Izdržavalac

dje jos ima dlakavih danas?

a dupe ti nije dlakavo?

Iznenadio bi se koliko ima. Leti se još i namunje, depiliraju jer glume ribe, moraju se prodati na plaži. Zimi da povratiš... Dođu na depilacije posle tri meseca, šuma blista, šuma peva! Noge, prepone, ruke često...

- - - - - - - - - -

Ако мислиш на једну етничку групу, онда да. Већина се простире према губеру.

Ne bih rekao, ne znam siromašnu porodicu sa jednim detetom, da li je to slučajnost ili ne, ali uglavnom su to dva ili više. Bogate znam sa jednim koliko god hoćeš, uz stav "bitno je da smo mi svoje uradili, imamo dete i nama dosta".

Pričaj ti da sam se ja nalupao, ja sam izneo činjenice i pitanja na koja nisam dobio odgovor, apsolutno nikakav.

A sa kim se šališ, to mene apsolutno ne zanima, veruj mi. Zato mi je i smešno. Htele bi ribe i karijere, visoke pozicije, plate, buljuk dece, luksuz, da stignu hiljadu stvari... Pa ne može, prosto ne može... Eno, imaju one poznate žene, imaju mnogo love, karijere, ali im je dete odraslo uz dadilje, viđaju ga jednom u par meseci skoro. A ako vi već pucate na to "porodica je bitna, deca, aaaaaaaaa", onda me zanima kako uopšte očekujete da vas čeka tu neka karijera velika, neki posao, velike plate i primanja?

Lepi, s kim se ti grudvaš?
O kome ti pričaš?

Generalno, danas u Srbiji pada kiša.
Ali generalno, sve su žene takve i takve - ne biva! ( niti svi su muškarci, niti sva su deca... pa ni svi su psi, mačke i vrapčići )

Nego, da ja tebe sad nešto pitam...
Pričaš o produktivnosti, pričaš o tome da ne voliš da bacaš vreme i novac... i mnoge ti druge stvari pričaš... oteo bi mojoj ( i drugoj, svoj ) deci pravo da majka bude sa njima godinu dana na porodiljskom bolovanju, konkretno sada dve, koliko mi po zakonu pripada!
Produktivnost, sistem, dža, bu... ( pri čemu si ti neprehebiv, idealan, svaku situaciju rešavaš za 10 minuta i nikada ne praviš greške )

Pa kako uspevaš, majke ti?
Evo, juče i danas, radni su dani, ti si po ceo dan na forumu, stigneš da pročitaš, analiziraš i odgovoriš na svaki post...
Da ne pitam što bacaš vreme ( forum jeste bačeno vreme, usko gledano i rasipanje intelekta, ali irelevantno ), ali se čudim tvojoj profesionalnoj hiperproduktivnosti.

Iznenadio bi se koliko ima. Leti se još i namunje, depiliraju jer glume ribe, moraju se prodati na plaži. Zimi da povratiš... Dođu na depilacije posle tri meseca, šuma blista, šuma peva! Noge, prepone, ruke često...

- - - - - - - - - -

Ne bih rekao, ne znam siromašnu porodicu sa jednim detetom, da li je to slučajnost ili ne, ali uglavnom su to dva ili više. Bogate znam sa jednim koliko god hoćeš, uz stav "bitno je da smo mi svoje uradili, imamo dete i nama dosta".

e moj balkane kolko kasnis za evropom :lol:

da bas tako, znam kad su krenuli maspvno po inostranstvu iz mog kraja, malo ko je vise od jednog deteta pravio
a ovo je i moje misljenje mada nisam bogatas, al gledam da imam sta da mu pruzim a i nam vremena ni za to jedno

saću da zaključim ovu lakrdije

društveni tokovi su se uvek kreirali mimo ičije pojedinačne volje
i 95 posto ljudi/žena su ih pratili a neki i nisu
žene do pre 100+ godina su služile za rad i razmnožavanje
ovih 95%
u većini sveta
deal with it
onda je počelo blago osveštavanje po pitanju prava
onda su se ta prava uvila u svileni ogrtač seksomačizma
ono doterana poluškolovana domaćica koja dočekuje muža koji donosi platu
opa nidi više kobila nego doterana kobila
onda je krenula emancipacija
kao nissmo mi lutke iz kujne
hoćemo i posao i domaćinstvo
onda je došla superemancipacija
hoćemo i karijeru i obdanište i da smo modeli iz kujne
pa izvolte
muškarci nikada nisu hteli da budu ono što nisu
samo hoće skuvanu večeru, uglačanu pičetinu i još su spremni da zarade za to
što bi reko balvandee ajde lock i
aron da dostavi broj mob na pp

