Nacionalne penzije ucesnicima ratova 90 ih u Srbiji

U opsadi sarajeva ili oslobađanju od bele tehnike po slavoniji? 🤔
kod dubrovnika, potom ozren od 1993 do pocetka 95te potom ilijas

zasluzni sm ocak i za spavsavanje vasih hrvata u srednjoj bosni pa su nam hrvati odande idanas zahvalni pogotovo hrvatice :lol::rumenko:
kada smi im od pogroma dzihadlija , bin laednovih mudzahedina odbranili zepce :per:

ps

a potom se pitas otkud znamo da nisi srbin ?

to sto ti pises , je tipicna mantra hrvata i bosnjaka... to srbi u srbiji ne govore.

.....i pa su nam hrvati odande idanas zahvalni pogotovo hrvatice :lol::rumenko:
tmHuOk.gif

.....ne pilavi kapetane...bježao si ti iz Dubrovnika i Mokošice...running.gif

...ti da si dobio nacionalnu penziju kao učesnik rata. Matere ti...od koga ? Srbija zvanično nije bila u ratu, da nije R Šumska ???
ne pitas se nista pobornice daidze nijaza , ustase i komandanta crnokosuljasa nijaza batka

sve do maja 1992 pa i citavu 1991 svim ucensicima na brobenim dejstvima na ratistima sfrj a koji su bili iz srbije sledi sta ce slediti

a ti se tu nista neces pitati

jbg sta ces bio sam zaduzen za smanjenje kadra hosovskih propalica ustaskih :lol:

a ko trazi ?

da ne trazi vlast ?
Ne to treba da se traži od vlasti...ja sam u mom okrugu vec startovao to pitanje kod relevantnih osoba iz udruženja.bicu dosadan i daviti ih oko toga dokle god mogu.samo bg ima vec godinama dosta dobro rešeno to a to nije u redu.treba svi da budemo isti nevezano sa okrugom iz koga smo poreklom ili koji nas slao.
Ok je jedino za invalide ali ja se računam prvu kategoriju isto na osnovu priznatog aj da kazem staza u pravim ratovima...
Pretpostavljam i ti.
Možemo mi da se ne podnosimo raspravljamo etc oko ovih dnevnopolitickih budalastina ali to je nesto sto nas sve dotiče.

ne pitas se nista pobornice daidze nijaza , ustase i komandanta crnokosuljasa nijaza batka

sve do maja 1992 pa i citavu 1991 svim ucensicima na brobenim dejstvima na ratistima sfrj a koji su bili iz srbije sledi sta ce slediti

a ti se tu nista neces pitati

jbg sta ces bio sam zaduzen za smanjenje kadra hosovskih propalica ustaskih :lol:
Ne balegaj kapetaneM...kakvi, daidža, crnokošuljaši, ustaše i gluposti koje drobiš. Ja sam bio pripadnik HV dakle regularna grupacija OS RH.
Primam penziju temeljem zakonskih propisa RH a to da li ćeš ti ili net_ko drugi dobivati penziju po nekom od zakona Republike Srbije stvarno nije moj problem.
Ako si zaslužio...neka.

Ne balegaj kapetaneM...kakvi, daidža, crnokošuljaši, ustaše i gluposti koje drobiš. Ja sam bio pripadnik HV dakle regularna grupacija OS RH.
Primam penziju temeljem zakonskih propisa RH a to da li ćeš ti ili net_ko drugi dobivati penziju po nekom od zakona Republike Srbije stvarno nije moj problem.
Ako si zaslužio...neka.
Koka boli grac vise za vas i vase penzije ovde.odskakuci vise domobranu...
Ovde je u pitanju srbija...

Ako si zaslužio...neka.
kod dubrovnika, potom ozren od 1993 do pocetka 95te potom ilijas

zasluzni sm ocak i za spavsavanje vasih hrvata u srednjoj bosni pa su nam hrvati odande idanas zahvalni pogotovo hrvatice :lol::rumenko:
kada smi im od pogroma dzihadlija , bin laednovih mudzahedina odbranili zepce :per:

ps

a potom se pitas otkud znamo da nisi srbin ?

to sto ti pises , je tipicna mantra hrvata i bosnjaka... to srbi u srbiji ne govore.
Lepo bogami zaradili penzije a meni opljačkali i spalili kuću u dubrovniku 🤔

Lepo bogami zaradili penzije a meni opljačkali i spalili kuću u dubrovniku 🤔
u dubrovniku ? nece biti
dje si ima kucu u okolini ?

drugo, ustase kod dubrovnika su bili crnokos :) uljasi. ne zenge koji su takodje bili krvoloci no veci od njih, hos-ovci. pravi crnokosuljasi i jedinica 9 bojnarafael boban. po ozloglasenom ustasi. jedan komandant bese nijaz batak ''daidza'' , ustasa pavelicev.
dosa pred rat iz insotranstva da nastavi posao iz 41ve...

sta si ti mislio ? da ce srbe klati kao 1941ve goloruke jel ...

tu mantru titoisticku koju proturas ovdje mozes znas vec sta i gde da ...

Ovako s obzirom da su te nacionalne penzije dobijali raznorazni glumci,pevaljke i to red bi bio i da ljudi koji su krvarili za ovu zemlju dobiju nacionalne penzije.ucesnici bilo dobrovoljni bilo mobilisani sukoba 90 ih iako anonimni u smislu da nisu poznate javne licnosti su zaslužili da konačno dobiju neku satisfakciju.

Za koju su to zemlju krvarili?

