Jagodina

Da li se neko zapitao na koji nacin se sakupljaju sredstva za Gucu,Buljarice,Grcku.sajam poljoprivrede u NS itd.....Mislim da oni koji ne zive u Jagodini i ne znaju sta je ispod te divne povrsine.....Znate li ko je Robin Hud?

Da li se neko zapitao na koji nacin se sakupljaju sredstva za Gucu,Buljarice,Grcku.sajam poljoprivrede u NS itd.....Mislim da oni koji ne zive u Jagodini i ne znaju sta je ispod te divne povrsine.....Znate li ko je Robin Hud?

Ja zivim u Jagodini i nije mi nista gore nego sto mi je bilo dok Palma nije dosao na vlast. Neznam sta si htela da kazes ovim postom ali je cinjenica da Jagodina sada ima AKVA PARK, ZOO VRT, klizeliste, Sredjen stadion, halu za male sportove, fudbalski klub i prvoj ligi, deca se voze besplatno aotobusom, moja dva deteta su isla ove godine besplatno na more (stariji sin je isao u Grcku)... Neznam sta to tebi smeta? Budi malo jasnja i preciznija ako si u mogucnosti a ne samo pausalno i neargumentovano da pljujes po necemu o cemu nemas pojma. z:(

Pozdrav svim vernim ljubiteljima fudbala iz Jagodine i okoline!!!
Bavim se skupljanjem starih fudbalskih ulaznica. Na prvom mestu mi je bitna C.ZVezda i od nje skupljam ulaznice iz svih mogucih takmicenja - prvenstvo,domaci kup, medjunarodna takmicenja, prijateljske utakmice. Pored C.zvezde, zanimljiva mi je reprezetnacija Srbije (tj. Jugoslavije) kao i utakmice ostalih srpskih klubova (Partizan,Vojvodina,OFK Beograd,Sevojno,Napredak,RAdnicki Nis,Obilic,Zeleznik) koji su igrali u evropskim takmicenjima.
Da li neko moze da mi pomogne u pronalazenju tih starih ulaznica koje ljudi cesto bacaju.
Ukoliko bilo ko ima nesto slicno ili neku zanimljivu informaciju neka me pozove na 063/68 39 39 ili mi se obrati putem mejla markovaleron@yahoo.com
Pozdrav za sve ljubitelje fudbala

kamelija,svaka cast za komentar.
Pitanje za clana sava035 - covece,zar ti nikakve pouke nisi izvukao iz 50 godina zivota pod komunistima.I tada su ljudi ziveli dobro jedno 20-25 godina a onda su dosle devedesete, nezaboravne. To sto Palma u Jagodini radi je na duze staze neodrzivo, to je svakom normalnom coveku jasno. Pitanje je samo odakle mu sredstva za to. To niko zivi ne zna. Ni ti,ni ja,niko. A pitacu te za 10 godina da li ce i dalje davati i sakom i kapom.

Meni je moja Jagodina lepa i dobra ovakva kakva je a kom se ne svidja moze sam da bira mesto stanovanja. Ima dosta gradova po Srbiji a i Evropa je sad optvorena pa , dovidjenja.z:poz:

Meni je moja Jagodina lepa i dobra ovakva kakva je a kom se ne svidja moze sam da bira mesto stanovanja. Ima dosta gradova po Srbiji a i Evropa je sad optvorena pa , dovidjenja.z:poz:

klinci mogu da pisu sta hoce jer neznaju dalje od nosa ali Jagodina je jedan od najlepsih i najpozeljnijih gradova u Srbiji za zivot.
Stvarno, kome se ne svidja, neka ide gde misli da mu je bolje.z:poz:z:poz:z:poz::zskace:

Baš mi koji nismo klinci znamo kako je bilo ranije i stvarno ste dosadni sa teorijom da je Jagodina bila selendra a sad je velegrad. Ako se vama nije tada sviđala, zašto vi niste otišli iz nje?

Baš mi koji nismo klinci znamo kako je bilo ranije i stvarno ste dosadni sa teorijom da je Jagodina bila selendra a sad je velegrad. Ako se vama nije tada sviđala, zašto vi niste otišli iz nje?

