IZGUBLJENI / NADJENI LJUBIMCI

....Dođoh samo da vam mahnem, i napomenem da našeg ruskog plavog mačka, Maxa, još nismo našli...Svakodnevno dolazimo do (dez)informacija, dokon svet, šta da se radi...
Naravno, nalazaču sledi nagrada:)

U bloku 23 (gde ja zivim) postoji povelika grupa maca koje cuvaju dobri ljudi. Medju njima je jedna maca (zenka) koja potpuno lici na rusku plavu. Vidjam je tu vec duze vreme. Ali, od pre dva tri dana, jos jedan "plavac" se tu vrzma, nije sa njima bas, ali je u blizini... Juce sam ga bolje zagledala (misleci na vaseg Maxa), ali on nema nikakvu ogrlicu na sebi, pa ni zelenu kakvu ste opisali. Inace izgleda veoma slicno i krupan je i dlaka mu je predivno sjajna. Posto sam bila sa mojom kucom nisam mogla da mu pridjem, ali nekako mislim, nije vam to daleko, mogli biste da prosetate i pogledate, mozda je on dolutao za ovom zenkicom koja mi se cini mjauce pozivajuci muzjake...

Ako postoji nacin da ja jos malko to proverim (mozda nekim poznatim tepanjem ili sl.) javite mi na pp, rado cu pomoci ako ikako mogu.:)

Evo, upravo sam se vratila iz 23-eg bloka, tačnije iz ulice u koju ste me uputili, i doživela veliku neprijatnost;
Naime, dok sam lepila jedan od plakata, i to, napominjem, na betonski stub, stara dokona žena (sa drugog sprata i zaklonjena krošnjom), je počela da bukvalno, urla! Da ne lepim, da skinem, da "bežim odatle", i sl.Rekla sam joj da to nije reklama, da je izgubljeno mače, ljubimac dece, od kojih je dvoje bilo samnom, sin od dve i po, i ćerka od devet godina.međutim, ona je nastavila da viče i šizi, ponavlja;"odlepi to, odlepi to", na šta sam joj odgovorila da treba da je bude sramota, da je bezdušna, i da ću, ako ništa, zalepiti makar samo zbog toga kako bi ona morala da siđe i - odlepi...kakvi frikovi, oko nas, neverovatno...Kasnije se čak usudila da siđe, dok sam lepila, i da mi, kao, dobronamerno skrene pažnju kako bi je ONA sigurno videla, i da moj mačak, SIGURNO nije tu...Verujem da je prionula na uklanjanje plakata, čim mi je "videla leđa...":(

Poslednja izmena:
Klasika...ne znam uopste kakav se to svet doselio u ovaj grad i odakle, ali da ga zagadjuju - bas ga zagadjuju! I kod nas uvek sljuste plakate na kojima traze zivotinje, ali zato stoje plakati tipa "secem granje, zbunje, itd..." iako je to zabranjeno jer su sve ovde javne povrsine. Ja takve ljude vise ne mogu da poredim ni sa andertalcima, jer su i polu ljudi imali vise mozga nego ovi danas, ako nista drugo barem su pripitomili psa!
Nadam se da ce macak biti pronadjen, znam kako je to kad ljubimac nestane.:(

Juce, 17.4.2009.godine, na Kosutnjaku (krug "Avala Filma"), nestao je ameriski staford terijer, zenka, odaziva se na ime MOIRA, oker-bele boje (bele grudi i bela "ogrlica"), cipovana, stara 15 meseci. Izuzetno je miroljubiva i voli da se mazi. Ostenila se u januaru 2009. godine te joj se samim tim telo jos uvek nije vratilo u normalu.
Juce i danas smo je trazili, medjutim potraga je do sada bila bezuspesna
Ukoliko je vidite, molimo Vas javite se na 064/64-17-358 i 064/64-03-506 Ljubica i Aleksandar

MOIRA PRONADJENA!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D
Dosla je jednom momku, u Rakovici, na vrata i on ju je mazio i pazio 5 dana i pre nekih 1-2 vremena nas je pronasao i odveo do nje!!!! Bila je uplasena i izgubljena kada ju je pronasao, a vratio ju je srecnu i zadovoljnu!!!!!!!! I, naravno, ona sada zadovoljno pava!!!!!!!!!!!!!
Zahvaljujem se svima na pomoci!!!!!!!!!!!!!!!

