Ja sam samo iskren/a

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drug mi se upoznao sa devojkom koju sam ja znao od ranije i znao sam da je imala 4 ili 5 ginekoloških zahvata i prekida trudnoće i posle toga više nije mogla zatrudneti.
Pitao me je,ti je poznaješ,kakva je cura,šta misliš o njoj.
Nebitan je moj odgovor njemu ali eto,to je surova istina ili laž umotana u šareni papirić.

Ne samo meni. generalno je uvreda reći nekome da je to i to. "ti si...", uvek treba pozivati sa neko ponašanje, znači ne reći ti si prevrtljiva, nego to što si radila je to i to. Jer je to tvoj sud da je enko prevrtljiv. A sasvim moguće da iza toga stoji nešto što nisi uvideo, nešto što ti promiče. Znači ne napad na osobu, već na ponašanje.

To je sve ružno reći nekome, jer ko smo mi da znamo tuđu dušu? Opet i tu, treb se pozivati na nečije ponašanje, a ne baviti se ocenom i procenom njegove ličnosti, to nije pristojno. I ne samo što nije prostojno, već dovodi do sukoba.
To pišeš knjiški :) jer to piše u svim psihologijama...
Ali je to malo i podilaženje... blaža varijanta.. a nije greška reći da sam ja (sada) bahat.
Umesto - ovo ti je bahaćenje...
Mala je razlika.. estetska.

Ali ja nisam uvredljiv na takve izjave, jer sam svestan da to vama tako izgleda :) .
A, ja sam samo iskreen :D

Drug mi se upoznao sa devojkom koju sam ja znao od ranije i znao sam da je imala 4 ili 5 ginekoloških zahvata i prekida trudnoće i posle toga više nije mogla zatrudneti.
Pitao me je,ti je poznaješ,kakva je cura,šta misliš o njoj.
Nebitan je moj odgovor njemu ali eto,to je surova istina ili laž umotana u šareni papirić.

nije tvoje mesto da iznosiš tako intimne stvari o nekome, da li si jebeno normalan

Argument u komunikaciji "Ja sam samo iskren" šta bi trebalo da znači?

Da li je to poziv da uvažimo stav jer je iskren? da se divimo nekome što je iskren?
Da li to znači da inače može i da laže, ali da je sad iskren i to posebno naglašava?
Da li iskrenost sama po sebi treba da bude argument da se neko odbrani od negativne reakcije na to šta je rekao?

Kako to doživljavaju žene, kako muškarci i kako reagujete kada se u bliskim odnosima susretnete sa takvom konstatacijom?
Da li nekada i sami kažite isto i u kojim situacijama?
Ne kazem nikada, i ako mi neko kaze "ja sam samo iskren" automatski znam da laze :)

U nasoj kulturi, a i u vecini drugih (osim mozda kod Nemaca 😆 ) zaista se vodi racuna o osecanjima osobe pa onda ako te pita kako joj stoji haljina, ti ces, iako ti se realno ne dopada, reci nesto uctivo i ljubazno. Ako si "brutalno iskren" znaci da si kreten.
Ne stoji ti baš najbolje ? Bolje ti stoji ona druga..
Koliko sam upoznala strance barem ove sa zapada, mogu da kažu primedbu, ali na kulturan način, da ipak ne slažu.

Ne stoji ti baš najbolje ? Bolje ti stoji ona druga..
Koliko sam upoznala strance barem ove sa zapada, mogu da kažu primedbu, ali na kulturan način, da ipak ne slažu.
To je i dalje ljubazno i uctivo. Ali, npr, neces reci - u ovoj ti se ne ocrtava stomak ako znas da osoba ima problem sa tim ili niste toliko bliski da bi znala sta joj/mu je problem.

U nasoj kulturi, a i u vecini drugih (osim mozda kod Nemaca 😆 ) zaista se vodi racuna o osecanjima osobe pa onda ako te pita kako joj stoji haljina, ti ces, iako ti se realno ne dopada, reci nesto uctivo i ljubazno. Ako si "brutalno iskren" znaci da si kreten.
Uvek sam govorio da su Nemci laž doneli u naše krajeve a ko je doneo guranje u dupe ne znam,verujem da je i to sa te strane stiglo.😎

Uvek sam govorio da su Nemci laž doneli u naše krajeve a ko je doneo guranje u dupe ne znam,verujem da je i to sa te strane stiglo.😎
Kazu od turaka

IMG_20230820_175340~2.jpg

Pekic, Zlatno runo

Znam jednu osobicu kojoj je to izgovor za zločestost. Ume da bude nepristojna i neuviđavna prema drugima, pa kad joj se to kaže u određenoj situaciji (jer sama to često i ne vidi), onda se brani time da je samo iskrena.

Kao ono na forumima kad se neko okači, pa pršte komplimentiranja (što uistinu može da bude glupo), i onda po pravilu uleti neko ko kaže da je sve to farsa, da je okačen/a ružan ili ružna, i onda napiše da je samo iskrenost.

Tako neki profil ličnosti.

Volim iskrenoist.
Bez toga nema normalnog ljudskog odnosa.
Ne volim slatkorecive ljude...
A izraz ja sam samo iskren je prema mom iskustvu nametanje istine koju neko smatra za aksiom.
Ne volim tu recenicu.
Ako neko ima nesto da mi kaze, a iskren je, on to kaze i ne naglasava.

Kako bi takve izjave okvalifikovao Skot Pek.. sive ?
To je isto iskrenost samo lepo rečena. Znači ja nekom studentu mogu reći slušajte ovo je katastrofa, nemate pojima. A mogu reći ovo niste dovoljno naučili molim vas da za sledeći ispitni rok popravite to i to. Zar ne? I u jednom i u drugom slučaju govorim istinu sa moje strane gledanja, ali uopšte nije isto.

Back