la dolcevita
Poznat
- Poruka
- 8.055
ja mislim da masno lazes. a ti daj neki novinski clanak koji potvrdjuje tvoje navode.
Moram da se izvinim, nije u pitanju Milanoviceva kcerka, nego Vojvodiceva. ali, to ne umanjuje Milanovicevu krivicu, znao je sta ce se dogoditi. Evo, citaj.
Te noći je dežurni novinar u redakciji kulture bila Natalija Sinanović, ćerka Dušana Vojvodića, zamenika glavnog urednika. Došao je u redakciju kulture, porazgovarao sa ćerkom. Natalija se malo unervozila. NJene reči neću nikada zaboraviti, bile su: "Nemojte ništa da me pitate, dovoljno ste veliki da shvatite šta ovo znači. Samo mogu da vam kažem da ja neću biti u ovoj zgradi za vreme uzbune" - reči su Petra Jakonića, montažera, koje su mogli da čuju gledaoci filma "Anatomija bola".
Te noći sirene su se oglasile nešto posle 21 časa.
- U 21 i 20 vidim da Dušan Čukić, Milorad Komrakov i ostali odlaze sa šoferima. Oko pola deset sretnem šefa mobilnih kamera koji takođe odlazi. Pitam ga gde će, a on kaže da su preseljeni u Hilandarsku. Oko 21 i 40 sretnem mog planera koji mi kaže da su i oni preseljeni u Hilandarsku. To mi je bilo dovoljno da ne ostanem u Televiziji. Počnem da ubeđujem ekipu u kojoj nas je bilo petoro da napustimo zgradu. Pošto sam najstariji, rekao sam im da mogu da im naredim da izađu i objasnio da ću snositi odgovornost ako se nešto desi. Najmlađi kolega Deletić i ja pošli smo u jedan klub s tim da se vratimo u pola sedam ujutro da predamo smenu. Rekao mi je da ide kući. Ustvari, prevario me je. Obišao je krug i vratio se u zgradu. Iskopali su ga posle tri dana - priča Slavko Aleksijević, snimatelj koji je bio na dežurstvu u noći masakra, i koji je, kako kaže, zahvaljujući nekom svom "špurijusu" - predosećaju, u 23 i 5 izašao iz zgrade.
Dušan Munitlak, otac stradale šminkerke Jelice, koji i sam radi u RTS, ispričao je sudiji Simiću iz Komiteta za ratne zločine da je čuo da je u 1 i 40 po ponoći javljeno da će RTS biti gađana. Munitlak tvrdi da mu je sudija odgovorio da i on ima informaciju da je javljeno u pet do dva.
Borka Banković, majka ubijene Ksenije, rekla je da joj je snimatelj koji je s Tatjanom Lenard bio u Budimpešti u noći bombardovanja RTS, ispričao da je Lenardova zvala Beograd upozoravajući da će za sat vremena bombardovati zgradu i da je tražila da se ljudi evakuišu. Porodica Banković javno je zahtevala i da se proveri da li su tačne priče po kojima je Dragoljub Milanović, direktor RTS, s posla otišao u 1 i 25, te da je poneo i svoje papire, kao i to da li je tačno da je parking ispred zgrade ispražnjen nekoliko dana pre bombardovanja, i to da li je istina da posle 18 sati u RTS nije bilo stranih novinara.