:rtfm:

Ја знам и добростојеће са четворо као и сиромашније са једним дететом. Причаш напамет.

ne bih reko da prica napamet, dok je ovde bio paradis, ono sto vise deteta imas to veca socijalna pomoc, samo najsiromasniji imali po 3,4 deteta

e sad kako su sve uskratili sve manje tih siromasnih ima 4 deteta, al i oni su malo shvatili da je muka

mada vidim sto primitivniji sve vise dece, srednje pametni jedno maksi dva, e a onda bas oni pametniji i mocni imaju po 3
al kao primer mojih doktora koji su hteli tri dibili zbog blizanca 4 imaju tri pomicnice, dve stalno treca po potrebi

Lepi, s kim se ti grudvaš?
O kome ti pričaš?

Generalno, danas u Srbiji pada kiša.
Ali generalno, sve su žene takve i takve - ne biva! ( niti svi su muškarci, niti sva su deca... pa ni svi su psi, mačke i vrapčići )

Nego, da ja tebe sad nešto pitam...
Pričaš o produktivnosti, pričaš o tome da ne voliš da bacaš vreme i novac... i mnoge ti druge stvari pričaš... oteo bi mojoj ( i drugoj, svoj ) deci pravo da majka bude sa njima godinu dana na porodiljskom bolovanju, konkretno sada dve, koliko mi po zakonu pripada!
Produktivnost, sistem, dža, bu... ( pri čemu si ti neprehebiv, idealan, svaku situaciju rešavaš za 10 minuta i nikada ne praviš greške )

Pa kako uspevaš, majke ti?
Evo, juče i danas, radni su dani, ti si po ceo dan na forumu, stigneš da pročitaš, analiziraš i odgovoriš na svaki post...
Da ne pitam što bacaš vreme ( forum jeste bačeno vreme, usko gledano i rasipanje intelekta, ali irelevantno ), ali se čudim tvojoj profesionalnoj hiperproduktivnosti.

Ne grudvam se, ne volim sneg.

Lepo, shvatiš šta se danas prodaje, u ovom nakaradnom vremenu su ljude naterali da budu životinje, ti onda shvatiš šta tu treba da bi se to pospešilo a tebi donelo novac, onda prioneš na to, otvoriš svoje u nekim segmentima i prodaješ im uslugu koju uopšte ne bi morao da im prodaješ, ne bi imao ni kome, da nisu napravili sistem koji su napravili. Ubiraš plodove na konto glupih ljudi koji su sami sebi stavili omču oko vrata. Uz to sve možeš, ako baš nećeš ti, uposliš ljude koji će za nešto love da obavljaju i to za tebe, a ti opet u plusu. Živeo kapitalizam i sistem. :heart:

I da, uz sve te odgovore i analize (što realno i nije teško, nije kao da mi za odgovor vama treba milion godina) stignem i da angažujem ljude da mi prepravljaju i prave stvari koje mi se svide i čine moj život još lepšim i opuštenijim. Eto. I šta sad da radim? Je l' treba kao Vučiću da mi bude neprijatno? :D

muškarci nikada nisu hteli da budu ono što nisu
samo hoće skuvanu večeru, uglačanu pičetinu i još su spremni da zarade za to

:rtfm:

Citao skoro u DM, kaze neki Rumun koji je otisao u UK da radi, hoce da se vrati u Rumuniju jer su UK zene previse slobodne, mora kaze jadan sam da kuva, pegla i cisit a u Rumuniji toga nema :lol:

- - - - - - - - - -

ne bih reko da prica napamet, dok je ovde bio paradis, ono sto vise deteta imas to veca socijalna pomoc, samo najsiromasniji imali po 3,4 deteta

e sad kako su sve uskratili sve manje tih siromasnih ima 4 deteta, al i oni su malo shvatili da je muka

mada vidim sto primitivniji sve vise dece, srednje pametni jedno maksi dva, e a onda bas oni pametniji i mocni imaju po 3
al kao primer mojih doktora koji su hteli tri dibili zbog blizanca 4 imaju tri pomicnice, dve stalno treca po potrebi

Eno u UK, tamo stalno citam o nekim porodicma koje imaju po 10 i vise dece jer im drzava daje vise para za vise dece. Nezaposleni, drzava daje pare i besplatan stan, ebe im se.

