Jagodina

Želim da pohvalim Jagodince.Bila sam na jednodnevnom izletu kod vas i svi smo bili oduševljeni šta je sve urađeno kod vas za kratko vreme-svaka čast!Najveći utisak su mi nasmejana lica na ulicama i ljubaznost u restoranima.

Proveli smo prelepih nedelju dana u Jagodini ovog leta.
Zapravo je moj klinja naleteo na You tube na akvapark. Otisli smo na dva-tri dana, a produzili koliko god smo mogli. Njegov komentar bese "Jagodina je zemlja snova".
Uzivali smo na bazenima, setali parkom "Potok", klopali gde smo stigli (tamo covek ne moze da ostane gladan), atmosfera prijatna, ljudi ljubazni.
Dve stvari sam primetila, koje su mi bole oci - ogroman broj pasa lutalica (ulicom setas i zaobilazis ih, trce, leze, spavaju...), i neobicnu naviku parkiranja automobila iskljucivo na pesackim stazama (nema ono - uz put sa cetitri zmigavca) pa morate da ih zaobidjete iduci putem.
Ovo je, naravno, konstruktivna kritika, i sledeceg leta dolazimo opet.

Dve stvari sam primetila, koje su mi bole oci - ogroman broj pasa lutalica (ulicom setas i zaobilazis ih, trce, leze, spavaju...), i neobicnu naviku parkiranja automobila iskljucivo na pesackim stazama (nema ono - uz put sa cetitri zmigavca) pa morate da ih zaobidjete iduci putem.

Eeee, a kako je tek nama kada se svakodnevno susrećemo s tim problemima...?
Po mom mišljenju previše se ulaže u turizam i sport, a premalo u omladinu i popularizaciju kulture.

Proveli smo prelepih nedelju dana u Jagodini ovog leta.
Zapravo je moj klinja naleteo na You tube na akvapark. Otisli smo na dva-tri dana, a produzili koliko god smo mogli. Njegov komentar bese "Jagodina je zemlja snova".
Uzivali smo na bazenima, setali parkom "Potok", klopali gde smo stigli (tamo covek ne moze da ostane gladan), atmosfera prijatna, ljudi ljubazni.
Ovo je, naravno, konstruktivna kritika, i sledeceg leta dolazimo opet.

Pasa ima jer su se ovi iz ORKE izborili za zabranu istrebljivanja pa su psi zakonom zasticeni kao beli medvedi. Nema resenja za njih.
Automobile parkiramo po trotoaru jer su sve ulice obelezene za naplacivanje i date nekom privatniku (kao da je njegov privatan grad) tako da Jagodinci na taj nacin izbegavaju da placaju parking a posto je to masovna pojava milicija je tolerantna pa jos ne pise kazne. I oni su Jagodinci i osecaju taj problem.

Pa dobro, grad ste u razvoju, a u svakom razvijenom gradu parking se placa. To je prosto tako, i glupo je toliko placati ta tri kvadrata, ali je neizbezno. Bezveznije je sto deca moraju ici putem, izlaziti pred kola koja se krecu, da bi zaobisla automobile parkirane na pesackim stazama.
Psi? Nije to krivica drustva za zastitu zivotinja, vec ljudi koji ne brinu o psima. I to ne vazi samo za Jagodinu, vec za svako mesto na Planeti. Odvratna je rec "istrebljivati", molim te nemoj kvariti lepu sliku koju imam o ljudima iz tog kraja, ne zelim da mislim da svi tako razmisljaju.
Krivica je do onih koji pse ne kastriraju, a kucice pustaju, onih koji pse vole dok su mali, a onda ih izbace, onih koji pse "setaju" tako sto otvore kapiju, pa ovi kad se vrate, vrate se. I u Jagodini, i u Novom sadu i u New Yorku. Nema tu razlike.

prisere mi se kad citam ove komentare kako je u jagodini ko u raju.. ako ste za to da vam se deca gudriraju i "srecno" pocivaju u miru u svojoj 25-oj, onda je palmalend definitivno mesto za vas... iamo 3 dilera i 10 cigana po metru kvadratnom... cene jako pristupacne, naravno koliko god je to moguce u okviru ove ekonomske krize.. ako zelite da se zaposlite i srecno zivite, nista se ne brinite, ne treba vam poso.. samo dodjite u jagodinu i palma ce resiti sve vase probleme... svakog zadnjeg petka u mesecu, naravno... a do tad... moz se kupate u akva parku i ranite patke i shotke u zoovrT... a da, moz vas neko i izbode u medjuvremenu...

