izbori 2012

poverenje dajem

• Ukupno glasova
    396
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
И не треба!
Али они неће ни после избора јер "нико није довољно добар за њих".

Мени је идеолошки најближа СРС али они не могу утицати на пад режима јер могу добити гласове само од некадашњих гласача ДСС или СНС. И то ми не смета, али они не желе у коалицију ни са ким. Закључак је да могу само ослабити опозиционе странке (СНС-НС-ДСС) тј. индиректно помоћи тренутној влади.

Исправи ме ако грешим, са ким ће то СРС у коалицију?
Pa sa zutima,jer je njina njihovo dupe vatnije od Srbije

И не треба!

Мени је идеолошки најближа СРС али они не могу утицати на пад режима јер могу добити гласове само од некадашњих гласача ДСС или СНС. И то ми не смета, али они не желе у коалицију ни са ким. Закључак је да могу само ослабити опозиционе странке (СНС-НС-ДСС) тј. индиректно помоћи тренутној влади.

Извини, који су то некадашњи гласачи СНС-а?

Баш ми је драго да се овако лепо огласио Зилкић и овако лепо опаучио оног хидроцефалуса Зукорлића:

subota, 31. mar 2012, 18:48 -> 19:09

Zilkić: Za Bošnjake izbori istorijski

Majski izbori su za Bošnjake istorijski, prilike u državi teške, ali očekuje se impuls novim idejama, rekao reis ul ulema Adem Ziklić.
Reis ul ulema Islamske zajednice Srbije (IZS) Adem Zilkić smatra da su majski izbori u Srbiji za Bošnjake istorijski jer se događaju u uslovima kada su sveukupne prilike u državi, naročito Sandžaku, poslednjih godina "turobne, bremenite i teško podnošljive".
Adem-Zilkic.jpg

Reis ul ulema Adem Zilkić

Reis Zilkić veruje da će predstojeći izbori dati impuls novim idejama i energiju koja će odlučnije rešavati nagomilane probleme.
"Za Bošnjake ovi izbori, bez preterivanja, imaju istorijski značaj. Oni treba da daju odgovor na mnoga pitanja od kojih zavisi njihova budućnost. Teško ekonomsko stanje, politička i verska podeljenost i nerešeno nacionalno pitanje naša je realnost", kazao je Zilkić u intervjuu glasilu IZS Vakat.

Reis je istakao da bez jedinstva nema rešenja posle izbora i nada se da će izbori mobilisati one snage koje će prepoznati destruktivne elemente i odlučno im se suprotstaviti.

"Očekujem da će dobiti poverenje oni politički faktori koji preferiraju političko i nacionalno jedinstvo, a ne onaj ko hoće, po svaku cenu, života ili smrti, da predstavlja Bošnjake u svim aspektima hoće da je njihov verski, nacionalni, naučni i svaki drugi lider, da ih predstavlja u svemu, da se meša u državne poslove, deli lekcije svima", naveo je verski poglavar IZS.
Takve aktivnosti produbljuju podele, kontraproduktivne su i idu u prilog onima koji žele potpunu marginalizaciju Bošnjaka i njihovih problema, kaže Zilkić.

"Ambicije takvog nazovi političara svode se, u krajnjem slučaju, na to da nas ovde predstavlja verski lider. Time se, izvan svake sumnje, Bošnjaci svode u gabarite verske zajednice, a oduzima im se politički subjektivitet", naveo je Zilkić.
Bošnjacima je potpuno otvoren put za preuzimanje odgovornosti za sebe i svoje delovanje i ne može se zaustaviti ni galamom - halabukom, demonstriranjem sile, politikanstvom, kvazi religijskim narativima, niti izolacijom u koju pripadnike te nacionalne zajednice guraju neki neodgovorni i novokomponovani političari-hodže, poručio je Zilkić.

Ако не схваташ шта је суштина онда не вреди да ти објашњавам поново а ако схваташ суштину, онда оно некадашњи схвати као потенцијални.

