Izdržavalac

ziveti takav zivot, pa depresija bre. sve sredjeno toplo, pun frizider, niko tye ne treba nikom nisi potrebna i samo srches kafu i gledas dal te neko lajkovao i ovaj televizor, pa uzas, aj ta dopsada nego su sve bre lepe ko upisane a lazne su bre, samo da nase zene osete ko da su izvrljane i pokusaj bachen u kantu.

da se zna ovde da zene skoro dva puta vise imaju procentualno pokusaja samoubistva a muskarci uvek potrefe i uspeju.
kako to zeni nije obezbedjeno obrazovanje anatomije i da je ogledalo suprotno pa se upuca u desno!

zener bre imaju digniteta, srcem zive i screm umiru a muskarac dvocevkom u usta i to brutalno sa mrznjom prema sebi raspe mozak po po tepihu koji nikad nije se potrudio da usisa.

al zena ako joj se dopusti obrazovanje, chak i u smrti je lepa, nema problema da se otvori kovcheg.

ovo je malo bizarno ali mora da se zna pa kome se ne svidja nek ima problem sa istinom.

istina je zenskog roda.
ha!

Toooooo!!!

Pravda za domacine :)

Sad bez sale. Mnogi potcenjuju posao domacice, ali realno ona(ili on) najvise rade a plodovi se nigde ne vide. Kad dodjes na posao, dusa ti se odmori, internet, kafa, malo radis, mozda ne ni svaki dan. A cuvati decu je najteza stvar jer ti se penju na glavu. Muskarac se odmori kad ode od kuce...ali stvarno je tako. Najteze je biti kuci a najvise se potcenjuje.

Dobro, posle kada deca porastu, nemas toliko obaveza ali kad ne radis, sv ocekuju sve od tebe a ovi koji rade se izvlace "na posao", a vecina njih realno blejaci 80% radnog vremena i ne radi nista.

Jel tako ili nije?

lele

nije tako, vecina njih rmbaci posteno, samo kad imas oko 30 mozes 10-12 sati da nosi dzakove cementa i opet nisi umoran ko mozda kad si ceo dan pod psihickim stresom

samo budala ne vidi sta zena radi po kuci, a svi smo imali majke, babe, koje po ceo dan nisu sele zbog nas dece...
I ne podcenjujem, jer ja ne mogu biti kuci, i kad me tera na bolovanje ja u vecini slucajeva kazem ne

e sad ne kazem da ne bi pristao da zamenimo ulogu, al sigurno bi pola posla morala da zavrsi kad dodje sa posla :rumenko:

- - - - - - - - - -

Znas ko te najvise kritikuje...onaj to te najvise voli :)

najvise te voli onaj ko zna kad i kako da te kritikuje

i kad dodje bre taj bre mrcina bre kuci samo zdere i penetrira!
ej bre, od postanka ovog sveta zena sluzi samo za penetraciju muskarcu.
aj da je samo to, nego bre chime je penetrira?
eeej!
ne smem ni da kazem ime tog boze me sachuvaj, strasno.
video sam neke te situacije, zena nekad vristi od bola i ponizavanja i njega nije briga, i ne samo to, nego pochne silnicki da je pene tretira kao objekt za izzivljavanje.
svaki mesec ona krvari zbog toga, prichale su mi, njega nista nije briga.
ama zabole ga

muskarac za istinu placa ali tek toliko dovoljno da zadovolji svoju nechistu savest.

uzas.

nisam siguran ni dal imaju socijalnu pomoc

Ako mislis na Arbeitslosengeld - na to ovde imaju pravo ako su najmanje radile jednu godinu u komadu i onda ostale bez posla.
Za socijalnu pomoc ne znam, nisam upucen.

hm, ako je u braku i muz zaradjuje dovoljno naravno da nemaju, aki ne zaradjuje dovoljno imaju pravo na pomoc od grada, bar ovde je tako

Valjda od drzave, ne od grada.

lele

nije tako, vecina njih rmbaci posteno, samo kad imas oko 30 mozes 10-12 sati da nosi dzakove cementa i opet nisi umoran ko mozda kad si ceo dan pod psihickim stresom

samo budala ne vidi sta zena radi po kuci, a svi smo imali majke, babe, koje po ceo dan nisu sele zbog nas dece...
I ne podcenjujem, jer ja ne mogu biti kuci, i kad me tera na bolovanje ja u vecini slucajeva kazem ne

e sad ne kazem da ne bi pristao da zamenimo ulogu, al sigurno bi pola posla morala da zavrsi kad dodje sa posla :rumenko:

- - - - - - - - - -

najvise te voli onaj ko zna kad i kako da te kritikuje

Slazem se...