Poslednja izmena:
prisere mi se kad citam ove komentare kako je u jagodini ko u raju.. ako ste za to da vam se deca gudriraju i "srecno" pocivaju u miru u svojoj 25-oj, onda je palmalend definitivno mesto za vas... iamo 3 dilera i 10 cigana po metru kvadratnom... cene jako pristupacne, naravno koliko god je to moguce u okviru ove ekonomske krize.. ako zelite da se zaposlite i srecno zivite, nista se ne brinite, ne treba vam poso.. samo dodjite u jagodinu i palma ce resiti sve vase probleme... svakog zadnjeg petka u mesecu, naravno... a do tad... moz se kupate u akva parku i ranite patke i shotke u zoovrT... a da, moz vas neko i izbode u medjuvremenu...

Samo delimicno si u pravu. Nemoj da me teras da branim Palmu jer nisam njegov pristalica ali radi istine moram ti nesto reci.
Droda je u Jagodini uzela maha jos krajem devedesetih (kada je ubijen Mali Ziza) kada Palma nije imao veze sa vlascu. Ovi sadasnji Jagodinski narko dileri su mnogo jaci od Palme da bi mogo nesto da im radi.
Sto se tice zaposljenja, u Jagodini nije nista gora situacija nego u drugim gradovima , zato tvoj komentar nije na mestu.
I na kraju , Palmini rezultati se bar vide i te kako , za razliku od predhodnih gradonacelnika.
Zalosno je damoram od tebe da branim jednog dzambasa ot prethodnih gradonacelnika (mahom doktora) ali dzambas se pokazao kao mnogo bolji :bye:

Ocekivao sam ovakav odgovor.. sve ja to znam i razumem sta ti pricas, ali sto spominjes 90-te, buducim generacijam i generacijama koje su 90-ih iznikle nije bitno da li je nekad bilo losije ili bolje, ko jos zivi u proslosti, bitno je sad.. A sad jagodina nema NISTA da ponudi, ali nista.. Lepo je turistima koji dodju na 2,3, nedelju dana, ali kad si ovde 20god. ti uvidis krupniju sliku.. Ne uporedjujem grad sa ni jednim drugim, ne kazem da je situacija gora nego u cupriji, kg-u, bg-u, samo kazem da ne valja i da ljudi koji dodju sa strane na kratko vide laznu i iskrivljenu sliku surove istine.. Mali je grad, svi te znaju, ne mozes da se sakrijes od sranja ni da hoces.. U vezi palme.. aha, jeste, palma je izgradio grad, ulepsao ga i td i td.. sta koj ***** ja bre imam od toga, sta?... isto sranje drugo pakovanje... da se razumemo, nista ja ne ocekujem od palme, niti me zanima sta ce dalje da se desava sa jagodinom, hvala bogu pa sam uspeo na vreme da zapalim za bg, da sam ostao, morao bi dobro da razmislim sta cu sa zivotom i da izaberem jednu od malobrojnih opcija... ja samo hocu da skrenem paznju svima koji umisljaju kako je ovde mnogo dobro, da se varaju..