@TIPSI, drago mi je da je MOIRA pronađena!

Ali, mi još nismo te sreće...Danas smo imali ukupno dve dojave da je Max viđen na Bežanijskoj kosi, u ulici Nedeljka gvozdenovića, prva dojava je bila pre podne, moj muž je išao, tražio ga, oblepio taj deo plakatima, i večeras smo dobili još jednu dojavu.Upravo smo se vratili, posle dvočasovne potrage, i NAŠLI RUSKOG PLAVOG MAČKA - ali ne našeg:(

Tako da, ponovim, možda će nekom biti od značaja;
Ruski plavi mačak, izgubljen verovatno, već par nedelja je u vulkanizerskoj radnji na Bežanijskoj kosi, u Nedeljka Gvozdenovića, preko puta energoprojektovih zgrada od bele fasadne cigle.Pitom je, umiljat, mazili smo ga, divan je, ali, kao što rekoh, nije naš, i nadam se da će ova informacija značiti pravom vlasniku:)Pozz!

@TIPSI, drago mi je da je MOIRA pronađena!

Ali, mi još nismo te sreće...Danas smo imali ukupno dve dojave da je Max viđen na Bežanijskoj kosi, u ulici Nedeljka gvozdenovića, prva dojava je bila pre podne, moj muž je išao, tražio ga, oblepio taj deo plakatima, i večeras smo dobili još jednu dojavu.Upravo smo se vratili, posle dvočasovne potrage, i NAŠLI RUSKOG PLAVOG MAČKA - ali ne našeg:(

Tako da, ponovim, možda će nekom biti od značaja;
Ruski plavi mačak, izgubljen verovatno, već par nedelja je u vulkanizerskoj radnji na Bežanijskoj kosi, u Nedeljka Gvozdenovića, preko puta energoprojektovih zgrada od bele fasadne cigle.Pitom je, umiljat, mazili smo ga, divan je, ali, kao što rekoh, nije naš, i nadam se da će ova informacija značiti pravom vlasniku:)Pozz!

Nemoj gubiti nadu! Ja sam bila ocajna, bila sam ubedjena da je Moiru neko ukrao, da ju je udario auto, da se otrovala,.... Da mi je neko rekao da cu je pronaci ovako, ne bih mu verovala. U to sam 100% sigurna!
Momak kome je dosla na vrata nije imao gde da je drzi u Rakovici, pa ju je odveo u Ripanj kod svoje sestre ( koja btw ima predivno travnato dvoriste ). Mazili su je i pazili, vodili kod veterinara, kupili joj najkvalitetniju hranu i sto je najbitnije posvecivali joj jako puno vremena :D .Posto je Moira prelep i prepametan pas, na kraju su se i vezali za nju. Ono sto mi vraca veru u ljude je to da nas je on ipak kontaktirao i licno odveo do psa. Ni on ni njegova sestra nisu hteli da uzmu novcanu nagradu koju smo pripremili, pa cak ni novce za hranu. Rekli su da im je bilo zadovoljstvo brinuti se o njoj! Zbog ovakvih ljudi, koji ipak postoje :worth: , vredi verovati!!!!!!!

U opstoj potrazi za Pasom, danas sam nasao drugog zlatnog retrivera u dva dana :)))) juce jednog belog u parku kod topciderske zvezde, koji mi nije dozvolio da mu pridjem, ali je smazao sendvic koji sam mu ostavio i jutros jednog zlatnog u Uzickoj, jedno predivno stvorenje koje je jako licilo na mog Pasu...zamalo me nije drmnuo infarkt od uzbudjenja...ali nije bio on i ocajan sam zbog toga!!!!

Biljkana ga je uzela sa sobom, nije cipovan...MOLIM VAS ako ima neko ko moze da ga uzme, zasluzuje svu ljubav ovog sveta!!!!