Ja sam ziveo u Svajcaskoj a opet sam doso ovde. Gde si ti jos ziveo pa uporedjujes Jagodinu sa necim boljim?
Nemoj pricati o proslim vremenima jer je to bilo proslo vreme za celu Jugu nego budi konkretan.
Nemoj da ti nabrajam sta sve u Jagodini koriste moja deca sto ja nisam mogo ni da sanjam.
Nabrajanja ce potrajati a ti budi konkretan u kritikama i uporedi sa drugim gradovima (bar u okruzenju).
Ma kolko ti to tesko prihvatao, Jagodina je do skoro bila palanka. Sta je to odvajalo od Cuprije, Paracina (o Svilajncu da ne govorimo, on je za Jagodinu bio "zapad")?
Sada je situacija mnogo drugacija (u korist Jagodine) hteo ti to da priznas ili ne.
Ima mnogo stvari koje mi bodu oci (kao i vecini) ali toga ima svuda i Jagodina nije izuzetak
.Narkomanija, korupcija, siromastvo... nije izmisljeno u Jagodini i nabroj mi dva grada u Srbiji koji nemaju taj problem.z:poz:

Eto, ta agresivnost u nastupu mi i smeta. Niko ne sme da ima drugačije mišljenje. Svi moramo da volimo što i ti voliš, svima mora da nam bude uzor i ideal to što si ti video, ako nisam gastarbajter misliš da nisam video Svet, ...
Kome je jasno, jasno je, kome nije - nije. I ne zanima me da nikog ubeđujem da sam u pravu. Uostalom, pročitaj opet moj post pa ćeš videti da nikog nisam vređao ni kritikovao.
Ja sam Jagodinu uvek voleo i voleću je za razliku od tebi sličnih koji njenu vrednost merite po tome ima li klizalište ili nema.

Eto, ta agresivnost u nastupu mi i smeta. Niko ne sme da ima drugačije mišljenje. Svi moramo da volimo što i ti voliš, svima mora da nam bude uzor i ideal to što si ti video, ako nisam gastarbajter misliš da nisam video Svet, ...
Kome je jasno, jasno je, kome nije - nije. I ne zanima me da nikog ubeđujem da sam u pravu. Uostalom, pročitaj opet moj post pa ćeš videti da nikog nisam vređao ni kritikovao.
Ja sam Jagodinu uvek voleo i voleću je za razliku od tebi sličnih koji njenu vrednost merite po tome ima li klizalište ili nema.

Ja klizaliste nisam ni spomenuo a od tebe sam trazio samo da navedes cinjenice za ono sto tvrdis a ne da se slazes samnom i sa ostalima koji misle da je Jagodina napredovala.
Necu da navodim sta Jagodina ima a sta pre dest petnaest godina nismo ni sanjali ali te molim da argumenujes tvoje tvrdnje da je u Jagodini pre bilo bolje.
Ako vec tvrdis da je u Jagodini pre bilo bolje, molio bih te da to i potkkrepis nekim primerom a ja cu te posle argumentovano (za razliku od tebe) demantovati. z;)

Ponavljam - pročitaj moj post sa razumevanjem.
Tu sam tvrdio dve stvari:
1. Jagodina nije bila selendra pre sadašnje vlasti.
2. Meni se i tada sviđala za razliku od tebe.

Prva tvrdnja je nekima jasna, nekima nije, i tako će verovatno i ostati. Hteo sam samo da pokažem da ima nekih koji misle da je bila grad i pre 10 i 50 godina.

Za drugo se može reći da je subjektivno i tu nema šta da se dokazuje.

Ponavljam - pročitaj moj post sa razumevanjem.
Tu sam tvrdio dve stvari:
1. Jagodina nije bila selendra pre sadašnje vlasti.
2. Meni se i tada sviđala za razliku od tebe.

Prva tvrdnja je nekima jasna, nekima nije, i tako će verovatno i ostati. Hteo sam samo da pokažem da ima nekih koji misle da je bila grad i pre 10 i 50 godina.

Za drugo se može reći da je subjektivno i tu nema šta da se dokazuje.

Niko nije spominjao vlast. Za ovu sadasnju (a u vlasti su pored Palme svi ostali) nisam glasao ni ja niti cu.
Jagodina je pre petnaertak- dvadestetak godina imala tri kafica , dve kafane i jedan hote. Nepotrebno je nabrajati sta sad ima.z;)
Jagodinu sam voleo i pre i sada (cim sam se sa zapada vratio bas u nju) ali je nepobitna cinjenica da je Jagodina (u poredjenju sa danasnjom), bila selendra z:mrgreen:

Apsurdno je uporedjivati Jagodinu sada sa onom od pre dvadeste godina. Ko to ne vidi nece shvatiti ni posle nekoliko posta. Jagodina je sada bar za dve klase iznad ostalih gradova u okruzenju a ko to ne vidi taj je verovatno iz nekih sentimentalnih ili nekih drugih razloga vezen za onu staru.Ja sam daleko od mladog, pa pamtim Jagodinu i pre izgradnje hotele. Voleo bi da mi neko konkretno nabroji sta je u onoj "staroj" bilo bolje.z:cry:
ps ACCA, da li je ono tvoja slika na avataru?