Ма у реду је! Суштина је да радикали желе да за њих гласају бивши гласачи СНС. Мислим да треба да се отвори тема о томе, да се то понови што више пута и има сви да легну на руду. На крају ће да испадне да је Тома у Хагу а Шешељ га изд'о и основао радикале!

Дакле ја сам потенцијални гласач ДСС-а и СНС-а? А у ком то свету?:huh:

Ја тебе покушавам избегавати од оне изјаве да је ДС довољно добар за сарадњу тако да сам сигуран да ти се нисам обратио ни овај пут. Ако ти нешто није јасно прочитај још који пут пост пре него што га коментаришеш.

Ма у реду је! Суштина је да радикали желе да за њих гласају бивши гласачи СНС. Мислим да треба да се отвори тема о томе, да се то понови што више пута и има сви да легну на руду. На крају ће да испадне да је Тома у Хагу а Шешељ га изд'о и основао радикале!

Као што сам и очекивао - не вреди!
Хајде прочитај још једанпут мој пост и обрати пажњу где сам то ја рекао да радикали ЖЕЛЕ да за њих гласају бивши гласачи СНС. Наравно, нисам рекао. Рекао сам да за њих могу гласати (поред тренутних гласача, наравно) још само присталице СНС или ДСС јер су слични. Наравно да неће један либерал променити мишљење и гласати за СРС.

И не треба!

:hahaha1::rotf::hahaha1::rotf::hahaha1:

И да додам, ако стварно сматрамо да Косово треба да буде део Србије, ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ се МОРАЈУ ОДРЖАТИ у општинама на КиМ, ако ништа БАРЕМ У ОНИМ ОПШТИНАМА ГДЕ СРБА ИМА У ЗНАТНИЈЕМ БРОЈУ !
Немојмо да буде данас Косово, сутра Војводина, прекосутра Прешево, дан после Санџак !

Шта ће "најјача и највећа" партија на Балкану учинти да се у том смислу обезбеди поштовање Устава и Изборног закона
и
шта ће "највећа и најјача" партија на Балкану учинити ако се НЕ ОДРЖЕ локални изборин на Кисмету!?

Poslednja izmena:
Братац, тако ћеш само дати скоро па директан глас ЗА ЊИХ!
Гласај за било кога, ......САМО ИЗАЂИ И ГЛАСАЈ, НЕ ПОНИШТАВАЈ ЛИСТИЋ!

hajde ovo mi malo objasni.

Kojim strankama ide u prilog veća izlaznost, odnosno kojima ide u prilog da izađe što manje ljudi ? Ako ja dobro razumem, što veća izlaznost (važeći ili nevažeći listići) to veći broj treba za cenzus. Prema tome, veća izlaznost šteti malim strankama?

hajde ovo mi malo objasni.

Kojim strankama ide u prilog veća izlaznost, odnosno kojima ide u prilog da izađe što manje ljudi ? Ako ja dobro razumem, što veća izlaznost (važeći ili nevažeći listići) to veći broj treba za cenzus. Prema tome, veća izlaznost šteti malim strankama?

Неважећи листићи, се колико ја знам одбију од броја свих листића, а остатак тј важећи процентуално се деле према освојеним гласовима! То би било за неважеће, беле, поништене листиће!
Што се изласности тиче, а везано је и ове горе неважеће листиће, и ти и ја и сви знају да ДС има стабилно бирачко тело, оне који су директно тј лично заинтересовани да се стање у друштву тј. да се странка на власти не промени!
Дакле имају стабилно бирачко тело па ће и ДС (и СНС због страначког гласања, пропаганде, агитације, подмићивања, ) имати колико толико константан број гласова , нека имају по рецимо 500.000 ( наводим пример , лупам, не знам колио стварно имају ) сигурних гласова па сад ти узми колики је то проценат при већој и при мањој излазности!

Изађе 3 милиона на гласање - имају 33%
Изађе 2 милиона на гласање - имају 50
Изађе 1, 5 милиона на гласање - имају 66%

Је л видиш како проценти уз стабилно бирачко тело, дакле исти број гласова а смањење изласности, расту! Исто то ће се догодити и након одбијања неважећих листића Ти поништиш листић, мања изласност за твој листић, помажеш директно њима!