Ko ima pravo glasa? Punoletna lica.
Ko ide besplatno po autorbusima, na Guču, dobija grdne neke pare i slično? Oni koji imaju pravo glasa.
Da ne bi sve ispalo kako se za omladinu ništa ne radi - pošalje klince na more u Buljarice. Nemojte molim vas da precenjute to "more", i da udeljujete komentare tipa: "Ostali ne rade ni to". Bolje da ne radi ništa, nego da priča da radi neku veličinu, a ustvari ne postiže ništa. Koliko se deteta u jednoj turi razboli u Buljaricama? Mnogo.
Da ne grešim dušu, uvek nam je izašao u susret (ne baš Palma, već Odeljenje za društvene delatnosti), i sve pohvale za obaveštenost. Stvarno su obavešteni o svemu.
Drago mi je što mnogo ulažu u sport, ali mi je krivo što se umetnost zapostavlja. Odem da gledam predstavu, a u sali ja i još 20 čoveka... a imamo vrlo kvalitetne predstave i glumce. U Jagodini je jedan od boljih satiričara i pisaca svevremenskih drama Peđa Trajković.
Već 800 puta sam pričao o tome, i ne mogu više. Ko hoće neka ga podržava, ko neće - ne mora. Ja sam mu zahvalan što unosi neke promene, ali ga ne podržavam u stavovima. :bye:

Ko ima pravo glasa? Punoletna lica.
Ko ide besplatno po autorbusima, na Guču, dobija grdne neke pare i slično? Oni koji imaju pravo glasa.
Da ne bi sve ispalo kako se za omladinu ništa ne radi - pošalje klince na more u Buljarice. Nemojte molim vas da precenjute to "more", i da udeljujete komentare tipa: "Ostali ne rade ni to". Bolje da ne radi ništa, nego da priča da radi neku veličinu, a ustvari ne postiže ništa. Koliko se deteta u jednoj turi razboli u Buljaricama? Mnogo.
Da ne grešim dušu, uvek nam je izašao u susret (ne baš Palma, već Odeljenje za društvene delatnosti), i sve pohvale za obaveštenost. Stvarno su obavešteni o svemu.
Drago mi je što mnogo ulažu u sport, ali mi je krivo što se umetnost zapostavlja. Odem da gledam predstavu, a u sali ja i još 20 čoveka... a imamo vrlo kvalitetne predstave i glumce. U Jagodini je jedan od boljih satiričara i pisaca svevremenskih drama Peđa Trajković.
Već 800 puta sam pričao o tome, i ne mogu više. Ko hoće neka ga podržava, ko neće - ne mora. Ja sam mu zahvalan što unosi neke promene, ali ga ne podržavam u stavovima. :bye:

Stavljas me u poziciju da branim Palmu iako nisam njegov pristalica i ne slazem se sa vecinom njegovih stavova.
Imam dva deteta koji idu u skolu i oba su ove godine isla besplatno na more. Tu je Palma pomogao direktno i meni jer nisam morao da izdvajam nekoliko stotina evra da bih decu poslaona more. Stariji sin mi je zavrsio 4. godinu i o trosku opstine isao BESPLATNO u Grcku 12 dana.
Ja sam kao vaspitac isao pretprosle godine u Buljarice i vodio grupu srednjoskolacaa. Ni jedno se dete nije razbolelo. Nije bas hotel A kategorije ali deci nije to ni bitno. Dobro su se zezali i lepo proveli. Tvije ocene su vise nego pausalne. Ne kazem da je on neki genije ali se njegova dela bar javno vide i bar neki sloj stanovnistva ima direktne (ili indirektne) koristi, za razliku od mnogih njegovih predhodnika (mahom doktora)koji su radili iskljucivo u svoju korist (za grad ih je bas bolelo dupe).

Poslednja izmena:
Moram samo da kazem da su meni najlepsa secanja vezana za letovanja bas iz Buljarica. Nista tada, pre 15-tak i vise godina nije bilo bolje nego sada. Stari duseci, jedno zajednicko kupatilo, nikada tople vode :( Ali to nam uopste nije bilo vazno, samo kada smo bili u drustvu i zezali se. U Buljarice sam u isti kamp isla i pre tri godine, godinu dana pre nego sto je poceo Palma klince da salje tamo. Isli smo sa starijim sinom, koji je tada imao nepune dve godine i super smo se proveli. Jedino mi je zao sto sada nema mesta za one koji hoce porodicno da odu tamo, jer je uvek prebukirano. Salje sve sportske timove, folklorne grupe, svu decu koja su socijalno ugrozena, decu iz gluvonemog doma....... Niko ne odustaje, odnosno cak ako neko i ne ide, tu su ucitelji, vaspitaci, nastavnici...koji umesto njih ubace nekog svog :(

