Izdržavalac

Ja danas sve koje znam i ovih što žele da rađaju, to su uglavnom one koje ne znaju šta će drugo, pa gledaju "hajde bar majka da budem"... Bez zezanja, to uvek viđam.

I, ako si na mene mislila, ne ljutim se ni na koga, samo mi je malo više muka priča o mortalitetu, beloj kugi, koja se lažira ekonomskom situacijom, ovim, onim, ali to nema veze sa mozgom, pogledaj ekonomije država sa natalitetom, raspadaju se... Tako da...

Da, ja, npr. ne mogu da nađem nijednu koja želi da bude sa mnom. :( A što se beži od braka i dece, to ima svoje razloge, da ljudi nisu počeli da se proseravaju, da nemaju toliko glupavih hirova, da nisu toliko bezobrazni, možda bi se i uparili sa nekim, pa bi možda bilo i dece, ali je, ipak, bolji fazon da budemo drkadžije koje će sve pravdati krizom. :heart:

Tvoja prva recenica je vrlo istinita..zato sto ljudi koji imaju vise izbora, vise mogucnosti, mogu da se ostvare na mnogim poljima. Kao sto u Srbiji u manjim sredinama vec do 25 imaju porodice i decu, sto vec nije slucaj u velikim gradovima, gde imas vece mogucnosti. Vise izbora, vise zabave. Onda sama razlika u obrazovanju, pogledaj prosek, muskarci i zene sa fakultetom kada zasnivaju porodice, a kada u proseku ljudi sa manje obrazovanja. Kada uporedimo zemlje po nivou razvoja, retko koja razvijena zemlja ima visok prirodni prirastaj, dok nerazvijene mahom imaju veliki. Sto zbog toga sto ljudi imaju vecu svest, mnogo vise mogucnosti i izbora, veci standard koji teze i svom detetu da pruze. Dok u nerazvijenim zemljama, niko i ne razmislja previse o uslovima u kojima se deca radjaju niti se toliko unose ni brinu o deci kao sto to rade zapadnjaci (tu ubrajam i nas).

Za poslednju recenicu se ne slazem. Stav u kome su svi losi samo ja dobar uvek ukazuje na to da je problem u tebi. Ako uvek imas lose drustvo i ako nesto nije faza ili los period u zivotu (kroz koji svako prodje), onda je krajnje vreme da se zapitas sta nije u redu sa tobom jer ne mogu svi biti losi. Nesto onda skripi kod tebe. Ako neko ne moze da ostvari dobru vezu i tako godinama, pa i decenijama...ima neki problem. Jedno, dva,tri losa iskustva,ok, normalno ne ubodes iz prve svaki put.. ali svako je lose??? Ovo ti, nije za tebe, nego uopsteno. Onaj koji zna sta zeli i zna sta trazi, zna i da prepozna kad to naidje. Ko zeli brak, zeni se i udaje. Ko zeli decu, ima ih. Tek tada ne trazi izgovore u drugima.

- - - - - - - - - -

Ima istine da postoje bahate zene i ljudi uopste koji "mnogo prava daju sebi" i to dosta ima veze za onim ZMK fazonom, ali taj pesimisticki pogled na zivot i ljude biva potpuno razbijen onda kada upoznas jednu finu osobu sa kojom je milina provesti dan.:)

Ima vestica ne sumnjam, ali ima i dobrih vila.:andjeo:

Bojim se da ce ta fina pobeci glavom bez obzira kad naidje na pesimistu. To su dve energije koje ne idu zajedno. Zato se i pesimisti stalno vrte u istom zacarnom krugu losih iskustava. To je problem.

Kapitalizam postoji odavno ali je pad natiliteta tek nedavno uzeo maha.

Kapitalizma je bilo i 50-tih kad je bio Baby boom.

budimo ozbiljni, ne zaboravljajte da su 50 tri generacije zivele pod jednim krovim, zato je i mogl da se prave bebe, sad svaka generacija zivi zasebno, stan, deca, posao, muz, treba to sve nadmiriti
tad si samo muza morala da nadmiris jer su deda i muz radili, baba i majka ti cuvale decu a ti aj da si pocela 50 da radis ko zena al opet humano radno vreme od 06 do 15 a kad dodjes kuci sve sredjeno

budimo ozbiljni, ne zaboravljajte da su 50 tri generacije zivele pod jednim krovim, zato je i mogl da se prave bebe, sad svaka generacija zivi zasebno, stan, deca, posao, muz, treba to sve nadmiriti
tad si samo muza morala da nadmiris jer su deda i muz radili, baba i majka ti cuvale decu a ti aj da si pocela 50 da radis ko zena al opet humano radno vreme od 06 do 15 a kad dodjes kuci sve sredjeno

Tesko da su USA 50-tih generacije zivele zajedno.

