Izuvanje po kucama

moje dete ima tri godine i prerasla je puzanje po podu ali jos uvek volE da stavlja sve u usta , mozda i ne vili ali stavlj
i
kod mene se ne izuva , mislim gosti mi ne dolaze preterano cesto , jednom u dve nedeljei kda odu ja posle njih usisam tepihe , prebrisem parket i kraj
nekako mi je nepristojno da stanem na vrata ko neki zandar i kazem : IZUJTE SE :tiganj:

moje dete ima tri godine i prerasla je puzanje po podu ali jos uvek volE da stavlja sve u usta , mozda i ne vili ali stavlj
i
kod mene se ne izuva , mislim gosti mi ne dolaze preterano cesto , jednom u dve nedeljei kda odu ja posle njih usisam tepihe , prebrisem parket i kraj
nekako mi je nepristojno da stanem na vrata ko neki zandar i kazem : IZUJTE SE :tiganj:

Šta ima da govoriš...Svako pametan će se izuti sam...:mrgreen::lol:

Онда ја нисам паметна.
У госте идем сређена, не идем у кућној гардероби, тако да су ми ципеле увек део гардеробе коју имам на себи.
Кад бих се изула, то је мени исто као да скинем мајицу или сукњу... :(

Онда ја нисам паметна.
У госте идем сређена, не идем у кућној гардероби, тако да су ми ципеле увек део гардеробе коју имам на себи.

Ja se ovo prethodno malo šalim,ali moram priznati da te baš ne razumijem u potpunosti zbog čega izuvanje doživljavaš tako tragično? :) Dio garderobe mi je i kaput,pa opet ne sjedim u njemu...ili kapa,šal,rukavice...

Онда ја нисам паметна.
S moje tačke gledišta to i nije baš isto. Ako mogu da biram deo garderobe koji će gošća da skine, cipele bi bile na poslednjem mestu.

Ja se ovo prethodno malo šalim,ali moram priznati da te baš ne razumijem u potpunosti zbog čega izuvanje doživljavaš tako tragično? :) Dio garderobe mi je i kaput,pa opet ne sjedim u njemu...ili kapa,šal,rukavice...

Iskreno receno ja vise volim da se izujem iz prostog razloga sto sam u tom slucaju oslobodjena odgovornosti za stetu koju mogu da napravim nehajano.
Nase ulice su svinjac tezak, ljudi imaju mahom tepihe za koje se prljavstina lako zalepi, klima nam je umereno kontinentalna sto znaci - kise padaju, sneg pada, vodnjavo je i blatnjavo...ako udjem obuvena pravim sebi pritisak da svako malo zagledam iza i ispod sebe...

Pa ako je mokro, obrišem cipele od otirač. Po blatu ne gacam, idem trotoarom. Ne izuvam se jer se kod mojih prijatelja ne izuva niti se izuva u mojoj kući. Nije se izuvalo ni u kući mojih roditelja, ni njihovih roditelja, ni muževljivih roditelja i pomalo sam zatečena saznanjem sa ovog foruma da ima tako mnogo kuća u kojima se to radi. I sama procapam po kući u cipelama. pa tek kasnije obujem klompe. Moj muž je uvek u cipelama, osim kad se tušira, sin u čarapama. Majka nikada nije imala papuče već meke salonke za po kući, leti sandale. Ispada da svako radi kako je navikao.
I da, nikada ne bih mogla da obujem tuđe papuče. Nisam gadljiva, ali to mi je ekstra gadno.
U kući imam bele tepihe, koji na tri meseca idu na dubinsko pranje, u međuvremenu se usisava. Ali ni to ne svakog dana. Možda sam prljavuša, ali nikada o tome nisam tako mislila. Naprotiv.

Онда ја нисам паметна.
upravo taako, o tome sam i govorio prosto, cipele su deo odece i kad ih skines, cesto, izgleda smesno

Онда ја нисам паметна.

pa neki ljudi nose i patike i trenerke...sta ja znam ja uglavnom nisam "sredjena" ako to podrazumeva neku elegantiniju garderobu, iskreno jedva cekam da dodjem sa posla da se poskidam i uvucem u trendzu. a u "goste" idem isto tako, trendza, farke, patike, duks...i kad se izujem ne izgleda smesno.
ali shvatam... ljudi imaju razlicit stil odevanja pa mogu da razumem ovo.