E....
Ja sam išao preprošle godine.
Prvo sam proživeo torturu "prijatnih" vaspitača (čini mi se Jelić, i Aladin), kada smo dva sata stajali, i nismo smeli da sednemo (od 4-6), a onda od 6-8 čistili dvorište.
Doktor ginekolog, koji je pošao sa nama se striktno pridržavao radnog vremena (da bi mogao da prošeta sa tri deteta), iako su svi povraćali na sve strane.
Uzbune zbog zmija, lažne uzbune trovanja ("sipan otrov u kafu") i sl. je bilo nezaobilazno.
Put do marketa magistralom.
Put kroz šume i šumarke da bismo stigli ni do čega, umesto da platimo 2 evra i uživamo vozeći se.
Ove godine još gora situacija, svi do jednog bolesni. Od čega li je? Da nisu deca nepažljiva, pa su pojela nešto što je neispravno? Znam samo da su se svi hranili na jednom mestu - u menzi, u kampu...

Pazi, ja se svake godine razbolim na crnogorskom primorju, nebitno gde letujem. Od vode! Oni u vodi imaju nesto na sta mi nismo navikli. Dok to nisam shvatila i pocela da pijem samo flasiranu vodu kada sam tamo (doduse sada bilo gde da idem pijem samo flasiranu) uvek sam imala stomacne probleme. Proliv, povracanje...strasno. Deci sam davala samo flasiranu vodu i nikada nismo imali probleme, a ja sam poslednji put kada smo bili u Buljaricama pila vodu s cesme (stvarno ne znam zasto - da li sam umislila kako mi ipak nista nece faliti ?!? - a pijem tri-cetiri litre vode dnevno :( ) i opet se razbolela. Svi smo jeli istu hranu, a samo ja sam se razbolela :sad2:. Ne treba biti naucnik pa shvatiti. Nema ovo veze sa palmom, vec sa svim tim ljudima koje znam a koji rade tamo u tom kampu i trude se da ga s minimalnim finansiskim ulaganjem odrze, sto im je iz godine u godinu sve teze i teze i to mi je najveca tuga:(

E....
Ja sam išao preprošle godine.
Prvo sam proživeo torturu "prijatnih" vaspitača (čini mi se Jelić, i Aladin), kada smo dva sata stajali, i nismo smeli da sednemo (od 4-6), a onda od 6-8 čistili dvorište.
Doktor ginekolog, koji je pošao sa nama se striktno pridržavao radnog vremena (da bi mogao da prošeta sa tri deteta), iako su svi povraćali na sve strane.
Uzbune zbog zmija, lažne uzbune trovanja ("sipan otrov u kafu") i sl. je bilo nezaobilazno.
Put do marketa magistralom.
Put kroz šume i šumarke da bismo stigli ni do čega, umesto da platimo 2 evra i uživamo vozeći se.
Ove godine još gora situacija, svi do jednog bolesni. Od čega li je? Da nisu deca nepažljiva, pa su pojela nešto što je neispravno? Znam samo da su se svi hranili na jednom mestu - u menzi, u kampu...

Oces da kazes da je Palma kriv sto ste povracali i isto se tebi nije svideo besplatan odmor?:(
Pretprosle godine sam bio i ja, kao vaspitac, (avgustovska smena, srednjoskolci) i niko nije bio bolestan.
Jelic je sef obezbedjenja a ne vaspitac.
Sto ti roditelji nisu platili hotel , verovarno bi bio zadovoljniji?
Odvede te covek dzabe na more 10 dana (od tih 10 bar si 5 dana bio pijan) a ti dodjes kuci i trabunjas kako ti nesto nije valjalo:dash:

Back