Jahanje

pa ja iskreno nemam sta da trazim tamo vishe....
hm,sve sam naucila sto mi je potrebno da sama jasem i ne bojim se sto je jako bitno,tako da.... mi jednostavno ne trebaju vishe :)
mozda kasnije ako se odlucim za prepone,ali za sad hocu da se posvetim endurance-u...
pored arabera jasem i jos jednog anglo arabera na privatnoj ergela kog cu iso voditi na takmicenja.... tako da registracija za dundic mi ne znaci nista.....

N*A*N*C*Y tebi se bas posrecilo... :) Sta bih ja dao da mi neko ponudi da mu jasem konje! Ja inace jasem u Poljoprivrednoj skoli u Futogu (pored Novog Sada)> Tamo sam isao u srednju a sada sam upisao poljoprivredni faks. S' obzirom da imam predavanja svakodnevno mogu da idem samo vikendom na jahanje. Blago tebi kad mozes svaki dan da provodis sa konjima, znam kako ti je jer sam i ja tako dok sam isao u srednju. Jesi procitala knjigu "Izazovi daljinskog jahanja" od Mirka Beslina? Knjiga je super imas sve detaljno opisano oko daljinskog jahanja, cak imas i plan treninga. :) PooZz

eee ljudi ja samo malo zapostavila ovaj forum.... pa malo vishe... poznajem tati i sanjuv ovde samo :)
jolly se ne javlja vishe? inace,registrovana sam za alex-u dundica,i tamo sam trenirala godinu i mesec dana... naucila sve i redovno isla....onda me jedna zena primetila i ponudila da joj cuvam konje na godinu dana....3 pastuva..... ona je trudna pa ne moze,2 arapa i jedan englez.....englez je star pa gaa samo lonziram a jednog arapa spremam za endurance za sledecu sezonu a drugog treba da najasem u januaru... inace imam 16 god i sve sama radim oko njih... nemam trenera sad vec imam takmicarski program po kome sama radim.... potpuno sam zadovoljna ,tako da ..... samo jasite i sve ce doci vremenom.... bila sam i na 1.programu,sa araberom... povodom trke memorijala alekssandra... dobila sam od nje i prikolica i nista ne placam.... sama doborvoljo kullujem stvari za konja jer ga volim... (arabera) i ovu drugu dvojicu naravno.... :P vraticu se u dundic da zavrsim neke casove koji su placeni ali prelazim u drugi klub

Moj savet ti je, da se klonish tih nazovi "arapa" kao i dotichne gazdarice nazovi "veterinarke"....

Pa i ne bas .... na osnovu cega ti znas koliko je ona do sada naucila? I u klubu su je ponekad pustali treneri da jase bez nadzora, sto znaci da je sposobna za to.

Osim toga, konji koje ona jashe su teshke ragetine... Da ne greshim dushu, Alberto je nekada bio dobar konj i sasvim solidan skakach... Ali to je bilo pre 10 godina... Onaj Sancho je retard, a ne konj... Onaj trecji nije ni najahan... Mislish da ona u tim godinama i sa tim iskustvom, treba i moze da najahuje i ujahuje mlade konje?

I josh neshto, daljinskim jahanjem se bavi tri grupe ljudi... Oni koji ne znaju nishta, oni koji nisu sposobni za neshto komplikovanije, ili oni koji su i jedno i drugo...

1. Lika odlican trener koji je mene naucio da jasem
2. Ako ga znas dobro kao sto pricas da ga znas, znaces zasto on ne jase
3. Ne kapiram zasto ga uopste sad mesas u sve .... Mirko je taj koji nas pusta da jasemo bez nadzora, a ne Lika .... jos mi kazi da i Mirko nije dobar trener i jahac ....

@N*A*N*C*Y nema pojma u kakvo se kolo uplela... I ako je neshto do sada nauchila, brzo cje zaboraviti.... Nisam skeptichan, vecj samo realan...

lol,o cemu ti pricas? ti nemas pojma koliko ja dobro jasem i ostalo... mislis da bi me pustili samu da ne znma da jasem ? uostalom ne jasem samo kod nje vec i na jos jednoj privatnoj ergeli! imam program rada i to radim ,a ta gazdarica me proverava cesto,gleda koliko napredujem,itd... by the way,posto ocigledno ne pratis,bila sam na 1.programu skoro ,povodom trke memorijala aleksandra su snimali hipodrom i pricali o meni .... hm,lika je dobar trener ako ga razumes,ali mene je mirko svemu naucio....lika ima vise strpljenja....oni koji mogu da ZABORAVE JAHANJE se samo foliraju da su nesto znali,tako da.... izv,ali ja ovako samo mogu da napredujem i potpuno sam zadovoljna... i DA JESI SKEPTICAN......

a sep gde tti treniras> i koliko dugo jases? mislim,cak i neznas koje skole jahanja imaju u bg-u.... toliko o tvom ``iskustvu``.... da ne pricamo o tome da ne znas ni kako funkcionisu :)

Back