Ja bih ga uzeo, ali jos uvek imam nadu da cu da nadjem Pasu, pa sa takva dva momka u stanu bi bio tezak zivot!!!

MOLIM VAS AKO IMATE BILO KAKVU INFORMACIJU O PASI JAVI TE MI!!!!

Toni 0645147553

P.S. Pasin broj cipa je 688050000405949

Retriver koji ga je Toni nasao nije imao cip. Okupala sam ga i iscetkala i mazili smo se do uvece dok nije dosao Dejan iz Noe i odveo ga je u Pancevo i rekao mi je da ide za Berlin za dva dana. Dala sam im 2000 din za gorivo do Panceva i bila sam srecna do sinoc. Sinoc kad sam ga zvala rekao mi je da ide tek posle 08.05. i da mi je to rekao, a posto ne fiksam se i ne drogiram i ne pijem sedative i alkohol, memorija me dobro sluzi, znam sta mi je rekao. Evo slike od retrivera za svaki slucaj

Ne razumem zasto se pas salje u inostranstvo a da prethodno niko nije pokusao da pronadje vlasnika (ne mislim preko cipa nego ovako plakatima, oglasima i sl)? U mirijevu ima 26 zlatnih retrivera za koje ja znam, ko zna koliki je tacan broj, a tek koliko ih ima u celom gradu...

Ne razumem zasto se pas salje u inostranstvo a da prethodno niko nije pokusao da pronadje vlasnika (ne mislim preko cipa nego ovako plakatima, oglasima i sl)? U mirijevu ima 26 zlatnih retrivera za koje ja znam, ko zna koliki je tacan broj, a tek koliko ih ima u celom gradu...

Ne znam. Ja sam gledajuci forume mislila da smo svi super, dobri, slatki i izlazimo jedni drugima u susret. A moje iskustvo je sledece. Zvao me je Toni da je uhvatio retrivera i da me ceka sa njim na Dedinju. Ja trenutno nemam kola pa sam zamolila stranku da odemo po njega. Uzeli smo ga i otisli kod Stankovica, a u medjuvremenu sam zvala Sanju, Stanislavu, Ljupku i sve sto znam. Sanja je zvala Minu. Ponudila sam se i da platim da ga neko cuva dok nadjemo vlasnika. Znate da imam petoro dece i dva psa, zivim kao podstanar, a do 01.05. moram da se odselim. Ljupka mi je dala broj od Dejana Noa koji mi je rekao hitno da okupam psa i da ce doci za 20 min. po njega. (To je bilo u 16h). U 17 h mi je rekao da nema prevoz. Kad sam se ponudila da ga prevezem gde treba rekao mi je da moze pod uslov da vozim i 7 macica i jos jedno kuce. Da je bila moja kola prista bih ali kad molis nekoga koji nema veze sa kerovima, ne mozes da ga molis da napravi sinteraj od auta. Onda elem nadjem ja pik ap da odvezemo sve za Pancevo e onda Dejanu ne odgovara, pa ce doci on sa drugaricom u 9h da ga pokupe. Dosao je u 22.35 i jos me prati tuzan pogled retrivera, kad je odlazio i okretao se za mnom i vukao se nazad.
Pas je u Pancevu jos nije otisao za Berlin i ako je necij neka se javi to sam i ja rekla.

scan0008-1.jpg

BONI je nestao u Mladenovcu pre nedelju dana ( možda nešto više). Vlasnik ga traži.Čipovan je i lepo vaspitan pas,odaziva se na ime! Ima belo na šapama i na sredini glave, visok je blizu 40cm.