Al ja pricam o ovim u Srbiji, ko god ima vise od 4 dece nema ni kinte, to mu dodje ko pravilo.

Živeo kapitalizam i sistem. :heart:

ja stvarno mislim da vecina nas nije svesna da je za sve ovo kapitalizam kriv
da ne brkamo, kimunizam je radna terapija, daj sirotinji posla kako bi cutala ili bar kolko tolko imali osecaj da su vredni
kapitalizmu i sitemima treba radna snaga da bi elita i ljudi po partijama mogli da uzivaju

da ne brkamo, kimunizam je radna terapija, daj sirotinji posla kako bi cutala ili bar kolko tolko imali osecaj da su vredni
kapitalizmu i sitemima treba radna snaga da bi elita i ljudi po partijama mogli da uzivaju

Kapitalizam se uzdizao, radna snaga nikad potrebnija, one bile glasne u tome da hoće da rade, oni videli priliku da udvostruče radnu snagu i još ispadnu plemeniti, sve se poklopilo baš kako treba. :D

A možda je to samo instrumentalizovan protest bio. U svakom slučaju - živeo. :D

Kapitalizam postoji odavno ali je pad natiliteta tek nedavno uzeo maha.

Kapitalizma je bilo i 50-tih kad je bio Baby boom.

Da je do materijalnih uslova da bi se imala deca, ne bi cela Evropa imala negativan prirodni prirastaj vec decenijama. Ako izuzmemo imigrante koji jedni imaju vise dece vade prosek. Kao i kod nas sada, koliko god je losa situacija, ako je uporedimo sa standardom pre 70 godina, pose drugog svetskog rata, danasnji ljudi kod nas imaju vrhunske uslove za zivot, pa se opet deca ne radjaju. Medjutim, nije to samo do novca.

Zivotni vek se produzio. Uvek ljudi pricaju kako su njihove babe i dede bile dugovecne, ali zivotni vek je bio mnogo kraci, mogucnosti mnogo manje. Danas ljudi imaju izbora, povecao se nivo svesti i ljudi zele maksimalno da iskoriste svoje jedan zivot koji imao i ne vide svrhu samo u reprodukciji. Mentalni sklop danasnjih ljudi modernog sveta i mnogo dece, ne idu zajedno. Sto je sasvim ok. Pa ne moze sve. Opet, oni koji zele mnogo dece ih imaju.

Sto mene iskreno bas briga, ko koliko ima dece, zasto ih ima ili zasto ih nema. Svako ima svoj zivot pa neka ga koristi kako god zeli. Mozes se ljutiti samo na svoju zenu ili devojku ako ne zeli dete a ti ga zelis (sto je jako redak slucaj u praksi, jer zene imaju jaci majcinski instikt), ili na decka ako ti s eudaje a on nece da te zeni. Medjutim, tu pricu o zlim zenama karijeristkinjama koje nece da radjaju, uvek vrte oni dusebriznici koji ili ne mogu da nadju nijednu koja zeli da bude sa njima i da stvara porodicu sa njim, ili beze od same pomisli na ozbiljnu vezu, da ne pricamo o braku i deci sa nekim. Osoba koja zeli decu i koja je normalna, ih ima. Ne bavi se tudjim izborima i zeljama, nego uziva u svojim izborima i savrseno je briga za neku tamo "Miru" sto ganja karijeru a ne zeli petoro dece.

Malo manje frustracije i sve ce biti ok.

