adelaidea
Iskusan
- Poruka
- 6.937
Cuvaj snagu, nikad ne znas kad ce se stvoriti prilika da pobegnes.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije problem u tebi nego u sebicnosti osoba oko tebe.U ludaru...ili kod nekog drugog (muškarca) da živim, što bi bilo sigurno još gore.
Dobro je meni većinu vremena, i rekoh da je problem u meni, neko bi na mom mestu iskulirao tih njegovih pola sata urlanja, međutim, ja ne znam kako.
Ni majka nije znala, žena umrla. Da čekam dotle?
Daj,ne lupetaj gluposti,majke ti!!!Botuj drugde.
Nađi nekog dobrog čoveka i udaj se za njega i spašavaj se. Retko se ko promenio pod stare dane. I pokušaj da ga ne slušaš šta priča, prihvati da je izgubljen slučaj.Upad u 05- 06 h , paljenje svih svetala, glasno naređivanje "Stavi mi kafu", onda monolog o najcrnjem šta nas čeka.
Čovek za 15 minuta urla o crnoj budućnosti, digne nas iz kreveta u 05h...
Lud?
Uh...ja znam da je ovo možda poslednje mesto gde treba da kukam, ali pokušaću jer nemam kome.
Godine ne bih, samo da kažem da nije u pitanju dete ni pubertet...imam ja dosta godina.
Ovako: ceo život (od 15-te) sam radila i živela sama.
Poslednjih 12 i po godina sam živela sa majkom, koja je bila eto takva da ne znam da vam kažem kakva (nisam je nikad baš upoznala, ako znate na šta mislim).
Onda je otac otišao i posle njegovih upada i "poseta", ja sam bila u svojoj sobi sa slušalicama, ali sam videla da je ona ostajala u krevetu, skoro pa da umre, tako loše je izgledala.
Da joj crpi energiju, to je bilo očigledno.
Umrla je skoro i ja sam imala samo 1 dan da budem sama, nisam očekivala da će otac da se doseli.
Evo me, ležim slomljena psihički u svojoj sobi i ne mogu ni da se setim kad sam se poslednji put nasmejala.
Otac je imao teško detinjstvo, pa je težak čovek. A ja preosetljiva.
Non stop priča o računima, i SVAKI DAN ja moram da slušam kako ćemo ili kako ću ja "završiti na kazanu" i slično.
Problem je U MENI, rekoh da sam preosetljiva, a te njegove proročke teme me ubijaju.
Gete je rekao nešto u smislu da ima ljudi koji "umeju sami iz sebe da crpe radost, ali se uvek nađe neko da im i to oduzme" i tu se pronalazim.
Ja sam po prirodi vesele naravi, ali evo me kako polumrtva (tako se osećam) tražim pomoć na forumu jbte. Znači da sam dotakla dno, jedino suicid može biti dublje.
Ne znam koliko sam jasna...otac, u duši dobar i napaćen ali ovako namćor koji se samo dere i prognozira najcrnje mi jednostavno rečeno crpi energiju pa i ono malo što bih mogla - ne mogu.
Zavisim finansijski od njega, živim u njegovom stanu (i to takođe govori o tome kakav je, ON ima stan, ON ima auto, sve je njegovo...a ja peške idem kao neka mučenica i od svojih para kupujem hranu i kuvam.)
Uglavnom: šta učiniti kada ti neko crpi energiju?
A patišpanj?Probaj da mu skuvaš čaj od hibiskusa. Videćeš-to će ga oboriti s nogu i otvoriti nove horizonte u vašem odnosu! Svako dobro.