Na Miljakovcu vidjen kratkodlaki pticar, braon boje sa braon koznom ogrlicom, deluje negovano ali i potpuno izgubljeno, mrsavo (odbija da jede) i uplaseno. Mota se oko jedne zenke koja je u teranju-to je srecna okolnost zbog koje je ceo dan na jednom mestu ali ne znam koliko ce jos biti. Veta nemam u kraju koji bi dosao da pogleda da li ima cip. Molim one koji imaju nalog na drugim forumima da postave link, ja sam postavila na balkankinology. Hvala
Kontakt tel 063/863-91-84

Poslednja izmena:
Na Miljakovcu vidjen kratkodlaki pticar, braon boje sa braon koznom ogrlicom, deluje negovano ali i potpuno izgubljeno, mrsavo (odbija da jede) i uplaseno. Mota se oko jedne zenke koja je u teranju-to je srecna okolnost zbog koje je ceo dan na jednom mestu ali ne znam koliko ce jos biti. Veta nemam u kraju koji bi dosao da pogleda da li ima cip. Molim one koji imaju nalog na drugim forumima da postave link, ja sam postavila na balkankinology. Hvala
Postavila sam na zivotinjsko carstvo i forum b92, ali da nije mucenik izbacen posto na slici se vidi da je pun krpelja, mozda se njegov gazda uplasio????:dash:

Poslednja izmena od moderatora:
Postavila sam na zivotinjsko carstvo i forum b92, ali da nije mucenik izbacen posto na slici se vidi da je pun krpelja, mozda se njegov gazda uplasio????:dash:

Puno ti hvala:) Ja sam poslala i orki, ali koliko sam primetila niko ga ne trazi po forumima:(

Ne mogu da poverujem da bi psa neko izbacio zbog krpelja, mada u danasnje vreme me vise nista ne cudi:confused: Bilo bi dobro kada bi se javio neko ko ima citac cipa, mozda je cipovan.

Ne znam. Ja sam gledajuci forume mislila da smo svi super, dobri, slatki i izlazimo jedni drugima u susret. A moje iskustvo je sledece. Zvao me je Toni da je uhvatio retrivera i da me ceka sa njim na Dedinju. Ja trenutno nemam kola pa sam zamolila stranku da odemo po njega. Uzeli smo ga i otisli kod Stankovica, a u medjuvremenu sam zvala Sanju, Stanislavu, Ljupku i sve sto znam. Sanja je zvala Minu. Ponudila sam se i da platim da ga neko cuva dok nadjemo vlasnika. Znate da imam petoro dece i dva psa, zivim kao podstanar, a do 01.05. moram da se odselim. Ljupka mi je dala broj od Dejana Noa koji mi je rekao hitno da okupam psa i da ce doci za 20 min. po njega. (To je bilo u 16h). U 17 h mi je rekao da nema prevoz. Kad sam se ponudila da ga prevezem gde treba rekao mi je da moze pod uslov da vozim i 7 macica i jos jedno kuce. Da je bila moja kola prista bih ali kad molis nekoga koji nema veze sa kerovima, ne mozes da ga molis da napravi sinteraj od auta. Onda elem nadjem ja pik ap da odvezemo sve za Pancevo e onda Dejanu ne odgovara, pa ce doci on sa drugaricom u 9h da ga pokupe. Dosao je u 22.35 i jos me prati tuzan pogled retrivera, kad je odlazio i okretao se za mnom i vukao se nazad.
Pas je u Pancevu jos nije otisao za Berlin i ako je necij neka se javi to sam i ja rekla.

Ja moram da odgovorim na ovo!!! Znaci ja sam glavni krivac u svemu ovome, jer sam mislio da se mi medjusobno pomazemo da udomimo izgubljene duse...Biljana je jedina osoba na ovom forumu koja mi je stvarno pomogla i stalno obavestavala o nadjenim retriverima, pa sam ja pomislio da mogu da se njoj obratim i kada nadjem neko kuce...i bilo je tako...tako da se osjecam prozvanim u ovom slucaju...HVALA BILJANA!!!!
A ako kojim slucajem nadjete vlasnika tog retrivera, licno cu ga sresti, ali ne da mu vratim kuce, nego da ga tretiram par dana kao sto je on tretirao to stvorenje ko zna koliko, tako vas molim ako se javi da me OBAVEZNO spojite sa njim!!!!