Poslednja izmena:
Eto, o takvoj kulturi ja pričam. Kakve veze ima kako izgledam? Ja sam sebi lep takav kakav sam.

Ajde odluci se, al tebi smeta sadasnja Jgodina, njena vlast, trenutna kultura (kao da je nekad bila bolja)... Da li ti uopste znas sta ti se ne svidja ili si rodjen kao kontras pa ti je bitno samo da nesto kritikujes?:dontunderstand:

Aco, donekle te razumem. Na žalost, isto toliko razumem i moje Jagodince.

Vaš "gospodin" Palma je uradio razne stvari. Stvarno jeste. Ali ljudi ne shvataju da postoji pozadina koju retko ko vidi. Lično, meni je uvek izašao u susret, ali kada bi svaka mlada osoba kojoj nešto treba došla u Opštinu i molila, to bi se pretvorilo u vrtić. Zapitajte se zašto Jagodina nema Kancelariju za mlade? Zašto nema Kulturni centar mladih? Neko mesto gde se mogu okupljati pladi muzičari, glumci, likovni umetnici, mladi fotografi, književnici...?

Ako gledamo celu priču sa druge strane:
* Kolika je Palmi plata u Skupštini?
* Kolika mu je plata kao gradonačelniku?
* Koliki su mu prihodi od svoje firme?

Priče da ne prima platu su nebulozne.

Palma nije Čak Noris.

Aco, donekle te razumem. Na žalost, isto toliko razumem i moje Jagodince.

Vaš "gospodin" Palma je uradio razne stvari. Stvarno jeste. Ali ljudi ne shvataju da postoji pozadina koju retko ko vidi. Lično, meni je uvek izašao u susret, ali kada bi svaka mlada osoba kojoj nešto treba došla u Opštinu i molila, to bi se pretvorilo u vrtić. Zapitajte se zašto Jagodina nema Kancelariju za mlade? Zašto nema Kulturni centar mladih? Neko mesto gde se mogu okupljati pladi muzičari, glumci, likovni umetnici, mladi fotografi, književnici...?

Ako gledamo celu priču sa druge strane:
* Kolika je Palmi plata u Skupštini?
* Kolika mu je plata kao gradonačelniku?
* Koliki su mu prihodi od svoje firme?

Priče da ne prima platu su nebulozne.

Palma nije Čak Noris.

O Palmi necu da komentarisem jer nije Palma Jagodina. Jagodinu cine ljudi. Sve sto kazete za Palmu je istina ali sto Jagodina nemakancelariju za mlade su krivi mladi sto se ne organizuju. NJima niko ne brani da je otvore.
Pitas za kuturni centar mladih. Pa u toj Jagodini rade (i to dobro rade) dva pozorista. Decije pozoriste "Jagodina i "Gradsko pozoriste". Vec godinama se radi na tome da se pozoriste u Jagodini profesionalizuje.
A maldi knjizevnici , slikari i ostali bi trebali sami da se organizuju, osnuju svoje udruzenje (niko ih u tome ne sputava) a od opstine pismeno zatraze prostorije za svoje delovanje. Do sada je izlazeno u susret svima pa neznam zasto ne bi i njima.
Nemojmo pljuvati po svim dobrim stvarima u Jagodini a za sve sto ne valje kriviti Palmu. Palma je daleko od idealnog ali nije Palma Jagodina.

Savo, slažem se s tobom, uglavnom.

Problem Kancelarije za mlade je u tome, što Opština mora da odobri. Samo to, i ništa više. Opština nije u obavezi da radi ništa više za KZM, čak ni da donira novac. Sve finansira Ministarstvo. A što se tiče okupljanja mladih, i pokretanja inicijative, moram da te ispravim, da smo od 26.12.2009. počeli da radimo na tome. Još uvek smo na početku, ali ovo je dug proces.

Pozdrav!

Back