Problem je u tebi u njemu u svima su problemi....Ne treba ih odredjivati, nalaziti im mesto...Neka postoje tamo gde su i do sad postojali...Sve je to deo zivota, covekove prirode...Treba imati razumevanja...Tvoj otac ne moze da se izbori sa necim sto je jace od njega...Onda ga poslusaj tih pola sata, ne moras bukvalno, ali znas ono kada gledas osobu koja ima neki problem i pustis je da zavrsi svoju tacku, bez obzira sto ti je to otac...Pa i ako je lud ili tako deluje i to je za ljude...Tako ga i posmatras, pustis ga da zvoca i dzangriza sat vremena ili manje, ali bez imalo uticaja na tebe...Jer ti si psihicki zdrava osoba koja slusa mentalno nezdravu osobu(ali nemoj ga mrzeti ili smatrati manje vrednim zbog njegovog stanja)... Kao sto smo rekli sve je to sastavni deo zivota, priroda, kao i faze koje zivot nosi...Znaci, naucis da nista od onoga sto govori ne moze da te dotakne...Naravno i ti sama znas da mozda ni sama nisi savrsena, ali bez obzira, niko nije, u odnosu izmedju vas dvoje ti si svakako iznad...Ne dozvoli da njegov problem u tebi stvara bilo koji drugo osecaj osim sazaljenja...Mrznju, nikako..Uh...ja znam da je ovo možda poslednje mesto gde treba da kukam, ali pokušaću jer nemam kome.
Godine ne bih, samo da kažem da nije u pitanju dete ni pubertet...imam ja dosta godina.
Poslednjih 12 i po godina sam živela sa majkom, koja je bila eto takva da ne znam da vam kažem kakva (nisam je nikad baš upoznala, ako znate na šta mislim).
Onda je otac otišao i posle njegovih upada i "poseta", ja sam bila u svojoj sobi sa slušalicama, ali sam videla da je ona ostajala u krevetu, skoro pa da umre, tako loše je izgledala.
Umrla je skoro i ja sam imala samo 1 dan da budem sama, nisam očekivala da će otac da se doseli.
Evo me, ležim slomljena psihički u svojoj sobi i ne mogu ni da se setim kad sam se poslednji put nasmejala.
Non stop priča o računima, i SVAKI DAN ja moram da slušam kako ćemo ili kako ću ja "završiti na kazanu" i slično.
Problem je U MENI, rekoh da sam preosetljiva, a te njegove proročke teme me ubijaju.
Gete je rekao nešto u smislu da ima ljudi koji "umeju sami iz sebe da crpe radost, ali se uvek nađe neko da im i to oduzme" i tu se pronalazim.
Ja sam po prirodi vesele naravi, ali evo me kako polumrtva (tako se osećam) tražim pomoć na forumu jbte. Znači da sam dotakla dno, jedino suicid može biti dublje.
Ne znam koliko sam jasna...otac, u duši dobar i napaćen ali ovako namćor koji se samo dere i prognozira najcrnje mi jednostavno rečeno crpi energiju pa i ono malo što bih mogla - ne mogu.
Zavisim finansijski od njega, živim u njegovom stanu (i to takođe govori o tome kakav je, ON ima stan, ON ima auto, sve je njegovo...a ja peške idem kao neka mučenica i od svojih para kupujem hranu i kuvam.)
Ne veruj botu ni kada poklone nosi.Daj,ne lupetaj gluposti,majke ti!!!
Ovo sam napisao iz najbolje namere.
Šta učinti ?Uh...ja znam da je ovo možda poslednje mesto gde treba da kukam, ali pokušaću jer nemam kome.
Demantuj ono što sam objavio.Ne veruj botu ni kada poklone nosi.![]()
A, sad tek ukapirah šta je mislio jedan drug - poznanik - komšija kada mi je rekao: "On ne shvata da ti nemaš šta da izgubiš".Svijet je veliki. Samo se usudi da ga istrazis. Kreni.
Ako radiš za 200 eura, nemaš za čime da žališ. Pokreni se i ne boj se.
Može i to, ali samo ako se prethodno umoči u cijanid. Svako dobro.A patišpanj?
Nisam radoznala, ali je li ovo nešto lično?Može i to, ali samo ako se prethodno umoči u cijanid. Svako dobro.
kako to mislite poštovana lupsiNisam radoznala, ali je li ovo nešto lično?![]()
Zašto nemaš drugarica?A, sad tek ukapirah šta je mislio jedan drug - poznanik - komšija kada mi je rekao: "On ne shvata da ti nemaš šta da izgubiš".
Sad mi je jasno...on može da izgubi mene.
Što se drugih komentara tiče, toliko različitih uglova ali krajnji savet isti, trebala mi je podrška a i hvala i onima koji su me zezali jer mi treba i emotivni šamar, da se osvestim da ne bih za par meseci skakala sa mosta, figurativno.