Не треба бити наиван и веровати како се ово о чему говоримо неће десити јер су ти људи који ће гласати за ДС или директно-лично заинтересовани или уцењени-условљени!
А што се тиче малих странака - оне које не пређу цензус, ма колики он био и оне које се боје величине потребне за цензус - не треба ни да постоје!
Нарочито не код нас где на основу малог цензуса добијају НЕВЕРОВАТАН некакав коалициони потенцијал, па имамо ситуацију као сада - да шачица људи условљава и уцењује већину!

У сваком случају већа изласност и већи проценат важећих листића може само да штети владајућој олигархији, њиховим трабантима или планираним заменама!

Poslednja izmena:
Неважећи листићи, се колико ја знам одбију од броја свих листића, а остатак тј важећи процентуално се деле према освојеним гласовима! То би било за неважеће, беле, поништене листиће!
Што се изласности тиче, а везано је и ове горе неважеће листиће, и ти и ја и сви знају да ДС има стабилно бирачко тело, оне који су директно тј лично заинтересовани да се стање у друштву тј. да се странка на власти не промени!
Дакле имају стабилно бирачко тело па ће и ДС (и СНС због страначког гласања, пропаганде, агитације, подмићивања, ) имати колико толико константан број гласова , нека имају по рецимо 500.000 ( наводим пример , лупам, не знам колио стварно имају ) сигурних гласова па сад ти узми колики је то проценат при већој и при мањој излазности!

Изађе 3 милиона на гласање - имају 33%
Изађе 2 милиона на гласање - имају 50
Изађе 1, 5 милиона на гласање - имају 66%

Је л видиш како проценти уз стабилно бирачко тело, дакле исти број гласова, расту! Исто то ће се догодити и након одбијања неважећих листића Ти поништиш листић, мања изласност за твој листић, помажеш директно њима!

Не треба бити наиван и веровати како се ово о чему говоримо неће десити јер су ти људи који ће гласати за ДС или директно-лично заинтересовани или уцењени-условљени!
А што се тиче малих странака - оне које не пређу цензус, ма колики он био и оне које се боје величине потребне за цензус - не треба ни да постоје!
Нарочито не код нас где на основу малог цензуса добијају НЕВЕРОВАТАН некакав коалициони потенцијал, па имамо ситуацију као сада - да шачица људи условљава и уцењује већину!

У сваком случају већа изласност и већи проценат важећих листића може само да штети владајућој олигархији, њиховим трабантима или планираним заменама!

Sve se slažem, samo mislim da u procenat izlaznosti ubrajaju svi listići, bili važeći ili nevažeći, a da se procenat određuje u odnosu na broj izašlih, a ne u odnosu na broj važećih.

Ako sam ja u pravu, to onda znači da veća izlaznost smanjuje procenat uspeha onoj stranci koja ima konstantu (DS na primer), a takođe i povećava broj potrebnih glasova za cenzus (to je valjda 5%). Prema ovome, ako bi se pojavio veliki broj nevažećih listića, to bi sa jedne strane smanjilo procenat DS-u i SNS-u koje će de fakto dobiti najveći broj glasova, a sa druge strane bi otpala gomila drugih koji možda u ovoj situaciji ne bi ni prešli cenzus.

Protiv demokrata i naprednjaka se malo šta može učiniti jer prvi imaju glasačku mašinu svojih uposlenih i direktno zavisnih od njihove vlasti, a drugi su se obukli u jagnjeću kožu i narod za sada nije u stanju da u njima prepozna vuka.