Ae sad ozbiljno, pa da idem da radim nesto: :mrgreen:

Moze li neko/a da mi objasni
zbog cega je prasina sa mojih cipela
po decu ubojitija
od gljivica sa mojih carapa?
mora da bidne teze pitanje...pu prva...dakleM ovako...gljivice,pu daleko ih bilo su samo tvoje, a prashina,blato il ne daj boze g*vno na tvojim cipelama su od raznih:malav: msm da sam ti sve lepo objasnila,poshto je pitanje lako :zcool:

mora da bidne teze pitanje...pu prva...dakleM ovako...gljivice,pu daleko ih bilo su samo tvoje, a prashina,blato il ne daj boze g*vno na tvojim cipelama su od raznih:malav: msm da sam ti sve lepo objasnila,poshto je pitanje lako :zcool:

Cekaj, lutko, nisi skapirala. :lol:
Pitam zasto su ZA TVOJE DETE (hipoteticki, elte) zdravije moje gljivice sa carapa, od prasine koju unesem na cipelama?
Posto se ovdI zagovara izuvanje kad odes u posetu.
Kapiras sad?

Cekaj, lutko, nisi skapirala. :lol:
Pitam zasto su ZA TVOJE DETE (hipoteticki, elte) zdravije moje gljivice sa carapa, od prasine koju unesem na cipelama?
Posto se ovdI zagovara izuvanje kad odes u posetu.
Kapiras sad?
pa ja ti rekoH...nije samo prashina nego ima svashta neshto uz prashinu...a valjda imash chiste charape na nogE.. e sad kolko se razimem,gljivice vole bose noge i vlagu...ja lichno ne teram nikoga da se izije od gostiju,a ako bash hoce imam papuche i iskreno se ne opterecijem shta bi bilo kad bi bilo,ni dok su moji bili mali a kamoli sad kad su odrasli...:zpozdrav:

Svako ima svoju tacku gadljivosti:lol:. Moja prva asocijacija za ulicnu prljavstinu je ispljuvak i on mi najpre padne na um kada neko hoda obuven po tepihu ili, ne daj boze, podigne cipele na sto ili fotelju:(.

С опроштењем, бем вам госте који дижу ноге у ципелама на сто или на фотељу! :(

Nisu svi forumasi istih godina, studentariji i ovima malko starijim mahom upadaju "na gajbu" prijatelji, drugari i poznanici koji spartaju stanom i neretko ne vode bas racuna gde podignu nogu, niti onaj cija je kuca moze da garantuje ko je gde podig'o nogu . Nakon takvih jedino mozes da ribas citav stan jer su i u toaletu, i u kuhinji i po sobama...zato se fino izuju i svi srecni, sedi se "po turski" na podu a domacin ne mora posle njih pola noci da usisava i brise...to je nekako fer. Slava je jednom godisnje i tada se ulazi u cipelama, niti moji drugari nose salonke kad se ujutru dovuku na kafu (ili uvece na film) niti sam ja velika domacica koja ih docekuje u svilenoj haljini, realno smo apadrapa jer da nismo izasli bismo negde medj' ljude:lol:

И даље сам истог става, ебеш госте који у ципелама дижу ноге на сто и фотељу!
Била сам и ја некад млада, веровали или не :), а кућа ми је пуна момака и деојака последњих пар година, и нико не диже ноге на сто иако често спавају код нас...

И даље сам истог става, ебеш госте који у ципелама дижу ноге на сто и фотељу!
Била сам и ја некад млада, веровали или не :), а кућа ми је пуна момака и деојака последњих пар година, и нико не диже ноге на сто иако често спавају код нас...

E vala bas!
To je ono o cemu i ja pricam, kad neko dolazi u kucu cesto, spava kod nas itd. on se svakako izuje, jer je tu kao u svojoj kuci.
A da neko dize noge bilo gde obuven, stvarno je uzasno..

Uvek se nanovo iznenadim koliko su teme o ovim barem za mene nebitnim stvarima jako posecne i kako cesto dovedu do pravih sukoba, kao da je neka puno vazna stvar i po zivot odlucujuca bas to izuvanje u kuci :) ali valjda zato volim forum, sto se prica o onome sto u rl nikad i ne pomenemo pa cak i ne primetimo.

Kod mene se izuva, ne znam nikog u Bosni da se kod njega ne izuva u kuci, ali jos nikad nikom nisam rekla Izuj se niti sam izuvanje dozvolila nekome ko je u kratkoj poseti i ko je tu nekim svecanim povodom pa se u skladu s tim i doterao.
Tako ce i ostati.

Back