Избори у Грчкој

bilo je za predivideti
samo toliko drasticne mere ko sto je u predizbornoj kampanji najavio nece biti uvek tako bude posle izbora

a i sam je spomenuo pre par dana rece mi kolega grk
naravno smanjenja plata i peniija u javnom sektoru ce mozda nasledeti
grci imaju svoje klanove, oni se bogate i rade zajedno, vecina para su izneli van drzave a nisu placali porez, a nece ni sad
tako da se grcima ne pise dobro ko god da je na vlasti

To i nije bilo predizborno obecanje. U ovih 40 ima mnogo mera koje vise nisu aktuelne...

Syriza je u kampanji obećavala i povećanje javne potrošnje, opoziv mjera štednje, veće mirovine i veću minimalnu plaću, poništenje mnogih strukturnih reformi i uvođenje poreza bogatima, te zaustavljanje privatizacije.

A narod ko narod, glupa stoka, u sve vjeruje. :lol:

Syriza je u kampanji obećavala i povećanje javne potrošnje, opoziv mjera štednje, veće mirovine i veću minimalnu plaću, poništenje mnogih strukturnih reformi i uvođenje poreza bogatima, te zaustavljanje privatizacije.

A narod ko narod, glupa stoka, u sve vjeruje. :lol:

To da, ali izlazak iz EU i evrozone ne. Uostalom, videcemo vrlo brzo koliko mogu da ucine. Citam da je evro pao na najnizu vrednost u odnosu na dolar za 11 godina...

Citas neki izvestaj sa moskovske berze. Ja na frankfurtskoj naprotiv vidim da je porastao za ca 1% ( danas).
Akcije takodje, ali i fondovi, a inace ljude u EU dolar zanima kao jucerasnji sneg.

Ne, citao sam na Mondu cini mi se i u pitanju su azijske berze.

"Evro je rano jutros na azijskim berzama dostigao najniži nivo u poslednjih 11 godina, a "Gardijan" upozorava da će valuta biti pod dodatnim pritiskom kad počnu sa radom i evropska tržišta."

Poslednja izmena:

"Evro je rano jutros na azijskim berzama dostigao najniži nivo u poslednjih 11 godina, a "Gardijan" upozorava da će valuta biti pod dodatnim pritiskom kad počnu sa radom i evropska tržišta."

Pa ja ti kazem kako je momentalno u Frankfurtu i Londonu. Znaci da su se ovi likovi sa azijskih berzi zayebali.
A zayebali su se jucie i ovi evropski jer su govorili da ce akcije da padnu ako Siriza pobedi, a dogodilo se suprotno.

- - - - - - - - - -

Svi da izadju a SAMO *vredni i naivni* Nemci da ostanu u EU pa nek onda *vredni i posteni* Nemci uzivaju u plodovima svog rada a da ih vise ne iskoriscavaju *lenji* Grci (i njima slicni).
Pa nema "njima slicnih". Oni su jedinstveni, unikatz:D

Pa nema "njima slicnih". Oni su jedinstveni, unikatz:D

Ima, ima - i Portugalci, Spanci, Italijani ... i podosta drugih (svi kojima dugovi od ulaska u *divnu* EU gde ce svi *jednog dana da budu bogati i razvijeni* RASTU I NIKAKO DA POCNU DA SE SMANJUJU). koji *planduju* i zezaju se dok *vredni i posteni a naivni* Nemci rade i muce se -a *sve u korist* tih dzabalebaroskih nacija.:maramica::maramica:
Nego, zasto se tim *iskoriscenim i potlacenim* Nemcima nikako ne svidja ideja da bi neko mogao da napusti taj *raj na zemlji* -EU? Zar ne bi oni to bas trebali vole i podrzavaju takve ideje - da se oslobode tih brojnih *parazita i neradnika* koji im *piju krv*?

Poslednja izmena:
Ima, ima - i Portugalci, Spanci, Italijani ... i podosta drugih (svi kojima dugovi od ulaska u *divnu* EU gde ce svi *jednog dana da budu bogati i razvijeni* RASTU I NIKAKO DA POCNU DA SE SMANJUJU). koji *planduju* i zezaju se dok *vredni i posteni a naivni* Nemci rade i muce se -a *sve u korist* tih dzabalebaroskih nacija.:maramica::maramica:

Pa da. Trenutno Grci imaju plate 1000 evra mesečno, što ne korespondira s njihovim lenziguženjem.

Zato će im sada plate pasti na 1000 rubalja mesečno.

Znaci trzistu se dopadaju ideje Sirize :D
Pa ovog niko ne uzima za ozbiljno, ali se trzistu dopada da su se konacno maknuli ( posle cetrdeset godina vladavina)
ocevi i sinovi koji su krali pa nisu znali za dosta.

Grcka ima problem da je ceo drzavni aparat , a koji uopste ne funkcionise, pun partijskih cinovnika i EU se nada da ce to
ova totalno nova partija nekako pokusati da dovede u red.

- - - - - - - - - -

Nego, zasto se tim *iskoriscenim i potlacenim* Nemcima nikako ne svidja ideja da bi neko mogao da napusti taj *raj na zemlji* -EU? Zar ne bi oni to bas trebali vole i podrzavaju takve ideje - da se oslobode tih brojnih *parazita i neradnika* koji im *piju krv*?

