Araon
Elita
- Poruka
- 18.385
Znas ko te najvise kritikuje...onaj to te najvise voli![]()
Ili onaj ko je seronja pa želi da se i ti osetiš loše.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Toooooo!!!
Pravda za domacine
Sad bez sale. Mnogi potcenjuju posao domacice, ali realno ona(ili on) najvise rade a plodovi se nigde ne vide. Kad dodjes na posao, dusa ti se odmori, internet, kafa, malo radis, mozda ne ni svaki dan. A cuvati decu je najteza stvar jer ti se penju na glavu. Muskarac se odmori kad ode od kuce...ali stvarno je tako. Najteze je biti kuci a najvise se potcenjuje.
Dobro, posle kada deca porastu, nemas toliko obaveza ali kad ne radis, sv ocekuju sve od tebe a ovi koji rade se izvlace "na posao", a vecina njih realno blejaci 80% radnog vremena i ne radi nista.
Jel tako ili nije?

Ili onaj ko je seronja pa želi da se i ti osetiš loše.![]()

Nemaju ako su u braku , a muz je zaposlen.
hm, ako je u braku i muz zaradjuje dovoljno naravno da nemaju, aki ne zaradjuje dovoljno imaju pravo na pomoc od grada, bar ovde je tako
nisam siguran ni dal imaju socijalnu pomoc
hm, ako je u braku i muz zaradjuje dovoljno naravno da nemaju, aki ne zaradjuje dovoljno imaju pravo na pomoc od grada, bar ovde je tako
lele
nije tako, vecina njih rmbaci posteno, samo kad imas oko 30 mozes 10-12 sati da nosi dzakove cementa i opet nisi umoran ko mozda kad si ceo dan pod psihickim stresom
samo budala ne vidi sta zena radi po kuci, a svi smo imali majke, babe, koje po ceo dan nisu sele zbog nas dece...
I ne podcenjujem, jer ja ne mogu biti kuci, i kad me tera na bolovanje ja u vecini slucajeva kazem ne
e sad ne kazem da ne bi pristao da zamenimo ulogu, al sigurno bi pola posla morala da zavrsi kad dodje sa posla
- - - - - - - - - -
najvise te voli onaj ko zna kad i kako da te kritikuje
Ako mislis na Arbeitslosengeld - na to ovde imaju pravo ako su najmanje radile jednu godinu u komadu i onda ostale bez posla.
Za socijalnu pomoc ne znam, nisam upucen.
Valjda od drzave, ne od grada.
naravno da to mislim od drzave
ne ne mislim na Arbeitslosengeld, vec na socijalnu pomoc, mislim svako zavrsi skolu, sad si zavrsio gimnaziju i sta sad? nemas posla, naravno da mora da ti da drzava da jedes leba
ali to onda nisi domacica, domacica si valjda samo kad imas familiju, pa kazes ja ne radim ja sam domacica, inace se tretiras ko samac i visis na grbaci drzave
Normalno.
Oboje smatramo da i ona treba da radi i da je tako bolje. Makar 20 sati nedeljno...bitno da ne sedi i ne trune kod kuce. Za sve ukucane je pametnije tako.
Slazem se...
Ali imas mnogo poslova gde ti posao dodje kao odmor od kuce. Mnogo zena jedva ceka da ode na posao da odmori dusu od kuce. Moja drugarica koja ima porodicu i dvoje dece, nekada nece na bolovanje ili da uzme slobodan dan jer kaze da ako ostane kuci, samo ima da rinta, pa joj posao dodje kao super izgovor da pobegne. Cim si kuci, mala deca vriste oko tebe, daj mi ovo, daj mi ono, pa si u kuci, pa sve vidis i da prasina nije obrisana, i da kupatilo nije oprano i da bi trebalo da opeglas gomilu vesa, pa posto si kuci, prodje ti dan u ribanju i sredjivanju. Ovako, ne mozes, nisi kuci, jer covek je najgori prema sebi, kad mozes sebi da dozvolis luft, ti ne dozvoljavas jer imas grizu savesti "sto sad lezim a mogla bih da radim"...ovako, nisi tu, ne mozes da radis to..nego sednes za sto, pustis tiho muziku, kafa, internet, bla bla sa kolegama....budimo realni, ima poslova gde se satires, ali vecina nije takva. Mnogo radnih zena koje imaju porodicu i malu decu ne mogu sebi da dozvole taj luksuz da sednu opusteno sat vremena i da na miru nesto procitaju.
I Ali, u zajednicama gde oboje daju sve od sebe, i na poslu, i u kući... kada krene merenje ko je više doprineo, ko je više sedeo, ko je pogledao ovo, a ko igrao igricu, ko je kad oprao sudove, a ko auto... ebeš tu zajednicu... tu sreće nema....
pokusao sam diplomata da budem al ne ide vama to bas jer ste navikle da ste vi diplomate a mi grubijani
slusaj, ja da sam zena, i da radim svaki dan posao, a i onda i kuci mora normalno da se radi, znamo svi te kucne poslove, i onda da ne uzmem sebi slobodno i da ne odmorim dusu da me grize saves?
ja sam dosta pedantan, al zagorcavate zivot sami sebi, kome smeta malo prasine, i solja i umivaonik se operu za 15 minuta
a ti gospodine, aj prosetaj sa decom sat-dva da odmorim ili zabavi ih
oko svega mora da se dogovaraju ljudi inace ce jedan da prsne ili ce da bezi na posao ko tvoja prijateljica
kakav je to zivot gde to je lepse kad pobegnes od familije nego da provedes zajednicki dan sa njima???
- - - - - - - - - -
da ne citiram ceo tekst, sve je stvar dogovora
a ova recenica je jedino vredna
Ne preteruj sad i ti. Mislim da je ona mislila da zenama dobro dodje da nekad odu da rade, da budu van kuce par sati, da malo odmore od dece itd.
Ja to skroz razumem i podrzavam.

