako što su se Vučić i Đilas dogovorili da se kobajagi svađaju oko Mauricijusa i time su ispinovali priču.

Oliverov slučaj je ispinovao sam Vučić najavivši na press konferenciji povodom ubistva da će izaći sa saznanjima ko je kriv. Naravno čekajući da on sopšti javnost je počela da zaboravlja. Glavnog osumnjičenog Radioičića čuva kao kap vode na dlanu, naručioca spota protiv Ivanovića takođe.

A ako Vučić spinuje, najverovatnije je da on stoji iza toga.
Šta si ti sad napisao? - ništa.

A zamisli nečoveku u ljudskom obliku kako je to kada UBIJEŠ nečije dete

Možeš li ti to da zamisliš ili to ne pali lampice u tvojoj glavi

Ovo u Kraljevu je čisto ubistvo jer su uhapsili dete kome ništa falilo nije a par sati posle toga je bio mrtav
Ništa me ne čudi što ti to braniš, takav si "čovek"
Bit ćeš svjedok na sudjenju?

Neka citira Dacic pravni osnov bilo kog zakona koji dozvoljava policiji da fasisticki zabranjuje javnosti da se prica o ovim slucajevima???

Kalav je bre ovo fasizam, i od kada to postoje fasisticki zakoni u Srbiji u 2025-oj, sta je bre ovo?

Ko protivno zakonu iz policije preti javnosti da se prica o ovim slucajevima?

Uveden je u stanicu živ, izašao je mrtav, tačka

To je prijatelju ubistvo, 18 godina je imao dečko.

Verovatno bi isto diskutovao da je neko tvoj u pitanju, zato što si "čovek od obraza i morala"
Unešen u bolnicu živ, izašao mrtav, tačka.
O čemu ti to?
Tvrdiš da je "ubistvo"? Optužuješ nevine ljude.

Nov posao policije je da likvidira gradjane koji smetaju ovom nakaradnom i bolesnom rezimu.

Unešen u bolnicu živ, izašao mrtav, tačka.
O čemu ti to?
Tvrdiš da je "ubistvo"? Optužuješ nevine ljude.

Unešen u bolnici u komi

Da nešto znaš o šećernoj bolesti, kao što blagog pojma nemaš o bilo čemu, znao bi da bi ga jedna bombona spasila ali eto nisu mu dali da uzme, odnosno naterali su ga da je pljune.
To ti je prijatelju ubistvo nepružanjem medicinske pomoći, kao kada bi ti sada ležao negde i krvario a niko od nas ti ne pruži pomoć.
Izvini, još je gore od toga jer nisu ni trebali da mu pružaju pomoć, samo da ga puste da uzme nešto slatko što je imao kod sebe u džepu.

Od stresa, posledica hapšenja i privođenja, pao mu je šećer ali monstrumi (koje ti braniš jer si isti kao i oni) mu nisu dali da stavi bombonu u usta.

Teško se uzdražava ali vidiš da uspevam da ti ne kažem nešto u smislu "da Bog da pa da i tebi ..." iz jednog jedinog razloga a to je što neću da budem kao vi neljudi i da drugima želim zlo jer se to vraća kao što će i svima vama da se vrati i neće biti lepo uopšte

Dodatno, nisam te blokirao, samo zato što želim da vidim koliko nisko možeš da se padneiš i šta sve možeš da pravdaš

Sa ubistvom vidim nemaš nikakav problem, idemo dalje u potrazi za tvojim dnom, još uvek nije na vidiku, još uvek padaš

Stvarno strasno..vozac umesto da vozi pusio Babicu kitu.
masis poentu, jer ti detalji nas uopste ne zanimaju vec da li sudija mora da pita aljeka da presudi na bazi dokaznog materijala tj, videa sa naplatne rampe

aljek kaze, video je strasan ne sme niko da ga vidi, a u stvari sklanja dokazni materijal da sudija ne bi mogao da donese pravednu presudu ... i sada umesto da suydija raspise poternicu za aljekom koji je saucesnik u ubistvu,jer krade dokazni matewrijal, mi njega vredjamo za gluposti

aljek, kaze, on je video materojal i on presudjuje, vozac je kriv, a sudije mogu da mu popuse aako sumnjaju da je babic vozio, aljek ne da video koji bi to dokazao ili opovrgao, on ga je poslednji imao i odgledao... sudija nema pisu da raspise poternicu za aljekom koji krade dokazni materijal u slucaju ubistva!

Sva trojica su bili privođeni u policiju to im je zajedničko i sva trojica su Studenti
meni je sve savrseno jasno, kao sto rekoh:
rezim je namerno pobio ljude ispod nadstresnice samo nije isplanirao, ili tacno znao koliko njih ce da pogine [do 1555 ih ne bi srusilo rece milos na tv-u], i sada nastavlja da ubija, koga drugog ako ne pobunjene stidente, dok vam ne utera strah.
mozete da se suprotstavite, pitanje je koliko bi jos ljudi izginulo, a mozete da budete i kao jasenovacki mucenici, ili hriscanski u prvim vekovima, rezim je zlo, tu nema dileme, uporedivo najcrnjim zlom istorijski, sami navedite primer za poredjenje, ako moji nisu pravi.

Poslednja izmena:

Back