Ali imas mnogo poslova gde ti posao dodje kao odmor od kuce. Mnogo zena jedva ceka da ode na posao da odmori dusu od kuce. Moja drugarica koja ima porodicu i dvoje dece, nekada nece na bolovanje ili da uzme slobodan dan jer kaze da ako ostane kuci, samo ima da rinta, pa joj posao dodje kao super izgovor da pobegne. Cim si kuci, mala deca vriste oko tebe, daj mi ovo, daj mi ono, pa si u kuci, pa sve vidis i da prasina nije obrisana, i da kupatilo nije oprano i da bi trebalo da opeglas gomilu vesa, pa posto si kuci, prodje ti dan u ribanju i sredjivanju. Ovako, ne mozes, nisi kuci, jer covek je najgori prema sebi, kad mozes sebi da dozvolis luft, ti ne dozvoljavas jer imas grizu savesti "sto sad lezim a mogla bih da radim"...ovako, nisi tu, ne mozes da radis to..nego sednes za sto, pustis tiho muziku, kafa, internet, bla bla sa kolegama....budimo realni, ima poslova gde se satires, ali vecina nije takva. Mnogo radnih zena koje imaju porodicu i malu decu ne mogu sebi da dozvole taj luksuz da sednu opusteno sat vremena i da na miru nesto procitaju.

Ako mislis na Arbeitslosengeld - na to ovde imaju pravo ako su najmanje radile jednu godinu u komadu i onda ostale bez posla.
Za socijalnu pomoc ne znam, nisam upucen.

Valjda od drzave, ne od grada.

naravno da to mislim od drzave

ne ne mislim na Arbeitslosengeld, vec na socijalnu pomoc, mislim svako zavrsi skolu, sad si zavrsio gimnaziju i sta sad? nemas posla, naravno da mora da ti da drzava da jedes leba
ali to onda nisi domacica, domacica si valjda samo kad imas familiju, pa kazes ja ne radim ja sam domacica, inace se tretiras ko samac i visis na grbaci drzave

Čitam komentare pojedinih muškaraca...

Ponoviću svoj stav - svaka žena, svaka osoba, svaki čovek, svako ko je završio školovanje i radno je sposoban ( osim onih koji neguju hronične bolesnike, tipa bolesnu decu ( ne dao bog nikome, nikada!!! ), a takvima bih dala plaćeno bolovanje 100% dokle god komisija produžava ) - treba da radi! Treba da zaradi svoju platu. Da li je 25000 ili je 125000. ali treba da zaradii! Visina plate zavisi od mnogo faktora, i to je posebna priča, ali treba je zaraditi.

Eto, i u Vraganinom primeru, muž radi, žena studira i čuva decu... a koliko je ljudi, pogotovo ovoh koji kritikuju, primetilo da žena pravi nakit i prodaje ga? Znači, žena ipak doprinosi kućnom budžetu ( pored, ako sam dobro shvatila, nekretnina koje izdaju, a ima ih i na njeno ime, eto tek da ne bude da nema ništa i da ne doprinosi ništa )

Svaka žena treba da zaradi bar sebi za uloške i za osnovno deci i porodici. Ne znam zašto postoji mišljenje da žene zaradjuju za šminku, cipele i slične gluposti? Ebte, pa nije ovo Amerika, niti sex i grad ( nisam ovo nikada gledala, ali vidim svi nešto sa tim porede, pa računam ajde )

I onda niko neće moći da joj prebaci da je parazit. I niko neće moći da joj prebaci što gleda seriju, ili sedne da popije kafu, ili ode kod prijateljice... mislim, moći će, da se gundja može uvek, ali drugačiji je osećaj....