Pa opet je bilo baby booma

Ne grudvam se, ne volim sneg.

Lepo, shvatiš šta se danas prodaje, u ovom nakaradnom vremenu su ljude naterali da budu životinje, ti onda shvatiš šta tu treba da bi se to pospešilo a tebi donelo novac, onda prioneš na to, otvoriš svoje u nekim segmentima i prodaješ im uslugu koju uopšte ne bi morao da im prodaješ, ne bi imao ni kome, da nisu napravili sistem koji su napravili. Ubiraš plodove na konto glupih ljudi koji su sami sebi stavili omču oko vrata. Uz to sve možeš, ako baš nećeš ti, uposliš ljude koji će za nešto love da obavljaju i to za tebe, a ti opet u plusu. Živeo kapitalizam i sistem. :heart:

Kirbi? :lol:

Normalno da žive duže, naprave od njih dame, biznismenke, sve što treba, ostaje im samo da uživaju... To je ono kad se pogleda ko je dobio, ko izgubio... :)

Uostalom, umirem samo jednom, tako da me baš briga kad će. :)

- - - - - - - - - -

Da, komunizam je kriv što je to tako. Kina, inače, nikad nije bila pod uticajem komunizma, nije ni sad... Vidim nestaju kao nacija.

ahahahaha
ti se silno zabrinuo zbog tudjih investicija

Ima istine da postoje bahate zene i ljudi uopste koji "mnogo prava daju sebi" i to dosta ima veze za onim ZMK fazonom, ali taj pesimisticki pogled na zivot i ljude biva potpuno razbijen onda kada upoznas jednu finu osobu sa kojom je milina provesti dan.:)

Ima vestica ne sumnjam, ali ima i dobrih vila.:andjeo:

Ma, dobre su one, kakve god da su - sebi su. :)

Tvoja prva recenica je vrlo istinita..zato sto ljudi koji imaju vise izbora, vise mogucnosti, mogu da se ostvare na mnogim poljima. Kao sto u Srbiji u manjim sredinama vec do 25 imaju porodice i decu, sto vec nije slucaj u velikim gradovima, gde imas vece mogucnosti. Vise izbora, vise zabave. Onda sama razlika u obrazovanju, pogledaj prosek, muskarci i zene sa fakultetom kada zasnivaju porodice, a kada u proseku ljudi sa manje obrazovanja. Kada uporedimo zemlje po nivou razvoja, retko koja razvijena zemlja ima visok prirodni prirastaj, dok nerazvijene mahom imaju veliki. Sto zbog toga sto ljudi imaju vecu svest, mnogo vise mogucnosti i izbora, veci standard koji teze i svom detetu da pruze. Dok u nerazvijenim zemljama, niko i ne razmislja previse o uslovima u kojima se deca radjaju niti se toliko unose ni brinu o deci kao sto to rade zapadnjaci (tu ubrajam i nas).

Za poslednju recenicu se ne slazem. Stav u kome su svi losi samo ja dobar uvek ukazuje na to da je problem u tebi. Ako uvek imas lose drustvo i ako nesto nije faza ili los period u zivotu (kroz koji svako prodje), onda je krajnje vreme da se zapitas sta nije u redu sa tobom jer ne mogu svi biti losi. Nesto onda skripi kod tebe. Ako neko ne moze da ostvari dobru vezu i tako godinama, pa i decenijama...ima neki problem. Jedno, dva,tri losa iskustva,ok, normalno ne ubodes iz prve svaki put.. ali svako je lose??? Ovo ti, nije za tebe, nego uopsteno. Onaj koji zna sta zeli i zna sta trazi, zna i da prepozna kad to naidje. Ko zeli brak, zeni se i udaje. Ko zeli decu, ima ih. Tek tada ne trazi izgovore u drugima.

Bahate se, hoće skupo, široko, hoće svom dupetu da ugode, misle da mogu, onda shvate da ne mogu, shvate da nisu ni decu pravili, onda shvate da nemaju ništa. Oni u nerazvijenijim i nisu toliko pohlepni, teško je, j b g, nema veze, guraj, može, ovde se slini danima ako se nema za more, kako to da se nema, mora uvek novo da se obuče.. Razmaženi mentoli.

Možeš ti da se slažeš ili ne, suština je da su ljudi jednostavno postali bezobrazni i drkadžije, to nema veze da li je to neki direktan moj odnos ili ljudi prema ljudima inače, svi se nešto bahate, izbezobrazili se, ne daj Bože da neko nekome ustupi mesto, napravi se neki kompromis, ma kakvi... A onda bude "ne možemo da nađemo sebi ništa jer su oni/e ******/ku*ve (ili nešto od tih epiteta), a decu ne možemo da pravimo jer se nema!!", suština je da je to sve glupost, mogu se i deca praviti, mogu se i ljudi naći, samo da se malo dozovu pameti.