Te price kako ne mogu da nadju posao su za malu decu. OK, ne mozes naci posao mesec, dva, sest, neka bude i godinu dana...ali mladi (ti spominjes ove koji su tek zavrsili skolu) ljudi sa dve ruke mogu uvek da nadju posao. Drugo je sto se njima ni jedan posao ne svidja i sto nece da rade.
Ko ih jebbe, i ne trebaju da dobijaju nista od drzave!
Ne preteruj sad i ti. Mislim da je ona mislila da zenama dobro dodje da nekad odu da rade, da budu van kuce par sati, da malo odmore od dece itd.
Ja to skroz razumem i podrzavam.
To je glupo i da se ne razume... Svaliti sve na to na leđa žene je idiotski... Čak i kad sedi kod kuće ne znači da ne treba imati socijalni život, da treba kao kobac samo decu da gleda dok ne napune 18.![]()

pazi ja imam mnogo prijatelja u asustriji, ja padnem na dupe kad cujem da oni promene i po 3 posla godisnje i to koji oni zele
ovde te sa abiturom nece primiti da radis poso onog koji ima osnovnu, znam neshvatljivi al tako je
ako odes na birou za zaposljavanje dok sredis papire ima prodje pola godine, jer ti radnici tamo ne znaju ni da obrisu dupe a kamoli da ti pomogun
e onda su tolko smesni da ce te poslati da radis opet taj poso koji je za osnovnu skolu ili neskolovane, a poslodavac ce ti reci, izvinite vi ste prekvalifikovani, jer ako te zaposli ti ces onda reci, platite me po Entgeltstabelle, tako da on ne rizikuje vec te salje odakle si dosao...
e tek kad nemas vise prava, kad istekne neki rok, ili ti odbijes par poslova, onda tek moras da prihvatis svaki posao.
nego nije poenta dal ja hocu i necu i idem da radim u sank ili konobarisem ili u putzeraj to moze se nadje, al u tvojoj stuci malo teze, mahom u proseku posle 9 meseci
- - - - - - - - - -
i ja isto tako mislim, al sam drugacije shvatio njen post

Jasno svakom normalnom, ali eto pogledaj samo oko sebe (ili pogledaj na forumu zene) i videces da brdo njih sebe svode na funkciju majke. Nemaju nista drugo sa cime bi se identifikovale osim dece.![]()
Ne bih da započinjem neku prepirku ovde, ali mislim da je to više kukanje da bi to dobilo na težini... Ili su se udale za totalnog bilmeza kome je ogroman problem da odvede dete u šetnju, park, posveti mu vreme i ostavi je da odmori, ode na kafu, poseti roditelje, koga god hoće...
Mada, ne znam, ja mislim da žena treba nečim da se bavi pored deteta, ne nužno, ali bar toliko da joj okupira pažnju, da joj pruži neki uspeh da se oseća lepo, prijatno... Ok, imaju ta deca, ali šta kad ona odrastu? Sa kim će se identifikovati tad? E, tu nastaje problem... Ne mora da radi da izgine, ali čisto da širi mrežu ljudi, da se socijalizuje, ima neki dinar za sebe... Suština je da je svet takvo mesto da te neće poštovati ako nemaš neki uspeh i misliće da si niži sloj od ostalih...
Ne bih da započinjem neku prepirku ovde, ali mislim da je to više kukanje da bi to dobilo na težini... Ili su se udale za totalnog bilmeza kome je ogroman problem da odvede dete u šetnju, park, posveti mu vreme i ostavi je da odmori, ode na kafu, poseti roditelje, koga god hoće...
Mada, ne znam, ja mislim da žena treba nečim da se bavi pored deteta, ne nužno, ali bar toliko da joj okupira pažnju, da joj pruži neki uspeh da se oseća lepo, prijatno... Ok, imaju ta deca, ali šta kad ona odrastu? Sa kim će se identifikovati tad? E, tu nastaje problem... Ne mora da radi da izgine, ali čisto da širi mrežu ljudi, da se socijalizuje, ima neki dinar za sebe... Suština je da je svet takvo mesto da te neće poštovati ako nemaš neki uspeh i misliće da si niži sloj od ostalih...