Ja sam samo iskren/a

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Argument u komunikaciji "Ja sam samo iskren" šta bi trebalo da znači?

Da li je to poziv da uvažimo stav jer je iskren? da se divimo nekome što je iskren?
Da li to znači da inače može i da laže, ali da je sad iskren i to posebno naglašava?
Da li iskrenost sama po sebi treba da bude argument da se neko odbrani od negativne reakcije na to šta je rekao?

Kako to doživljavaju žene, kako muškarci i kako reagujete kada se u bliskim odnosima susretnete sa takvom konstatacijom?
Da li nekada i sami kažite isto i u kojim situacijama?
Susretala sam se i meni je to obično alarm da nešto ne štima, čim ima potrebu da naglasi da je iskren. Meni jeste uzrečica ponekad u neobaveznoj konverzaciji, tipa, iskreno ti kažem, danas sam prsla i slično..

To je isto iskrenost samo lepo rečena. Znači ja nekom studentu mogu reći slušajte ovo je katastrofa, nemate pojima. A mogu reći ovo niste dovoljno naučili molim vas da za sledeći ispitni rok popravite to i to. Zar ne? I u jednom i u drugom slučaju govorim istinu sa moje strane gledanja, ali uopšte nije isto.
Sve tačno rečeno ali reći mu fino da je pao na ispitu ili mu reći dvoumim se,dodjite za koji dan,videćemo šta će biti,mislim da ste zadovoljili ali nisam siguran

To je isto iskrenost samo lepo rečena. Znači ja nekom studentu mogu reći slušajte ovo je katastrofa, nemate pojima. A mogu reći ovo niste dovoljno naučili molim vas da za sledeći ispitni rok popravite to i to. Zar ne? I u jednom i u drugom slučaju govorim istinu sa moje strane gledanja, ali uopšte nije isto.
U akademskom okruženju je opravdano (perdon, uobičajeno ) biti blag u izjavama..
A da li ċe student bolje naučiti nakon poimanja prve ili druge kvalifikacije ?

Oslovljavaš studente sa : Kolega ?

nemate pojima, mislim šta reći. Imali biste najnižu ocenu koju bi vam studenti dali. Ništa gore od neodlučnog profesora koji ne zna šta radi i šta misli.
Imam najbolje ocene u kolektivu u dve evaluacije :D

Bilo ih je svega tri.. Na trećoj nisam bio u školi... na bolovanju sam bio... Gradim ķuću..
A, to je sve proverljivo .. :D .To svi u mojoj školi znaju...

Što ne bi bilo?

Mogu da zamislim to 'akademsko okruženje' o kom govoriš da je prepuno snobova kojima je diploma najveći uspeh u životu, pa imaju problem s tim.
ja uopšte ne razumem o čemu on priča i kakve kolege i srednjoškolci, i što se uopšte nastavljaju na moj običan primer, valjda da pokaže da radi u nekoj školi

Argument u komunikaciji "Ja sam samo iskren" šta bi trebalo da znači?

Da li je to poziv da uvažimo stav jer je iskren? da se divimo nekome što je iskren?
Da li to znači da inače može i da laže, ali da je sad iskren i to posebno naglašava?
Da li iskrenost sama po sebi treba da bude argument da se neko odbrani od negativne reakcije na to šta je rekao?

Kako to doživljavaju žene, kako muškarci i kako reagujete kada se u bliskim odnosima susretnete sa takvom konstatacijom?
Da li nekada i sami kažite isto i u kojim situacijama?
Nema veze sa polom
I ko je musko i ko je zensko
Ljudi izjavljuju kojekakve gadosti i pravdaju se time, ja sam samo iskren
Nisi iskren
Nego si prost i jadan

ja uopšte ne razumem o čemu on priča i kakve kolege i srednjoškolci, i što se uopšte nastavljaju na moj običan primer, valjda da pokaže da radi u nekoj školi
Studenti su svršeni srednjoškolci.. i meni je uvek delovalo da nas profesori na Faksu zahebavaju sa Kolega.. sa ironijom su nas mnogi oslovljavali, naročito kad nas obaraju na ispitu :)

Studenti su svršeni srednjoškolci.. i meni je uvek delovalo da nas profesori na Faksu zahebavaju sa Kolega.. sa ironijom su nas mnogi oslovljavali
i sad pričamo o tome? o iskustvima sa fakulteta? ono je bio samo primer kako se ista stvar može reći na dva načina, meni blizak. Tema je na ljisu i tiče se najpre odnosa u vezama.

Back