Morate da se odlucite, jesu li krvarili zbog Jugoslavije, zbog Srba, zbog Srbije, zbog politicara koji su tada vodili Srbe, Srbiju i Jugoslaviju, zbog koga i zbog cega su vodili u rat momke od dvadesetak godina?

Ne mogu da objasnim koliko je pogresno to krvarenje bilo i da je najbolje zakopati celu tu deceniju, ako je ikako moguce.

Za koju su to zemlju krvarili?

Morate da se odlucite, jesu li krvarili zbog Jugoslavije, zbog Srba, zbog Srbije, zbog politicara koji su tada vodili Srbe, Srbiju i Jugoslaviju, zbog koga i zbog cega su vodili u rat momke od dvadesetak godina?

Ne mogu da objasnim koliko je pogresno to krvarenje bilo i da je najbolje zakopati celu tu deceniju, ako je ikako moguce.
krvarili smo gace boreci se protiv pasa i ustasa

ti zkaopavaj sta ti hoces kdo sebe u kuci.

srbima neces ti pricati stace raditi

u dubrovniku ? nece biti
dje si ima kucu u okolini ?

drugo, ustase kod dubrovnika su bili crnokos :) uljasi. ne zenge koji su takodje bili krvoloci no veci od njih, hos-ovci. pravi crnokosuljasi i jedinica 9 bojnarafael boban. po ozloglasenom ustasi. jedan komandant bese nijaz batak ''daidza'' , ustasa pavelicev.
dosa pred rat iz insotranstva da nastavi posao iz 41ve...

sta si ti mislio ? da ce srbe klati kao 1941ve goloruke jel ...

tu mantru titoisticku koju proturas ovdje mozes znas vec sta i gde da ...
Niste imali vremena da koljete od pljačke i paljenja jbg. A sad bi i penzije za ta junaštva? 🤔

Niste imali vremena da koljete od pljačke i paljenja jbg. A sad bi i penzije za ta junaštva? 🤔
rekoh ti

dobicemo

za likvidaciju crnokosuljasa HOS-a kod dubrovnika, pripadnika ustaske devete bojne pod nazivom rafael boban , po cuvenom krvoloku pavelicevom rafaelu bobanu

za to sam dobio i spomenicu
za odbranu od ustaskoh krvoloka i eliminaciju istih HOS zlocinaca

pa ti kukaj te titoisticke mantre kolko god hoces

Radikali bili i ostali obični lopovi i ubice, što danas i vidimo na vlasti u srbiji :kafa:
samo srpski dusmanin srpske borce naziva obicnim lopovima

naravno da cemo dobiti penzije za eliminisanje ustaskih krvoloka iz ustaske 9 bojne rafael boban

1763343291902.png

zasluzio sam penziju za eliminisanje ovakvih krvoloka

1763343370903.png

evo jedne slike iz dana rata i jednog od komandanata, marko skejo ustasa, potom postao pukovnik hrvatske vojske

1763344059996.png

evo slika od nedavno kako ustase slave u splitu osnivanje HOS-a i devete bojne rafael boban

1763344452869.png

evo i marka skeja, ko hitler

u splitu ima spomenik DEVETOJ BOJNI KOJA NOSI NAZIV PO CUVENOM PAVELICEVOM KRVOLOKU RAFELU BOBABNU!

Izaslanstvo Grada Splita položilo vijenac na spomenik IX. bojne HOS-a ''Rafael vitez Boban'': ''Ovo je doprinos prevladavanju podjela''​

1763344366247.png

evo snimka pa svi vidite kakve su ustasetinee bile kod dubrovnika. sve crnokosuljasi . nije tamo bili zengi kao kod vukovara vec samo hos ciste ustase.
ovo je snimak iz 1994 PROSLAVA 10 APRILA (travnja jel...) I DANA OSNIVANJA HOS (hrvatske oruzane snage) .
10 april je dan osnivanja NDH 1941 !

e sada kada vidite te tipicne ustase u ustaskim uniformama i tada, svakom je srbinu jasno da su ovakvi kao ja zasluzili penziju za ucesce u smanjenju brojnog stanja ovih krvoloka srpskog roda 1991 1992

tako da mario, mi srbi apsolutno razumemo sto ti nase srpske borce protiv ovih krvoloka nazivas lopovima i ubicama :mazi:

ali srbi ce penzijom nagraditi prezivele borce protiv ovih crnokosuljasa :heart:

Hrvatska ima verovatno najobuhvatniji sistem prava za branitelje:

• visoke braniteljske penzije
  • prioritet pri zapošljavanju
  • stambena zbrinjavanja
  • zdravstvene beneficije
  • dodatke za lečenje, rehabilitaciju i invaliditet
  • besplatan prevoz, oslobođenje od participacija, olakšice na poreze i komunalije
  • fondove i posebna ministarstva samo za branitelje

Brojni branitelji žive isključivo od državnih kroz doživotne penzije i dodatke.

A sada – stvarnost u Srbiji:

• nema nacionalnih penzija za borce
  • stalno mesečno primanje je često simbolično
  • proces dobijanja statusa borca je birokratski težak
  • mnogi borci nikada nisu dobili ni invalidnine ni prava koja bi u drugim državama imali
  • zdravstvene privilegije su minimalne
  • nema prioritetnog zapošljavanja
  • spomenice se dele tek 25+ godina nakon ratova
  • borci su često zanemareni i politički nevidljivi
  • najviše boraca (npr. Novi Sad, Niš, Beograd) oseća se prevarenim i zapostavljenim

Mnogi borci sami kažu:
„Država nas se seti samo za parastose i godišnjice.“

Back