Ma ti bre nemas pojma. Italijani, Francuzi i Spanci imaju mnogo vise nekretnina po glavi stanovnika nego Nemci.
Grci trostruko vise.

jutros je porastao prema CHF za 2% a prema USD za 1%
http://finance.yahoo.com/q?s=EURCHF=X

Proslih dana je padao zbog straha investitora i berzanskih spekulanata od pobjede ovih radikalnih ljevicara u grckoj i sloma evrozone i eu ali sad je zavladao optimizam posle izjava ovog Ciprasa

http://www.slobodnaevropa.org/archive/news/20150126/500/500.html?id=26813655

26.01.2015

155506-%C3%93%C3%B4%C3%B1%C3%AF%C3%A3%C3%A3%C3%B5%C3%AB%C3%BC%20%C3%A1%C3%B0%C3%BC%20%C3%93%C3%95%C3%91%C3%89%C3%86%C3%81%20%C3%AA%C3%A1%C3%AD%C3%AF%C3%AD.JPG
anel.jpg

Pobednik parlamentarnih izbora u Grčkoj, levičarska stranka Siriza dobila je podršku desničarske stranke Nezavisnih Grka, što joj omogućuje da formira vladu.

Partija Nezavisnih Grka, kao i Siriza, protivi se strogim merama štednje, koje su bile uslov da dugovima opterećena Grčka dobije međunarodnu finansijsku pomoć i tako ne bankrotira.

Nezavisni Grci su saopštili da će podržati vođu Sirize Aleksisa Ciprasa u nastojanju da postane premijer.

Na osnovu 99,8 odsto prebrojanih glasova sa jučerašnjih izbora, Siriza ima 149 od ukupno 300 poslaničkih mesta u novom sazivu parlamenta, i fali joj veoma malo da ima većinu.

Iznenađujuća alijansa Sirize i Nezavisnih Grka preplašila je tržišta, pa je indeks na Atinskoj berzi izgubio gotovo četiri odsto vrednosti.

Cipras je obećao nove pregovore o finansijskom aranžmanu Grčke sa kreditorskom trojkom, ali je isto tako rekao da neće preduzimati nikakve unilateralne akcije protiv kreditora iz drugih zemalja evrozone.

Sirizin zvaničnik za finansijsko planiranje Jorgos Statakis potvrdio je danas da nova vlada ne planira da se sastaje sa predstavnicima kreditorske trojke - Evropskom bankom, Evropskom komisijom i Međunarodnim monetarnim fondom - već direktno sa vladama zemalja koje su dale pare.

Poslednja izmena:
Ma ti bre nemas pojma. Italijani, Francuzi i Spanci imaju mnogo vise nekretnina po glavi stanovnika nego Nemci.
Grci trostruko vise.

Da, da ja veoma *nemam pojma* pa te zato i pitam ( da bih naucio nesto od pametnijih ) zasto se Nemci jezhe od pomisli na raspad EU u kojoj oni tako *lose prolaze* (i jos par zemalja - kojima bogatstvo raste) jer je logicno da oni treba da zdusno podrze raspad takve tvorevine u kojima ih ovi brojni neradnici (Grci i njima slicne nacije) *eksploatisu*. Zar nije tako? Ili tu mozda ipak ima neka *kvaka 22* koju ja, ovako glup, ne razumem? Molim te obasjaj me svetloscu tvog dubokog uvida pa da i ja slepac progledam

Da, da ja veoma *nemam pojma* pa te zato i pitam ( da bih naucio nesto od pametnijih ) zasto se Nemci jezhe od pomisli na raspad EU u kojoj oni tako *lose prolaze* (i jos par zemalja - kojima bogatstvo raste) jer je logicno da oni treba da zdusno podrze raspad takve tvorevine u kojima ih ovi brojni neradnici (Grci i njima slicne nacije) *eksploatisu*. Zar nije tako? Ili tu mozda ipak ima neka *kvaka 22* koju ja, ovako glup, ne razumem? Molim te obasjaj me svetloscu tvog dubokog uvida pa da i ja slepac progledam

Nemci se uopste ne jeze, svaki normalan covek u Nemackoj bi zeleo da barem Nemacka izadje iz evro zone i da se vrati DM.
Medjutim drug Siriza nazalost nece da izadje iz evra, on hoce jos hiljadu milijardi, a jel to Nemci, Finci, ali i Holandjani i Francuszi, Italijani
bas i ne vole.

Nemci se uopste ne jeze, svaki normalan covek u Nemackoj bi zeleo da barem Nemacka izadje iz evro zone i da se vrati DM.
Medjutim drug Siriza nazalost nece da izadje iz evra, on hoce jos hiljadu milijardi, a jel to Nemci, Finci, ali i Holandjani i Francuszi, Italijani
bas i ne vole.

nasla rajela da prica o nemackoj jer zivi tamo pa sad prosipa pamet kakav je zivot...haha

- - - - - - - - - -

Pa popovi su se tamo bunili jer su im ukinuli cetrnaestu platu:zcepanje:

mislim da nije lepo da vredjas hriscanske popove ti kao osoba muslimanske veroispovesti..niko od nas ne vredja hodze..

- - - - - - - - - -

Citas neki izvestaj sa moskovske berze. Ja na frankfurtskoj naprotiv vidim da je porastao za ca 1% ( danas).
Akcije takodje, ali i fondovi, a inace ljude u EU dolar zanima kao jucerasnji sneg.

molio bih te da se drzis teme,koga zanima frankfurt i nemacka gde ti zivis..ovde je rec o izborima u grckoj..

Back