Da je do materijalnih uslova da bi se imala deca, ne bi cela Evropa imala negativan prirodni prirastaj vec decenijama. Ako izuzmemo imigrante koji jedni imaju vise dece vade prosek. Kao i kod nas sada, koliko god je losa situacija, ako je uporedimo sa standardom pre 70 godina, pose drugog svetskog rata, danasnji ljudi kod nas imaju vrhunske uslove za zivot, pa se opet deca ne radjaju. Medjutim, nije to samo do novca.

Zivotni vek se produzio. Uvek ljudi pricaju kako su njihove babe i dede bile dugovecne, ali zivotni vek je bio mnogo kraci, mogucnosti mnogo manje. Danas ljudi imaju izbora, povecao se nivo svesti i ljudi zele maksimalno da iskoriste svoje jedan zivot koji imao i ne vide svrhu samo u reprodukciji. Mentalni sklop danasnjih ljudi modernog sveta i mnogo dece, ne idu zajedno. Sto je sasvim ok. Pa ne moze sve. Opet, oni koji zele mnogo dece ih imaju.

Sto mene iskreno bas briga, ko koliko ima dece, zasto ih ima ili zasto ih nema. Svako ima svoj zivot pa neka ga koristi kako god zeli. Mozes se ljutiti samo na svoju zenu ili devojku ako ne zeli dete a ti ga zelis (sto je jako redak slucaj u praksi, jer zene imaju jaci majcinski instikt), ili na decka ako ti s eudaje a on nece da te zeni. Medjutim, tu pricu o zlim zenama karijeristkinjama koje nece da radjaju, uvek vrte oni dusebriznici koji ili ne mogu da nadju nijednu koja zeli da bude sa njima i da stvara porodicu sa njim, ili beze od same pomisli na ozbiljnu vezu, da ne pricamo o braku i deci sa nekim. Osoba koja zeli decu i koja je normalna, ih ima. Ne bavi se tudjim izborima i zeljama, nego uziva u svojim izborima i savrseno je briga za neku tamo "Miru" sto ganja karijeru a ne zeli petoro dece.

Malo manje frustracije i sve ce biti ok.

Ja danas sve koje znam i ovih što žele da rađaju, to su uglavnom one koje ne znaju šta će drugo, pa gledaju "hajde bar majka da budem"... Bez zezanja, to uvek viđam.

I, ako si na mene mislila, ne ljutim se ni na koga, samo mi je malo više muka priča o mortalitetu, beloj kugi, koja se lažira ekonomskom situacijom, ovim, onim, ali to nema veze sa mozgom, pogledaj ekonomije država sa natalitetom, raspadaju se... Tako da...

Da, ja, npr. ne mogu da nađem nijednu koja želi da bude sa mnom. :( A što se beži od braka i dece, to ima svoje razloge, da ljudi nisu počeli da se proseravaju, da nemaju toliko glupavih hirova, da nisu toliko bezobrazni, možda bi se i uparili sa nekim, pa bi možda bilo i dece, ali je, ipak, bolji fazon da budemo drkadžije koje će sve pravdati krizom. :heart:

Ja danas sve koje znam i ovih što žele da rađaju, to su uglavnom one koje ne znaju šta će drugo, pa gledaju "hajde bar majka da budem"... Bez zezanja, to uvek viđam.

I, ako si na mene mislila, ne ljutim se ni na koga, samo mi je malo više muka priča o mortalitetu, beloj kugi, koja se lažira ekonomskom situacijom, ovim, onim, ali to nema veze sa mozgom, pogledaj ekonomije država sa natalitetom, raspadaju se... Tako da...

Da, ja, npr. ne mogu da nađem nijednu koja želi da bude sa mnom. :( A što se beži od braka i dece, to ima svoje razloge, da ljudi nisu počeli da se proseravaju, da nemaju toliko glupavih hirova, da nisu toliko bezobrazni, možda bi se i uparili sa nekim, pa bi možda bilo i dece, ali je, ipak, bolji fazon da budemo drkadžije koje će sve pravdati krizom. :heart:
Ima istine da postoje bahate zene i ljudi uopste koji "mnogo prava daju sebi" i to dosta ima veze za onim ZMK fazonom, ali taj pesimisticki pogled na zivot i ljude biva potpuno razbijen onda kada upoznas jednu finu osobu sa kojom je milina provesti dan.:)

Ima vestica ne sumnjam, ali ima i dobrih vila.:andjeo:

Back