OK, pokušaću da se preselim, šta drugo.
I da mu to lepo kažem.
Onaj post gde je napisao jedan forumaš da mi sa ovih prostora mislimo da moramo da trpimo roditelje - tu sam se pronašla.
P.S. Eto, rekoh, 2 puta sam anonimno zvala policiju.
Znači razlaz...za stan ne znam da li bih mogla 1 dinar da izvučem, kao što reče Umri muški ja sam slaba.
Pa ništa, 27. imam razgovor na Birou u vezi socijalne pomoći koju su mi odobrili za divno čudo, prvo treba da izađe žena na teren da vidi gde i kako živim, pa mi nakon toga dolazi rešenje na adresu tako da u svakom slučaju moram da sačekam da mi novac stigne.
P.P.S. problem je što ja shvatam koliko je život slomio tog čoveka, mnogi od problema polude, ne mrzim ga ni 0,1%, osećam samo da sam zaglavila nekako u životu, a žao mi je i njega.
Pokojna majka me izluđivala sa izlivima ljubomore na oca "on se voza", a meni kad kaže "Idem da provozam malo auto" ja mu poželim stvarno od srca da se lepo provoza, odnosno nisam ni besna ni ljubomorna što nisam bila sposobna da sebi obezbedim auto, nije mi on kriv.
Ja nisam cvećka. Možda nisam ni dobar čovek, ne znam.
Samo, nisam ja taj mentalni sklop koji može da se uda (stav prema seksu mi je Ničeovski) i u suštini, ja bih da na miru kao razumna bića prodamo stan jer ja, iako jedinica, nemam šta da nasledim, ono što je trebalo odavno je prodato, a lukavo me zeznuo tada, kao to je moj novac za fakultet, da bi mi posle Gimnazije prebacivao to što mi je plaćao i srednju a fakultet je postao nedostižan.
Dok sam bila mlada, ja sam godinama polagala za pare ispite za druge, jer imam tako neke neupadljive crte lica, da sam mogla da ličim na skoro bilo koga, tad sam dobijala 100 ili čak i 200 maraka po ispitu, odatle mi i znanje, i s obzirom da sam 1975. godište sad znači imam 50 (neko reče to, "nemaš 70").
Rekoh da nisam cvećka, a nisam ni mlada a nisam ni zdrava a ni bolesna (npr sa 50 godina imam cikluse praćene dijarejom i povraćanjem, imam miom u materici, ciste ali najgora je vrtoglavica, nosim slušni aparat, e sad, da sam sposobna ja bih to iskoristila, a ja to ne umem, da imam samo nekakvu vezu...govorim i 4 jezika, umem da pravim skulpture od gline, crtam, slikam, pišem zanimljivo, međutim, sve što radim ne donosi novac.
Iskreno, sinoć sam ušla u dnevnu sobu, rekoh "Tata, sedi molim te da razgovaramo" blago i sa ljubavlju sam pričala, on je samo zaključio da je greška što se nisam uda(va)la, zaključio je da ja nisam za brak, međutim, oni ljudi koji se druže sa njim, tj on sa njima, vrednuju čoveka po tome da li je oženjen.
Često čujem "On je bolestan..." "Od čega?" "Pa nije se nikad ženio..."
Eto kako ti ljudi razmišljaju, ja sam probala sa 24 godine, veridba bila, preselila se, 1999. i nisam mogla više posle 3 meseca, znači da je život ironija, neću dete - Bog mi stavi miom u materici.
I to mi je sve čudno, u životu imam toliko sinhroniciteta da se pitam sanjam li.
Uglavnom, hvala vam. Stvarno moram da se selim, bar u Crnu goru da pokušam sezonski.
Svi dokumenti koje nosim na Biro sadrže istu preporuku: promena sredine, isto i od kardiologa, i od psihijatra.
Sad i vi, dakle, moraću da se pozabavim tim temeljno...i da nešto učinim.
Poudavale se. Nisam sad rekla da su im muževi loši nego ljudi imaju i svojih problema preko glave, samo im ja falim...Zašto nemaš drugarica?