ITF Taekwon-do

Ja ga Poznajem.Jovan Dedic je bivsi nas selektor i dobar trener.Dugog godina je bio u Australiji i bio trener jednog tamosnjeg kluba i koliko mislim i trener rep te zemlje.Sad se vratio u Sabac,vodi svoji klub,uspesno.Inace on je iz WTF,zato ga niko od ljudi ovde ne poznaje.Ako te znima nesto u vezi njega i Wtf pitaj ti a mogu i svi ostali.
Pozdrav

Hvala na infu.

Jovan Dedic je jedan od prvih ljudi koji su zapoceli taekwondo u Srbiji. Trenirao sam kod njega u Sapcu od 93e do 97me. Nisam odvno video nikoga od te ekipe. Pozdravljam Nesu Sreckovica, Zoceta, Dzigu i ostale koji su tad trenirali.

U to vreme, bili su najjaci je bio Sabac sa taekwondo-om. Dedic je vodio WTF, a na Letnjikovcu je bio ITF klub. Secam se da su bili veliki sukobi oko toga koja je fedreacija zvanicna. Mislim da je Jovan Todorovic bio nas najbolji taekwondista koji je bio rodom iz Vukovara, a za vreme rata 91 je dosao u Sabac i preneo teakwondo tamo. Izvinjavam se unapred ako sam izmesao imena, ipak je to sve bilo odavno. Kad bi se javio neko iz Sapca, verovatno bi me podsetio.

Nisam znala da se Jovan Dedic vratio u Srbiju, jer mislim da se jos pre godinu dve nalazio u Australiji jer smo se culi sa njim.

O pa momci kod vas vidim da cete bas bas imati dobar takmicarski kalendar ove godine. Kako vidim pocinje sa Sofijom a posle ovde pa eh, pripremite se dobro...mada ne sumnjam ja u vase trenere a i u Vas :)

O pa momci kod vas vidim da cete bas bas imati dobar takmicarski kalendar ove godine. Kako vidim pocinje sa Sofijom a posle ovde pa eh, pripremite se dobro...mada ne sumnjam ja u vase trenere a i u Vas :)

Kakav raspored takvi i treninzi. :D Ubi Tong Il! Evo baš sad poslah dvojicu tu do šumarka da odseku neko drvo, da očiste od granja... pa sutra na ramena i trčanje :D čisto da dril bude potpun. :D
maskice kakvo je stanje kod vas na severu? :)

Kakav raspored takvi i treninzi. :D Ubi Tong Il! Evo baš sad poslah dvojicu tu do šumarka da odseku neko drvo, da očiste od granja... pa sutra na ramena i trčanje :D čisto da dril bude potpun. :D
maskice kakvo je stanje kod vas na severu? :)

Tako i treba, citam ja sta se ovde desava :) samo tako Tong II ! I sami vi znate da rad i samo rad donosi rezultate. U svakom slucaju ako ne naidju na granje, ja bih pre preporucila kamenje ili cigle z;) pa u ruksag...

A kod nas na severu je super bas bas super z:dm: , ali dolazim ja cesto dole kod vas na jug na treninge ali ne vise na tekvondo nego na nesto sto meni mnogo godi:)

Tako i treba, citam ja sta se ovde desava :) samo tako Tong II ! I sami vi znate da rad i samo rad donosi rezultate. U svakom slucaju ako ne naidju na granje, ja bih pre preporucila kamenje ili cigle z;) pa u ruksag...

A kod nas na severu je super bas bas super z:dm: , ali dolazim ja cesto dole kod vas na jug na treninge ali ne vise na tekvondo nego na nesto sto meni mnogo godi:)

Hvala, hvala z:lol:

Koja vam je najteza ucenicka forma koju ste do sada ucili? Najteza za izvodjenje i za koju je potrebno najvise snage i kondicije (kao i koncentracije). Odgovorite sa obrazlozenjem jer mi je potrebno.
Taekwon

Koja vam je najteza ucenicka forma koju ste do sada ucili? Najteza za izvodjenje i za koju je potrebno najvise snage i kondicije (kao i koncentracije). Odgovorite sa obrazlozenjem jer mi je potrebno.
Taekwon

Meni je najteža Po Un... kako se piše zapravo ne znam.... kada pogledate tu formu... šta krećeš se samo levo i desno... pa ono čini ti se lakom... kada dođe ono spetljanje s ruku... odma se izgubim.

Taekwon

Vidi ovako, ne mogu da kažem da mi je neka forma posebno najteža, generalno mislim da forme uopšte nisu lake. Treba imati i ravnotežu, i koncentraciju, i imaginaciju, i dobru tehniku, i ritam, i biti opušten...ne znam zašto ali recimo do-san uvek zaboravim...

Ukoliko te interesuje ITF verzija (grubo receno ruke i noge) klub imas u Zemunu, na Policijskoj Akademiji, a opet ukoliko si zainteresovan za WTF (o5 grubo receno samo noge), mozda crvena zvezda, na Marakani, pogledaj na sajtu...nije ga tesko naci.
Informacije o ITF-u mozes naci na www.itfsoko.org.yu

Za spisak klubova (WTF) pogledaj na sajtu TAS-a (Tekvondo asocijacija Srbije):

http://www.tas.org.yu/klubovi.htm

Za najbolji klub, TKD GALEB naravno.

Koliko je kesa mesecno clanarina?Ako nije preko 2 hiljade,onda je OK.

Ako nemas izmedju 2-7 godina za grupu Mali i Veliki zmajevi onda je 2.800,00 din.

Sto mozda na prvi pogled deluje puno ali ako pogledas uslove za treniranje (od svlacionica sa tus kabinama, sale sa tatami podlogom, opremom i rekvizitima), da te treniraju najbolji treneri (vlasnik kluba, Dragan Jovic, je dugogodisnji trener reprezentacije, kao i visestruki osvajaci medalja sa raznoraznih takmicenja), da treniras u najacem klubu u Srbiji zajdno sa osvajacima medalja sa svetskih, evropskih, balkanskih i drzavnih prvenstva kao sa najcih svetskih turnira, da ti na klupske seminare/kampove dolaze najboli svetski treneri i borci, da treniras sa najlepsim devojkama/momcima i da tvoj klub organizuje najaci tunir u jugoistocnoj evropi (od ove godine mozda i A klase) e to onda nema cenu.

Back