I još nešto... parazita ima svuda, i jednog i drugog pola, i ne kažem da je to u redu. Nije u redu.
Ali, u zajednicama gde oboje daju sve od sebe, i na poslu, i u kući... kada krene merenje ko je više doprineo, ko je više sedeo, ko je pogledao ovo, a ko igrao igricu, ko je kad oprao sudove, a ko auto... ebeš tu zajednicu... tu sreće nema....

naravno da to mislim od drzave

ne ne mislim na Arbeitslosengeld, vec na socijalnu pomoc, mislim svako zavrsi skolu, sad si zavrsio gimnaziju i sta sad? nemas posla, naravno da mora da ti da drzava da jedes leba
ali to onda nisi domacica, domacica si valjda samo kad imas familiju, pa kazes ja ne radim ja sam domacica, inace se tretiras ko samac i visis na grbaci drzave

Te price kako ne mogu da nadju posao su za malu decu. OK, ne mozes naci posao mesec, dva, sest, neka bude i godinu dana...ali mladi (ti spominjes ove koji su tek zavrsili skolu) ljudi sa dve ruke mogu uvek da nadju posao. Drugo je sto se njima ni jedan posao ne svidja i sto nece da rade.

Ko ih jebbe, i ne trebaju da dobijaju nista od drzave!

Normalno.
Oboje smatramo da i ona treba da radi i da je tako bolje. Makar 20 sati nedeljno...bitno da ne sedi i ne trune kod kuce. Za sve ukucane je pametnije tako.

Slazem se...

Ili ako on bas dobro zaradjuje, mozes da imas neki hobi koji je dosta ozbiljan pa na taj nacin da ispunjavas vreme i trosis energiju. Za mlade, radno sposobne ljude u punoj snazi, kuca je ravna samoubistvu.

Slazem se...

Ali imas mnogo poslova gde ti posao dodje kao odmor od kuce. Mnogo zena jedva ceka da ode na posao da odmori dusu od kuce. Moja drugarica koja ima porodicu i dvoje dece, nekada nece na bolovanje ili da uzme slobodan dan jer kaze da ako ostane kuci, samo ima da rinta, pa joj posao dodje kao super izgovor da pobegne. Cim si kuci, mala deca vriste oko tebe, daj mi ovo, daj mi ono, pa si u kuci, pa sve vidis i da prasina nije obrisana, i da kupatilo nije oprano i da bi trebalo da opeglas gomilu vesa, pa posto si kuci, prodje ti dan u ribanju i sredjivanju. Ovako, ne mozes, nisi kuci, jer covek je najgori prema sebi, kad mozes sebi da dozvolis luft, ti ne dozvoljavas jer imas grizu savesti "sto sad lezim a mogla bih da radim"...ovako, nisi tu, ne mozes da radis to..nego sednes za sto, pustis tiho muziku, kafa, internet, bla bla sa kolegama....budimo realni, ima poslova gde se satires, ali vecina nije takva. Mnogo radnih zena koje imaju porodicu i malu decu ne mogu sebi da dozvole taj luksuz da sednu opusteno sat vremena i da na miru nesto procitaju.

pokusao sam diplomata da budem al ne ide vama to bas jer ste navikle da ste vi diplomate a mi grubijani

slusaj, ja da sam zena, i da radim svaki dan posao, a i onda i kuci mora normalno da se radi, znamo svi te kucne poslove, i onda da ne uzmem sebi slobodno i da ne odmorim dusu da me grize saves?
ja sam dosta pedantan, al zagorcavate zivot sami sebi, kome smeta malo prasine, i solja i umivaonik se operu za 15 minuta
a ti gospodine, aj prosetaj sa decom sat-dva da odmorim ili zabavi ih
oko svega mora da se dogovaraju ljudi inace ce jedan da prsne ili ce da bezi na posao ko tvoja prijateljica
kakav je to zivot gde to je lepse kad pobegnes od familije nego da provedes zajednicki dan sa njima???

