sokvisnja
Iskusan
- Poruka
- 5.908
Ja danas sve koje znam i ovih što žele da rađaju, to su uglavnom one koje ne znaju šta će drugo, pa gledaju "hajde bar majka da budem"... Bez zezanja, to uvek viđam.
I, ako si na mene mislila, ne ljutim se ni na koga, samo mi je malo više muka priča o mortalitetu, beloj kugi, koja se lažira ekonomskom situacijom, ovim, onim, ali to nema veze sa mozgom, pogledaj ekonomije država sa natalitetom, raspadaju se... Tako da...
Da, ja, npr. ne mogu da nađem nijednu koja želi da bude sa mnom.A što se beži od braka i dece, to ima svoje razloge, da ljudi nisu počeli da se proseravaju, da nemaju toliko glupavih hirova, da nisu toliko bezobrazni, možda bi se i uparili sa nekim, pa bi možda bilo i dece, ali je, ipak, bolji fazon da budemo drkadžije koje će sve pravdati krizom.
![]()
Tvoja prva recenica je vrlo istinita..zato sto ljudi koji imaju vise izbora, vise mogucnosti, mogu da se ostvare na mnogim poljima. Kao sto u Srbiji u manjim sredinama vec do 25 imaju porodice i decu, sto vec nije slucaj u velikim gradovima, gde imas vece mogucnosti. Vise izbora, vise zabave. Onda sama razlika u obrazovanju, pogledaj prosek, muskarci i zene sa fakultetom kada zasnivaju porodice, a kada u proseku ljudi sa manje obrazovanja. Kada uporedimo zemlje po nivou razvoja, retko koja razvijena zemlja ima visok prirodni prirastaj, dok nerazvijene mahom imaju veliki. Sto zbog toga sto ljudi imaju vecu svest, mnogo vise mogucnosti i izbora, veci standard koji teze i svom detetu da pruze. Dok u nerazvijenim zemljama, niko i ne razmislja previse o uslovima u kojima se deca radjaju niti se toliko unose ni brinu o deci kao sto to rade zapadnjaci (tu ubrajam i nas).
Za poslednju recenicu se ne slazem. Stav u kome su svi losi samo ja dobar uvek ukazuje na to da je problem u tebi. Ako uvek imas lose drustvo i ako nesto nije faza ili los period u zivotu (kroz koji svako prodje), onda je krajnje vreme da se zapitas sta nije u redu sa tobom jer ne mogu svi biti losi. Nesto onda skripi kod tebe. Ako neko ne moze da ostvari dobru vezu i tako godinama, pa i decenijama...ima neki problem. Jedno, dva,tri losa iskustva,ok, normalno ne ubodes iz prve svaki put.. ali svako je lose??? Ovo ti, nije za tebe, nego uopsteno. Onaj koji zna sta zeli i zna sta trazi, zna i da prepozna kad to naidje. Ko zeli brak, zeni se i udaje. Ko zeli decu, ima ih. Tek tada ne trazi izgovore u drugima.
- - - - - - - - - -
Ima istine da postoje bahate zene i ljudi uopste koji "mnogo prava daju sebi" i to dosta ima veze za onim ZMK fazonom, ali taj pesimisticki pogled na zivot i ljude biva potpuno razbijen onda kada upoznas jednu finu osobu sa kojom je milina provesti dan.
Ima vestica ne sumnjam, ali ima i dobrih vila.![]()
Bojim se da ce ta fina pobeci glavom bez obzira kad naidje na pesimistu. To su dve energije koje ne idu zajedno. Zato se i pesimisti stalno vrte u istom zacarnom krugu losih iskustava. To je problem.
A što se beži od braka i dece, to ima svoje razloge, da ljudi nisu počeli da se proseravaju, da nemaju toliko glupavih hirova, da nisu toliko bezobrazni, možda bi se i uparili sa nekim, pa bi možda bilo i dece, ali je, ipak, bolji fazon da budemo drkadžije koje će sve pravdati krizom.