Ja moram da odgovorim na ovo!!! Znaci ja sam glavni krivac u svemu ovome, jer sam mislio da se mi medjusobno pomazemo da udomimo izgubljene duse...Biljana je jedina osoba na ovom forumu koja mi je stvarno pomogla i stalno obavestavala o nadjenim retriverima, pa sam ja pomislio da mogu da se njoj obratim i kada nadjem neko kuce...i bilo je tako...tako da se osjecam prozvanim u ovom slucaju...HVALA BILJANA!!!!
A ako kojim slucajem nadjete vlasnika tog retrivera, licno cu ga sresti, ali ne da mu vratim kuce, nego da ga tretiram par dana kao sto je on tretirao to stvorenje ko zna koliko, tako vas molim ako se javi da me OBAVEZNO spojite sa njim!!!!

Toni, ti si jedno srce veliko. PAsa je sigurno negde udomljen ali mozda ljudi ne citaju forume. Ali sve nekad mora da ga odvedu kod veterinara. Jesi li dao veterinaru da ukuca na sajtu pored njegovog cipa da se pas trazi? Ne znam dali sam ti to preporucila?

Na zivotinjsko carstvo carobnica je napisala:
ovaj pticar ima vlasnika i to popa i ne zivi na miljakovcu zivi kod pijace dole kod sadasnjeg familija marketa .... ne brinite on se uvek vrati kuci.....

Evo, ovo sam već postavila na temi o ruskim plavim,
pa evo i ovde, copy/paste, nisam ranije videla ovu temu:
Možda neće imati efekta, ali da probam:
U noći između 15-og i 16-og, nestao nam je ruski plavi mačak, 11 meseci star, odaziva se na ime MAX, i ima svetlo zelenu ogrlicu oko vrata.Mi živimo u bloku 29, u NBgd-u, tako da, verovatnoća je ili da je tu, ili u nekom od susednih blokova, za slučaj da ga neko nije "uzeo"...Ne bi me čudilo, jer, mlad mačak, negovan, rasan, sa ogrlicom, vidi se da nije ulični, tako da je vrlo moguće da ja je neko..udomio...
Ako neko, ko živi u ovom delu grada, vidi/nađe našeg mačka, molim da mi javi...Ćerka mi već tri dana (od kada je nestao), plače..
p.s.ima jedan, beli brk
Hvala.

Provela sam pola dana lepeći plakate po bloku, u ulazima, i na liftovima, u okolnim prodavnicama sam takođe zamolila da mi dopuste da makar par dana plakati budu i na što vidljivijem mestu.jer, činjenica, svi svakodnevno, makar jednom idu u kupovinu...Nisam baš svuda naišla na razumevanje...Međutim, razočarana sam što sam već narednog dana primetila da ljudi odlepljuju i bacaju u đubre, ne mogu da verujem da je slika nestale mace, baš tolika smetnja...

ja samo da ponovim, i podsetim na našeg MAXA..:heart:
Još ga nismo našli, ako iko dođe do nekakvog saznanja, molim da pozove na 063/305-107,
nalazaču sledi nagrada!
Hvala!!!

Toni, ti si jedno srce veliko. PAsa je sigurno negde udomljen ali mozda ljudi ne citaju forume. Ali sve nekad mora da ga odvedu kod veterinara. Jesi li dao veterinaru da ukuca na sajtu pored njegovog cipa da se pas trazi? Ne znam dali sam ti to preporucila?

Monti, ja i dalje gledam drajzerovu, okolne ulice, padinu, banovo brdo, cak i vozdovac iako je malo dalje..svakog zlatnog retrivera koga vidim zaustavim se da pitam vlasnike ..imam i tvoj broj..nemoj da odustanes, to je najbitnije! Ako imas oglas posalji mi na pp da ga istampam, i polepim - nije mi tesko, naprotiv dosta se krecem po gradu..Biljo, ne znam sta da kazem..mozda je bolje resenje bilo da smo platili onaj pansion kod vesne pa pokusali da ga udomimo sami..nisam pametna..ja sam onaj dan precesljala sve zivo na netu, nije postojao takav upit za muzjaka retrivera..svi koji su se trazili videla si bili su beli..osim tonijevog..Mozda bi Dejan mgao da okaci neke slike ili kaze malo vise o tome kod koga pas ide u nemacku, i da li uopste ide i kod koga je, pa da budemo mirniji..

Back