- - - - - - - - - -

I Ali, u zajednicama gde oboje daju sve od sebe, i na poslu, i u kući... kada krene merenje ko je više doprineo, ko je više sedeo, ko je pogledao ovo, a ko igrao igricu, ko je kad oprao sudove, a ko auto... ebeš tu zajednicu... tu sreće nema....

da ne citiram ceo tekst, sve je stvar dogovora

a ova recenica je jedino vredna

pokusao sam diplomata da budem al ne ide vama to bas jer ste navikle da ste vi diplomate a mi grubijani

slusaj, ja da sam zena, i da radim svaki dan posao, a i onda i kuci mora normalno da se radi, znamo svi te kucne poslove, i onda da ne uzmem sebi slobodno i da ne odmorim dusu da me grize saves?
ja sam dosta pedantan, al zagorcavate zivot sami sebi, kome smeta malo prasine, i solja i umivaonik se operu za 15 minuta
a ti gospodine, aj prosetaj sa decom sat-dva da odmorim ili zabavi ih
oko svega mora da se dogovaraju ljudi inace ce jedan da prsne ili ce da bezi na posao ko tvoja prijateljica
kakav je to zivot gde to je lepse kad pobegnes od familije nego da provedes zajednicki dan sa njima???

- - - - - - - - - -

da ne citiram ceo tekst, sve je stvar dogovora

a ova recenica je jedino vredna

Ne preteruj sad i ti. Mislim da je ona mislila da zenama dobro dodje da nekad odu da rade, da budu van kuce par sati, da malo odmore od dece itd.
Ja to skroz razumem i podrzavam.

Ne preteruj sad i ti. Mislim da je ona mislila da zenama dobro dodje da nekad odu da rade, da budu van kuce par sati, da malo odmore od dece itd.

To je glupo i da se ne razume... Svaliti sve na to na leđa žene je idiotski... Čak i kad sedi kod kuće ne znači da ne treba imati socijalni život, da treba kao kobac samo decu da gleda dok ne napune 18. :)

Te price kako ne mogu da nadju posao su za malu decu. OK, ne mozes naci posao mesec, dva, sest, neka bude i godinu dana...ali mladi (ti spominjes ove koji su tek zavrsili skolu) ljudi sa dve ruke mogu uvek da nadju posao. Drugo je sto se njima ni jedan posao ne svidja i sto nece da rade.

Ko ih jebbe, i ne trebaju da dobijaju nista od drzave!

pazi ja imam mnogo prijatelja u asustriji, ja padnem na dupe kad cujem da oni promene i po 3 posla godisnje i to koji oni zele
ovde te sa abiturom nece primiti da radis poso onog koji ima osnovnu, znam neshvatljivi al tako je
ako odes na birou za zaposljavanje dok sredis papire ima prodje pola godine, jer ti radnici tamo ne znaju ni da obrisu dupe a kamoli da ti pomogun
e onda su tolko smesni da ce te poslati da radis opet taj poso koji je za osnovnu skolu ili neskolovane, a poslodavac ce ti reci, izvinite vi ste prekvalifikovani, jer ako te zaposli ti ces onda reci, platite me po Entgeltstabelle, tako da on ne rizikuje vec te salje odakle si dosao...
e tek kad nemas vise prava, kad istekne neki rok, ili ti odbijes par poslova, onda tek moras da prihvatis svaki posao.
nego nije poenta dal ja hocu i necu i idem da radim u sank ili konobarisem ili u putzeraj to moze se nadje, al u tvojoj stuci malo teze, mahom u proseku posle 9 meseci

- - - - - - - - - -

i ja isto tako mislim, al sam drugacije shvatio njen post

To je glupo i da se ne razume... Svaliti sve na to na leđa žene je idiotski... Čak i kad sedi kod kuće ne znači da ne treba imati socijalni život, da treba kao kobac samo decu da gleda dok ne napune 18. :)