Ja i rekoh da je problem u meni, ja ne mogu da nađem nijednu koja bi bila sa mnom i eto, šta sad ja da radim. :(

- - - - - - - - - -

ahahahaha
ti se silno zabrinuo zbog tudjih investicija

Ne, samo znam da sam u pravu kad sve staviš na vagu. A ne daj Bože da on to shvati na direktan način, tj. da mu se desi to o čemu sam pričao.

Nije bitno misljenje svi su se slozili oko ugovorenih ekonomskih zajednica...

U vezi sa tim, evo ruske basne:

"Magarac i krava"

Magarac je predložio kravi da sklope brak.
- A šta će svako od nas da donese u dom? - stidljivo je pitala krava.
- Ti mleko, a ja uši.
- Ali šta ćemo mi da radimo sa tvojim ušima?
- Eh ti, kravo - uvredio se magarac - ja tebe nisam pitao šta ćemo da radimo sa tvojim mlekom.

tako'e
zivele deke i bake
i da nas njihova penzija vechno odrzava
:heart:

Kad te budu pitali šta donosiš u brak, reci : evropsku kulturu i širinu vidika.

ne znam ruski...al verujem tvojim kapacitetima,da nije izgubila na...autentichnosti:))

Ma pretrgla sam se od prevođenja. :rumenko:

U vezi sa temom...
Kad se osobe vole i kad žele da žive zajedno, svako se od njih trudi da pruži partneru najbolje od sebe, a to podrazumeva i svaku vrstu rada i zarade.
Ako se ne uoči dobra volja nekog od njih dvoje, nastaje cifranje, prebacivanje, optuživanje.

I još da dodam da postoji jedan soj ljudi koji voli da partnera drži u ekonomskoj potčinjenosti kako bi mogao da vlada i upravlja tuđim životom.

U vezi sa temom...
Kad se osobe vole i kad žele da žive zajedno, svako se od njih trudi da pruži partneru najbolje od sebe, a to podrazumeva i svaku vrstu rada i zarade.
Ako se ne uoči dobra volja nekog od njih dvoje, nastaje cifranje, prebacivanje, optuživanje.

I još da dodam da postoji jedan soj ljudi koji voli da partnera drži u ekonomskoj potčinjenosti kako bi mogao da vlada i upravlja tuđim životom.
Da, inace manipulacije su moguce na obe strane.

U vezi sa temom...

pa ebesh ga...to je sad valjda zajednichki zivot
mssm...shto utiche na jedno,utiche i na drugo
kao shto je sluchaj sa decom...klinci nisu njegovi ili njeni vec...njihovi

ili sam ja samo jedan usamljeni idealistichni frik :(((

U vezi sa temom...

Tako nekako

Da, inace manipulacije su moguce na obe strane.

Ponekad se kasno primeti kad se otpočelo sa manipulacijama.
One muškarce koje znam, najviše plaši mogućnost da žena zarađuje više od njih.
To ih svrstava u red nesposobnjakovića, a i pruža ženama šansu da gunđaju.
Uz to, bar su ranije muškarci vaspitavani da donose pare. To je, mora se priznati, veliki psihički teret.

pa ebesh ga...to je sad valjda zajednichki zivot
mssm...shto utiche na jedno,utiche i na drugo
kao shto je sluchaj sa decom...klinci nisu njegovi ili njeni vec...njihovi

ili sam ja samo jedan usamljeni idealistichni frik :(((

Razumljivo.
Često se čuje : ona će biti (ili ona neće biti) dobra majka mojoj deci. Pa valjda vašoj deci, svašta.

Uz to, bar su ranije muškarci vaspitavani da donose pare. To je, mora se priznati, veliki psihički teret.

Razumljivo.
Često se čuje : ona će biti (ili ona neće biti) dobra majka mojoj deci. Pa valjda vašoj deci, svašta.
Ovi iz moje okoline bi zeleli da zena zaradjuje, ali manje od njih (novac je potreban, ali je ego krhak), ali u kuci (da ne bi bila izlozena riziku da naidje na nekog boljeg, da odrzava kucu i da gaji decu)
Zavisno od toga kome je koliko do cega vise stalo, manipulise se u raznim pravcima.

Zene takodje manipulisu, da ne budem pogresno shvacena.

kako se meni chini...parovi imaju tendenciju svadjati se kad para nema
a inache svu zaslugu za porodichne rasprave zapochnu...strani faktori (iliti rodbina,komshiluk)
za takve se moze sa pravom reci da su pdvodljive
osobe

Back