Radikali imaju svoj standard takođe ali nikakav koalicioni potencijal tako da će oni uhlebiti svoju vrhušku u skupštini i to je to.
Dinkić se takođe opasno kamuflirao i bila bi velika stvar da se onemogući da pređe cenzus što nije tako nemoguće.
Čeda i Vuk udruženi, na maloj izlaznosti možda pređu 5%, a ni to nam ne treba jer je Vuk u stanju da svakome odglumi sparing partnera imajući u vidu da je u koaliciji sa strankom koja je na njega jurišala teretnjakom. Čeda se već izjasnio sa "Borise povedi".
DSS? Lično mislim da će teško preći cenzus u bilo kojoj varijanti ali nije nekorisno maksimalno im odmoći.
SPS ? Uh, to je još uvek vrlo jako i to je problem. To je taj problem koji ne samo da nije rešen već su još uvek na vlasti pa su čak napravili i koaliciju sa pups-om, istim onim penzionerima koji su državu dovde bili i doveli, a sad još napravili i stranku da vladaju iz penzije. u svakom slučaju sa većom izlaznošću (koja bi se ili razlila na sve i svašata (gde je sada Nikola šećeroski, ko hleb bi nam trebao) ili na nevažeće listiće), procenat bi se svima smanjivao.

Sa druge strane, ako bi bila izuzetno mala izlaznost, to bi jako povećalo procente svima, pa eto koalicija na sve strane i sl., ali sa npr.30% izlaznosti, Vlada ne bi opstala ni godinu dana.

Sve se slažem, samo mislim da u procenat izlaznosti ubrajaju svi listići, bili važeći ili nevažeći, a da se procenat određuje u odnosu na broj izašlih, a ne u odnosu na broj važećih.

Размисли мало да ли је то логично!?
Тачно је да неважећи указе у проценат излазности, али не улазе у деобни биланс, нелогично је да делиш нешто чега нема - барем је мени то логично и тако мислим да је!

Ako sam ja u pravu, to onda znači da veća izlaznost smanjuje procenat uspeha onoj stranci koja ima konstantu (DS na primer), a takođe i povećava broj potrebnih glasova za cenzus (to je valjda 5%).

За ово се слажем и ја и ту си у праву!

Prema ovome, ako bi se pojavio veliki broj nevažećih listića, to bi sa jedne strane smanjilo procenat DS-u i SNS-u koje će de fakto dobiti najveći broj glasova, a sa druge strane bi otpala gomila drugih koji možda u ovoj situaciji ne bi ni prešli cenzus.

Protiv demokrata i naprednjaka se malo šta može učiniti jer prvi imaju glasačku mašinu svojih uposlenih i direktno zavisnih od njihove vlasti, a drugi su se obukli u jagnjeću kožu i narod za sada nije u stanju da u njima prepozna vuka.

...u svakom slučaju sa većom izlaznošću (koja bi se ili razlila na sve i svašata (gde je sada Nikola šećeroski, ko hleb bi nam trebao) ili na nevažeće listiće), procenat bi se svima smanjivao.

И на крају би пао на нулу! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Мислим да овде ниси у праву!

Sa druge strane, ako bi bila izuzetno mala izlaznost, to bi jako povećalo procente svima, pa eto koalicija na sve strane i sl., ali sa npr.30% izlaznosti, Vlada ne bi opstala ni godinu dana.

А овде би прешао 100%! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
За ово сам сигуран да грешиш!
Малу изласност условљавамо нашим неизласком само ми који нисмо за ове две велике или мањи број ових малих, ми који нисмо страначки условљени, ми неопредељени, .....а по мени је нас и највише, тако да ОНИ (ДС , СНС ) сигурно неће смањивати изласност, јер ће гарантовано изаћи, а нама потурају причу о белим листићима ( што бих излазио ако нећу да гласам ни за кога :think: ), причу "сви су они исти", причу " ни један од понуђених одговора" исл. не би ли нас што мање изашло на изборе!

Није ме мрзело да потражим а и де не лупетамо овде свашта! :mrgreen:

Član 82.

Republička izborna komisija raspodeljuje mandate primenom sistema najvećeg količnika.
Mandati se raspodeljuju tako što se ukupan broj glasova koji je dobila svaka pojedina izborna lista podeli brojevima od jedan do zaključno sa brojem 250.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back