Jasno svakom normalnom, ali eto pogledaj samo oko sebe (ili pogledaj na forumu zene) i videces da brdo njih sebe svode na funkciju majke. Nemaju nista drugo sa cime bi se identifikovale osim dece. :sad2:

pazi ja imam mnogo prijatelja u asustriji, ja padnem na dupe kad cujem da oni promene i po 3 posla godisnje i to koji oni zele
ovde te sa abiturom nece primiti da radis poso onog koji ima osnovnu, znam neshvatljivi al tako je
ako odes na birou za zaposljavanje dok sredis papire ima prodje pola godine, jer ti radnici tamo ne znaju ni da obrisu dupe a kamoli da ti pomogun
e onda su tolko smesni da ce te poslati da radis opet taj poso koji je za osnovnu skolu ili neskolovane, a poslodavac ce ti reci, izvinite vi ste prekvalifikovani, jer ako te zaposli ti ces onda reci, platite me po Entgeltstabelle, tako da on ne rizikuje vec te salje odakle si dosao...
e tek kad nemas vise prava, kad istekne neki rok, ili ti odbijes par poslova, onda tek moras da prihvatis svaki posao.
nego nije poenta dal ja hocu i necu i idem da radim u sank ili konobarisem ili u putzeraj to moze se nadje, al u tvojoj stuci malo teze, mahom u proseku posle 9 meseci

- - - - - - - - - -

i ja isto tako mislim, al sam drugacije shvatio njen post

Sta da ti kazem... :neutral:

Jasno svakom normalnom, ali eto pogledaj samo oko sebe (ili pogledaj na forumu zene) i videces da brdo njih sebe svode na funkciju majke. Nemaju nista drugo sa cime bi se identifikovale osim dece. :sad2:

Ne bih da započinjem neku prepirku ovde, ali mislim da je to više kukanje da bi to dobilo na težini... Ili su se udale za totalnog bilmeza kome je ogroman problem da odvede dete u šetnju, park, posveti mu vreme i ostavi je da odmori, ode na kafu, poseti roditelje, koga god hoće...

Mada, ne znam, ja mislim da žena treba nečim da se bavi pored deteta, ne nužno, ali bar toliko da joj okupira pažnju, da joj pruži neki uspeh da se oseća lepo, prijatno... Ok, imaju ta deca, ali šta kad ona odrastu? Sa kim će se identifikovati tad? E, tu nastaje problem... Ne mora da radi da izgine, ali čisto da širi mrežu ljudi, da se socijalizuje, ima neki dinar za sebe... Suština je da je svet takvo mesto da te neće poštovati ako nemaš neki uspeh i misliće da si niži sloj od ostalih...

a ovo sto su zeni priredili da chak ne moze ni sebi da prekrati muke su namerno smislili. prvo su shovinisti smislili ogledalo da bi ona najzad videla svoj polni organ i dozivela uzasnu traumu. i tya statiskika da zena ima mnogo vise pokusaja samounistenja je jasnija. ne samo da se upuca u desnu stranu, nego nekad puca sebi u glavu u al upuca sebe u ogledalu. nije samo to sto je ochekivanje smrti namuchilo nju dosta nego su i pistolj napravili tako da pravi uzasan zvuk. da je namerno kad joj je najteze, kad kako psiholozi kazu za samoubistvo, zeli da prekrati bol, oni je zayebavaju sa petardama da joj ushi zvone.

mos misti kako je ziveti sa tim da ne mozes da sebi prekratis muke? i jos te zezaju.
i sta muskarci kukaju kako vise para daju za rak dojke nego za njihove proste tate.
kako moze zenska dojka nasa hrana, zivot da se meri sa prostatom? slazem se da je rak svugde jednak, ali zavisi od koordionata i pola.

da ne pricham o silovanju. muski sovinisti kao pokazuju neke statistike da su muskarci vise silovani nego zene ali da se o tome ne pricha.
pa sta, neka su, kolichina nije kvalitet, zayebo se visarion. muka se rachuna.
misl;io sam i ja kad sam bio shovinista da zene bezveze kukaju dok nisam sreo u izraelu oca od moje koleginice koja je htela da mi . otac je isprichao prichu koja me je zaintegrilala. reko mi, sto je retkost, sta su mu radili i kazemi , susaj znojavi, mene jesu iskoriscavali ali hvala bogu da su imali samo dva mesta gde su mogli da burgijaju, ne samo nacisti nego i napaljeni ruski komesari. kaze da su jevreji postovali jedan drugog i nikad nisu presli granicu gde oralno postane nesto loshijeg mirisa, sapuna nije bilo prsta je bilo i previse i mora da ima neki hemijski sastav da razbije masnocu.
nema veZe, tek on mi reko hval;a boze sto sam muskarac bio i imao samo dva mesta gde su mogli da me povrede.

a zene, manje ih je bilo al one su kad nema ko da ih zastiti, vrlo popvredljive i otvorene za izivljavanje na tri mesta.
a ove crnje sa vecim nosom i shitrih nozdrva su bile da citiram ta polsjka izdajnicka cudovista '3 plwocina dziura za policni krasotwu pytu Żyd odrzucić kurwa!'

nisu to bili ko kod nas los i daj ausvajs i ko je zapalio zito. ne ne. to prvo siluju pa pitaju za ausvajs pa ako nema, stize druga smena pozarstvo pa isto.

ne, ne pamti se to, muski je ovo svet pa aj da zaboravimo pa cemo da izbrisemo sta se desilo.

toliko je zena naviknuta da je stokasholski sindrom preuzeo.
jadice bre dodju i nude da ih penetriram, ponizne i jadne, misle da tome sluze i pokusam da joj objasnim da ne mora da trpi da je ja povredjujem po unutrsasnjim organima i da to nijetako lako za primiti. pokusam da je urazimim da joj objasnim da ja nisam takav kao sto ona misli i dok joj to govorim ona naviknuta da udovoljava muskarcu me dodirne na nachin koji stisne malo i gledam je u ochi i vidim da se izgubila, da nije svoja da to radi bez svoje volje.
sta se desilo posle, pa .
ja to nikad sebi necu da oprostim a ako dzizus dodje, taj shovinisticki muski kvazi bog, penetrriracu ga gore nego ikog i chim dodje longinus da mu prekrati muke, oduzecu mu koplje pa ce da ga namazem sa puterom slanim pa cemo i njega bre.

ako kazu da se patio i umro da nase grehe plati da budu oprosteni e pa ochigledno nije odradio posao do kraja.
niujednom pokrifnom ili apobenzokrifnom jevandjelju dzizus nije trpeo trpanje iako ga je bolela glava zbog zhuljajuce krune od trnja.

to je jedino sto je zenama biblija dala, kad ih boli glava.
nema seksa.

i zastop muskarci namerno hoce da zene penetriraju bas kad one imaju migrenu?

Ne bih da započinjem neku prepirku ovde, ali mislim da je to više kukanje da bi to dobilo na težini... Ili su se udale za totalnog bilmeza kome je ogroman problem da odvede dete u šetnju, park, posveti mu vreme i ostavi je da odmori, ode na kafu, poseti roditelje, koga god hoće...

Mada, ne znam, ja mislim da žena treba nečim da se bavi pored deteta, ne nužno, ali bar toliko da joj okupira pažnju, da joj pruži neki uspeh da se oseća lepo, prijatno... Ok, imaju ta deca, ali šta kad ona odrastu? Sa kim će se identifikovati tad? E, tu nastaje problem... Ne mora da radi da izgine, ali čisto da širi mrežu ljudi, da se socijalizuje, ima neki dinar za sebe... Suština je da je svet takvo mesto da te neće poštovati ako nemaš neki uspeh i misliće da si niži sloj od ostalih...

Vidiš, Araone, sa ovim se slažem.
Pored finansijske strane, mnogo je bitna i ta stavka - kako žena ( generalno - osoba, ma kog pola ) sama sebe doživljava i kako je doživljava okolina. Pa i ta deca, valjda i deca treba sa nekim da se identifikuju, a sa kim će nego sa ocem i majkom. A ćerka u majci-domaćici može videti samo primer nepotpunog života jedne žene... na žalost...

Postavio sam ja tim nekim zenama direktno pitanje kakav im je to zivot i sta ce kada deca odu.
Odgovori su bili uglavnom u kategoriji "Beda", tipa "pa ko kaze da ce da odu?" ili "pa vidjacemo se i kada se udaju" i tako neke gluposti. :dash:

A da su mnoge vencale bilmeze, pa i toga smo svedoci. Koliko puta sam procitao i cuo stvari poput:

- ne brine se o deci
- nije nikad ni fudbal igrao sa sinom
- nije presvukao detetu pelenu ni jednom u zivotu

itd.

Back